- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebela
aktív tag
Állítsd át az UHU vezérlőpultban a felbontást és frissítést majd indítsd újra a grafikus felületet...(vagy konzollal de most ne akard,hogy leírjam a parancsot mert nem vagyok bene biztos vagy jelentkezz ki és vissza)
Lméletileg működnie kell...(egyik ismerősömnél is ez volt a baj...)
Huhh bocs nem figyeltem...Ismerősömnél Gnome volt a garfikus felület...De lehet,hogy Nálad is menni fog...
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
válasz
warezlord #995 üzenetére
Ááá, a fene; el ne hidd már neki hogy rossz az ISO.
Ez egy akkora bug, mint a ház abban az ellenőrző modulban.
Nagyon sok embertől hallottam már ezt, szóval kizárt hogy ennyien nem tudták egészben letölteni az ISO -t, vagy rossz volt az írandó lemez... Ha meg mindenképpen ellenőrizni kívánja valaki, akkor legalább az md5 ujjlenyomat-fájlval tegye.
-
proximus
senior tag
Szerintem ez a ''frissítettem, de nem sikerült'' valamelyest általános probléma UHU berkekben. Talán csak nem foglalkoznak annyit a frissítés gördülékenyebbé tételével, mert mondjuk inkább az előre mutató fejlesztésekbe ölik az energiát. Ha majd már valamelyest megállapodnak, biztosan javulás lesz tapasztalható több kifogásolt részben is. Addig is ha frissíteni kell: ISO image letölt -> CD -re kiír -> telepít.
Na jó, bizonyos esetekben ez elég kellemetlen tud lenni
, pl. ha nincs se otthon, se ismert és elérhető helyen szélessávú net.
A hangra akkor is dumált, ha más progamokat próbáltál? -
jss
aktív tag
HELP!
Feltettem az UHU Linux 1.1-et.
KDE-t állítottam be.
A probléma: 800x600-ban kilógnak a megnyitott ablakok a képernyőről, nem látható az aljuk. Nem reagál arra, ha az UHU vezérlőpulton a grafikus beállításoknál a képfrissítési frekit vagy a felbontást változtatni akarom. Gef3 Ti 200-as kártya van a gépben, töltöttem le hozzá nvidia drivert, feltelepült, az nvidia logo megjelent induláskor, de a probléma nem oldódott meg. Próbáltam újra telepíteni, a driver most nincs fent, a probléma így is fennáll. Amilyen felbontást és frissítést a telepítéskor beállítok, csak úgy hajlandó működni.
Mi lehet a megoldás?
[Szerkesztve] -
warezlord
tag
Cathfaern!
Letöltöttem még1x-er és ugyan az a probléma, sőt most töltöttem le 3-szorra és akkor is ugyanaz a probléma!
Segítsetek légyszi!
Köcike: warezlord
[Szerkesztve] -
ub3r
csendes tag
Nah nekem mégis lenne egy ki problémám az uhu linuxxal.
Feltettem egy UHU-Linux 1.1 beta 1-es verziót és utánna frissítettem netről (apt-get upgrade, update).
És azóta csak azokat a hangokat jácca le a linux, amik cd-n vannak, ami a merevlemezen talállható, azt nem.
Kiírja, hogy ellenőrizzem a hangkártya beállítáasait, vagy a kimenetett.... de sehol nem találtam problémát...
És a linux is látja
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
Segítsetek pls -
proximus
senior tag
1. #984 : ez így semmit nem mond.
2. #986 : ez nem kernel üzenet, hanem a grub- é, az meg ugye a betöltő manager.
3. #987 : ez már jobb egy fokkal a részletek kérdésében, + ua. mint a #984 akart lenni jól gondolom? Egyébként ezt a fajta kernel pánikot(ami egyébként lekezelt hiba) a ''kígyó a farkába harap'' eseteként lehetne jellemezni,
Ez legtöbbször figyelmetlenség eredménye, mert: a partíció(vagy maga a hardver(IDE vinyo)) kezeléséhez szükséges driver(ek) magán a partíción van(nak), így nem tölthető be. A legegyszerűbb megoldás: nem modulként [M] kell választani a gyökér partíció fájlrendszerét, (illetve a hardver driverét) hanem fixen bele a kernelbe [*].
-
proximus
senior tag
Hi!
1. Ezt én nem tudhassam, mert Gentoo -ista vagyok.
2. Nincs nyomtatóm, szóval nem tudtam még alaposabban elmélyedni benne, de mintha az lpr -rel tudnád kezelni a nyomtatnivalót. Addig is: man lpr, vagy nyomtatás hogyan elolvasása: Bővebben: link -en.
-
warezlord
tag
Hali!
Ha tudtok, légyszives segítsetek.
LINUX kezdő vagyok, de még 1 linux rendszert se raktam fel, szal nem értek semmihez.
Letöltöttem az uhu linux ftp-serveréről az uhu linux 1.1.1-et.
És nem tudom mit kell még leszedni, mert én eddig csak .iso kiterjesztéső fájlokat szedtem le. Vagyis a többi fájl mire jó??? (nekem olyat mondtak hogy az ellenőrzésre jó)
A lényeg, hogy az uhuboot.img-vel mit kell csinálni??
Mert kiírtam cd-re az .iso-kat, és restart, madj bootoltatom, és elkezdem telelepíteni a linuxot, majd elérek egy olyan ablakhoz, ahol a programok vannak, és hogy érdemes ellenőrizni a cd-t. Leokézom, hogy ellenőrizze, de az a végeredmény: Hibás a CD, nem érdemes folytatni a telepítést. Ilyenkor mit tehetek???
Légszives segítsetek!
Köszi szépen: warezlord
[Szerkesztve] -
Grisha
tag
Sziasztok.
Próbált már valaki UHU 1.1 alá Radeon 9600ot telepíteni az ati oldalán lévQ rpm-bQl? -
MUŁĐER
addikt
Kernel panic:VFS: Unable to mount root fs on unknow block(0,0)
ez mi az isten?
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
Booting 'UHU-Linux-2.6.6
kernel (hd0,2)/boot/bzImage266 root=/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part3
Error 13:Invalid or unsupported executable format
press any key to continue...
ez a hiba mit jelent? -
MUŁĐER
addikt
fordította már be a 2.6.6-os kernelt?mer én valamit nagyon elcsesztem,és nagyon szétfagy az új kernel
-
MUŁĐER
addikt
hogy kell megnézni UHU-ban a nyomtatás állapotát és törölni doksit onnan ha nem kell?
-
burgatshow
veterán
Hi!
Most raktam fel az UHU-t és nem tudjuk beőlni a Radeon 9600-ra a képet!
no screens found!
Mi lehet a bibi? 2.4 kernel! -
loszerafin
senior tag
válasz
csigavér #977 üzenetére
>Hogy kell beállítani,hogy ugyanazt a swap helyet használjá
Marhaság, ne így csináld. Ha mégis ezt akarod, van hozzá how-to, lásd
www.tldp.org meg a csomó magyar fordítás, amiket nem ismerem.
>És mintha rémlene,hogy egyszerre csak 256 (vagy 128?) megánkén
Nagyon régen volt ilyen, már nincs. Hibernáláshoz kb a RAM-od kétszeresét állítsd be, de szvsz 1G
nem árt, főleg a mai winchester-méretek mellett. Tudok olyan programot, aminél kötelező az 1G vagy a RAM 2szeres, melyik a nagyobb.
KL -
ptiboy
senior tag
U_nalma H_asználhatatlan U_ndorító
winrúúúúlez -
Bazsesz
őstag
Sziasztok!
Szóval linux van a gépemen, UHU 1.1 RC3. USB-sen megy a kábelmodem, mint
láható királyul. Szóval az lenne a kérdésem, hogy .rpm-be letöltött féjlokat
feltelepítem, de sehol sincs nyoma.
Vagy a tar.gz-seket hogy kell rányomatni?
Előre is köszi!
Üdv: Balu -
csigavér
csendes tag
Up
-
csigavér
csendes tag
Legmélyebb tiszteletem!
Hamarosan felrakom kívánciságból az uhu 1.0-t a winme mellé,és erről lenne pár kérdésem.Hogy kell beállítani,hogy ugyanazt a swap helyet használják mindketten?És mintha rémlene,hogy egyszerre csak 256 (vagy 128?) megánként érdemes a swapokat szétvagdosni,vagy ilyen nincs? -
batya
csendes tag
válasz
dr_strange #975 üzenetére
Thx.
A bal altot nyomkodtam
@ -
batya
csendes tag
Hi
Egy láma kérdés, de úgy láttszik most nem sikerül megbirkozni vele
Tehát UHU 1.0, és nem birok ''kukacot'' írni!
Próbáltam a KDE menü- beállítómodulok- nyelvi beállítások nál is, de nem megy.
Ha Vki tudna segíteni megköszönném.
Üdv
batya -
Bazsesz
őstag
w!
Szóval az lenne a prob, hogy UHU Linux 1.0 alatt VMware-t próbálnák futtatni. De Sehogysem akar összejöni.
A program elindul, tudok is kreálni vele virtuális gépet, de nem tudom elindítani. Kattintok a Stars-ra, de semmi.
Mi lehet a gond?
w: Balu -
konvergal
csendes tag
Sziasztok!
Most töltöm az uhu linux 1.0 második cd-jét. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám felírni úgy az iso-t hogy lehessen róla bootolni? Vagy mit kell ehhez beállítani? Egyáltalán szükséges hogy a második cd-ről is bootolhassak? Amúgy neroval fogom írni. És amúgy ez a második cd mit tartalmaz?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.: konvergal -
Bazsesz
őstag
ÉS VAN OPERÁM!!!
Nagyon tuti így, hogy működik USB-n a modem, éshogy lassan kezdem megérteni a dolgokat. -
Bazsesz
őstag
Ahoj belétek!
Van hang, van net, minden király, köszönön
Bazsesz
őstag
Ahoj belétek!
Van hang, van net, minden király, köszönön
dr_strange
senior tag
gnome indítása
.xinitrc-be
exec gnome-session -
Sipi
addikt
válasz
Kalandor #964 üzenetére
Egy tuti módszer, de nem olyan szép: ha a home könyvtáradban létrehozol egy ''.xinitrc'' (pont az elején!) állományt, az X induláskor nem hajtja végre az általános indítófile-okat, hanem ezt futtatja. Ebbe kell betenni a KDE indítósorát, ami a KDE telepítési helyétől függ, maga a parancs a startkde, nekem pl. /usr/kde/3.1/bin. A ''whereis startkde'' vagy ''locate startkde'' parancs megmondja, hol van.
A gnome-ot nem tudom, hogy lehet így indítani...
Másik: indítasz grafikus bejelentkezőfelületet. A gnome-é elég szép, de a KDE-s sem rossz. (gdm, illetve kdm a nevük.) Ezekben pedig ki tudod választani, milyen felületre lépj be (az UHU-ban alapban gdm indul el). Meg is kérdi, hogy most másikat választottál, mint eddig, akarod-e ezt alapértelmezettnek.
Ha már van grafikus felület, belépsz, alapban gnome-ba. Menüben van valahol egy UHU vezérlőközpont, abban egy menüpont, ahol az elinduló szolgáltatásokat lehet állítani. Itt van a gdm és a kdm is felsorolva. Valamelyiket inudálsra állítod, a másikat nem indulásra, amleyik jobban tetszik.
Sipi -
udvari
tag
Hi !
hát ha okoskodikakkor van lehetőség kézzel beirni a dolgokat (ehe csak nem ringyóz
)
persze tudni kéne milyen ama hangkártya és a moduloknál beírni ill a network inditó scripte meg ifup eth1
Amúgy meg műxenie kéne valszeg az usb-s modemed bohózkodik veled szerintem azok nem jók semmire használjál hálókábelt a modem meg az eth között azt nem fogsz szívni
Szia -
Bazsesz
őstag
Jaj, istenem.
Könyörgöm, hogy valaki segítsen már, mert esküszöm, hogy begojózok, vagy megnézem a tizedikről az út közepét.
Szal a helyzet a következő:
Felraktam az UHU Linux 1.0-át. Van ugye egy kábelmodemem, ami USB-re csatlakozik, meg van a hangkártyaám. Remekül ment az internet, töltött 5000-rel, mint egy állat, a haverom is látta. Igen ám, de nem volt hang. Szal újraindítottam egyéb oknál fogva a rendszert. Bejelentkezésnél a következőket tapasztaltam:
Betöltés alatt piros betükkel hiba, valami sound akármiben. Aztán az eth1-et nem láttam kiírva. Első bootnál még ki volt, mikor tudtam netezni, mert a modemet elvégre is egy hálókarinak kell felismernie. Aztán bejelentkezek a dolgokba, van hang, szépen szól, de nincs internet.
Ennyi a dolgok lényege. Most mitévő legyek? Lécci segítsetek, mert az őrületbe kerget az internet linux alatt.
Bazsesz
őstag
Ahoj.
Esküszöm, hogy ilyen nincs a világon. Az előbb volt netem alatta, és nem volt hangom. Újraindítottam, és volt hangom, és nem volt netem. NORMÁLIS jelenségek ezek? Mert ilyen szerintem csak a mesében van, vagy még ott sem. -
Bazsesz
őstag
Ahoj!
Felraktam az UHU 1.0-t (Juhhé!). Szép meg minden, de hang nem stimmel. Pontosabban nincsen. Szal lenne erre valami megoldás?
Hangkártya: RealTek AC'97 6ch (EPoX 4PEA800 gyári integrált).
Köszike!
biker
nagyúr
-
-
biker
nagyúr
utólag hirtelen nem tudom...
floppyra kellett volna kérni telepítéskor -
wrz
aktív tag
Helló!
Feltettem az UHU linuxot nemrég egy mobile rack-ben levó vinyóra, ami jó ötletnek tűnt.Hát nem az!
Amikor kiveszem a rack-et, akkor a grub nem töltődik be, ergo:nem tud boot-olni a gépem.Tehát azt szeretném megtudni, hogy lehetne-e a grubot úgy módosítani, hogyha nincs benn a linuxos partícíó, akkor egyből a win-t töltse be.
C-itt van a linux, elvileg a grubot is iderakta a linux telepítő, legalábbis ezt írta.
Még valami, hogy lehet a cd-romokat és a partíciókat felismertetni az UHU-val? -
Goose-T
veterán
Ezt feldobtam a Nagy Linux Topikban is, de azé' itt is feldobom:
Yessss!!! Feltelepítettem az UHU Linuxot, király. Van ez a GRUB nevü boot-progi, ami azt ígérte, hogy a meglévô oprendszereket is el tudom majd indítani. De nem! Sajna nincs bootnál lehetôségem a régi W2k-t elindítani. Nem lehet valami kernel paranccsal esetleg ezt megoldani? Vagy W2k telepítôlemez helyreállítás? Help!!! -
zizuka
csendes tag
Eddigi kevéske tudásom alapján a chmod-ra gondoltál.
Adtam mindenkinek jogot mindenhez, most már root-ként sincs hang.
Sőt a telepítés után, az indításokkor megtalálta a hangot(mikor az elején kiírja azt a sok dolgot, mind OK-zva), most pedig már hibát jelez a hangnál.
Hogy tudnám ezt helyrehozni? -
buddha
tag
Udv!
Bar nem temabavago, de ha gondoljatok, olvassatok el a Gentoo linux-os topic (#655) uzenetet.
Udv!
Akit zavart, attol bocsi! -
-
zizuka
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #922 üzenetére
AC 97 hanghoz itt a megoldás UHU szerint:
http://www.uhulinux.hu/tudas?sid=QPUCHASYMIGQELDG&runmode=answer&id=30
Az már az én bajom, hogy nekem ezt megcsinálva sem megy?
Root-ként belépve van hang, egy mezei userként belépve meg nincs.
Gondolom ez valami egyszerű probléma, nézzétek el 1 Linux-lámának. -
csabicsepp
aktív tag
Van egy külső pcmcia-s cdromos notebookom (nincs fdd).
Nem tudja valaki, hogy telepítéskor milyen opcióval kellene indítanom, hogy ne kapcsolja ki a kernel betöltése után a cdromot? (kernel panic)
Az 1.1 beta egy fokkal jobban kezeli, de az is kikapcs....addig marad a slackware, de uhulinuxot jobban szeretnék.... -
proximus
senior tag
Hááát ha arra a ''Nagy doksi'' -ra gondolsz (.pdf?), akkor tudtomman az inkább csak átfogóan tárgyalja a dolgokat(leginkább csak konkrét progikat: Openo., xcdroast, stb).
Viszont van ennél egy sokkal elegánsabb megoldás is: man parancsnév. Parancsok pl.: kill, killall, ps, mount, umount, grep, find, slocate, locate, ls, cp(másol), rm(töröl), pppd, sleep, cat, cd, df, du, file, tar, gzip, halt(lecsuk), shutdown, init, less, ln, mk(...), mv ,mc, reboot(újraindít), shred(visszafejthetetlen törlés), startx, swapon, swapoff Én kb ezeket szoktam használni
-
Hequila
őstag
És abban a leítrásban, amit a második cd-n lehet találni, megvannak az ilyen parancsok, amivel úgymond ''dososan'' lehet állítani a dolgokat?
-
proximus
senior tag
Segítek egy kicsit a pingvin betörésében
:Az eszközöket úgy kell elképzelni, mint win -ben az intéző baloldalát: van egy gyökér ( / ) és ezen vannak a könyvtárak. A /dev -ben vannak az eszközök képmásai: pl.: /dev/cdrom, /dev/usbmouse, stb. Ezek modern(felhasználó barát
) rendszerek esetében az eszköz rendszerbe kerülésekor jelennek meg(Látványosan, pl. usb pendrive bedug--> /dev/sda megjelenik). Hogy ez így működhessen, feltétel a driverek megléte, és hogy a rendszer tudja hogy milyen eszközökre számíthat. Ezek közül egyeseket közvetlenül is lehet noszogatni, a meghajtó képmásokat viszont hogy írni tudjál rá, csatolni kell (kivétel formázás). A csatolás módjáról szintén jó ha tud a rendszer, (/etc/fstab) mert egyszerűbbé válik a csatolás, de anélkül is müxik(kivétel pl. a ''/'' partíció) Ha ezek rendben vannak, akkor csatolhatod a meghajtót(bárhová--> csak tudjon róla az fstab, vagy add meg kézzel hogy ''mit'' ''hová'' ''milyen módon'') Gyorstalpaló off.
-
rii
nagyúr
a video card-rea vonatkozo kerdesekre pedig proximus ma'r valaszol a NAAAGY LINUX Topic-ban .....
-
rii
nagyúr
''.............Újabb probléma
nem tudok meghajtót váltani (ne tessék nevetni )
aztat hogy kell?..................''
nem meghajtok vannak, hanem device-k, minden device , az eger, a cdrom a hdd, a soros port ..... es particiot devcekent kell felcsatolni, mount-olni a csatolasi (mount-olasi) pontra ....
csak UHU alatt nagyon meg van keverve a device name- k.....
Debian alatt>
# mount /dev/hda1 /mnt/kindooz -t vfat
''.........Meg normális az, hogy letöltés ADSL-lel 1,9KB/sec?
Gondolom, ezt is be kellene állítani valahol..........''
az mar nagy szo... es essunk terdre a UHU Linux elott, hogy konfig nelkul NET-ed lett .....
amugy nemtom hol kell beallitani ... de UP-olok 1et ...
''.........Néhány órája telepítettem az uhu 1.0-ásást. Első észrevételként kurva, azaz K U R V A lassú az egér. A sebességét maxira vettem, a helyzet nem változott. Az egér tipusát automatikusan hagytam, mert a legnónémebb egerem van. A többin is megpróbáltam, de az egér meg sem moccant..........'' ez is gpmconfig ... talan ....
''.........Linux alatt nincs scroll?.........'' de van.... nekem muxik ....csak jobban le kell menni a melysegekbe .... talan gpmconfig ....
-
Hequila
őstag
Meg normális az, hogy letöltés ADSL-lel 1,9KB/sec?
Gondolom, ezt is be kellene állítani valahol -
Hequila
őstag
Üdv
Néhány órája telepítettem az uhu 1.0-ásást. Első észrevételként kurva, azaz K U R V A lassú az egér. A sebességét maxira vettem, a helyzet nem változott. Az egér tipusát automatikusan hagytam, mert a legnónémebb egerem van. A többin is megpróbáltam, de az egér meg sem moccant.
más.
Linux alatt nincs scroll? -
törölt tag
Hello!
Egy problémával fordulok hozzátok.
A 7végére itt hagytam a gépem, és most nem tudok bejelentkezni sem root-ként, se a felh. nevemmel.
A következőt kapom:
Login: kisqpi
Password:kisqpi@MY.REALM: <ide beírom a korrekt jelszót>
Login incorrect
Login: root
Password:root@local.local: <ide beírom a korrekt jelszót>
Login incorrect
Az itthoniak csak a másik partíción lévő wint használták.
Hogy tudnék belépni?
Ugye nem kell reinstall?
HELP ME! -
Bogyó bá'
nagyúr
Na, az UHU-n megint ki vagyok bukva......
Tavasszal heteket töltöttem el azzal, hogy sok ember (de leginkább Polesz) segitségével életet leheljek linux alatt az eléggé egzotikus Diamond Monstersound MX-400-as hangkártyámba.....sikertelenül.
Akkor le is töröltem a gépről, most vettem újra elő, hiszen közben szinte az egész konfig kicserélődött alatta. Természetesen most az alaplapi AC97-es hangkeltőm nem akar megszólalni, pedig az UHU elvileg tökéletesen felismerte, hibaüzenet nincs.
Ha MPlayerrel egy filmet meg akarok nézni, akkor közli, hogy nem tudja megnyitni a hangrendszert, tehát NOSOUND!
Esetleg valakinek valamilyen konstruktiv ötlete nincsen a probléma megoldására?
(Lassan kezdek az egész linuxos világból kiábrándulni, mert minden kisérletem kudarcba fulladt ezidáig)
Alaplap egyébként VIA KT400-as chipkészletű ASUS A7V8X-X, az UHU felismeri a VIA gyártmányú integrált hangchipet, mégsem hajlandó vele együttmüködni. -
Sokat nem tudok mondani, de nekem a Suse 8.2 megy Nforce lappal szal ha nagyon nem indul próbáld meg ezzel.
Elvileg mennie kell az Uhu-nak Nforce2-vel mert a fórumon van leírás a telepítéséhet:
http://uhulinux.hu/tudas?sid=PMQVUTLSJWFFGXSA&runmode=answer&id=53 -
steveetm
őstag
asszem 2.6 os kernelben már van, 2.4 ben nem vagyok biztos. http://www.alsa-project.org on nézzél szét driver után.
Üdv.: steveetm -
nmy
csendes tag
Uhu linux esetén miért nem tudok telepíteni g4es kártyára. Az enter után fekete képernyő. alatta fut a progi de sekép se... Több monitorral probáltam.
-
kismukk
csendes tag
Lehet, most mindenki anyázni fog mégis megkérdezem.
Telepített már valaki UHU-t Asus A7N8X (2.0) alaplapra? Nekem sajna el sem indul a telepítés. Hiba üzenet nincs.
Uncompressing..... közben fagyi.
Mit tegyek???
Köszi -
crab
senior tag
ahogy igértem itt vagyok a következő ''problémával'': van egy nf7-s lapom, soundstorm 5.1-es integrált hangkártyával. Hogy bírnám ezt életre kelteni? A hivatalos linuxos driverrel működhet a dolog?
-
-
Lenne pár alap kérdésem linux-al kapcsolatban:
-Hogy tudom megnézni az éppen futó alkalmazások PID-jét?
-Hogyan állíthatom be hogy egy adott alkalmazás (XMMS) alapértelmezett módon magas prioritással induljon el. (10 helyett 0) -
crab
senior tag
Na sikerült, köszönöm mindenkinek a sok segítséget!
Ezt már uhu alól írom!
Minden ok, sokat tanultam ma is, azért még valószínűleg fogok jönni.
steveetm:
valóban! rootként sikerült felülírni
Cathfaern:
A takarékoskodás a letöltési limit miatt van, de ha azt mondod akkor letöltöm mind a 3-at! -
Cathfaern
nagyúr
root kétféleképp lehetsz: a loginnál a usernévnek ''root''-ot írsz be, a passw-höz értelemszerűen
Vagy ha már be vagy lépve felhasználóként, akkor meg kiadod a ''su'' parancsot, és már csak a root jelszót kell beírnod.
Még annyit az Mandrake-hez: természetesen az 1. CD is elég, de szvsz szedd le mind a 3-at (és mondjuk írd ki CD-RW-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest