Új hozzászólás Aktív témák

• tildy

nagyúr

válasz tiv61us #690 üzenetére

senki nem hzasodik, hogy hejj csinalunk 2 gyereket oszt elvalunk
    Nem, így tényleg nem, de sokan meggondolatlanul , pl. együttélés nélkül, vagy hosszabb ismeretség nélkül rózsaszín ködben, vagy pont hogy úgy, hogy hát már ideje együtt vagyunk, már ismerem a párom , oké lehet találnék jobbat is, de jó ez, kéynelmes, házasodjunk már... És belemennek ilyenbe...
    Csak egy példa:

"Viszonylag korán, 24 évesen nősültem, a feleségemet még az egyetemen ismertem meg. Írhatnám azt is, hogy szerelemből született a frigy, mert úgy sokkal jobban hangzana, de az évek múlásával egyre őszintébb az ember, s belátja, sokkal inkább volt ez a döntések racionális sora. Egy kapcsolatban ugyanis vannak bizonyos fejezetek, amik automatikusan követik egymást, persze bizonyos alternatívákat engedve. Az emberek nagy többsége azonban általában egy felé megy. Az én két éves kapcsolatom is eljutott egy olyan pontra, amikor mindketten tudtuk, fordulóponthoz jutottunk, lépni kell valamerre. Tudják, vagy megszoksz, vagy megszöksz, és sokkal egyszerűbb, vagyis inkább kényelmesebb volt elvenni azt a nőt, akit már megszoktunk, ismerünk, nagyot nem hibázhatunk, a legésszerűbb döntés a házasság volt. Alapvetően mindenki ezt várta tőlünk. Mint ahogy az is természetes volt, hogy a lehető leggyorsabban gyerekeket is nemzünk, gyors egymásutánban mindjárt kettőt. Hívhatjuk ezt társadalmi elvárásnak, de azt hiszem, két ember gyávasága volt csupán, amikor kezdetektől olyan dolgokat akartunk elhitetni egymással, amik nem is léteztek."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés