Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17551) slidercod4 válasza 04ahgy (#17546) üzenetére


slidercod4
csendes tag

Köszönöm a segítséged ismét! Most megnyugodtam! :))

(#17552) Kareszovics


Kareszovics
addikt

Üdv!

Belinkelem ide is ha nem baj. :)

Szíves válaszokat előre is köszi! :R

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#17553) Diniboy


Diniboy
aktív tag

Üdv. Szerintem nincs baja a tápomnak , csak érdeklődnék. Üzem közben rámértem a 12V os molex csatira (ugyanazon a csatlakozón mértem, nem tudom ez így jó e, vagy a feketét valahova máshol kellett volna dugni? )
Szóval windows asztal, az r9 290 vga alapon 12,25V , valley alatt leesik 12,1 re a feszültség . Ez még belefér ? A tápegység egy D3 ra végződő Cooler Master GX 750 , bronz minősítéssel. (külföldi teszten olvastam hogy eléggé rossz a feszültség szabályozás ennél a tápnál, ezért lettem kíváncsi :) )
Egyáltalán van értelme méregetni? Láttam egy yt-vidit ahol azt mutatták meg hogy a multiméteres mérés nem sokat ér, teljesen stabil feszültséget mutatott , az oszcilloszkóp meg 3 V ingadozást :Y

(#17554) tornas válasza Diniboy (#17553) üzenetére


tornas
őstag

A multiméteres mérés általában hihető szokott lenni. Mivel a fekete az egy "potenciálon" van így mindegy melyiket használod. Ugyanez van a pirosnál és a narisárgánál is. A sárgánál már nem biztos, mert függ attól is hogy a tápod egyágas vagy több ágas +12 V-al rendelkezik. A te tápod egyágas, így a sárgánál is mindegy hogy melyiknél méred meg a +12 V-ot. A 12 V mérhető fesze az a 11,4 V és 12,6 között kell lennie (+/- 5%) vagyis bőven belefér az a mért 12,1 V, Sőt ez teljesen jó is.

A D3-as jelű CM GX tápod Enhance belsős vagyis a jobbik fajta. Való igaz, hogy a szkóppal pontosabban lehet mérni, de azért az a 3 V-os feszingadozás jelen esetben egy kicsit valótlannak tűnik. Ez 3000 mV-os fesz-zajosságot jelentene a valóságban. Tán még a Vargánya tápokban sem volt ekkora fesz-zajosság. Valami nem stimmelhet a méréssel...szerintem.

Mindent összevetve a tápod egy minőségi darab, méregetni meg akkor érdemes leginkább amikor valami gond van vagy gond lehet a táppal. Én nem tudok arról, hogy a D3-as sorozat fesz-szabályozási gondokkal lenne terhes. A Seventeam belsős E3-as CM GX sorozat viszont igen...

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#17555) Diniboy válasza tornas (#17554) üzenetére


Diniboy
aktív tag

Kimerítő , és érthető válasz , köszönöm :R ez volt az a videjó amúgy

(#17556) 04ahgy válasza Kareszovics (#17552) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A fagyós problémától függetlenül 110%-ban érdemes a Logic "tápcsodát" lecserélni, mert gépre veszélyes, nem ajánlott példány. FSP Hexa tökéletes helyette.

(#17553) Diniboy: nincs baja a tápodnak (főleg ha a gép üzemében rendellenességet amúgy sem tapasztalsz), amiket felsoroltál értékek, az ATX specifikáción belül maradnak.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17557) Kareszovics válasza 04ahgy (#17556) üzenetére


Kareszovics
addikt

Köszköszi! Csere lesz! :) De a HEXA helyett inkább HYPER-t veszek.

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#17558) Diniboy válasza 04ahgy (#17556) üzenetére


Diniboy
aktív tag

Köszi a választ :R

(#17559) LÁZ


LÁZ
addikt

üdv, a következő jelenséggel találkoztam az elmúlt 10 napban kb 3-4x

a gépem(i5 4670k boost 3.8ghz, gtx780phantom glh, chieftec 650 modular) terhelés alatt az említett alkalmakkor restartol véletlenszerűen. Tehát restart, eventid 6008.

a tápot újan vettem kb 3éve, 2év garral, tehát az lejárt, vga-t folyamatosan monitorozom wicser3-gta5 alatt, eddig nem tűnt úgy, hogy melegedne, házam is jól szellőzik(corsair 600T).

vajon hol lehet a kutya elásva :F

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#17560) caris1


caris1
tag

Sziasztok!

Tápom (NZXT-HALE90-550-S) a következőt csinálja: a gép (i3-4330, GTX960) látszólag elindul (a ventik felpörögnek, ledek villognak), de nem történik semmi, kép nincs. Véletlenszerű időközönként pedig újra is indul a gép - persze továbbra sincs kép.

Biztos, hogy a tápegység hibája, mert egy másik táppal vígan szalad a gép. Mi baja lehet?

Extra kérdés: A tápot kb. 3 és fél éve vettem, de csak két év garanciát kaptam rá. Viszont a gyártó 5 évet adott ezekre a tápokra. Lehetséges ezt valahogy érvényesíteni a gyártón keresztül? Intézett már valaki ilyet, mi a menete?

Köszi,

We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.

(#17561) tornas válasza caris1 (#17560) üzenetére


tornas
őstag

Szinte biztos, hogy kondibajos...Javítható...

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#17562) semua


semua
csendes tag

Sziasztok!
Ide is beírom, mert esélyes, hogy táp baj. Remélem valaki megtudja erősíteni. Egyébként Chieftech CFT-650-14CS még garanciás.

Az a bajom, hogy a gepem allandoan lefagy inditas utan kb 5 perccel. Nincs hibauzenet semmi csak negall minden. Elozmenye is volt ennek. Egy ideje folyamatos kekhalalt csinalt es volt ugy, hogy az ujrainditast se csinalta, mert kozben lefagyott. Mikor resetteltem volt h a monitor nem kapcsolt be es ujra kellett megint resettelni. Tegnap este megint kekhalal, megint lefagyas a kekhalal kozben es mikor resettelem nem kapcsol be, sot folyamatosan ujrainditja magat de nem kapcsolja be a monitort. Szetszedtem megmozgattam a videokartyat ramokat cserelgettem, semmi. Aztan az alaplapbol kihuzom a tapkabelt es vissza dugom, probalom inditani megy. Mikor toltom be a windowst (8.1) megfagy, van, hogy megakkor mikor a bios tolt be. Nagy nehezen folyamatos ujrainditasnak koszonhetoen eljutok a win betoltesehez, de hibauzenetet ir es nem akarja betolteni. Ujraraktam ma reggel a rendszert, de mikor a drivereket felraktam valami osszezavarhatta es ekapcsolas helyett kekhalal fogadott mindig, helyreallitast vegeztem es mukodott, nem raktam fel csak az ati drivert es a hangkartya drivert. Most meg mindig lefagy es van h nem akar megint bekapcsolni. Volt, hogy egyszer kiirta a whea_uncorrectable_errort rakerestem de ez minden lehet. Tud valaki segiteni, hogy mi lehet a baja?
i5 3570k
Asrock zzpro3
Ati 7950
Corsair 2x4gb 1600 mhz
Kingston 500 GB
Minden 2,5 eves

(#17563) FID


FID
őstag

sziasztok modhoz vettem egy kis tápot:

Fsp. Nem hiszem, hogy bajavan mert megy, viszont fütyül. olyan mint mikor a fényképező vaku töltődik.
Ez mitől lehet?

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#17564) 04ahgy válasza FID (#17563) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Púpos kondi a belében esélyes.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17565) FID válasza 04ahgy (#17564) üzenetére


FID
őstag

Szét szedtem most, de semmi hibát nem láttam. Nem hangos csak ha közel teszem a fülem. Lehet rákéne dugni valamit nem csak simán bekapcsolni. A Corsairemre is azt hittem rossz mert üresben ciripelt.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#17566) 04ahgy válasza FID (#17565) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A halk ciripelés, sípolás, akár üresjáratban nem feltétlenül rendellenes: [link].

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17567) FID válasza 04ahgy (#17566) üzenetére


FID
őstag

Kofi :R

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#17568) Sebaj Fóbiás


Sebaj Fóbiás
aktív tag

Sziasztok! Volt egy rossz tápos monitorom, cseréltem rajta 5 púpos kondit (330μF 25V*3 és 820μF 25V*2), most megint megy rendesen. Azt szeretném kérdezni a szakiktól, hogy ilyenkor "illik" még valami mást is cserélni, vagy ha megy akkor oké? Pl van még két kondi rajta amik ránézésre (meg főleg a működő monitorra való ránézésre :D ) jók (47μf 50V és 150μF 450V). Üdv!

Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

(#17569) fero02 válasza Sebaj Fóbiás (#17568) üzenetére


fero02
veterán

Ha már meg volt bontva, akkor illett volna az összes elkót kicserélni megfelelő típusú és minőségű darabokra...így ismét évekig működik, hacsak valami más alkatrész meg nem adja magát időközben...

(#17570) tzimash


tzimash
őstag

Utalhatnak egyértelműen táphibára a következő jelenségek?
- Random fagyások, van hogy napokig nincs gond, van hogy használhatatlan a gép, mert 0-60s ideig lefagy, nem reagál, majd hirtelen be akarja hozni a lemaradást, és mindent megnyit, amire fagyás alatt kattintottam.
- Kékhalálok: szintén teljesen kiszámíthatatlanul jön elő, de ha előjön akkor sorozatosan, pár perccel win betöltés után. Ilyenkor kikapcsolom fél órára, utána általában nincs probléma aznap.
- Boot idő több perc, közvetlenül a winwows logó előtt dekkolunk ennyit, csak egy kurzor villog a bal felső sarokban, ez nem random jelenség, mindig ilyen már hónapok óta.
Terheléstől nem igazán függenek a fentiek, én úgy vettem észre hogy inkább szobahőmérséklet függő a dolog, minél melegebb van a lakásban, annál sűrűbben jelentkeznek a tünetek.
A táp előtti porszűrő eléggé tele volt kosszal, azt letakarítottam, a belsejét is kifújkáltam, pár napig nyugi volt, de most, hogy megint marha melegek vannak, újra kezdődtek a gondok.
Chieftec 450W, hét éves. Konfig az adatlapomon.

(#17571) Sebaj Fóbiás válasza fero02 (#17569) üzenetére


Sebaj Fóbiás
aktív tag

Na, basszus, most látom hogy eltűnt az éterben a válaszom, kb ez volt:

Kössz, szóval akkor illene mindet cserélni. A Capxon vállalható minőség? Másik tápos topikban olvastam valamikor, hogy régen elég gagyinak számított, de mintha ma már elfogadható szintet képviselne.

Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

(#17572) kmisi99


kmisi99
addikt

Adott volt egy gép FSP 350 táppal, lett véve egy 7970 amd vga, ezért le lett a táp cserélve egy használt Corsair CX500 V2 re. Be lett szerelve a 7970, hát mit ad isten terhelés alatt becsíkozott a kártya, szomorúan tudomásul lett véve hogy szar a vga. Vissza került a régi hibátlan vga és na mi történt? Igen játék alatt ez is becsíkoz. Most a táp valami durva túlfeszt küld a pci e kábeleken kereszül? Vagy mi lehet ez? Nagyon remélem nem nyírt ki két vgat is a táp. :W

(#17573) KAeom


KAeom
csendes tag

Lehetséges olyan hiba hogy nem a megfelelő feszültséget adja le a táp hanem nagyobbat?

(#17574) kmisi99 válasza KAeom (#17573) üzenetére


kmisi99
addikt

Az nagyon gyakran lehetséges, ez a szarabb tápokra jellemző, hogy nem tudják tartani a feszültséget, és ha elérnek egy pontot akkor elfüstölnek egyes alkatrészek.

(#17575) fero02 válasza Sebaj Fóbiás (#17571) üzenetére


fero02
veterán

Közép kategóriás, vállalható minőség. Persze széria függő ez is, mint minden más gyártó esetében.

(#17576) KAeom válasza kmisi99 (#17574) üzenetére


KAeom
csendes tag

Ez egy EVGA supernova nex750g-s 750w-os táp és csak azért kérdem mert megsült mellette az alaplapom. Azt a lapot visszaküldtem gariztatni és kicserélték majd ment kb 1 hónapot majd megsült az is de az máshol. Az elsőn egy chip a 8 pines cpu táp mellet a másikon pedig kondenzátor kicsit lejjebb. De ezt a tápot azóta is használom egy másik alaplappal meg már kb 1 éve üzemel hibátlanul. Lehet ennek a problémának a forrása a táp mert szerintem nem vagy csak simán peches vagyok?

(#17577) kmisi99 válasza KAeom (#17576) üzenetére


kmisi99
addikt

Hát szakemberrel vagy otthon multiméterrel ki lehet mérni mekkora feszültséget ad le. Evga nál fura de gagyi tápoknál sajnos természetes, hogy nem tudják a gyári feszültséget tartani az még a jobbik eset, hogy pl kisebb feszültséget ad de ha 12v helyett felugrik 15v ra akkor simán elfüstölhet valami apró alkatrész. Itt egy videó egy gagyi tápról amit letesztelnek. [link]

[ Szerkesztve ]

(#17578) Sebaj Fóbiás válasza fero02 (#17575) üzenetére


Sebaj Fóbiás
aktív tag

Ok, köszönöm!

Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

(#17579) Ryder62


Ryder62
őstag

Hali

A gépem rosszalkodott mostanában; kék halálok (video driverre hivatkozott), lefagyások, bekapcsoláskor vagy újraindításkor nem volt kép, vagy be sem bootolt a windows.

Már szinte használhatatlanná vált a gép, mert ha be is töltött, és volt kép, 5-10 perc múlva fagyás/kék halál volt. Többször egymás után eljátszotta ezt.

Videókártyát cseréltem kerek egy hete, azóta semmi nem történt, minden oké. Ami benne volt egy HD6850 tápcsatlakozóval, most egy HD4670 van de ennek nincs táp csatija.

A kérdésem, hogy egy táp okozhat ilyen hibákat? Esetleg valamiért nem adja le a megfelelő feszültséget a vga-nak? Vagy mindenféleképpen a vga haldoklik?

(#17580) 04ahgy válasza Ryder62 (#17579) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Okozhat ilyen hibát a táp, de nagyon ritka, és főleg a noname táptól várható. De azok meg az utolsó pillanatig mennek, aztán szikrázva kilehelik a lelküket.

A PSU:VGA haldoklás esélyei szerintem 1:99-hez.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17581) bercesb


bercesb
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy

Gigabyte GA-H61M-S1 (REV 3.0)
i3-3240
Intel HD 2500
4 GB DDR3-1333

konfiguráció egy kb. fél éve újonnan vett (2 év garanciával) FSP350-60APN tápegységgel. Problémát a gép működésével ugyan nem tapasztalok, de a feszkó értékek mind Aida64 -ben, mind HWMonitorral eléggé rossznak tűnnek a +12 V -os és a +3.3 V -os ágon (sajnos multiméterem nincs, hogy megbízható értékekkel tudjak szolgálni).
Azért leírom a mért adatokat:

Aida64:
CPU mag: 0,804 V
+3.3 V: 3.683 V
+5 V: 5.010 V
+12 V: 13.262 V

HWMonitor:
CPU VCORE: 1.168 V
+3.3 V: 2.752 V
+5 V: 4,489 V
+12 V: 11,904 V

Olvastam valahol olyat, hogy van, hogy egy alaplappal egyszerűen nem "fér össze" az adott táp. Nem tudom mi igaz ebből, de gondoltam egy olyanra, hogy megnézem a tápot egy másik alaplappal is. Ja meg előbb szerzek egy multimétert.

Vélemények, ötletek a leírtak alapján?

[ Szerkesztve ]

(#17582) 04ahgy válasza bercesb (#17581) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Az igaz ebből, hogy a szoftveres mérés nem mérés. Ignoráld a kijelzetteket. Mérj multiméterrel.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17583) 1 among many


1 among many
tag

Üdv!

Eddig hibátlan, kicsit több, mint 2 éves XFX Core Edition Pro 550W szombat este elkezdett ütemes kattogó hangot adni a gép bekapcsolása után. Elsőre azt gondoltam, hogy valami bekerült, belóg a venti útjába, de nem. Pár másodpercre lefogva a ventit továbbra is hallatszott. (A házban lévő többi ventit is ellenőriztük, nem azok csinálják.) Terhelés hatására kattogás üteme jelentősen felgyorsult, ingadozott.

Talán 10-20 percet mehetett így a gép, amíg kerestük a zaj forrását meg a ventiket ellenőriztük és kipróbáltuk, h terhelés (3D-s játék) alatt hogy változik.

Mivel attól tartottunk, hogy akár valahol ütemesen átütő szikra hangját is hallhatjuk, inkább elzártuk. Tegnap gondoltam, h kiszerelem a tápot további vizsgálódás okán, de kíváncsiságból azért elindítottam a gépet előtte, és a zaj már nem volt hallható! Előző nap 2-3 alkalommal újraindítottuk a gépet, akkor ettől semmi nem változott, még a biosz alatt is hallatszott. Ma semmi.

Kipróbáltam, terhelés alatt sem jött elő. Ami remek, csak nem tudom tegnap mitől volt ez.

A gép azóta jó pár órája megy gond nélkül. Terhelve komolyabban pár percet volt, inkább csak böngésző ment rajta.

Egy Asus H77 alaplap van a gépben, asszem egy P8H77-V egy i3 3220 procival + gyári hűtő, 2x4 giga ram, Asus gtx 460 768mb vidkari, 1 WD vinyó és egy Kingston ssd, egy dvd lassan csak dísznek, meg egy 9 centis venti a ház hátuljában.

Kérdés, hogy szerintetek mi okozhatta ezt a jelenséget, mennyire para?

(#17584) haifisch


haifisch
csendes tag

Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, a következő a kérdés: Miért van az, hogy ha a számítógép tápkábelét bedugom a tápba majd amikor felkapcsolom a táp hátulján levő kis kapcsolót, akkor lecsap a biztosíték a szobában? Hol van a hiba? Egyébként tökéletesen működik a gép ezzel a táppal. Egy FSP Aurumról van szó... Már többször is előfordult és kezd zavarni...
Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#17585) moha21 válasza haifisch (#17584) üzenetére


moha21
addikt

Valószínűleg a kismegszakítód "túl érzékeny" a táp által hirtelen felvett áramnagyságra. Ha a hálózat paraméterei engedik lehet cserélni lassabb kioldási karakterisztikájúra esetleg ( szintén hálózatfüggő!! ) nagyobb névleges áramúra.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#17586) Ryder62


Ryder62
őstag

Sziasztok.

A HD6850 3 éves karimnál nem rég elkezdett kék halálozni és lefagyni a gép. Beraktam egy HD4670-es karit, ami nem igényel tápellátást, és azzal semmi probléma nem volt másfél hétig. Most megjött az új GTX750Ti karim, ami szintén táp ellátást igényel, és van itt is némi probléma; remeg a monitor képe. D-Sub a monitorom így átalakítóval használom.

A monitor, kábel vagy adapter hiba kizárva hiszen tegnap még jó volt a régi karival.

A remegő kép mitől lehet? Esetleg a tápom nem add le elég feszültséget a kártyának? Lehet hogy a HD6850 mégsem haldokolt?

Ez lehet táp hiba?

A tápom egy Chieftec CTG-500-80P ami 3 éves már.

(#17587) haifisch válasza moha21 (#17585) üzenetére


haifisch
csendes tag

Köszönöm, akkor a tápnak nincs semmi baja? Én arra gondoltam, hogy esetleg a kapcsoló lehet rossz, mert nem mindig csapódik le a biztosíték.

(#17588) tornas válasza haifisch (#17587) üzenetére


tornas
őstag

Ha a szinuszhullám nullaátmeneténél (vagy annak a közelében) történik a bekapcsolás, akkor nem old le a kismeg. Valszeg nálad ez a helyzet.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#17589) aAron_


aAron_
őstag

Sziasztok!

Vettem egy PCI-E 6 pin -> 8 pin átalakítót, ezt kaptam:

Valaki megtudná mondani, hogy ez mi? Lábak kiosztása számomra nagyon furcsa.

What is your ikigai?

(#17590) 1 among many válasza aAron_ (#17589) üzenetére


1 among many
tag

Szerintem ez egy eps12v csatlakozó, szerverlapokon szokták használni. A pci-e 8pin-nek más a csatlakozója.

Erre valaki valamit?

(#17591) adise


adise
őstag

Üdv!
arra lennék kiváncsi, hogy ezek jó értékek lennének?
KÉP

+12v résznél a max volt amikor 7.9-et írt aztán 1percre rá a mostanit.

A problémám igazából az lenne, hogy intenzivebb vga használatkor csikozodik a kép illetve villog/elmegy.

Másik gépbe jó a vga (r9 280x) 65C a max. Ebben a gépben másik vgaval is volt hasonló probléma.

600w-os coolermaster táp van a gépbe.
Hogyan tudnám kideríteni ő-e a hibás vagy esetleg memória vagy mi okozhatja még
koszi

(#17592) haifisch válasza tornas (#17588) üzenetére


haifisch
csendes tag

Köszönöm, ez megmagyarázza a jelenséget :R

(#17593) 04ahgy válasza adise (#17591) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Mérj multiméterrel, a szoftveres mérés nem mérés. A VGA-t teszteld másik gépben, másik táppal is.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17594) adise válasza 04ahgy (#17593) üzenetére


adise
őstag

Nem értek ehhez a teszteléshez multiméterrel.

A vga jó másik gépbe ezt irtam is és egy másik vga is csak ebben a gépben produkálta ugyanezt

(#17595) 04ahgy válasza adise (#17594) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Akkor még akár táp hiba is lehet! Én biztonságképpen megnézném másik gépben (ahol csak tápot cserélsz).

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17596) 1 among many


1 among many
tag

Továbbra is kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#17597) FID válasza 04ahgy (#17566) üzenetére


FID
őstag

Na rádugtam a lapra. Megszűnt a probléma! Be sem kellett kapcsolni.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#17598) 04ahgy válasza 1 among many (#17596) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nem para semennyire. A tápok a ventit kikapcsolva sem hangtalanok.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#17599) 1 among many válasza 04ahgy (#17598) üzenetére


1 among many
tag

Köszönöm a választ!

Úgy látom, nem sikerült kellő alapossággal leírnom a jelenséget, megpróbálom korrigálni mulasztásomat.

Volt már régebben "cicergő" videókártyám, saját tapasztalat által ismerem azt a jelenséget. Itt, úgy vélem, valami másról lehet(ett) szó.

Ilyet még egyik számítógép-komponensemnél sem tapasztaltam, pedig több évtizede használok pc-t. Nem tudom biztosra mondani, de ha találkoztam is már hasonló jelenséggel, maximum egyéb elektronikus eszköznél, pc esetében nem emlékszem ilyesmire.

Egyáltalán nem sípoló, ciripelő, cicergő, magas frekvenciájú hang volt. Ütemes kattogás vagy pici csattanások. Mint írtam, először arra gondoltam, hogy esetleg egy elszabadult kábel vagy valami gépházba került tárgy akadt meg egy venti mellett és az ér be a forgás síkjába, majd löki ki egy ütődéssel egy lapát, majd lendül vissza a lapátok közé ütemesen, de ugye nem ez volt a helyzet.

Körülbelül 3-4 kattanás hallatszott másodpercenként, ami a videókártyát és a procit 3D grafikával megterhelve legalább másodpercenkénti 10-20, valamennyire ingadozó ütemű kattanásra nőtt.
A terhelést levéve visszaállt az üresjárati 3-4 bpm.

Majd másnap, a gépet akkor még szükségesnek tartott szétszerelést megelőzően próbaként újra bekapcsolva már nem volt tapasztalható. Mint ahogy a tapasztalt jelenséget megelőző két évben sem volt ilyen ennél a tápnál, és az elmúlt évtizedekben sem semelyik konfigomnál, soha.

Szerencsére a gép azóta is gond és kattogás nélkül üzemel. Volt azóta órákat terhelve is. Nem tudom, lehetséges-e, hogy valamilyen zajszűrő, kiegyenlítő funkció adjon ki ilyen hangot szokottól nagyobb terhelés esetén? Például aznap este a hálózati árammal volt gond; nem akkora, hogy lekapcsoljon a táp, de már csak ilyen hallható jelenség mellett tudott megküzdeni a feladattal. Vagy valamelyik hálózatra kötött eszközzel interferálhatott valahogy, eddig fel nem lépő egybeesések folytán valami a tápban?

Főleg amiatt izgat a dolog, hogy aggodalomra ad-e okot, vagy egy ritka, de kívülálló okokból eredő átmeneti jelenség volt, ami a gép számára elfogadható körülmények esetén nem fog visszatérni?

Megértem, ha a jelenség szokatlansága miatt e fórum látogatói nem tudnak érdemben hozzászólni, vagy nekem nem áll módomban számotokra kellő információt közölni a körülményekről. Ebben az esetben arra kérnélek titeket, hogy ajánljatok olyan szakembert, akit érdemes megkeresnem ezzel a kérdéssel.

(#17600) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

Nos, a 6 éves Corsair vx450W tápom jelenleg is gond nélkül működik, de pár napja elkezdett folyamatosan kiadni ilyen "cicergés" szerű hangot.
Mitől lehet ez?
Egy hete cseréltem vgat, a 4 éves amd 6950ről váltottam egy jóval kevesebbet zabáló GTX 960ra.Tehát közel 4 évig fullon járattam a tápomat, most meg áttértünk kíméletes üzemmódba:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.