- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.ki
aktív tag
Ismét én...
Szóval,felraktam az UHU-Linux 1.2-t.
Előzőleg ISO-ban töltöttem le,de a lemez hibátlan.Tesztek rendben lefutnak.
Gép újraindítása,minden rendben megy,viszont az ACPI eszközök töltésénél a battery-nél elakad.10 perce semmi,gép ismét újraindít,grub-ban ACPI letiltása.Most meg az ide-cdrom modul töltésénél csinálja ezt.Újraindítás debug módban,mindent rendben talál,de az ACPI eszközöknél most az ac-nél akad el.Újraindítás debug módban,ACPI tiltásával.Itt is ugyanaz.Memtest 1 napja rendben fut,a memória nem hibás.
bocs a szóismétlésért -
hefe
aktív tag
Az 1.2 nektek is 1 cédés különben? Mert ami eredeti van nekem az 1cédés amit meg szedtem netről az 2.
-
hefe
aktív tag
válasz
Kristoforo2 #2594 üzenetére
Sajnos nem tudok mit mondani. Lehet sata2 adja fel neki a leckét.
UHU ejtve -
Kristoforo2
csendes tag
Ez nekem sem megy ,annyi különbséggel, hogy van 10.0 suse is a gépen .. és nem írja át az mbr-t .. erre felraktam mégegyszer uhut a végén csináltattam egy indító flopyt. restart után floppy-rol booot ,ráklikk a Telepített uhu indítása gomb-ra és hibaüzi, mégpedig: ''kernel (hd1,5) /boot/bzImage root=/dev/sda6 lang=hu
Error22: No such partition ''
pedig ott van a sda6-on.
// a Cool 'n' Quiete-t be lehetne üzemelni uhu alatt ? -
hefe
aktív tag
Nah azt a problémát megoldotta. Ezek szerint nem szereti a Cool 'n' Quiete-t a linó.
Másik problémám.
Feltelepítem és mikor a grubot kell állítgatni akkor azt kérem hogy írja át az MBR-t de akárhogy szemvedek restartkor automatikusan az Xp indul el...
(pedig a linuxos parti az aktív....)
Na ezzel mit lehet kezdeni? -
kismanus
tag
Hali!
Nem tudnátok mondani egy könnyen kezelhető tűzfalat UHU 1.2 ála? Csak mert ez a Guarddog nem túl egyértelmű nekem... -
hefe
aktív tag
Nah beszereztem egy eredeti 1.2es office változatot.
Viszont az a baj hogy nem lehet telepíteni mert megáll a legelején.
Kernel Panic:
Egyszer azért mert az kéri kapcsoljam ki az acpi szolgáltatást. Megtettem és szépen acpi-t offra pakoltam
Másodszor meg ugyanott de azt írja hogy power save K8 bla bla hiba és megáll....
Mit lehet tenni? -
T. Almeida
senior tag
válasz
blackmoto #2588 üzenetére
1. Alkalmazások menü --> Beállítások --> Kpackage
Itt rákereshetsz a ''mind'' fülön a mplayer-w32codecs csomagra. Ha ''N'' az ikonja, akkor nincs telepítve (a ''telepítés'' gombbal felmegy).
Ja, hogy honnan is lehet beszerezni: rajta van a telepítőCD-n is, de ha netről frissíted a géped, onnan is felmegy.
2. Firestarter tűzfalat használok, azzal lehet figyelni a forgalmat (biztos van komolyabb progi is, de nekem ez is megfelel).
[Szerkesztve] -
blackmoto
senior tag
válasz
T. Almeida #2587 üzenetére
Az az igazság, hogy teljesen kezdő vagyok linuxból. A grafikus felületet tudom kezelni. KAttintgatok, mint a hülye
de ennyi.
Szóval hol tudnám megnézni, hogy fenn van-e ez az ominózus codec, ill. honnan tudom beszerezni? Az uhu telepítőcd-jén esetleg nincs fenn? Bocsi, ha nagyon láma a kérdés.
Illetve létezik olyan progi amivel monitorozni tudom a netforgalmamat realtime (hány MB) gnome ablakkezelőn? -
blackmoto
senior tag
Kaptam mailbne egy vicces videot wmv formátumban, amit nem hajlando a mplayer lejátszani. Mi lehet a gond? Vagy alapból egyáltalán nics benne wmv codec? Ha így van, akkor honnan tudnék lekapni egyet, ami műxik?
Ezt az üzenetet kapom:
''Nem találok codec-et, ami megfelel a kiválasztott vo-hoz és 0x33564D57 video-formátumhoz!''
[link]kép -
Nimrod
addikt
válasz
twollah #2577 üzenetére
UHU Vezérlőpult -> Szolgáltatások
Itt beállítható, hogy automatikusan fusson a háttérben már az indulástól.
Itt pedig egy link, lehet csemegézni.
Bővebben: link -
twollah
nagyúr
válasz
Kristoforo2 #2580 üzenetére
Ha jo akkor mashol van a gubanc.
Nem huzod a gepet veletlenul? -
twollah
nagyúr
válasz
Kristoforo2 #2578 üzenetére
Nem lehetseges, hogy az UHU install lemez hibas?
-
Kristoforo2
csendes tag
Sziasztok! Lenne 1 ''kis'' problémám, van a gépemen ixpé, meg 10.0 Süsü. Sokan dícsérik az uhut, gondoltam felteszem a 1.2-t ,mivel vinyómon nem volt hely és egyenlőre mindkét oprendszerre szükségem van, lecsíptem az egyik partícióról (partition magic-al) kb 6 gigát, gondoltam ha kell neki ráharap a partícionálatlan területre. Sajna eddig el sem jutottam, uhu 1.2/ cd1 berak, Bagoly benéz, utána rábökök telepítésre, 5mp múlva:
'' Kernel /boot/bzImage lang=hu
[Linux-bz Image, setup=ox1200, size=0x24e544]
intrid /boot intrid
\
Error28: Selected item cannot fit into memory''
memory test hibátlan, 2x512 ram van benne. szítb.... a zideg
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát nem sok wine tapasztalatom van, de a lényeg, hogy ismerkedj meg a konzollal.
szóval nyiss egy ilyet, és navigálj abba a könyvtárba, ahol a futtatandó win-es bináris (exe) található. (megkönnyítheti a dolgod az mc)
itt add ki a wine futtatando.exe parancsot, és ha szerencséd van, működik.
amúgy, nekem nem sok jó tapasztalatom van a wine-nal. próbálj találni linuxos alternatívát a wines progikra.
ha kell adhatok tippet, mit mivel tudsz helyettesíteni...
Nimrod,
a közelemben sincs wines gép, nem foglalkozom vírusírtással, ez szóljon mentségemül.
a synaptic még mindig olyan bugos, mint volt? kiváló progi, de nekem állandóan fetrengett, használtam inkább az apt-ot...
jaj, de rég láttam baglyot.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Atesz,
linux alá fglrx néven találsz gyári ati drivert, és vannak játékok, amiket ne kell emulálnod, mert megy natívan is linuxon. a wine az win-emulátor, azokhoz a játékokhoz kell, ami nincs kiadva linuxra.
Twollah,
clamav rémlik nekem, de lehet, hogy ez keresdelmi sw. (bár nekem rémlik, hogy van csomagolva uhu-hoz, az ftp-n nézz szét.)
Peti85,
jó lenne látni az xorg logját. /var/log alatt nézz szét, ha valahogy mégis be tudsz jutni a rendszerbe. (mondjuk ssh, vagy valami live-cd)
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Üdv!
Az lehet, hogy Uhu Linux 1.2 alatt azért nem mennek a játékaim, mert nincs fenn az Ati Catalyst? Mert Wine-vel mennie kéne, nem? Ha összejönne, áttérnék Linux alá.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Atesz -
twollah
nagyúr
Vki tud ajanlani UHU ala vmi olyan virusirtot ami a kindozeon kergeti a virusokat?
-
peti85
senior tag
Helló mindenkinek!
Most tettem fel az UHU 1.2 Office változatát.
Felment , működött rendesen.
Aztán fel akartam telepíteni a videokarimhoz(Sapphire Atlantis Radeon 9000 Pro) drivert.
Le is szedtem az ati.com-ról a drivert, fel is telepítette.
Aztán jött a konfigurálás. Mindent úgy csináltam ahogy itt írják: Bővebben: link
Utána újraindítottam a gépet. Betöltötte a linuxot és utána a bejelentkező kép helyett kikapcsolta a monitoromat. Karakteres üzemre se tudtam átállítani. Mit ronthattam el?
A segítséget előre is köszönöm mindenkinek! -
PWR
aktív tag
-
Rusy
tag
válasz
T. Almeida #2560 üzenetére
Nem, egy 4,3 gb-s pata. A 630 elég régi chipszett, nem volt még rajta sata.
-
T. Almeida
senior tag
Van egy topik, a LAN-on belüli megosztásokra szakosodva:
Bővebben: link -
Rusy
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
UHU-t szeretnék telepíteni, egy sis 630 chipkészletes, PcChips lapra, de nem sikerül. Mindjárt a telepítés elején ezt az üzenetet kapom: HDC: Drive not ready for command. Nekem nagyon olyannak tünik, mintha az UHU nem látná a merevlemez vezérlőt. A telepítő utána továbbmegy, fel is ajánlja a particionálást, de végez vele 2 mp alatt, majd közli, hogy nem látja a telepítő lemezt.
Már minden ilyenkor szokásost kipróbáltam(ACPI=Off stb), bios beállításokkal is próbálkoztam, de semmi eredmény, pedig nagyon fontos lenne, a beépített számlázó program miatt.
Akinek van valami ötlete, kérem segítsen. Ha már volt téma bocsi, de én nem találtam. -
UhuMan
csendes tag
Hy @ll!
Lenne egy NAGY kérdésem!
Itthon megadatott az a lehetőség hogy:
Legyen egy SERVER-em!(Nem kell egy új cúcsszuper
serverre gondolni!Server:700MHz 256MB Ram 6GB HDD 3 hálókari)
Na az lenne a kérdésem hogy:Hogyan tudnám a netet megosztani 2
db Xp-s gép között egy UHU-Linux 1.2-vel?Naon fontoss lenne ha minden működne!Pl.:MSN, DéCé, FTP, HTTp meg minden!4
A válaszaitokat várom!!
Pá @ll!
UhUMaN -
kismanus
tag
válasz
T. Almeida #2556 üzenetére
Én konzolról csináltam - másképp nem is tudom hogy lehet. Amúgy a 1.0-7676-os driverhez jó 1.0-4191 NV kernel, vagy le kell azt is cserélni?
-
-
kismanus
tag
válasz
T. Almeida #2554 üzenetére
Én az 1.0-4191-et tettem föl és mást nem csináltam. A vezérlőpultban azt jelezte ki, hogy nv helyett nvidia(automatikus) van. Ezért gondoltam, hogy jó minden. Az újabb Drivereket nem tudom honnan kell leszendi, mert eléggé nagy a kuszaság.
Lehet, hogy újra kell tennem a rendszert? -
-
kismanus
tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok még UHU-ban és sajnos félresikerült az Nvidia driver telepítése, így most már el sem tudom indítani a grafikus felületet. Letöltöttem a füzet szerinti fileokat és telepítettem őket rendben, de aztán a szükséges etc/X11/XF86Config file-t nem találtam. Enélkül viszont már nem jön be a grafikus felület és csak terminálról lehetne a helyreállítást végezni (X-config), de ezt nem tudom, hogyan lehetne. Illetve még azt is kérdezném, hogy akkor az Xf86 helyett melyik file-t lehet használni.
Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék.
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
-
T. Almeida
senior tag
Akkor ezek szerint itt már körbenéztél:
Bővebben: link
szvsz nem biztos, hogy van értelme külön 1.2 doksit kiadni, hiszen alapjaiban nagyon hasonló a két verzió. -
hefe
aktív tag
válasz
T. Almeida #2546 üzenetére
A topik legelején volt róla szó. Valami utmutató az uhu- telepítéséhez használatához.... Gondoltam van ilyen pl az 1.2höz is...
-
hefe
aktív tag
Sziasztok! Valaki megtenné hogy belinkeli a pdf-es oktatórész címét?
Előre is ksözi... -
h@desz
tag
HI
Nem tudja valaki hogy a részvényfigyelőben hogy lehet megadni más Rt.-nek a nevet(Pl.: OTP,RICHTER BCHEM,...stb.), mert csak a BUX-ot meg Eon-t tudtam beállítani?
[Szerkesztve] -
gd5424
tag
Up.
2529 -re senki sem tud segíteni? -
czappa
aktív tag
Nem értek hozzá, de amúgy van már egy jó ideje 1.2-es UHU, próbáld azzal.
(jó-jó tudom ez nem igazi megoldás, de lehet működne)
szerk.:amúgy a user nevet karakteres v. grafikus környezetben kell megadnod.
Csak azért kérdezem, mert az 1.2-es UHU alap beállításokkal telepítve alapértelmezettnek veszi a graf. környeztet.
[Szerkesztve] -
V.ki
aktív tag
UP,mert muszáj
-
V.ki
aktív tag
Sziasztok!
Ismét kérdeznék:
Felraktam az UHU 1.0-át teljesen a gépemre,minden progival együtt.Azonban amikor indítanám,akkor töltöget valamiket(eszközkezelő,stb),aztán kiír nekem egy olyat,hogy:localhost user:
Ide beírom,hogy root,enter leüt,és az egész gép ahogy van,újraindul.
Most ezzel mit csináljak? -
gd5424
tag
Up!
-
gd5424
tag
Van egy problémám.
Nem tudom rendesen beállítani az NFS-szervert.
Elolvastam a man-oldalát,a neten elérhető infókat /magyarul/ és
pontosan úgy csináltam,ahogy le van írva.(/etc/exports beállítva
portmap,mountd,nfsd,stb mind elindítva) és mégsem működik.
Vagy egyátalán nem tudom mountolni a kliensel a megosztásokat
vagy * -al jelöli a hostot,tehát mindenki mountolhatja.
És mindíg kiír valami hibaüzenetet./bootoláskor/
A sambát mindíg elsőre sikerül beállítani.
Ha valaki le tudná írni,hogy kell beállítani egy NFS -szervert
(főleg UHU-Linux 1.2 -esen) azt nagyon megköszönném. -
gd5424
tag
Up!
-
gd5424
tag
Hi!
Nekem a 486 DX2 66@80Mhz 40MB Ram -os gépemen is
megy az UHU-Linux (1.2).
Igaz kernelt kellett fordítanom hogy működjön,de azóta is
remekül megy.(3 hónapja)
A grafikus felület is működik raja,de az elég lassú,nem is használom.
Leginkább zenét hallgatok rajt,meg főleg tűzfalként használom,mert
van benne egy ISA modem és sokkal jobb mint a másik gépemben levő
PCI -s fos winmodem ami folyton megfagyasztja a gépet.
/Abit NF7-S V2.0,Athlon XP 2500@3200,UHU-Linux 1.2/ -
czappa
aktív tag
Sziasztok; UHU 1.2-t használok.
A gépemben van egy X-MICRO XWL-11GPAG (wireless) hálókártya. Ezzel neteznék, de nem ismerte fel alapból az UHU ráadásul a gyártó honlapján nem találtam hozzá drivet.
Valahol azt halottam, hogy léteznek ''általános'' driverek, direkt ilyen problémák orvoslására. A kérdésem: hol tudok a fentebb említett cucchoz drivert letölteni.
(a hálókártya természetesen működik winxp alatt, tehát a cucc nem hibás)
Előre is köszi. -
kymco
veterán
Sziasztok!
Az UHU linuxhoz melyik linux disztr. operát kell letölteni? -
sasa311
veterán
Ja ha már itt vagyok...
Játékok futtatására alkalmas az UHU? -
V.ki
aktív tag
/fegyvereket elrakni/
Ha már lett volna ilyen kérdés,elnézést.
Egy 400-as cerkán az UHU Linux 1.0 graf. felülettel,256MB RAM és 8GB vinyó társaságában menne stabilan?
Előre is THX!
[Szerkesztve] -
orni67
csendes tag
ki akarom próbálni az UHUt valaki segitsen hol találok hozzá dokumentációt
-
sasa311
veterán
Sziasztok!
Bocsi, hogy így külön írok olvasás helyett, de elég sok az off és nehéz kibogarászni az érdemi hsz-eket.
Szóval Nekem is van egy UHU-Linux cd-m itthon, még a képhez adták anno. Namost ez ugye szabadon terjeszthető, meg ingyenes meg minden. Két kérdésem is lenne így elsőre:
1., Cégeknek is ingyenes?
2., Mennyi idő alatt lehet olyan szinten belejönni a témába, hogy drivereket fel tudjam rakni és/vagy 1-2 beállítást kezelni tudjak?
thx -
T. Almeida
senior tag
Az Opera 8.50-t próbálta valaki? A 8-as verzió nagyon instabil volt UHU alatt.
Thx! -
Nimrod
addikt
Hmmm... Mozilla valamiért nem jól törte meg a linket, ezért lett ilyen ronda. Vagy ezt csak én látom?
Más. A gépen van WinXP és UHU, UHU alól látom a win partíciót, de nem tudok rá másolni, ugyanez a bajom pendrive esetében is. Mi a megoldás? -
KrAt
veterán
Köszi, de meg tudtam oldani mindkettőt. (Átraktam másik munkaterületre. Ott nem sűrűn zavar
) Egész nap a Linux-ot bújtam. Mitnemondjak. Eddig mindenki, aki megrögzött Win-es, annak elmondtam pár dolgot: 10 perces telepítés után nem kell semmilyen drivert felrakni, konyhakész... Aztán a több száz beépített progi. Hol van egy Win-ben alapból szótár, vagy Office?
Nagyon pöpec. Digigépet is bedugás után alapból lekezelte. Nagyon meglepett. És nagyon bejön... A Win már csak anyuéknak van, meg nekem játékra.
Nagyon tetszik a Linux..
-
Nimrod
addikt
ADSL-ről van szó? Hagyd meg a tárcsázó alatti beállításokat, csukd be és felejtsd el. Konzol: adsl-setup
Itt beállítod újra a kapcsolatot, majd adsl-start. Utána UHU-Vezérlőpultban a szolgáltatások között megkeresed az ADSL-t és beállítod, hogy automatikusan induljon el. Ennyi, többet semmit sem kell elindítanod, amint belépsz már szörfözhetsz is.
Hmmm... Gaim vagy Kopete a program? Én előbbit használom most, de én úgy vagyok vele, hogy elfér a tálcán is.
Hopp, megvan. Gaim esetében Preferences Pluginek és ott Rendszer-tálca ikon.
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Értem. Hát mondjuk arra számítottam, hogy az elején még el-el tolom a dolgot, amit csak egy reinstall gyógyít, de azért gondolom amikor belejövök nem kell majd minden hónapban installálgatnom.
Ati drivert olvastam, hogy macerás felrakni, de azt hittem hogy ez relative egyedi eset. Na mindegy, úgy szép az élet ha nem unalmas.
Tűzfal alatt igazából azon gondolkozok, hogy itt is annyira kiemelt szerepe van, mint pl win esetén, ahol meg sem lehet lenni firewall nélkül? Nem nagyon vagyok képben, de linux alá is annyi szennyedék vírus meg trojai íródik mint win alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest