Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
lao ce
aktív tag
kedves agi
ugy tudom hogy a te korodban es helyzetedben ez csak ugy lehetseges ha egy otthoni vallalatnal dolgozol es ok kikuldenek dolgozni az usaba. esetleg kereshetsz magadnak egy jokepu amerikai fiut es osszehazasodhattok.
nem akarlak elkeseriteni, de meg jopar evet kell keszuljel ahhoz hogy eselyed legyen onerobol kijutni legalisan dolgozni. el kellene vegezni az egyetemet egy olyan szakmaban amire az usaban kereslet van, mondjuk apolono, vagy komputeres. es meg ez utan sem konnyu.
tudom, cudarul hangzik, de jo oldala is van. ugyanis van idod felkeszulni. amig az egyetemet vegzed, minden eroddel keress ismerost kint, cseteken, jatekokban, hirdetesekben, stb. mivel nincs vesziteni valod, jelentkezz allashidetesekre, beszelgess veluk, kerdezgess akit csak tudsz. csinalj egy naplot magadnak, ird be a neveket, es minden szemelyes adatot amit csak tudsz: szulinapokat, szuletesi helyeket, gyerekek neveit, iskolak neveit es apolgasd, hizlalgasd a kapcsolataidat. networking. 4-5 ev mulva beerhet a gyumolcs.
sok szerencset.
-
lao ce
aktív tag
ja, sokmindenben hasonlo a helyzetunkben, a tiz ev, a honvagy hianya, es en sem fogok soha hazakoltozni hacsak nem valtozik valami meg drasztikusan vagy inkabb ugy mondom, hogy tragikusan.
a langos meg a tobbi az nekem megvan, mert az ajton belul magyarorszag van, bograccsal meg kolbasszal, de azert nem viszem tulzasba, mindket kulturabol kiveszem ami nekem kell.
ajton kivul, a kapcsolatom ezzel az orszaggal leginkabb uzleti es nem erzelmi vagy hazafias. hat, hazafias az vegkepp nem. vannak jo cimboraim, egy-ket tarsasag akikre mindig lehet szamitani. szoval javitva: uzleti es barati kapcsolat. -
lao ce
aktív tag
HBV is found in blood, seminal fluid, and vaginal secretions. The risk of transmission is increased in these situations:
* Sexual contact with an infected person.
* Living in the same household with an infected individual.
* Contact with infected blood or seminal fluid and contaminated needles, including tattoo/body piercing instruments.
* HBV-infected mother to her newborn at time of delivery (prenatal blood tests for HBV should always be done if there is a suspicion of HBV).a fertozottol kaphatsz, csak iszonyu valoszinutlen, hogy azert mert nem mos kezet az etteremben szaras utan. kozos fogkefe, borotva, pohar, drogos tu, ilyenek lehetnek a fertozesi lehetosegek.
amire te gondolsz az a hepatitis 'a', ami vidaman terjed a kezmosas nelkuli szituacioban. a hepatitis 'a' viszont nagyon enyhe, kezeles sem kell, egyszeruen elmulik nehany het utan es kesz.
a 'b'-be (a 'c'-be meg foleg) bele lehet halni, viszont ahhoz a kajadat be kell vigye a pincer a mosdoba magaval es ra kell khm, aztan fel kell neked szolgalja es neked meg kell enned hogy elkapjad. akkor is csak talan. szoval ne dolj be a medianak, de ne is egyel a fura izu hambibol!
----
van aki szeret allatkertben elni van aki nem szeret. a lenyeg nem ez, hanem az, hogy lassa az ember a keritest, ami azon tul van, es hogy mi a helyes es mi nem.felre ne erts, en is boldog vagyok. nekem is van csodas kis csaladom meg hazam, es ha fokukac erre akarna jonni hat hajra, fozunk egy jo pinceportkoltet a bogracsban. de latni kell, hogy nem azert vagyok boldog mert amerikaban ilyen idiotak a torvenyek es a bennszulottek azt hiszik hogy szabadsagban elnek (de csak a hulyebbje, errol mar meggyozodtem), hanem mert van felesegem, hazam meg bogracsom.
nekem nincs uj hazam. nekem egyetlen hazam volt van es lesz, azt nem lehet lecserelni, az nem ceruzaval van rafirkalva egy papirfecnire. nekem ez az igazi belso beke es egyensuly.
mert a magyar forumokon irogatni az amerikai felsobbrendusegrol onellentmondasos, te nem igy latod? ugy hangzol mintha allando lelkiismeretfurdalasod lenne azert mert nem talalod a helyedet es onmagadnak kellene bizonygatnod mennyire boldog vagy az uj hazadban, mennyire tokeletes minden a kedves felesegeddel aki nem tudja mi az a futrinka utca, a turo rudi, vagy hogy milyen erzes a kokardat kituzni. nem mintha ezek szamitananak egyenkent, de osszeadodik, nem? biztos otthon vagy amikor otthon vagy es nem csak eljatszod a szerepedet? nem fog kipukkanni a lufi es mikor felsohajtasz hogy hu vazze de kifaradtam, akkor senki sem fogja erteni korulotted hogy mirol van szo?
nem akarlak tamadni, csak szeretnem ha irnal meg errol, mert kivancsi vagyok.
-
lao ce
aktív tag
hepatitis b-t nem kapsz meg zabalo etkezdeben azert mert nem mosott valaki kezet.
azt hogy ki mit erez ket ev mulva, meg soha nem lehet tudni, kar josolgatni. mindenki aki ide eljutott onerobol vereset szart eleg sokaig, es igy vagy ugy megfizette az arat, kamatostul. az, hogy ezek utan valaki nem menne haza meg nem ad arra bizonyitek hogy itt jo vagy optimalis. lehet ezer oka is pl hogy otthon meg szarabb, hogy gyava ujra kezdeni, egyszeruen nem eri meg, vagy akarmi mas.
az, hogy itt lager van meg nem ad buszkesegre okot es vegkepp nem jelenti azt hogy ez itt helyes. nem, ez itt nevetseges es hibas. es bar allitod azt hogy pusztan az 'artatlanokat' vedik, sokszor epp ellenkezoleg, a nem bunozoket korlatozzak illetve kriminalizaljak. addig lehet szivatni a torvenyekkel az embereket amig mindenki bunozove valik igy vagy ugy, jo pelda erre az otthoni adorendszer (ami itt meg eleg normalis ahhoz kepest az allaspontom szerint).
majd ha kukacnak naplemente utan setalni lesz egyet kedve a bicsen vagy a parkban rajon a lightos kijarasi tilalomra is, ami persze per se nincs kimondva, aztan majd akar venni egy uveg sort vasarnap delben es rajon meg par osszefuggesre, aztan megismeri a bigott saragyu hulyeket is - persze attol is fugg hol elsz amerikaban, de ezen mindenki atmegy aki idejon.
viszont boldogan allithatom hogy az amerikai embereknek vannak nagyszeru tulajdonsagai, peldaul fantasztikusan segitokeszek. ha, ha(!) megtanulod a kulcsot, ha rajossz hogy mindenuk a 'valahova tartozas'. ebben elnek, nem kepesek elvonatkoztatni a csoportjaiktol, az egesz eletuk, vilagnezetuk, logikajuk fuggetlen csoportok kozotti relacio. egyedul erotlenek, gyavak, ugyetlenek, es bar nem ostobak de ostobasagokat csinalnak ha kiszakadnak a kornyezetukbol.
mig a magyarok epp ellenkezoleg, mindenuk az individualis szabadsagvagy (tortenelmileg ertheto), enyem, tied, kinek mi es hanyszor mennyi, honnan, a keritesen belul vagyok en, utana a szomszed, ebbol jon az irigyseg es hasonlok. meg persze millio klassz dolog is, hiszen a jeg hatan is megel es sikeres a magyar, mert onallo, cselekvokesz, megszokta hogy csak onmagara szamithat, feltalalja magat minden helyzetben.
amig nem vagy tagja amerikaban a klubnak (mindegy milyen, es nem feltetlenul atvitt ertelemben beszelek), addig kedvesek. amint a klubban vagy, csaladtagga leszel es erzed hogy valahova tartozol ugy, mint ahogy otthon ritkan vagy talan sohasem.
igy van ez

-
lao ce
aktív tag
szoval kedves lesaux, amit mondani akartam az az, hogy ne fogd fel szemelyes serteskent, mert nem az, de ugy marha nehez elviselni. ez is csak ugyanolyan szivatas mint mondjuk egy auto behozatal nem eu orszagbol, a bonyolult adozas, a rossz utak vagy akarmi ami bosszantja az embereket. a magyarok agyonszivatjak a magyarokat, semmire nem becsulik a sajat veruket, pont az amerikaiak fogjak buksizni a fejunket? szerintem probalj hozzaallni ugy, hogy neked valamiert 200 dollarba kerul a vizum es ketszer kell sorbanallnod. sokkal nagyobb szivatasok vannak ennel vizumugyben, de egy dolgot tehetsz: allj fel mint a keljfeljancsi ujra es ujra es ujra.
eszrevettem hogy a magyarok (en is) allandoan megsertodnek mindenen. rut szokas, dehat ez a hires spanyol buszkeseg... -
lao ce
aktív tag
miert kellett visszautasitani? mert politikailag leadtak nekik hogy a budos magyarokat nem beengedni mindet. nem azert szivatnak teged mert te nem felelsz meg, hanem mert ez neki ez a melo. el se olvasta a papirjaidat, le se szarta, aztap mondjuk 15%-ot kellett visszatartani, te voltal az utolso hogy osszejojjon a norma. kulonben ralepnek a pocsere.
magyar politika hisztizett hogy adjak ki az okot, miert ha visszautasitjak a kerelmet mert nyilvanvaloan ok is tudjak hogy az egesz csak baszogatas. de a fentiekbol kovetkezoen nem tudjak kiadni az okot, mert az igazi ok a fenti es az ilyesmit nem szoktak elmondani a jobbagyoknak.
a penzt meg azert nem adjak vissza, mert nekik is kell. -
lao ce
aktív tag
hat... most ez erdekes mert azt mondod nem tesz jot a gazdasagnak mert tobb penz elment mint ami visszajott. mire alapozol, mert ugy hangzik mint valami cnn gyorshir...
en arra alapozok hogy:
- nem valoszinu hogy ez az elso haboru a tortenelemben ami rontja a gazdasagot
- nincs is mas 'gazdasagi program' egyaltalan (mar elnezest)
- munkanelkuliseg csokkent (3-4 eve)
- oraberek nonek
- az inflacio sem annyira huzos mint az ember elvarna, bar az arany draga mert 'elvarjak' a befektetok hogy az inflacio megszalad, jo van aki azt mondja hogy az inflacio koveti az aranyarat, de azert nem mindenki azt mondja. no erted. -
lao ce
aktív tag
hat akkor joval tobb erzelmi szalon kotodsz az orszaghoz mint en.
nekem se volt mindegy persze, de kb annyira erdekelt mint a tobbi hirek. amerika hatalmas szerencsejere ezzel a szomoru esemennyel meglett a casus belli hogy azt csinaljanak amit akarnak akar az egesz vilag ellenere.
terrorizmus najnileven elott is volt, utana is volt, holnap is, egeszen addig amig anyagi es eszmei nyomor van a foldon. a terroristak nem egy orszagban elnek meg kettoben ahogy gyermekagyu elnokoknek bemagyarazzak a hatterben meghuzodo politikai erdek-emberek. szerintem.
de, jot tesz a gazdasagnak a haboru, az egyszer biztos, szoval csinalni kell. -
lao ce
aktív tag
emlekszem 3-4 kollegam rohant be hozzam felvaltva mikor tortent, hogy mondjam mi a velemenyem. en meg ultem es azon gondolkoztam hogy mit mondjak ami szerintem igaz, nem bantja meg oket, viszont mutatja hogy egyutt is erzek. olyan erzesem volt mintha az gondolnak en tobbet tudok ezekrol a tortenesekrol mint ok es most akkor megmondom a nagy igazsagot.
nagyon kinos volt annal is inkabb mert le se szartam, en dolgoztam es azzal voltam elfoglalva, ok meg a nagy hiszteriat hallgattak pl. hogy most gyorsan be kell zarni az ovikat meg a sulikat amerika-szerte (persze a tanaroknak tobb se kell, itt mar akkor sincs iskola ha veletlenul kodos a reggel).
vegul olyasmit nyogtem ki nekik hogy a legszomorubb az egeszben a verontas, es hogy haboru lesz, es az emberi elet kioltasa mindig a legnagyobb tragedia, mindegy hogy repulo, torony, bomba, puska, jogos vagy jogtalan. -
lao ce
aktív tag
6000... miert nem mindjart 10 000? ezek a mediaban napvilagott latott hiszterias szamok, persze ettol meg sokan vannak.
es mielott kerdezed hogy nem mindegy, hat nem az.
es mielott azt mondod hogy nem ez a lenyeg, de, ez a lenyeg, a legeslegfontosabb lenyeg, a tobbi politikai hiszteriakeltes.
velemenyem szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horgász topik
- Milyen autót vegyek?
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest