- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- skoda12: Webshopos átverések
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tundra
tag
Üdv. mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Kipróbáltam az UHU Live CD 2.4-es verzióját, ami a gépemen tökéletesen működik, és elképesztően jó kis rendszer. Minden hardvert felismer, megy a net, és a programok is jól vannak összeválogatva. Mindamellett még jól is néz ki a felülete.
Bolondbiztos!!!
A Linuxal ismerkedőknek csak ajánlani tudom.
Viszont jó lenne ha használni tudnám a winyó partícióit(NTFS). Pl. mp3, avi, stb.
Vszínűleg egyszerűen beállítható a dolog, de én a Linuxhoz teljesen ződ vagyok.
Ha lehetne szájbarágósan kérném.
Ha kezelné a partíciókat, akkor a beállításokat el lehetne menteni a winyóra is? -
escie
őstag
válasz
jakobkacsa #1596 üzenetére
és mennek is a torrentek?
mert lehet, szükségem lesz rájuk, ha rosszul jöttek le az isok.
ja, mostmár én is az új oldalt látom.
szép lett. -
Batman
őstag
Nem lehet valahogy megcsinalni ,hogy 2 cd-t egy dvd-re lehessen kiírni és onnet telepuljon fel mindketto?
-
Zoltán
őstag
válasz
kismanus #1586 üzenetére
Nem feltétlenül Partition Magiccal. Ami az uhu cd-jén van szintén jó erre és ingyenes. Mikor meguntam, hogy uhu alá nem létezik isdn, fogtam az uhu cd-jén lévő partícionáló progit és egy wines vinyó felét felszabadítottam vele. (Előtte persze töredezetségmentesítettem). Az így keletkezett helyre mehetett a Knoppix vinyó-install.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz
periannath #1573 üzenetére
Mikor uhu-t használtam nálam is volt ez a probléma. A lényege az, hogy a linux nem engedi (biztonsági okokból), hogy mindenféle userek csak úgy netezzenek. Tehát vagy rootként netezel (ami szintén nem bizonságos) vagy már a boot során elindítod az adsl-start vagy milyen nevű parancsot. Nekem ez bejött akkor, userként is lehetett netezni.
-
meoindil
aktív tag
Megjelent az UHU-Linux 1.2 letölthető! Bővebben: link
-
escie
őstag
válasz
White Tiger #1590 üzenetére
ugyanúgy, ahogy eddig.
gondolom kaptál egy ip/masq -ot, dns-t...
ezesetben egyszerű lesz.
más esettel nem nagyon foglalkoztam... -
escie
őstag
válasz
White Tiger #1585 üzenetére
az uhu alaptelepítésben benne van a k3b, minek forrásból fordítani.
-
Jam-Master J
aktív tag
válasz
White Tiger #1585 üzenetére
A Source Code-ot szedd le...
Nekem simán felment UHU 1.1 alá. -
kismanus
tag
Pontosan itt találod: http://download.uhulinux.hu/doc/Fuzet/
-
periannath
csendes tag
válasz
periannath #1573 üzenetére
Valaki erre tudna válaszolni, csak van itt egy UHU hozzáértő!!
Az 1572-es hozzászóláshoz.
Köszi
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
válasz
White Tiger #1576 üzenetére
A k3b miben jobb? És akkor az free?
Nos, ezt is folyamatosan fejlesztik már pár éve, tehát nem egy kezdeti próbálkozás. Ennek megfelelően szvsz jól is működik.
A teljes ficsőrlistáját had ne írjam le ide, nézzd meg a honlapjukon: Bővebben: link
Tud mindent amit egy mai cd/dvd iró proginak kell. Igényes gui felülfete van, tehát nem nem kell parancssorosan szöszölni. De irhatsz kis szkripteket is amikkel úgyanúgy megtudod írni a korongjaidat.
Ebből is látszik, hogy alapvetően a unix terminológiát követve a progik egymásra épülve csak részfeladatokat látnak el, pont azt amire megírták őket.
És természetesen free, tehát nem válsz a kapzsi marketingesek játékszerévé. -
Sianis
addikt
válasz
White Tiger #1580 üzenetére
Partition Magic, most a Norton kezében van!
-
escie
őstag
válasz
White Tiger #1580 üzenetére
wines programot nem tudok neked mondani, talán nézz szét egy ilyen topikban.
én annak idején partition magic-kel csináltam ilyesmit. -
escie
őstag
válasz
White Tiger #1578 üzenetére
1: a partition magicnek nincs ilyen demo verziója? az kiváló progi.
2: semmilyet. üdv a linux világában! -
White Tiger
tag
Két kérdésem van:
1. Tudtok ajánlani egy programot, amivel winsux alól ketté tudom szelni egy partícióm, úgy, h az adatok megmaradnak rajta (persze fele üres lesz) ? Lehetőleg free legyen, v ne kelljen ezért felhackelni, nem akarom a wincsim egy cracker kezébe tenni...
2. Milyen vírusírtót ajánlotok linuxhoz? -
Veron
addikt
ilyenkor amikor hibakrol irtok jo lenne ha leirnatok h hanyas versiojával volt probléma, ha meg vmi hardware gaz van akkor legalább a kernel verioját le kéne irni, úgy talán többet tudnának segiteni.
Valknutbol hányas versio van fent? (én használom a valknut-ot de nem tom h ez muxik e rajta mert még nem néztem) Célszerű mindig a legfrissebbet hasznáni mindenből, hatha javítottak mar azt a hibat..
Amugy csomagkezelésről meg annyit h én ugyan már rég lattam uhu-t de ugy rémlik h van apt csomagkezelője, ami elég jol használható (ugyan karakteres de ennyit ki lehet birni).
pár alap parancs: apt-get install ''csomagnev'' -> felrakja a csomagot es a függőségeit is)
csomagra igy lehet keresni: apt-cache search ''csomagnev''
Persze van olyan program ami nincs benne csomagban az kulon kell felrakni de amibol van csomag azt jobb csomagként felrakni mert kesobb könnyebben frissithető. -
snowflake
tag
válasz
White Tiger #1574 üzenetére
azon internetezők számára, akik már rendelkeznek egy eredeti Windows-os Nero-val, ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazás linuxos változatát
Azért nem egészen ingyenes, de nem is baj, mert szvsz a k3b jobb nála. Legalábbis pár napja amikor kipróbáltam ezt a nerolinuxot igencsak hanyatt dobálta még magát. -
White Tiger
tag
Sziasztok!
Most kacsingatok a linux felé, az uhu-t már leszedtem, és most progikat töltök hozzá. Olvastam, h a Nero ingyenes lett a Linuxra!
Bővebben: link
De van egy kis bibi: a cikkben ezt írják:
Támogatott platformok (32 biten)
- Red Hat Linux 7.2, 7.3, 8.0, 9
- Red Hat Enterprise Linux 3
- Fedora Core 1, 2, 3
- SuSE Linux 8.0-9.2
- Debian GNU/Linux 3.0 (legalább 2.4-es kernellel)
Most akkor az UHU-n nem fog müködni? -
periannath
csendes tag
Sziasztok
Most kezdtem el Linux-al foglalkozni, és első lépésként UHU-t raktam a gépre.
Az első ismerkedés után jött az első probléma, amire szeretnék választ kapni, remélem tudtok, szóval 2 felhasználó van megadva + root, a 2 felhasználóként eleinte megtudtam nyitni az UHU vezérlőpultját, természetesen csak úgy, hogy megadtam a root jelszavát, na mindegy, a lényeg, hogy az ADSL-t akartam beállitani amit egy másik pc-ből kapnék megosztottként. Valahogy nem sikerült beállitanom, ezért átléptem root felhasználóba, itt szépen beirtam a másik gép(átjáró) ip-jét + dns + subnet mask, ment is rögtön a net mindegyik böngészővel, viszont mikor visszaléptem a sima felhasználói felületre ott nem, Miért?
Azt hittem, hogy itt is be kell állitani az UHU vezérlőpultban a cimeket, meg is próbáltam, viszont amikor megjelent a kis panel, hogy adjam meg root jelszavam, megadtam, és vártam, de nem jelenik meg a vezérlőpult. Mi történhetett, mit csesztem el? Remélem tudtok segiteni.
Ja, és bejelentkezéskor, mikor Gnome-ot használok, kiirja, hogy a webcimem-et nem ismeri, és a etc/host hozzáadásával a probléma megoldódik,
ez mi a csuda?
Előre is kössz! -
sziasztok!
az új uhu linux 1.2 mikor jeleni meg? és mit tartalmaz XFree -t vagy Xorg -ot? -
gege71.hu
addikt
Sziasztok
Radeon 9800pro-t hogy tudom kihasználni(legalább nagyjából) uhu alatt?
Most 60 hz-cel a szemem folyik ki
Most vesa-ként megy. Más próbákkal(ati, radeon a teszt során csak sötétség van)
üdv
gege
Ha van link, arról , hogy hogy kell a drivert telepíteni azt is nagyra értékelném
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
Jam-Master J #1566 üzenetére
Linux alatt a tűzfal = iptables.
Az, hogy ezt milyen módon konfigurálod, más dolog. Van, aki sima szkript-parancsokkal közvetlenül az iptables parancsot adja ki a megfelelő kapcsolókkal.
Vannak olyan kiegészítők, melyekben egy programozási nyelvben megírod a tázfalat, és lefordítja iptables-parancsokká.
És vannak GUI-k, melyekben ide-oda klikkelgetéssel állítod elő az iptables parancsokat.
De a végén minden esetben az lesz, hogy a kernel tűzfal-részét fogod programozni az iptables program segítségével.
Sipi -
válasz
Jam-Master J #1566 üzenetére
na akkor télleg jó
-
válasz
Jam-Master J #1564 üzenetére
szerintem mind1.
-
Jam-Master J
aktív tag
Milyen tűzfalat tudtok ajánlani UHU alá?
Van ez a beépített guarddog, de sokan a Firestarter-re esküsznek.
Vélemények, tapasztalatok? Ja, és ne legyen túl bonyolult a konfigurálása -
Bazsesz
őstag
válasz
#PeTeY# #1562 üzenetére
Linux-tudásom csekély, de a legelső vinyóra kell tenni a grubot, ahonnan alapból bootolna a rendszer, annak is az MBR-jébe (primary master). ha a vinyó primary slave-en van, akkor elméletileg a telepítő majd úgy konfigolja meg neked, hogy jó legyen.
ha esetleg megunod, nem kell, akkor van az fdisk-nek egy parancsa, ami helyreállítja a dolgokat (fdisk /mbr asszem).
De ha valami ökörséget írtam, akkor úgyis kijavítanak. -
#PeTeY#
aktív tag
Hali mindenkinek!
Már majdnem végigolvastam a totyikot (folyik is a szemem rendesen), bár még hátra egy kevés. Nos régóta kacérkodok a gondolattal, hogy teszek fel egy UHU-t, és mostanra ért meg bennem az elhatározás, hogy én akar linux, mer az jóóó. Ez lesz az első linux-os élményem és vmi nem tiszta. Szóval van egy 80 gigás vinyó, amin van x partíció, köztük c:-n a windows. A többi partíció fullos ezért beszereztem egy 6,1 gigás vincsit, ami ugyanezen az ide-n lesz slave-ként és erre megy majd az uhu. Hová tegyem a grub-ot, hogy jó legyen? Eleinte a win-es vinyóról szeretnék boot-olni alapból, amíg ismerkedek a linux-szal, de ezt már nagyjából tudom, hogy hogyan kell majd beállítani. Tehát nem lesz gáz, ha arra a vinyóra megy a grub, amin a linux is lesz(slave)? Vagy odategyem alapból, amit majd a telepítő felajánl? Ha kikerül a vincsi/lekerül a linux róla nem lesz gáz a boot win-re?
Most nagy marhaságokat kérdeztem? -
Vitus
őstag
Ide is beírom végülis uhu 1.1-ről van szó.
Szóval átnéztem a log-ot és amikor bekapcsolom a sata ntfs particiós winyót akkor jó percet áll bootoláskor és ezt írja: ....Hint: Insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. És írja, hogy részletesebben a logban tudok olvasni a problémáról.
A logban igazándiból minden rendben ezt írja több sorba:
Mar 7 12:07:20 localhost kernel: sr1: CDROM (ioctl) reports ILLEGAL REQUEST.
És itt van egy perces kiesés a logolásban is. Csak azt nem tudom ennek mikoze ahhoz hogy a sata winyó be van e kapcsolva vagy nincs. Ütközne a sata vezérlő megszakítása valamelyik cd meghajtójéval? Mit tehetek, hogy megszünjön ez a jelenség?
Más: Felraktam a valknut-ot. Abba beállítottam a feltöltési sebességet 12kb/s-ra és nagyon nem csinál semmit megy fel max-al az anyag és teljesen lebénitja a letöltésemet. Más megoldás? Vagy ötlet miért nem müködik rendesen? Esetleg valamilyen más limiterprogramot tud valaki mondani? -
válasz
Jam-Master J #1557 üzenetére
köszi!
ha shutdown -t írok be simán akkor milesz?
-
sziasztok!
hogy lehet az uhut graf felület nélkül tehát parancsértelmezőből újraindítani kikapcsolni? -
Bazsesz
őstag
Hi!
Lenne egy kisebb kérdéssorozatom.
Úgy döntöttem, hogy a szerveremen lecserélem a w2000-ret egy UHU 1.1 (kamion)-ra. És ezzel felmerl néhány dolog.
Leírás kéne az alábbiakhoz:
ez egy szerver lenne. elsődleges feladata, hogy ossza a netet. másodlagos pedig FTP és HTTP szerver. HTTP-nek apacs+php+mysql kombót szántam. FTP-hez mit ajánlotok? Valami gui-s kezelőfelületű kéne.
Ja, meg lehet, hogy bővítés lesz, szal lehetséges, hogy egy mailszerver is kéne, ami ingyenes, és könnyen kezelhető, + GUI-s.
Tanácsok, ötletek? -
escie
őstag
válasz
_Volkovy_ #1546 üzenetére
videólejátszásra az mplayer való. miért akarsz a zenelejátszóval videót nézni?
a saját könyvtár meg a home könyvtárod lesz. a /home dir alatt van a júzereknek a home-ja.
a vinyóidat megtalálod bemountolva a /mnt alatt, filekezelőből tök egyszerű elérni őket. (például a gnome-commanderrel)
a többi problémához nem tudok hozzászólni, sajna elég rég nem láttam 1.0-t... -
_Volkovy_
nagyúr
Felment,hurrá.
De viszont.
Eddig megtaláltam a filekezelőt,és ennyi..
Ha elindítok egy mp3-at,valami hülye alapszintű lejátszó jön be,ami a filmekkel nem tud mit kezdeni..
Szaggat az egérmutató
Úgy érzem magam mint egy béna kacsa.Bénának béna vagyok,de kacsa sztem nem,hol a baj?
Egy ikont nem tudok csinálni,a 160-asnak meg a 200-asnak,hogy ne kelljen kotorászni.
Mi ez a 'saját mappa'?
Hajjaj, -
_Volkovy_
nagyúr
Megkerestem az 1.0-s UHUt tartalmazó Cd-met,ami jó másfél éves lehet..
Érdekes módon az települ jól
Sztem az átlag 4 éves cuccaimhoz elég lesz -
-
_Volkovy_
nagyúr
nincs valami ötletetek?
-
Vitus
őstag
Amikor bootol és várni kell vagy 3 percet kiír valami hibaüzenetet de a logokban nem találom és nagyon gyorsan elkapja nem tudom elolvasni se megállítani. Nincs valami parancs amivel vissza lehetne nézni a bootoláskor mik történnek?
-
_Volkovy_
nagyúr
Ez meg mi a tököm?
Elindítom a telepítőt,és ez jelenik meg:
Bővebben: link
Miért CPU 1?
Kettő van..
Állítólag pont ezen futná ki magát a dual,nem?
Nem állítgattam semmit,most leszedett 1.1-es uhu -
_Volkovy_
nagyúr
Köszi!!
Asszem délután az ajtót kidobja az ablakon a pingvin
Még annyit áruljatok el plz,hogy a cd-n lévő programokat hogy tudom feltenni a rendszerre.
[Szerkesztve] -
válasz
_Volkovy_ #1528 üzenetére
ezek 1 cd-n rajtvannak.
xmms -> ua mint winamp még winamp skin is van hozzá
mplayer -> magyar fejl. movie player codekokkal
OO.o (openoffice.org) = microsoft office
total comm -> midnight commander gyk egyenlő (pl kinézet) a norton commal csak többet tud és magyar
fájlrendszer asszem uhunak ext3 -as linux partition
asszem látni foglya a vinyóid
kell neked az 1cd mert az az install a 2cd + progik vannak. ennyi. -
Dilikutya
félisten
válasz
Amit biztosan tudok, hogy irodai programok vannak benne, de szerintem ahhoz hogy mindened legyen, kell mind2 CD. Magához a rendszerhez szerintem az első CD is elég.
Én is a bagolypajtáson agyalok. Mplayer (ha ez azonos a tieddel) van linuxra, asszem mintha ebben is benne lenne. -
twollah
nagyúr
válasz
Amit felsoroltal az mind benne van csak mas neven.
Mplayer videokra
Midnight Commander filelokra
OpenOffice na vajon mire
A meghajtokat a/mnt konyvtartban lesznek.
Eleg az elso CDt leszedned.
Amugy teljesen magyar, es annyira hulyebiztos, hogy szinte nem is lehet elszurni. -
_Volkovy_
nagyúr
Ez a bagolyLinux alapból támogatja a Voodoo5-öt?
Ezeket használom most:
Winamp
Media Player Classic(azaz ace mega codecs pack)
Word,Excel
Total Commander
Ilyen jellegű progik alapból vannak benne,vagy nekem kell beletrükkölnöm a rendszerbe?
A filerendszerről tartana valaki egy 3mp-es okítást?Hol találom meg a meghajtókat?
Az idekártyára kötött 160-as meg 200-as hdd-ket látja az uhu?
Az ftp-ről melyik iso-t kell leszedni?Csak az 1. cd-t,vagy mindkettőt?
Egyelőre ennyi kérdésem lenne. -
Vitus
őstag
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy van két winyóm. Az egyiken uhu a masikon xp. Az xp sata winyón van és ki szoktam kapcsolni a vezérlőt ha linuxal indulok így teljesen független a két rendszer. Az lenne a gond, hogy szeretnék átmásolni onnan videokat, zenéket a linuxra (úgy tudom olvasni tudja az ntfs file rendszert a linux). De amikor bekapcsolva van a sata winyó akkor nem bootol be a linux gondolom driver kellene neki. Hogyan? Mikor? Merre? Mennyi?
Ennyi lenne a kérdésem.
[Szerkesztve] -
AlBundy
aktív tag
UHU-Linux szerver változatot honnan tudom letölteni? (Mert az uhulinux.hu-ról vmiért nem tudom
)
-
Johnny19
tag
Hy.
Szeretnék segitséget kérni egy intel 537ep modem telepítésben. Leszedtem az oldalról a drivert és megcsináltam a readme szerint de nem akar müködni rendesen. Nem tárcsáz.
Mi lehet a baj? Ha csinált már valaki ilyet neki sikerült?
UHU-Linux 1.2 rc3 -
hi'
van az uhuban alapból valami mp3 grabbelő progicska? -
sziasztok! makipróbáltam adrikánkat és hát. öhömm nem akart menni 1024*768*24*85hz-ban pedig beállítottma. konfig adatoknál. mi lehet a bibbencs? pedig a teszt is megvót.?
-
escie
őstag
-
escie
őstag
-
csizs
aktív tag
Nem beszéljünk mellé.Linuxot akarok énis, de nekem muszály wlan.Namost planet kártyáról van szó és a gyártónál az oldalon no driver.Felismeri a uhu 1.1-es változata a kártyát valahogyan?Mert nagyon kiváncsi vagyok erre a op-ra
De enélkül nem rakom fel.
-
duo
addikt
Szerintem már nem kell olyan sokat várni. A hét kérdése az az uhulinux weboldalán, hogy te hogy fogod megszerezni? letöltöd, megveszed a dobozost, kölcsönkéred, lesz@rod
Eccercsak ott lesz. figyeld rendszeresen a honlapjukat. én is az teszem.
az én kérdésem viszont az, hogy a fejlesztői verziókat, lehet e frissíteni, majd a véglegesre, vagy újra kell rakni az egészet. -
hi mikor lesz elérhető az uhulinux 1.2?
-
Male
nagyúr
Na megfejtettem a saját problémámat (minden újraindítás után használhatatlanná vált a net, be kellett írni a
route del default gw 192.168.1.1
route add default gw 213.163.27.23
parancsokat, és csak ezután működött -> köszi steveetm, hogy ezt kitaláltad, enélkül egyáltalán nem ment volna a net)
Szóval a megoldás annyi volt, hogy az UHU vezérlőpulton a hálózati kártyának fix IP-t állítottam be, és megadtam az Átjárót is (213.163.27.23). Így elvileg megőrzi, és menni fog a net. Hát mitmondjak, szerintem ezt alaposan elcseszték az UHU-ban. (Ha így sem őrzi meg, akkor nagyon dühös leszek)
-
escie
őstag
duo jól leírt mindent, én csak kiegészítettem. viszont annakidején, még 3-as fglrx szériával voltak olyan gondok, hogy 9600XT-vel, nem működtek.
nagyon remélem, hogy ezt már javították.
milyen uhu-d van amúgy? 1.1? esetleg 1.2?
naszóval:
ctrl+alt+f1
bejelenkezel root-ként.
service gdm stop
rpm -i --force --nodeps /ahol/van/az/fglrx######.rpm
fglrxconfig (ide még majd visszatérek.)
service gdm restart
fgl_glxgears (kipróbálod, hogy van-e 3d)
nos, most térek vissza az fglrxconfighoz. általában jó a default értéket adni neki, először örüljunk, ha működik, aztán majd finomhangolunk.az x kiszolgáló (~grafikus felület) könnyen elszáll attól ism ha nem találja ott az egeret, ahova mondtuk neki. uhu alatt add meg, az egeret így: /dev/input/mouse0
amikor az agpgartra kérdez rá, akkor mondj neki igent.
ha hibaüzenettel rakja tele a konzolt az fgl_glxgears, akkor mountolni kéne a tmpfst, azt leírtam korábban, olvass vissza.
-----------------
ha nem működik, akkor légyszíves copyzd ide az fgl_glxgears, fglrxinfo kimenetét... -
escie
őstag
eddig hogy voltak a beállításaid, amik működtek?
mert annak itt is jónak kell lennie. a router csatlakozik, vagy neked kell?
legjobb esetben csak ip/mask-ot, illetve gateway-t, és dns-eket kell megadnod a vezérlőpulton.
ha a router dhcp-vel osztja ki a dolgokat, akkor hagyni kell azon a beállításokat. -
escie
őstag
érdemes leállítani a gdm-et az rpm telepítése előtt: crtl+alt+f1 -> service gdm stop -> rpm -i --force --nodeps fglrx########
ezután fglrxconfig, majd service gdm restart. fgl_glxgeras ha működik akkor lehet örülni, ha hibákat ír a konzolra, ahol indítottad, akkor be kell állítani a tmpfs-t, így:
az /etc/fstab -ba írd: tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
ha ez a file aljára került, akkor egy entert is nyomj a sor végere, mert kell.
eztán mount tmpfs, és ha minden igaz, mostmár tényleg működik.
amennyiben 1.2 -es uhu használsz, akkor az xorg-hoz való fglrx-et szedd le, ha 1.1-est, akkor az xfree4.3.0-hoz valót. -
duo
addikt
uff. nem tudom. valahogy szedd ki a mesaGL modult mert akkor azzal ütközik az fglrx (sajnos azt nem tudom megmondani hogy kell, még sohasem csináltam.) meg ezt a már feltelepített (és ezekszerint ütköző) fglrx-et is. majd újra az, amit fentebb (#1501) leírtam. működnie kéne. (ha UHu 1.2 (Rost)-od van, abban meg már alapból van vmiféle ati támogatás. (bár nem hajta ki olyan jól, mintha a gyári ati driver lenne fent.) Esetleg valamelyik hivatalos linuxfórumon, vagy levlistán is tedd fel a kérdést.
egyebet nem tudok mondani... -
duo
addikt
Én radeon9200-re telepítettem. hogy melyik verziót, az az xfree86 odtól függ. mongyuk 4.3 ha 4.3 xfree86-od van. mindenekelőtt csinálj egy biztonsági mentést a /etc/x11/xfree86.conf file-odról. letöltöd az rpm filet.
létrehozol a / ben egy ati alkönyvtárat, oda bemásolod. rootként kiadod a köv parancsot: rpm -i --force --nodeps csomagnév.rpm
kiadod az fglrxconfig parancsot
itt értelemszerüen válaszolgatsz a kérdésekre,(mikor az egérről kérdezősködik mondj neki annyit, hogy /dev/gpmdata)
és mikor a monitorod frekvenciáit kérdezi add meg kézzel, NE az opcionálisan választhatók közül jelölj meg egyet. (pl az én LG-m vizsz: 30-71 , függ: 50-160)
a többi kérdésre is válaszolgatsz, a végén megkérdezi, kiírja-e egy fileba. Jóhogy.
ezek után ctrl+alt+backspace, user belép, konzolban kiadod a glxgears parancsot, ha sok fps-t látsz örülsz, ha nem, ad absurdum kifagy, harsányan káromkodsz
(az UHU vezérlőpultban továbbra is vesa meg 75Hz látszik, de ez ne érdekeljen ne is nyúlj hozzá.)
a fenitek uhu Kamion alá értendők 2.4 es kernellel
garancia nincs semmire, nálam ez tökéletesen műxik, egy cimborámnál lehülyézett, hogy a MESA modult mér nem szedtem ki. hát mer' nem tudom hogy kell, de nálam nem is volt szükséges... -
Lamair
aktív tag
nem megkövezni!
van 2gépem! az egyiken uhu is van és ez alól szeretnék netezni!
ADSL megosztásom STlab routerrel történik, de az istennek se akar bejönni a net alinux alatt! help me!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Autós topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest