Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4201) mr_ricsi válasza #56474624 (#4200) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A hsz.-aiddal azért nem foglalkozik senki, mert egy Chieftec lehet gyári hibás, de ahol a 2. is rövid időn belül tönkremegy, ott a környezeti tényezőkben van valami probléma.

Viszont a hsz-aidból az jön le, hogy a technikai érdeklődésed legfeljebb a fikázásig terjed, így a réveden soha nem fogjuk megtudni, hogy valójában mi okozta a meghibásodásokat. És amiből nem tanulhatunk valami hasznosat, az érdektelen.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#4202) didyman válasza 04ahgy (#4196) üzenetére


didyman
őstag

Nem is pusztul el, ilyet nem írtam. A két 12V-os ág, ha közös, ha nem, NEM adható össze általában. Lehet, rosszul emlékszem, de a legelső BS-ekben a PNF-ek lelki világa köszönt vissza, annak hátrányaival együtt (ami csak z ATX2.03 fényében hátrány). Azoknál nem volt olyan tökös a 12V. És a 12V stabil, erős terheléséhez stabil, erősen terhelt 5V is kell.

[ Szerkesztve ]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4203) #56474624 válasza mr_ricsi (#4201) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem, én nem akartam fikázni a Chieftechet, ebben tévedsz, mégha így is jött le. Pusztán próbáltam ironikusan szemlélni szerencsétlen helyzetemet. Tényleg nem volt bennem negatív szándék. :B
Egyébként én is az itthoni elektromos hálózatra kezdtem el gyanakodni (erre anyám a tanú :) ), de egyszerűen semmi más elektromos szerkentyűvel nem volt eddig ilyen jellegű problémánk, így végül amellett maradtam, hogy ilyen hihetetlenül peches vagyok (bár hozzá kell tennem, nem vagyok szakértő). Amúgysem mondanék le a Chieftech-emről, mert ezzel legalább a többi cuccom nem megy a sírba. Míg ha egy Mercury ég, akkor ki tudja...

(#4204) mr_ricsi válasza #56474624 (#4203) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Nos, így akkor már érdekel a dolog.
Melyik tápnál milyen hiba lépett fel? A nem használt gépnél áramtalanítod-e a tápot?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#4205) #56474624 válasza mr_ricsi (#4204) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mindkettő pukkant egyszercsak.
Az elsőnél még (ezt 2006. dec.-ben vettem) általában hátul is lekapcsoltam az áramot, ha kikapcsoltam a gépet, a másodiknál (ezt 2007 májusi cseregaris) már csak nagyon ritkán tettem ezt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a másodiknál talán nem egészen szokványos használat mellett következett be, épp kilőttem a windows-t, ami viszont igencsak lassan állt le már úgy 1-2 perce, de pár másodpercen belül talán már ki is kapcsolt volna, és ekkor jött egy rövid áramszünet, amit nálam azonnal a pukkanás "jelzett". (Hozzátenném, biztosan nem levágta, és azért ment el az áram; hanem valódi áramszünet volt az egész háztömbben.) De áramszünet eddig is volt párszor évente a legváratlanabb helyzetekben, nem volt belőle gond; de mikor épp kikapcsolni készült a gép, akkor még sosem eddig. Ez lehet gond?

(#4206) didyman válasza #56474624 (#4205) üzenetére


didyman
őstag

Feszgrás a hálózaton, kinyomta a táp egyik varisztorát, azután pedig az alközpontot is.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4207) #56474624 válasza didyman (#4206) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mármint pontosan milyen alközpontot? Bocsi, de tényleg tájékozatlan vagyok a témában.

(#4208) 04ahgy válasza #56474624 (#4207) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A központi túláramvédelemre értette didyman. Védelem minden egyes szétosztási pontban van: az alállomásokon, mindegyiken, a középfeszültségű hálózaton, a trafó előtt magán az oszlopon, és a trafó után is, ahol már kisfeszültség van. Háztömbök becsatlakozásánál is külön biztosítanak, mint ahogy a te egyedi csatlakozásodat is. Sőt, ha továbbágaztatod, akkor is illik mindent külön biztosítani, ráadásul az előtte levőnél legalább egy szabványértékkel kisebb biztosítékkal.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4209) 04ahgy válasza didyman (#4202) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nem volt olyan tököööös? Szerintem most te is tévedtél...

De ha nekem nem hiszel, hát majd neki fogsz:
stol1 - itt csak egy 350W-osat "fingatott" 2x15A-rel. (Összeadhatóságot illetően a mester válaszának előzményeit javaslom.)
stol2 - Ha valóban a PNF lelkivilága köszön vissza, akkor kééérek még egyet! :DDD
stol3 - bír az a PNF többet is. De ha a lelkivilága a BS1-ben köszön vissza, akkor az is bírja.
stol4 - Igeeen, aznap szépet álmodtam, mert nagy becsben tartott stol mester hozzám intézte szavait. Egyben nyilatkozik is a BS1 beléről.

Remélem, kedves didyman, azért meg nem sértődtél ezúttal. :U

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4210) didyman válasza 04ahgy (#4209) üzenetére


didyman
őstag

Nem szokásom megsértődni, csak igyekszem tárgyilagos lenni. A kollégával évek óta ismerjük egymást, boroztunk is volna, ha nem lakna olyan messze :D , úgyhogy nem kell bemutatnod. De amit írtam, az meg az én tapasztalatom, ha eddig nem lenne világos, én is azon a területen tevékenykedek, ahol ő, tehát van hova nyúlnom válaszként Neked. Kényes arra, ha az 5V nincs eléggé terhelve. Nem tudom, hogy mi az, amit még melléraksz magadban :) , mert ugye az első reakciódban még az elhalását is felemlegetted, de tisztázzunk néhány apró tényt.
-FSP PNF/THN is volt már nálam újrakondizáson, nem is kevés. Ok: Mert ugyanaz a szutyok fujhyyu meg teapo van bennük, amiből a szériahibás darabokat oly sok más cég is megkapta (tény ugyanakkor, hogy arányaiban kevesebb halt el kondibajjal, mint pl. amennyi tagan. de ez egy szűken vehető szervizes statisztika néhány százas mintával, piaci tényállást sem vesz számításba). Erről nem az FSP tehet első sorban, szögezzük le. Márpedig ha ócska a kondi, akkor elszárad. Ha elszárad, a táp terhelhetősége csökken.
-A kapcsolástechnika jellegzetessége a stabil, nagy kimenőáramokhoz megkívánja a terhelt 5/3,3V-os ágakat. Ez lehet minimális, 0,5-2A-es terhelés is (sorozatfüggő) és akár 4-6A is. Mértem, tapasztalat, remélem, nem akarjuk tévedésnek beállítani :) .
-Az, amit Stol kolléga kimért, nem vehető ad abszrdumként alapul az összes modellre (ezt ő is le szokta írni), mivel a PNF bélből volt vagy 4-5 féle variáns, legalább ennyiféle konditípus, elrendezés és a diódákat is aktívan csereberélték, 12A-es normáltól 25A-es shottky-ig, egy vagy két párhuzamos kivitelben. Vedd a szavamat, de ugye nem akarsz meggyőzni arról, tisztelt szakmában azért jártas kolléga, hogy ilyen "kavalkádban" néhány terhelési adatot általánosíthatunk? Én is méregettem Enermaxokat annakidején, mert hihetetlen dolgokra voltak képesek, csakhogy volt, amelyikben a túltehénvédelem 200% felett, volt, amelyikben 110%-on szólalt meg. És az a helyzet, hogy az FSP sem tud szigorúbb értékeket tartani, ez szórásokból tevődik össze.

Szumma szummarum, a régebbi, márkás ATX tápokat még sokszor ma is oda lehet tenni a náluk másfél-kétszer akkora valamik mellé, de vegyük tudomásul, hogy nem örökéletűek az alkatrészeik és vannak olyan tervezési paradigmák, amelyek szerint régebben és amelyek szerint manapság terveznek tápot, ami nem hiba, csak jellegzetesség, valamint a legfontosabb: Szintetikus méréseket a valós életbeni események mellé rakni csak hozzávetőlegesen érdemes, minden terhelési viszony egyedi és az arra adott válasz is az egyes tápoknál. E gondolatmenet mentén haladva pedig oda szeretnék kilyukadni, hogy egy 500W-os Bluestorm is lehet kevés adott szituációban, korát, jellegzetességeit is beleszámolva egy mai konfigurációhoz.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4211) Csorbi


Csorbi
addikt

Haveromnak (ő nem PH! tag, ezért írok én) van egy AeroCool AeroPower 550W-os tápja, amely megadta magát, meg se nyekken, de ennek már kb. fél éve, most arra gondolt megnézetné, hátha megéri megcsináltatni. A hibajelenség annyi, hogy bekapcsoláskor megmoccannak ugyan a ventilátorok, de nem forognak, az alaplap kap áramot (legalábbis a ledek égnek, de a gép persze nem indul el), és van a tápnak egy érdekesen "zúgó" hangja (mint a nagyfeszültségű távvezetékeknek).
Lehet-e ebből következtetni valamire, és lenne-e aki elvállalná itt Budapesten? :B

(#4212) 04ahgy válasza didyman (#4210) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Örülök.

Lehetséges, hogy terhelt 5V-ot kíván meg, sőt, biztos vagyok benne, hiszen még valóban a régebbi rendszer szerinti béllel rendelkezik, megcsapolásos főtrafó, stb. Tudjuk, hogy vannak jóval újabbak, teljesen máshogy kialakított kapcsolástechnikával (pl. ZEN).
Teljes mértékben tudom, tudtam, és tudni is fogom, hogy pontosan ezen a területen tevékenykedsz, és azt is, hogy ismeritek egymást, azért is pont az ő reakcióit linkeltem.

Kellőképpen megbolygattál ahhoz, hogy első körben szétszedjem a tápom, és megnézzem a diódáit. Utána egy műterheléses mérésre. Nem akarom túlterhelni, csak annyit kapna terhelést, ami az adatlapján szerepel. Persze a dolognak többféle kimenetele is lehet. Vagy tudja az n éves táp a ráírt paramétereket tartani, vagy nem. Majd kiderítjük.

Harmadszor: igen, pontosan onnan indultunk ki, hogy adott szituációban (a Quad tuning, két VGA mellett, 3D terheléskor) valóban kevés a táp, a tények is ezt mutatják. Csak tettünk egy szép kört, ami remélhetőleg néhányakat mélyebb elmélkedésre késztetett. Már ezért megérte. :K

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4213) didyman válasza Csorbi (#4211) üzenetére


didyman
őstag

Kondibaj, rutin munka, elérhetőségeim adatoknál.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4214) Hequila válasza zsolt1129 (#4199) üzenetére


Hequila
őstag

Lehet egyszerű beállítás hiba is, pl. memót nem osztoddad vissza (intel tuningban nem vagyok otthon). Ha a prime hibázik, szerintem egyértelmű a helyzet. Táp esetén inkább az általad is felsorolt jelenségek lennének.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4215) Piero89


Piero89
aktív tag

Sziasztok!

Nemrég vettem egy FSP 400 PNF(450 CRG) tápot és kb 1 hónap után elkezdett "zörögni" a ventije(elég idegesítő). Ezt ezzel a problémával lehet gariztatni? vagy elküldenek a ....

válaszotok előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4216) didyman válasza Piero89 (#4215) üzenetére


didyman
őstag

Lehet, hogyne.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4217) Csorbi


Csorbi
addikt

Valaki tudja esetleg, hogy [ebben] milyen belső lakozhat? Netán saját fejlesztés?

(#4218) #41133696


#41133696
törölt tag

Itt azthiszem nem off:

Helló!

A Chieftech HPC 420-as tápot tesztelik most, tegnap http://webshop.xilence.hu/index.php?productID=152 egy ilyennel tesztelték, és az 5V-os ágnál jelzett, hogy 5.4 V, azt mondtaa boltos, hogy ez a táp nem százas, most egy másik boltban van tesztalatt, az előzmények:

"Oké, ahogy emlékszem:
Az új HDD beszerelésekor a SATA1-re került és egyből elkezdett kattogni, hozzáteszem, hogy ránézésre látszott, hogy sem a SATA POwer sem a SATA DATA nincs ferdén.

nade az elejétől:
Megjött a vinyó, kicsomagoltuk és elkezdtem gondolkodni hova férne be, mert felül volt a régi HDD a Glacialtechben, és mivel úgy olvastam, hogy az újnak nem szükséges aktívhűtés, ezért az Aerocool Aeroengine ház külön 3,5"-es felsőrészébe akartuk becsatlakoztatni, mert akkor pont elért volna a SATA tápkábel másik része az anyukám HDD-jétől, de ekkor észrevettem, hogyha olyan feltesszük, akkor az Aeroengine elején elhelyekedő 120mm-es hűtőnél magasabbra kerül, ezért lentebb kellett volna tenni, de lentebb pedig ott volt a Thermalright HR-05 SLI Chipsethűtője, mely eredetileg passzív, de egy 80mm-es hűtő azért megtámogatja, ezzel az a további gond, hogy az alaplapi SATA 2-t nehezen lehet elérni, és a HDD-t is nagyon nehezen lehett becsúsztatni a chipset hűtőtől, gondolkozva volt azon. Úgy gondolkoztunk, hogy a régi HDD-ről lehúztuk a SATA Powert, mivel azon volt molexx csatlakozó is, az újjal szemben, amin ugyebár nincs molexx, csak SATA Power. Azonban a régi HDD körülményes helyen volt szintén, legalább 12 csavar rögzítette, a sata power lehúzása nem volt nagyon nehézkes, csak mivel nehezen lehetett odalátni még a ház két oldalának eltávolítása mellett is így majd a későbbi visszahelyezés rendkivül rossz látási körülmények között zajlott, nade előbb megtaláltuk a molexx-sata power átalakítót, így úgy gondoltuk, hogy nem is kell a molexxre rácsatlakoztatni a régit közvetlenül, eddig nem is volt baj, mert az új HDD-t látta a régit meg nem, de aztán rájöttünk, hogy csdak akkor nem látja a régit ha a SATA2-n van és SATA 1-en látta a régit is, mivel nagy volt a kábel dzsumbuj inkább mégis a molexx mellett döntöttünk.

Jöhetett a bekapcsolás, eleinte kattogotta a HDD, ( Ott füleltünk mellett bootoláskor) aztán hallani lehetett egy pukkanást
Ekkor már nem csak az volt a gond, hogy kattog a HDD? Hanem az égett szagot is, lehetett érezni. A Gép gyors kikapcsolása következett ,meglett nyomva a power gomb, de ahelyett, hogy kikapcsolt volna, rögtön visszakapcsolt, és a szünetmentes táp overloadot jelzett, majd pirosan világított, elsőnek a monitor felsem tűnt, mert arra koncentráltam, hogy mi lehet a gond, manuálisan ezért lelett állítva a táp főcsatlakozójával illetve a az UPS főcsatlakozójával. Az UPS kétszer játszotta el ezt az overload effektust, utána láttam, hogy a monitor megsem nyikkan. Már az elsőnél sem nyikkant meg.

szerk: nem mindenre emlékszem pontosan, ha valahol ellentmondást látsz szólj kérlek, mert eléggé idegesek voltunk, ugyanis ilyennel még igen találkoztunk, ez egy egyszerű HDD beszerelés lett volna, és tovcábbra sem értjük, miköze a monitorhoz."

A BIOS szerint a táp így teljesít:
http://img214.imagevenue.com/img.php?image=35489_P1000644_122_596lo.JPG

http://img23.imagevenue.com/img.php?image=35493_P1000645_122_987lo.JPG

A gépet egy Maxx számítógépvédőáramkör is védi:
http://img143.imagevenue.com/img.php?image=36185_P1000624_122_980lo.JPG

(#4219) Hequila


Hequila
őstag

Már régebben felvetődött bennem a kérdés, de most jutottam csak odáig, hogy feltegyem;
Az ilyen tápteszter kütyük, amilyen pl. az előző hozzászólásban is be lett linkelve, a feszültségeken kívül még mit mérnek?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4220) Spike8742


Spike8742
csendes tag

Hello!

Nekem az volna a problémám, hogy a tápegység (Chieftec CFT-850-14C) amit alig pár napja vettem, annak ventillátora saját kénye kedve szerint, bekapcsoláskor hol elindul hol nem. Továbbá ha egyszer már elindult, néha menet közben fogja magát és újra leáll.
Egyépként ezt leszámítva semmi gond nincs vele. Mi lehet a baja? Lehet hogy hibásan adták el?

(#4221) Csorbi válasza Spike8742 (#4220) üzenetére


Csorbi
addikt

Én ezt meg se kérdeztem volna, hanem egyből uzsgyi, visszavinni a boltba :D
Azzal sokat meg úgysem sokat érsz most, ha tudod mi a baja...kivéve ha nem boltban vetted, garancia nélkül :)
Csúnya Chieftec! ;]

(#4222) Spike8742 válasza Csorbi (#4221) üzenetére


Spike8742
csendes tag

Jó, azért köszönöm a választ.

(#4223) Veron


Veron
őstag

Hi!

Tegnap vettem egy FSP 400-60GLN tápot. A táp áram alatt- ha nincs bekapcsolva a gép akkor is- zúgást/zümmögést hallat. A régi 420W-os Chieftec tápom ezt nem csinálta. A kérdés az, hogy ez normális jelenség?

Köszönöm!

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#4224) gyiku


gyiku
nagyúr

hi. FSP400-60HLN. tud kiadni a tap valami hangot, pl ha melege van?
mert mikozben jatszom, valami szabalyos idokozonkent zug 3-5 masodpercig, majd abbahagyja, aztan megint bug. ha kilepek jatekbol asztalra, akkor abbahagyja. mi a rak ez? :F

hüllő

(#4225) gyiku válasza gyiku (#4224) üzenetére


gyiku
nagyúr

itt a hang :F

hüllő

(#4226) gyiku válasza gyiku (#4225) üzenetére


gyiku
nagyúr

mar targytalan.

hüllő

(#4227) portoky


portoky
csendes tag

Hello! A héten raktam össze egy gépet: Core 2 Duo E8400as proci, Asrock P45 Turbo Twins 2000-es alaplap, 2*2 giga DDR2 ram, Geeforce 8500 GT videokártya, 450 W-os táp. De a legvégén szembesültem egy problémával: Nincs a tápon se 24-es se 8-as csati,csak 20as és 4es, az alaplapon pedig 24es és 8as csati van, elvileg az alaplap leírása szerint el kéne indulnia sima 20as és 4es csatival is, ha a megfelelő lábak kihagyásával csatlakoztatom..de nem akar! Mi lehet a gond? Kicsi a táp? Esetleg valahol máshol hibázhattam? Vagy átalakító nélkül ne is próbálkozzak? :(

(#4228) Hequila válasza portoky (#4227) üzenetére


Hequila
őstag

A táp márkája titok? :U

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4229) portoky


portoky
csendes tag

Eurocase..sztem pont ez lehet a gond...? :W

(#4230) Hequila válasza portoky (#4229) üzenetére


Hequila
őstag

Ezt most kérdezed vagy mondod? :U
Minden esetre, ha véletlenül elindulna ezzel a táppal, akkor sem tartom célszerűnek használni vele. Nem drágák már a jó tápok sem (tápajánlós topikban tudsz tanácsot kérni, hogy milyet vegyél).

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4231) portoky válasza Hequila (#4230) üzenetére


portoky
csendes tag

Mindkettő :) Egy szervizes srác mondta hogy az alaplapom is elfüstölhet tőle.. Ma becseréltettem, az uj táp egy Conviar 620 W-os az eladó nagyon ajánlotta! Vélemény? :) Tom, ez nem az a hely csak érdeklődöm :)) Amugy köszi a segítséget :)

(#4232) portoky


portoky
csendes tag

Vagyis Corsair.. nem conviar:)

(#4233) EastBat


EastBat
csendes tag

A múlt héten rakattam össze a gépemet vadonatúj alkatrészekből. Remekül működött 2 napig, majd vasárnap takarítás közben - a gép ki volt kapcsolva - hátratolva a házat, megigazítottam a tápkábelét, amikor is a táp csatlakozónál kis szikrát láttam.
Remegő kezekkel bekapcsoltam a gépet, ami nem persze nem csinált semmit.
Leszedtem a ház falát és az alaplap ami eleddig úgy nézett ki mint a karácsonyfa a sok világító ledtől, az most teljesen világítatlanul hevert a "padlón" :O .

E hét elején visszavitettem a gar. futárral a tápot és most attól félek, hogy "elszállt" még sok minden más egyéb is - alaplap, videokártya stb- igaz nem volt sem füst, sem szag.

Tapasztalatotok szerint, megalapozott a félelmem vagy csak a táp durrant ki, amit a megjavítás után visszarakva minden olyan lesz, mint korábban.

(#4234) Hequila válasza portoky (#4231) üzenetére


Hequila
őstag

Most fejből nem tudom megmondani, hogy a Corsair tápokból mekkorák léteznek, de a gépedhez egy 400W-os példány talán jobb lenne, hogy ne legyen a táp alulterhelve. Az alulterhelés a hatásfok rovására megy általában.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4235) Hequila válasza EastBat (#4233) üzenetére


Hequila
őstag

Ezt majd a cseretáppal fogod megtudni (vagy gyorsba kérsz egy tápot kölcsön). Valószínűleg a táp készenléti köre szállhatott el.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4236) Termi16 válasza EastBat (#4233) üzenetére


Termi16
őstag

Jó lenne tudni milyen tápod volt. Ha vmi minőségibb darab, akkor csak az halt meg, ellenkező esetben sajnos másnak is búcsút kell mondanod valószínűleg. De nyugtan kirpbóálhatod az új táppal, kárt nem fog okozni.

portoky: Corsair vx-450 a Te tápod.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#4237) EastBat válasza Termi16 (#4236) üzenetére


EastBat
csendes tag

Sziasztok

Megköszönve a válaszotokat, Corsair VX450 tápom van - volt(?)

(#4238) EastBat válasza Termi16 (#4236) üzenetére


EastBat
csendes tag

Még valami;
Abban az esetben, ha más cucc is elszállt a táp miatt, azt ugyan úgy lehet érvényesíteni garanciában vagy sem ?

(#4239) Termi16 válasza EastBat (#4238) üzenetére


Termi16
őstag

Ha a tápod garis, akkor a táp garijával jó esetben a boltot tudod kötelezni, hogy mivel a táp okozta az alkatrész halálát, ezért cseréljék ki.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#4240) portoky válasza Hequila (#4234) üzenetére


portoky
csendes tag

Értem és köszi :) Mondjuk azt mondták hogy a proci miatt nem árt egy erősebb, mert az sokat eszik..nem tom, mert nem vagyok jártas a témában, ezt bevallom! :B

(#4241) Hequila válasza portoky (#4240) üzenetére


Hequila
őstag

Mondjuk azt mondták hogy a proci miatt nem árt egy erősebb, mert az sokat eszik..nem tom, mert nem vagyok jártas a témában

Aki ilyet mondott, az sem volt jártas ;)

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4242) Termi16 válasza portoky (#4240) üzenetére


Termi16
őstag

Procik általában minél újabbak, annál kevesebbet fogyasztanak ill annál kevésbé melegednek.(a csíkszélesség csökkentése miatt)

A géped amúgy is nagyon keveset fogyaszt, mert a vga-d nem egy bika.

Szóval ne aggódj, egy minőségi 300w-os táp is elég lenne a konfigodhoz, nemhogy a Corsair! ;)

Jahh én nincs mit!

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#4243) nemszamit


nemszamit
tag

Hali !

Olyan gondom lenne, hogy terhelés alatt cicereg a tápom elég hangosan (FSP 400W 4hónapos). Ez azóta van hogy 8800gt-m meghalt tv-out miatt(túlfeszültséget kapott a kártya a tv-től és elégett :O ).

A tápnak lehet valami komolyabb baja a cicergésen kívűl, vagy cseréljem le a tápot 1 másikra hátha megöl vm-t? :W

Köszi a válaszokat előre is.

[ Szerkesztve ]

(#4244) mindfreak válasza nemszamit (#4243) üzenetére


mindfreak
őstag

Ha jól tudom az FSP tápokra ez jellemző. Elvileg ettől még semmi baja. Csak idegesítő.

(#4245) Hequila válasza nemszamit (#4243) üzenetére


Hequila
őstag

A konnektor földelt? Mert ha nem, lehet nem ártana... :U

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#4246) tomargus válasza mr_ricsi (#4050) üzenetére


tomargus
csendes tag

Sziasztok. Egy olyan problémám volna, hogy tegnap vásároltam egy konfigurációt az Ipontól, ott össze is szerelték, sértetlenül, 0 Km esen :D érkezett meg hozzám. Már rögtön az első indítások, ujra indítások alkalmával (XP és satöbbi install alatt) elkezdte azt a problémát produkálni, hogy bekapcsolás után felpörög minden, ahogy kell...csakhogy a a VGA nem akar leállni :S CPU fan beáll normálra, egyéb házbeli fanok is, csak a VGA dolgozik otvábbra is, mint egy porszívó:S Az hogy így induljon,gondolom alap, de nagyon hamar be kellene állnia "nyugalmi" állapotra. Ilyen indításoknál természetesen odáig sem jut el hogy a monitornak jelet küldjön, nem is folytatódik a boot, csak pörög-pörög-pörög. Ezt általában megismétli vagy háromszor... azátn kb. negyedszerre meg egyáltalán nem pröög fel:S csak hallgat, mint sz*** a gazban...természetesen ilyenkor sem lép tovább az esemény szála, megint egy kikapcs, bekapcs (reset természetesen nem segít semmit) Szóval... 5-6 idnításra sikerül rendesen elindulnia, felpröög, majd leáll, bejön szépen a kép, feláll a rendszer. Plusz megjegyezném, hogy első tesztnek beadtam egy Mass Effect (biztosd nem ismeretlen játék senki előtt) minden maxon, hogy egy kicsit megizzasszam. Eddig háromszor resetelt se szó se beszéd a gép (csak és szigorúan Mass Effect alatt), eleinte arra fogtam, hogy talán a rosz időjárás miatt valami feszültség ingadozás...vagy lengenek a kábelek, vagy mittudomén. De ugyanugy megismétlődött verőfényes délután is, szóval ez kiesett.
A konfigurációról:
A táp egy FSP 450 es SAGA, a VGA egy Sapphire HD4870, egy MA790FXds5 Gigabyte alaplapon, AMD Phenom 9850 BE vel. Egy 750 es samsung, meg egy LG dvd van benne. A VGA külön tápkábelre van dugva. Ugy látom, hogy minden kábelt, minden csdatlakozót profin helyreraktak az Iponnál.Bár ugysejtem a tesztelés eléggé... "gyorsra" sikerült Én bele nem nyultam, a probléma azóta fennál kb. hogy elsőre elindítottam.
Szerintetek? Mit tehetnék első körben? És esetleg mit másodikban? :)

(#4247) mr_ricsi válasza tomargus (#4246) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Szerintetek? Mit tehetnék első körben?"
Vissza kell vinni, hogy rakják össze még rendesebben.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#4248) mr_ricsi válasza Termi16 (#4239) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Ha a tápod garis, akkor a táp garijával jó esetben a boltot tudod kötelezni, hogy mivel a táp okozta az alkatrész halálát, ezért cseréljék ki."
Még nem élt ember Magyarországon, akinek ez per nélkül sikerült volna.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#4249) Termi16 válasza mr_ricsi (#4248) üzenetére


Termi16
őstag

Lehet, hogy azért, mert senki nem mert ezzel előállni? :DD

Nem tudom, de elméletben ennek így kell lennie. Szerencsére tápom még soha nem ment/tett tönkre semmit, úgyhogy konkrét ilyen esetről én sem tudok nyilatkozni.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#4250) Hequila válasza mr_ricsi (#4248) üzenetére


Hequila
őstag

Még nem élt ember Magyarországon, akinek ez per nélkül sikerült volna.
Én ismerek többet is személyesen, akinek sikerült per nélkül, és mindez szeretett Országunkban.
mod: igaz, nem Pesten

[ Szerkesztve ]

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.