Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Iskolakezdésig, vagyis szeptember 3 -ig ( +30nap kifutási idő, de akkor már nem lehet dolgozni). És május 30.án indulok.
Ez munkaválalásra is alkalmas vízum, asszem J1-esnek hívják.
Egyébként én is csak azért kaptam meg viszonylag ilyen simán, mert egy szervezeten keresztül megyek ki, a tábor meg ahova megyek szponzorált....
So, happy!
A nagykovetségen meg minden simán ment.
Húztam egy sorszámot.
Szólítottak, ujjlenyomat, 2-3 perc beszéd magamról, családról, iskoláról, miért akarok kimenni, miért jövök vissza és ennyi.
bye-bye és már hívták is a következő embert
Persze mindez angolul, de azért ez nem egy nagy dolog. Ilyen témákról mindenki tud beszélni angolul...
Más kérdés az, hogy bár a nagykövetségen minden simán ment, nem olyan könnyű odáig eljutni.
Rengeteg papírmunka, + rengeteg papírt kell beszerezni.
Pestre felutzgatni minden héten.
Ja meg igen, nem is kevés pénz egy ilyen interview - 100$
Dióhéjban ennyi.
Csá
Forest -
tiv61us
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
nayon sokat szami a fellepes es a hatter/csaladi mukahelyi/ ha szepen eloadod,hogy szeretd amerikat es akkoriban ugy kepzelted hatha, de mar megtalaltad a szamitasodat, lehetoleg feleseg, menyasszony, jo melo, es mar csak turistakent szeretned megnezni, meg egyebkent is eszedbe sem jutna illegalisan... stb.
szoval meg lehe oldani
de a kovetseg dolgozoin keptelenseg elmenni, mindent hallottam mar visa ugyben es mindennek az ellenkezojet is -
tiv61us
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
ha megnezted a datumokat 03-06-ig minden evben aztan 06 ban turist visa hat velemenyes, amugy persze nem tuti hogy elutasitjak, ha szepen megindoklod mit miert es alatamaszrtod, hogy valtozott az anyagi, csaladi helyzeted akkor megkaphatod
egyszeruen arrol van szo, hogy az USA nem akar fogadni tobb illegalis bevandorlot
es hat igaz, beleesnek a szorasba sajnos sima turistak is, de ha valaki evek ott zoldkartyalottozik es miutan nem nyer turista visat ad be meg abban az evben, hat az kicsit velemenyes -
ronaldo
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Tehát? Egy oldalon azt olvastam, hogy magyarország 200 katonát vezényelt. Persze ha a váltásról is szó van, tehát beleszámít akkor minden bizonnyal több, mint 300 katona volt kinn. Érdekel a dolog, mert barátnőm menne ki nyáron NY-be mamzilátogatásra, és nem mindegy hogy 100k-ba lenne a túra azon része, ami még semmiféle utazásról nem szól, vagy ingyen...
-
tiv83us
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hat elegge /illetve kicsit/ pontatlan az infod

$800-1000/ho-tol kezdodnek az egyszobas lyukak a kulvarosban, ettol mar csak felfele mennek az arak, foleg ha gazdagabb kornyeken kivansz letelepedni.
Ezt onnan tudom, hogy mi Burbank-ben voltunk, egy csaj ismerosnel laktunk es az o egyszobas kerojara havi $1200-at fizetett es megcsak nem is volt egy szuper kornyek.
A fizetesekrol nem tudok nyilatkozni arrafele. -
Gero
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem nehez, itt Los Angelesben nagyon magasak a lakberek, es csak hogy egy peldat mondjak a baba es az asszony biztositasara havonta $400 koltunk, es meg igy is havi 100-200 dollar elmegy a gyereknek az orvosvizitjeire... es ez meg csak az egeszsegbiztositas.
Szoval hiba keresed meg itt az otthoni fizetesek sokszorosat, az elet is sokkal sokkal dragabb. Mar kinomban rohogok azon az idiota cikkeken, hogy felevel olcsobbak amerikaban a videokartyak meg a processzorok. sokra megyek vele amig nem PC hardvert eszunk!
En a ezereves tartos baratsagok hive voltam otthon is, es Ok most otthon varnak ram!
Nem vagyok az a mindenkivel osszehaverkodos tipus.
Ja van zoldkartya, szoval hivatalosan dolgozhatok heti hat napot, napi 18-20 orat, tenyleg szuper
-
Gero
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Eppen gondolkodom, hogy valami jobb melot kapjak, mint ami most van.
Kijutas: az a titka, hogy en nem akartam kijonni, de komolyan
Aprilisban leszek itt egy eve, es mindennek az az oka, hogy ket eve nyaron lementem inni a Zoldpardonba, ahol egy nyaralo amerikai lannyal megismerkedtem, majd osszehazasodtunk, most meg mar van egy gyonyoru othonapos kislanyunk is. roviden ennyi.
Az elet szopas itt is, es nehez mert az igazi baratok meg otthon vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Viszont ez nem feltétel ahhoz, hogy politikus légy.