Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) Bile Demon válasza wwl (#3500) üzenetére


Bile Demon
őstag

Normális. Azért kattog, mert egy ideig működik a kapcsoló üzemű tápegység, aztán egy időre leáll, mivel a terhelés túl alacsony, nem éri el a "folyamatos működéséhez" szükséges minimális értéket, így másképpen nem tudja stabilan tartani a feszültséget.
Az alap terhelés általában 1 A szokott lenni feszültségenként, ez 5W terhelést jelent 5V-on és 12W terhelést 12V-on. Ez kb. 2db 7200rpm-es HDD terhelése.

Bruhe

(#3502) wwl válasza Bile Demon (#3501) üzenetére


wwl
csendes tag

Köszönöm válaszodat! Sokat segítettél és meg is nyugtattál.

Üdv

(#3503) Thos


Thos
csendes tag

Hi,
új táp behelyezése után véletlen +akadt a szemem az adatlapján,kiderült itt az Asus A45G-A
(ami belül chiftek 450....)
12v felismerhetően van ketté-botva wattilag (168 és 180 w)na most a 180 wattos ág a sárga -fekete csikkal_ és ezek a drótok csak az alaplapi 4 utas csatiban és a PCIE 6 utas csatiban vannak_amit én nem is használok.A gép 4 wincsit 1 irót 1 mobilracket 1flopit tartalmaz.Az alaplapi venti tüskék ventiken...plusz a flopi csatis agps vga.Szóval elképzelhető h ezt mind a 168-as ág táplálja vagy ha a másik nincs bekötwe az egész táp erre dolgozik???És ha nem, le lehet szedni átalakitóval a bikább csatik +12voltját mondjuk két hdd-re + a vga flopi csatijára????
_még várakozik beszerelésre 4 venti is h kerek legyen a kép.

előre is köszi_
az előző codegen 480 táppal is felmerült ez a kérdés az ágak watos dolgairól de ott nem tudtam beazonositani az ágakat_

(#3504) Bile Demon válasza Thos (#3503) üzenetére


Bile Demon
őstag

A ventilátor darabja nemigen fogyaszt 5W-nál többet, egy vinyó se nagyon fogyaszt többet 10W-nál, igaz felpörgés közben max. 30-40W egy rövid időre. Floppy csatis ATI kártya, mondjuk max 60W, de ezt jellemzően nem a vinyó felpörgéssel egy időben veszi fel.

Szerintem simán elbírja a 168W-os ág is azt a gépet. De ha mégsem bírná akkor sem károsodhat semmi, mivel a táp belül 348W-ot tud előállítani 12V-ra, nem lesz semmi stresszelve a tápban amiatt mert egy ág a maximum közelébe vagy netán afölé van terhelve. Ez csak egy védelmi korlát, hogy nehogy egy ágon menjen ki mind a 348W, kb 30A ha átmenne pl az alaplapi 4 tűs csatin azt nem nagyon bírná el a 4 tű, és egyébként is csak alaplap hiba esetén folyhatna ekkora áram, szóval ilyen okból teszik bele az ágankénti áram limitálást, nem azért mert a táp nem bírná.

Ne foglalkozz átalakítókkal, felesleges... Ha a védelem miatt lekapcsol, ha túlterhelnéd egy ágon (amit kétlek), azt meg úgyis észre fogod venni.

Bruhe

(#3505) Thos


Thos
csendes tag

Hi,
OK.
-Köszi_
T.

(#3506) Pavel


Pavel
csendes tag

Sajnos nem találtam meg a kérdésemnek való topikot, de talán ez áll legközelebb hozzá.

lecseréltem a vgamat egy 6600GT-t egy 7950 GTre. A gépemben 450Wos táp van. Most indításkor 10 esetből 7x azt írja nem elég gyors a procihűtő ezért nem indítja el a gépet, 2 esetben az IDE eszközöket sem találja, és jó esetben elindul.

Öcsém arra gyanakodott, hogy kevés a táp mivel a az "uj" vga többet vesz fel.

Elvittem szervizbe, megneztek, ott kifogástalanul elindult többször is. Kicsereltek a tápot egy nagyobbra azzal is ment, majd visszarakták az enyémet, hiszen nem volt látszólagos indok a cserére. Hazhoztam kétszer indult hiba nélkül, de azóta megint vagy 10 perc kell neki meg esetenként 15+ próbálkozás hogy elinduljon.

Bármilyen hasznos tanácsot szívesen várok.

''Kurvára megy a pénz!'' - mondogatta apám is, anyám is, csak más-más hangsúllyal...

(#3507) kaliber


kaliber
aktív tag

Sziasztok!
Tegnap összerakott rendszerrel van problémám
alaplap:Gigabyte m69g-s3h
CPU: AMD 5200+
Winchester: samsung 501 lj
VGA: ATI 3850
táp: FSP 400w
Öszerraktam a gépet feltelepítettem a Windowst odáig semmi baj, egyszercsak újra indult a gép, ahogy próbáltam kideríteni mi a baja utána egyre sűrübben indult újra, most pedig már a BIOS sem töltődik be 5másodpercenként újra indul a gép.

Ha jól sejtem táphibára kell gyanakodnom?

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#3508) gban válasza Pavel (#3506) üzenetére


gban
Közösségépítő

Milyen márkájú az a 450-es táp?

Postázást nem vállalok.

(#3509) Bile Demon válasza Pavel (#3506) üzenetére


Bile Demon
őstag

Esetleg kikapcsolni a BIOS-ban ezt a FAN speed ellenőrzési funkciót?

Az is lehet, hogy amikor először bekapcsolod akkor még hideg a proci, emiatt kisebb fordulatra szabályoz amit mér kevésnek érzékel, aztán bemelegszik és utána már indul rendesen. Pár fokon múlhat.

Hogy ez miért csak az új VGA-val jelentkezik, azt nemtudom. Mérd meg indulás közben a 12V-os feszt egy multiméterrel ha tudod, de szerintem ez nagy valószínűséggel nem TÁP hiba, inkább alaplap/BIOS hülyéskedésre gondolok.

Bruhe

(#3510) Csaba_20_ válasza kaliber (#3507) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Egy új gépnél? Mindenre. Ha nem tudod kideríteni, vidd szervizbe, majd ott kiderítik.

(#3511) kaliber válasza Csaba_20_ (#3510) üzenetére


kaliber
aktív tag

A tápot kicseréltem volt egy régebbi darab a hiba ugyanúgy előjött , de úgy látszik megoldódott a dolog, az egyik memória modul volt a hibás (Kingmax Mars1GB 800Mhz)

De ilyen hibát okoz egy rossz memória modul, hogy egyre sürübben indul újra a gép a végén már a BIOS-t sem tudtam elérni?

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#3512) ChromeX


ChromeX
addikt

lenne egy kis problémám, nem rég vettem egy FSP bluestorm 2őt, nagyon jó kis táp elégedett vagyok vele, de: néha teljesen véletlenszerűen, a venti ciripelő hangot ad ki (biztos hogy az ellenőriztem) aztán egyszer csak befejezi, héha sokáig csinálja néha nem ezzel lehet valamit kezdeni vagy nem. gari van rá de nem akarom visszavinni mert félek hogy "sose" kapom vissza :( nem akkora probléma de mégis zavaró..

[ Szerkesztve ]

Battleforge-> Skylords Reborn F2P https://forum.skylords.eu/

(#3513) Skizz


Skizz
addikt

mesterek kérdéssel fordulok hozzátok. nem épp enyém a táp/konfig, de ez mind1.
A lényeg a lényeg:
ismerősömnek 2-3 hete raktam össze egy konfigot, nem játszik sokat, inkább letöltés/net/meló, de volt pénz így nem csicska gép lett belőle.
gb p35-ds3
pentium e2140 @ gyári hűttyő
2x1gb 800-as kingmax
6800gs (régi, maradt)
1 winyó, 2 odd meg tökömtudja mennyi venti
a konfigot egy 350-es pnf-re bíztam, pont raktáron volt mikor vettem a cuccokat, meg is örültem, vittem is a cuccokat ismerőshöz, összepakoltam, win felrak, gép szárnyal, minden klaffol. történt egyszer: megyek haza, 3-4 óra múlva csörren a teflon hogy gáz van, visszamentem megnéztem... netezéskor vagy inkább ugymondom hogy idleben a gép teljesen normálisan viselkedik, de gyerek pöppet tuningolt, így rábízta a gépet prime-ra, aminek a gép láthatóan nem örült, ugyanis fél perc load után a gép leáll.. ok gondolkodotam picit, lehetőségek:
-túlmelegedő procko és/vagy egyéb cuccok a kutyaólban
-vagy egyszerűen csak a winyó kezd elhalálozni, nem mai darab és csak spontán "leállt a gép"
gépet megprobálom ujra bekapcsolni, sámli. megnézem a kábeleket, power/resi a helyén, minden klaffol, majd 2-3 perc után újra be lehet kapcsolni a gépet. tuningot hagytam is, letöltttem egy izibe egy friss coretemp-et és szándékoztam stress alatt monitorozni a prockó hőmérsékletét, ugyanis eddig minden jel a túlmelegedésre utal. prime-ot elinditom, proci alapfeszen 60 fok fölé nem vándorolt, (magok) de a cucc lekapcsolt 30-40 másodperc load után. ok, ujra vártam 2-3 percet, közben fogdostam winyót ramot nb-t, sb-t midnent ami kézzel fogható, de minden normális hőmérsékleten volt. gép bekapcs, minden vissza alapra, no tuning, coretemp+prime elindít, gép lekapcs pontosan 56 másodperc load után... ejj ekkor már rendesen dühbe gurultam. hazaszaladtam tápomért (delta), kicseréltem az fsp-t, gép agresszív tuning után is stabil mint a forint, vagy még stabilabb. fsp vissza 10-15 perc friss levegő után, s már "csak" 3-4 perc kellett hogy a konfig leálljon. megnéztem, a tápban rendesen pörög a venti, a hátul kifújt levegő hőmérséklete egyáltalán nem durva, lévén hogy egy kis fogyasztású gépről van szó, ezért ezen nem is csodálkoztam, azonban minél többször állt le a gép és minél többet terheltem a tápot, annál kevesebb ideig bírta a konfigot kiszolgálni powerrel, de még akkorse melegedett mikor 15-20ms load után lekapcsolt... így melegedés kizárva, de mivel nem vagyok akkroa tápszaki más ötletem nincs, mi lehetne a problema. visszavittem bótba ahun vettem, de az eladó csupán a fejét rázza hogy nem érti mi lehet, szervízbe nem hajlandók felvenni, és mehetek a sóhivatalba, mivel az elmondottak alapján (szerinte) a konfigban lesz a hiba, nem pedig az adott tápban. :U help mí plíz.

bocska ez hoccúra sikerált, de már iszonyatosan idegesít a dolog, nem hagy aludni, így ha valakinek van valami ötlete az kérem ossza meg velem/velünk, köszi.

[ Szerkesztve ]

(#3514) Csaba_20_ válasza Skizz (#3513) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Pedig ez táphibának tűnik. A tápot be lehet kapcsolni anélkül, hogy lehúztad róla a 230V-ot, mikor leáll? Elvileg az ilyen túlmelegedési(túlterhelési stb.) problémánál nem szabadna tudni.

(#3515) Csaba_20_ válasza ChromeX (#3512) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Honnan tudod, hogy a ventilátor adja ki a hangot?

(#3516) ChromeX válasza Csaba_20_ (#3515) üzenetére


ChromeX
addikt

amikor éppen csinálta egy pillanatra megállítottam a ventit és akkor már nem,

[ Szerkesztve ]

Battleforge-> Skylords Reborn F2P https://forum.skylords.eu/

(#3517) Skizz válasza Csaba_20_ (#3514) üzenetére


Skizz
addikt

Bocsi, nem értem a kérdést. :)
lehet csak én vagyok pihent a mai napon, bocs ha valamit félreértek...

[ Szerkesztve ]

(#3518) Szipi válasza Skizz (#3517) üzenetére


Szipi
aktív tag

Üdv.

A kérdés szerintem ez akart lenni: Miután lekapcsol a táp egyből visszatudod kapcsolni vagy előtte áramtalanítani kell?

Ha a táp valamelyik védelme(túlmelegedés, túlfesz, rövidzár, stb.) lekapcsolja a tápot akkor előtte áramtalanítani kell különben nem lehet bekapcsolni.

Szerk.: Amúgy nekem is csak második elolvasásra állt össze a mondat. :D

[ Szerkesztve ]

(#3519) Skizz válasza Szipi (#3518) üzenetére


Skizz
addikt

Jaa :)
Áramtalanitani nem kell, viszont bő 2-3 percet kell várni, míg újra békapcsol a gép. áramtalanítással se jutottunk semmire.

(#3520) Hooper


Hooper
őstag

Sziasztok!
Segitségeteket kérném :)
HDD-s topikban már feltettem [link] , sajnos kevés sikerrel... illetve kaptam 1 tippet, h esetleg a táp kezd tönkremenni, és a kondik hidegen nemakarnak elindulni... ezért gondoltam hozzátokfordulok.

Szerintetek lehet ez a probléma? egy Fsp 350es táprol lenne szo, még alig 1 éves.
sajnos nincs itthon más tápom, h kicseréljem, és ha mégse lehet ez akkor nembontom ki, és csinálok magambol majmot vmeik nap a boltban :DDD

Köszi előre is! :)

(#3521) Hedgehanter


Hedgehanter
őstag

Lecsereltem a hutot es a gepem nem hajlando elindulni amikopr bekapcsolom, megmozdulnak a ventik de aztan semmi... Vettem egy uj tapot, de nem az a gond. A eszaki hid hutot is lecsereltem azt neztem hogy a paszta egy kicsit tulfolyt, de ugy tudom az nem vezeto... Tudom hogy ez nem alt. segitseg topik de azt nem talaltam....:))

(#3522) tytyty


tytyty
tag

Hi!

A problémám a következő. Ma reggel gépem kifagy, lekapcsol,de a numlock világit. Bekapcsolásra nem reagál. Gép szétszed-összerak. Valami nagyon kereg sztem táp venti és nemindul gép csak nevtik pörögnek. Ujra legozás. Gép indul tápbol fekete füst kicsao,de aztán teszi a dolgát. Kérdésem az lenne,hogy: lehet,hogy a mérhetetlen por belement tápba amikor szereltem ls a keregő hangot vmi beleérő kábel adta? Most is az a táp megy (ja igen zalman 360-mistral), és ugylátom nem beteg,de azért félek igy használni a gépet. Hogyan tudnám leelenőrizni ,hogy minden ok? A füst picit büdös volt,de nem vészes.

[ Szerkesztve ]

(#3523) gban válasza tytyty (#3522) üzenetére


gban
Közösségépítő

A füst (ha tényleg az volt, nem egy nagy adag por) mindenképpen bizalmatlanságra ad okot.
Legjobb lenne elvégez(tet)ni a következőket:
- feszültségek bemérése
- táp szétszedése és szemrevételezése, égésnyom keresése,
nem feltétlenül eben a sorrendben.
Vagy, ha még garos, vidd vissza, mindegy hogy jó vagy sem.

Postázást nem vállalok.

(#3524) Hawk1979


Hawk1979
őstag

Na gondoltam én is bekérdezek.
Alany egy 350es FSP pnf táp,ami terheléskor érdekes halk,de éles ciripelést,zizegést produkál.
Működését nem befolyásolja,csak engem zavar.
Kérdes az lenne,hogy javítható lenne valahogy,akár házilag is? Tekercs nyomkorászás,vagy hasonló?

(#3525) simondr


simondr
senior tag

hi all!
tápcsere után nem akar menni a gépem :S:S
egyet sipol a bios rövidet és utána semmit, ÉS nem forog a procihütöventi!!
valami égett szagot is éreztem sajna :( :O
mi lehet a baj

(#3526) simondr válasza simondr (#3525) üzenetére


simondr
senior tag

szval egy FSP 350W-os tápot cseréltem egy Antec 450-re
égett szag pedig pontosan a memoriák mellett léve egyik kondenzátorbol jön.
a win betölt minden müködik csak a proci ventije nem forog.
ezt jelzi az elején biossipolással is meg ki is irja hogy cpu fan error
mi történhetett?

(#3527) gban válasza simondr (#3525) üzenetére


gban
Közösségépítő

Régi táppal megy? Gondolom nem, igaz? Próbáld meg tök üres lappal, prochi nélkül hogy megy-e a venti. Valahol zárlat lehet, gyanús hogy a lapon valahol ha üresen és más táppal is ugyanazt mutatja.

Postázást nem vállalok.

(#3528) gban válasza simondr (#3526) üzenetére


gban
Közösségépítő

Akkor mégis megy... A kondi lehet zárlatos, ki kellene forrasztani és rámérni.

Postázást nem vállalok.

(#3529) PLacee


PLacee
csendes tag

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...vettem egy VX550-es tápot az összerakandó új konfigomba...a régiben egy a házhoz adott mercury 400-as volt...egy ABIT KW7-es alaplapal, a régi tápomon nem volt SATA-s tápkábel, így mikor megjött az új SATA-s vinyóm, kipróbálás miatt beleraktam a régi konfigomba a VX550-es tápot és a SATA-s vinyóm...bekapcsolás után elfüstölt a régi vinyóm és az alaplapomnak is lett vmi baja (remélem semmi több), no a kérdés az lenne hogy ez miért történhetett????okozhatta -e az hogy az új táp 550W a régi 400W ellenében????
Előre is köszönöm!
Üdv: Lacee

ui:
az alaplapra a tápnak a csatlakozója kicsit feszesen ment rá(linkeltem képet hogy miért...), de az alaplap nem füstölt és nincs is égett szaga, ellentétben a vinyóval...de a lap nem akar bootolni, és semmi hibát sem csipog el, pedig nincs benne még a processzor sem...mindenesetre már vettem egy új alaplapot, várom hogy megérkezzen, és megnézem minek lett még baja, remélem semminek....

[ Szerkesztve ]

(#3530) nyunyu válasza PLacee (#3529) üzenetére


nyunyu
félisten

Ide is irom: ugye nem a 20+4 tus tapcsatirol levalasztott +4 tusket dugtad a negyzetes lyukba, hanem a kulon 4 tus ATX12V-t?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3531) PLacee válasza nyunyu (#3530) üzenetére


PLacee
csendes tag

lehet, már nem tom...írtam privit

(#3532) gban válasza PLacee (#3529) üzenetére


gban
Közösségépítő

Ahhoz hogy csipogjon, el kell jutnia odáig, hogy meg tudja állapítani hogy miért is kell csipognia.
Ahhoz pedig proci kell...
Tehát proci nélkül ne várd hogy csipog, még jó alaplapnál sem.
Pláne ha meghalt a lapod.

Postázást nem vállalok.

(#3533) PLacee válasza gban (#3532) üzenetére


PLacee
csendes tag

jah ok, ezt nem tudtam, de sajna mikor benne volt akkor sem csipogott :(

(#3534) Szten Márs válasza PLacee (#3531) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"lehet"? :Y Ez nem valami bíztató...

(#3535) PLacee válasza Szten Márs (#3534) üzenetére


PLacee
csendes tag

tudom....sajna, a saját kárán tanul az ember...legközelebb körültekintőbb leszek...valszeg az lett a baja amire nyunyu nagyon jól ráérzett.... :( :(
kérdeztem tőle is priviben, hogy az új táp vagy az új sata-s vinyó sérülhetett e emiatt a malőr miatt...merjem e majd az új alaplapra...mostmár helyesen rádugni:) vagy sem???

[ Szerkesztve ]

(#3536) nyunyu válasza PLacee (#3535) üzenetére


nyunyu
félisten

Priviben mar irtam, hogy a tap jo esellyel tulelhette, es ismet mukodik, amint resetelodik az onvedelme, vinyoban viszont nem bizok.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3537) nyunyu


nyunyu
félisten

Ha mar uj tap kontra regi alaplapnal tartunk, mitol dogolhetett meg az Asus A8N-E-m, amikor eloszor radugtam a HX520-at?

Csak tapcsere volt a gepben, minden mas a helyen maradt a hazban.
Raadasul utana azzal a regi Chieftec tappal sem indult el a lap, ami ideiglenesen volt a gepben, amig a doglodo Zenem intezodott. (abbol lett sokadik garis nyavajgasom utan a HX520.)

Alaplapon kivul minden tulelte a mutatvanyt, alaplapot meg gariban csereltek, mert nem volt rajta semmi lathato nyom. :)

A8N-E-n nem egymas mellett van a 20 meg a kulon 4 tus tapcsati, szoval Tarzannak eselye sincs felredugni a szogletes csatlakozot a kerek lyukba.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3538) Csaba_20_ válasza nyunyu (#3537) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ennél sokkal több adatra lenne szükség szerintem ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszolhassuk(akkor se biztos, hogy menne). Ha a táp hibátlanul működik, akkor attól biztosan nem mehetett tönkre, hogy rákötötted. ;)

(#3539) Csaba_20_ válasza ChromeX (#3516) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Valószínűleg valamelyik tekercs impregnálása nem tökéletes a tápban. Ebben én sajnos nem tudok segíteni, mert nem vállalok impregnálást. :R

(#3540) Csaba_20_ válasza Skizz (#3519) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A teljes konfigot kéne bevinned a céghez, ahol a tápot venned és megmutatni nekik a jelenséget. Vinni a másik tápot is, amivel működik.

(#3541) Csaba_20_ válasza Hedgehanter (#3521) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Régebbi prociknál előfordulhatott, hogy a hűtőcserekor lesarkaztad a processzort. Vagy rosszul raktad fel a hűtést, illetve nem csatlakoztattad a procihűtőventijét az alaplapra és az így nem akar elindulni. Nem írtad milyen konfigod van, így nem tudok ennél konkrétabbat mondani. Ellenőrizz le minden fontos dolgot, hátha rosszul csináltál valamit, vagy kihagytál valamit.

(#3542) nyunyu válasza Csaba_20_ (#3538) üzenetére


nyunyu
félisten

Gep mukodott amikor hazaertem a Corsairrel, lekapcsoltam, Chieftec kiepit, Corsair beszerel, bekapcs, erre se kep se hang, ventik sem porognek fel.
Corsair kiepit, Chieftec visszarak, bekapcs, ugyanugy se kep se hang. :Phink:

Aramingadozas nem lehetett, mivel a gep elott van egy Smart1000.

Melohelyen harmadik tappal sem birtuk bekapcsolni az alaplapot.
Annyira nem erdekes, mivel csak 2 eves volt a lap, boven 3 ev garin belul, igy szo nelkul csereltek, csak erdekelt volna, mi lehetett a baja.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3543) Csaba_20_ válasza nyunyu (#3542) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Páralecsapódás?

(#3544) attiati


attiati
veterán

Egy fura hardware-esnek tűnő problémám van. Bekapcsoláskor újraindul a gép a boot különböző fázisaiban. Ha bejön a windows asztal, akkor már nem. Illetve 2-nél többször még soha, de 2szer rendszeresen.

Memóriát most vettem a gépbe, de orthos mem&cpu teszt 17 percig stabilan ment. Winyó állapotát Harddisk Sentinel kitűnőnek mutatja. Más tippem nem volt.

Korábban ha a netkábelt csatlakoztattam, akkor magától bekapcsolt a gép. De soha nem indult újra!! Csak kb. a memóriavétel után 1-2 héttel kezdte. De ha már betöltődik a rendszer, akkor stabilan megy!

Tudtok segíteni? (Ha nem ide való akkor írányítsatok át légyszi'!)

(#3545) Hawk1979 válasza attiati (#3544) üzenetére


Hawk1979
őstag

Nem lehet hogy valami Bios beállítás rossz,ezért induláskor gebasz van,és újraindul hogy a rossz beállítást,alapra állítsa?

(#3546) Csaba_20_ válasza attiati (#3544) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Rossz a memória, vagy rosszak a beállításai.

(#3547) attiati


attiati
veterán

beletettem és nem piszkáltam bios beállításokat, gondolom alapon voltak, és azon is hagytam

ha rossz a mem, azt orthos-nak jelezni kéne nem?

(illetve most tettem fel új tűzfalat, de gondolom az egyáltalán nem okozhatja)

[ Szerkesztve ]

(#3548) Csaba_20_ válasza attiati (#3547) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Szerintem inkább a memtest-nek kell jeleznie.

(#3549) hvz


hvz
csendes tag

Sziasztok. Abszolut laikusként az lenne a kérdésem hogy okozhatja-e a táp meghibásodása azt a problémát hogy......:minden rendben van addig a géppel amig be nem rakok lemezt mert ilyenkor a pc leáll és csak áramtalanítás után tudom újraindítani.Nem maradhat a gépben lemez és az mp3 lejátszó sem maradhat rajta mert ilyenkor nem lehet beindítani szinte egyből leáll.Már majdnem mindent helyettesítettem valami mással kivéve a tápot és az alplapot.Köszi a válaszotokat.

(#3550) raziel01


raziel01
veterán

Nagyon ritkán a tápom mély búgó hangot ad ki. 2-3 mp-ig búg, utána abbahagyja.
Ezt mi okozhatja? Nincs vele amúgy semmi probléma. Terhelés közben sincs vele semmi gond.
Coolink CP4012P 400W.

Ja és ha kiszáradnak a kondenzátorok, akkor mi történik?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.