Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-15 21:47:44

LOGOUT.hu

Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2788) 1 among many válasza Cink_Elek (#2785) üzenetére


1 among many
tag

föccer: "Nem kell újra feltölteni. Díjfizetés ellenében tovább is hosszabbítható."

Az értelme ennek is az akar lenni, hogy fizetős szolgáltatás vásárlására ösztönözze a felhasználókat. Ha fizetsz, nem kell szórakozz a másolgatással. Pl. időzített up-ot is csak a fizető felhasználók tudnak beállítani. Aki nem fizet, az a napi 5 upját sem időzítheti.

Vannak egy ekkora oldal üzemeltetésének költségei. Teljesen érthető, hogy bevételhez akar jutni, aki dolgozik valamivel. Sok esetben én is szívesebben fizetek egy korrekt, mérsékelt (!) összeget cserében azért, hogy egy színvonalasabb szolgáltatáshoz, termékhez jussak, mintha teljesen ingyenes lenne az adott dolog.

Az egyszerre futó hirdetések limitálása, az upok limitálása pl. teljesen érthető, racionális döntés. Akinek az átlag alkalmi eladónál többre van szüksége, az valószínűleg maga is üzletszerűen kereskedik, tehát a bevételéből járuljon hozzá ahhoz a szolgáltatáshoz, aminek a segítségével többek közt hozzájut a bevételéhez.
Tiszta sor.

A probléma azzal van, ha olyan limiteket használ egy szolgáltató, ami teljesen fölöslegesen rabolja az emberek idejét, energiáját. A sok kicsi időpazarlásból igen tisztes munkaóra szám jön egyébként össze az összes felhasználó tekintetében. További kellemetlenséget jelenthet a hirdetéshez kapcsolódó hozzászólások elvesztése. Bár ez egyeseknek kifejezetten jól jöhet, a többségi érdek szerintem nem ez. Az ilyen béklyók kevés alkalmi felhasználót ösztönöznek szolgáltatás vásárlására, de az egyértelműen fölösleges idő és energiapazarlás kis mértékben is sokakat dühít.

Aki eddig sem fizetett kiemelésért, előre sorolásért, plusz upért, az a legtöbb esetben nem fog fizetni azért sem, hogy a szolgáltatás használatát lassító, kényelmetlenebbé tevő béklyóktól megszabaduljon. Ezért tartom ezt negatív lépésnek, nem a tisztességes bevételre való törekvést.

Természetesen egy szolgáltatás üzleti stratégiáját annak döntéshozói határozzák meg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.