- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumukliM
csendes tag
Sziasztok! Egyszer már megkérdeztem ezt, csak rossz helyen.. Letöltöttem az UHU 1.2-es verzióját és meg akarom kérdezni, hogy NTFS partícióra fel tudom-e rakni, illetve kezeli-e azokat. (Nem volt egyértelmű, amit kicsit visszaolvasva találtam róla.)
-
Nimrod
addikt
Pár csomagot nem enged frissíteni a Synaptic, mert az XFree86 szerinte öreg (legutóbbi uhu-béta van fenn). Hogy tudom befrissíteni az XFree-t?
Keresgéltem neten, meg is találtam a frissebbet de nem volt világos hogy akkor most mit is kell letöltenem és telepítenem. -
koenig
aktív tag
Az S3-hoz kerestél drivert? Azt alapból támogatja, sztem.
Miket szeretnél még letölteni, mi hiányzik?
Én tegnap egy Metabench-et is elindítottam wine-al és kaptam 2975 pontot. Hiba nélkül lefutott.
Találtam még egy kis programot is ami mutatja a mem-proci használatot, hőt.
Egyre jobban tetszik az Uhu -
Nimrod
addikt
Voala, kis IRC-es segítséggel a megoldás.
Bővebben: link -
koenig
aktív tag
Én is csak most kezdem tanulgatni. Nekem sem ment eddig külön, xmms és mplayert próbáltam. Most xmms-ben átállítottam a kimenet - Alsa - és ott a default helyett egy másikat állítottam be.
Az mplayerben is alsa van így működik mind2 egyszerre. Próbálgasd.
A 9600xt-d megy rendesen? -
Nimrod
addikt
Synaptic-hoz tud valaki címeket, ahonnan ellenőrizheti a csomagokat? Mert hiába keresek, de csak az alap beállítottat találom, abból meg elég ok minden hiányzik és drivereket sem találok így a videókártyámhoz.
-
sziasztok!
kúl de 2bibim lenne. 1 hangszervert hoan. beállítottam a hang alatt de nem megy. 2. háttérben futtatást hoan? -
koenig
aktív tag
Én is leszedtem az újat! Nekem is megy, bár telepítésnél problémázott, de már két dokumentumot készítettem vele és ki is nyomtattam. Elég jó lett
Kellene vmi ''ati tray tools''-hoz hasonló progi linux alá is. Winben már nagyon megszoktam, hogy onnan állítom a kártyámat.
Hőmérséklet-jelző progit nem tudsz? -
duo
addikt
sziasztok! minap vettem egy Gf6200 videokártyát. Fel szeretném tenni a linuxos driverét (1.2 uhu a disztró) leállíottam a /etc/init.d/xdm et, meg ugyanott a gdm et is. mert mindig lehüJézett, hogy fut ám az X-ed! olvasd el a nvidia honlapján hogy kell! (persze ott nincs semmi érdemleges ) de még mindig nem tudom lefuttatni az install filet mert ezek után is ugyanaz a baja. mit tegyek?
előre is köszi a segítséget -
Batman
őstag
válasz
Jam-Master J #1773 üzenetére
igen uhuval egyutt ment fel..., es utana is rola telepitettem...
-
koenig
aktív tag
Szia!
Azért nem indul el mert az ati driver bekavar. Már más fórumokon is írták.
Fel tudtam telepíteni az ut2004-t, de ''engedély megtagadva'' hibával nem indul el. Root-ként sem.
A monitor frissitést is be tudtam állítani. Az alap felbontásokat átmásoltam, most teljesen jó. -
Batman
őstag
válasz
Jam-Master J #1768 üzenetére
koszi , frankon megy
AZ openoffice-t nem tudom elinditani azt irja ki hogy helyrehozhatatlan hiba törtent.
Leszedtem az egeszet és amit tudtam le is töröltem , majd ujra felraktam de meg igy sem megy.
Hova menti a hibajelentéseket honent kell letörölni hogy elinduljon, vagy mit kell csinalni???
Ez lett volna az elso inditasa de nem indult el. -
Nimrod
addikt
-
Golyó
tag
Csás.
Linuxot honnan tudok letölteni?
előre is thx -
Batman
őstag
válasz
Jam-Master J #1761 üzenetére
Eltarolja ,hogy miket toltottem es mikor lekozelebb elinditom akkor onnet folytatja?
-
Nimrod
addikt
Tegnap megnéztem a Synaptic csomagkezelőt. Ezt-azt sikerült feltennem vele amit forrásból valamiért nem. De hogy lehet módosítani az adatbázisát, hogy ne csak az UHU szerveréről vegye a csomagokat?
Megnéztem, hogy elvileg minden cím mehet, csak a packages.gz legyen benne. Na ilyet nem találtam.
Tux Racer-t meg feltettem, fut is, de lassú és nem tudom az okát. -
Dilikutya
félisten
Beüzemeltem Adriennt
Megy pöpecül, kár hogy NTFS-re nem tud írni. Letöltené a drivereket hozzá, de valami gikszer lép föl. Így minden inditáskor újra be kell írni a net jelszavát, mást ugysem kell állitani. Határozottan tetszik a Linux
Azt hiszem, nemsoká felteszek egyet normálisan is.
-
-
Batman
őstag
de ha elinditok egy csomo mindent letoltsre nem bizti ,hogy legkozelebb emlekezni fogok arra hogy mit inditottam el es mit nem
en arra gondoltam ,hogy nincs olyan mint pl a flashfxp-ben , hogy megjegyzi mot honnet toltottem es ha kikapcsolom legkozelbb mikor elinidtom tudni fogja mit honnet kell toltenie...
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
Jam-Master J #1738 üzenetére
Nekem azonnal ment az ADSL.
Realtek ezer eves halokartya ment, NForce2es integralt halokartya szinten ment azonnal, nem kellett semmit sem butykolnom. -
Batman
őstag
Hali!
A gFTP-rol lenne par kerdesem:
Tudja folytani a letolteseket?Mert en eddig nem jottem ra hogy lehet ha toltok valamit majd kilepek utana ujra be kell allítanom mindent, lehet tobb ftp-re is csatlakozni egy ablakban vagy minden ftp-hez uj gFTP kell nyitni?
Van valami masok jo ftp progi? -
csibor
addikt
válasz
Jam-Master J #1743 üzenetére
A régi uhu forumot nem érem el,vagy csak én vagyok béna?
-
Jam-Master J
aktív tag
válasz
Dilikutya #1742 üzenetére
Itt iratkoz6sz fel:
Bővebben: link -
Dilikutya
félisten
válasz
Jam-Master J #1741 üzenetére
Címe?
-
Dilikutya
félisten
válasz
UHU Live 2.4 -re nem tudsz megoldást? Az /etc/sysconfig/network könyvtárban nincsen semmi. Régebbi UHU Live alatt simán ment az ADSL, most viszont nem akarja az igazságot.
-
medic
csendes tag
válasz
thanx Jay! este belövöm.
[Szerkesztve] -
Jam-Master J
aktív tag
medic..én hosszú napokig szenvedtem, mire ment az ADSL.
Nekem is konnektált, láttam az IP címet stb., stb., de mégse ment a web...
A köv. a megoldás:
az /etc/sysconfig/network/ethernet/<kártyád MAC címe> könyvtárból töröld ki az ''auto'' nevű file-t.
Na, utána adsl-config --> adsl-start és voilá... -
medic
csendes tag
üdv.
valaki help. belőttem az uhu vezérlőpultban az adsl-t, de nem akar felmenni, pedig azt írja hogy kapcsolódott.
valami kis infó kéne, hogy mi a baj. -
n0_gAboR
őstag
jol latom hogy az UHU 1.2 mar tudja defaultbol is IRNI az NTFS-t?
-
fler
tag
Sziasztok!
Próbálunk egy UHU linuxot belőni routernek.
Kisebb elakadásokkal már működik is, de azért szeretnénk ha egy tűzfal legalább védené a linux mögötti hálózatot.
Az UHU-ban benne van a Guarddog nevű tűzfal, de amint elindítom mindent letilt.
A súgóján végigmenve állítottam be és mégsem a várt módon működik.
Tud valaki tűzfal témában segíteni?
Előre is köszönöm.
Fler.
[Szerkesztve] -
Protko
tag
Valakinek sikerült már UHU-ra felrakni acx111 csippes PCMCIA-os wlan cardot? DWL-G650+
ac x driverrel ugynéz ki felmegy, iwconfig is látja , d nem talál semmilyen hálót.......
valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Írom a fejleményeket
Szal apacs megy mint állat, tudok másolgatni bele, php király. MySQL-t most akarom kipróbálni, hogy mit visz.
FTP megy, csak nem tudom, hogy hogy kell beállítani ara a mappára, de utánnalesek
Hirtelen ennyi.
Üdv: Balu -
-
Bazsesz
őstag
fennt van az apacs +php + mysql
Hova kell az index.php-t másolni a többi cuccal együtt, hopgy nekem jó legyen? Illetve mi a mysql alapértelmezett jelszava és felhasználóneve? root, és nincs jleszó?
Üdv: balu -
kismanus
tag
Hali!
Most gondolkozom, hogy cserélek 1.1-ről 1.2-re, de nem tudom miben jobb. A www.uhulinux.hu most frissült és nincs valami sok egyenlőre róla.
Bármilyen info segítség.
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Ezeket találtam:
apache-mod-imap_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-include_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-info_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-log-config_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-mime-magic_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-mime_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-negotiation_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-perl_1.99.16-2.8_i386.uhu
apache-mod-php_5.0.2-1.9_i386.uhu
apache-mod-proxy-connect_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy-ftp_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy-http_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-python_3.1.3-1.28_i386.uhu
apache-mod-rewrite_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-ruby_1.2.2-1.5_i386.uhu
apache-mod-setenvif_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-speling_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-ssl_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-status_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-suexec_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-unique-id_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-userdir_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-usertrack_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-vhost-alias_2.0.52-1.5_i386.uhu
mysql++_1.7.19-2.5_i386.uhu
mysql-client_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-dev_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-doc_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-server_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-test_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysqlcc_0.9.4-4.2_i386.uhu
perl-msql-mysql-modules_1.2219-6.4_i386.uhu
php-bz2_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-curl_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-dba_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-fam_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-gd_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-gmp_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-ldap_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mcrypt_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mhash_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mysql_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-odbc_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-pear_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-pgsql_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-snmp_5.0.2-1.9_i386.uhu
php_5.0.2-1.9_i386.uhu
qt-plugin-mysql_3.3.3-2.3_i386.uhu
Ez 79 darab fájl, és ~24MB. Szal ha ezt mind felrakom, akkor elvileg lesz apacsom, mysql-lel és php-val? Zsír. Mindjárt kikaprolom ezeket CD-re, és megpróbálom feltelepíteni.
a proftpd-t megpróbálom akkor elindítani, de azt konfigolni hol lehet?
escie
őstag
válasz
Bazsesz #1724 üzenetére
uott, ahol az sshd -t elindítottad, van egy bizonyos proftpd nevű szolgáltatás is. na, az az ftpszerver.
az ip kiosztásra a dhcpd való, az is itt van. a konfigurálásához sajna nem értek. ha nem lennének fent, akkor synaptic.
a netosztáshoz egy kicsi iptables scriptre lesz szükséged, nézz szét van erről topik, ott biztos van használható tanács.
a webszerver kombót pedig a synaptic-kal tudod legegyszerűbben feltenni, így fejből talán a következő csomikra lesz szükséged: apache, apache-php, apache-mysql,[és még néhány, ízlés szerint], php, php-mysql, mysql-server(talán client is).
az apache nem biztos, hogy megfelelően fog így működni. én azt szoktam, hogy felrakom hozzá az összes modot, majd ami nem kell, egyenként le. csúnya megoldás, de működik. -
Bazsesz
őstag
Megy zsírul az SSH
Fel volt telepítve, csak el kellett indítanom vezérlőközpontban.
Most jönne a következő kombósok:
-ossza a netet nekem eth1-ről
-ossza ki az IP-ket a hálózatba (ha lehetséges)
-apache+mysql+php kombó
(((-valami ftp szerver, hogy az apacshoz fel tudjam tölteni a cuccokat. )))
Mindezt úgy, hogy én is megértsem
koenig
aktív tag
Sajnos nem
Addig addig állítgattam, hogy most már a wines sem. Annyira elállítottam a wine-configot, hogy nem indul el már semmi. Most ezzel küszködöm. A monitort, pedig nagy nehezen az xvidtune progival sikerült beállítanom 1152*864@85hz-re, a 100-at még most sem tudja. -
Bazsesz
őstag
Sajnos nem megy
Megcsináltam úgy ahogy mondtad az internet -> segédeszközökben munkaasztal megosztását. beállítottam, hogy mindig elérhető legyen, megvan a jeleszó is.
RealVNC előkap ezen a gépen, indítanám, nem tud kapcsolódni.
Mi lehet a gond?
(Próbálkozzunk ssh-val is akkot. hogy kell telepíteni? (apt get install ssh?)
hi!
k8t800-as chipset és logitech mx500-as patkány a ps2 porton.
csak nem akar menni. van valakinek ötlete? -
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz
Bazsesz #1715 üzenetére
jaa, én azt hittem, hogy linux alól akarsz win-desktopot elérni.
amúgy telneten, ssh-n lazán el tudod érni a linuxod.
de van az internet menüpontban olyan, hogy segédeszközök, aztán munkaasztal megosztás, itt nézelődj.
az ezzel létrehozott kapcsolatot bármely vnc-klienssel elérheted.
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
Bazsesz #1711 üzenetére
Hali!!
Ahoz hogy tallozni tud linux alol az xp és forditva , sambat kell beállítanod , kde vezerlopultban halozatoknal van.
tavoli asztalhasznalat:
grafikusan akarod vagy jo consolbol is ugy (igy is megtudsz vele majd mindent csinalni)
ha eleg a consol akkor rakd fel az ssh-t ha meg nincs , egy putty nevu progival tudsz majd a gépedre csatlakozni az ip-je alapján
remélem segítettem ha kell meg valami kerdezz es ha tudok valaszolok -
Bazsesz
őstag
Hali!
Felküldtem a kisgépre az UHU 1.2-t, és szeretném elérni erről.
Kiadtam neki a 192.168.0.1-es IP címet. pingelni tudom.
Ami kéne:
-hálózatba kötés a winXP SP2-es géppel
-távoli asztali használat
-apache+php+mysql
Tud valaki segíteni?
Batman
őstag
A win gepen ip-nek a sajat belso halos ip-cimet kell megadni, atjaronak annak a gépnek a cimet admeg amin megy a netre a belso halos ip cimet.
A win-es gepen dns-t is kell megadni.
Probald meg hogy kiapcsolod a dhcp es kezzel adod meg az adatokat.
lehet hogy roszat modtam de legalabb probalok segiteni -
jeszi
tag
Sziasztok!
Internet megosztást szeretnék...
Az UHU-linuxnak kellene megosztania az Internetet windowsos gépeknek.
A scriptet lefuttattam:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Aztán:
iptables-save
Linuxos gép:
eth0 --> belső hálózat IP: 192.168.1.79 maszk: 255.255.255.0
eth1 --> Internet IP: DHCP-vel
Meg tudom pingelni a szolgáltatótól kapott IP címet az eth1-en windowsos gépről.
Linuxon megy a net, viszont a windowsos gépeket nem engedi át.
Windowsos gépen a saját IP mellett az átjáró IP címet kell megadni? (Én megadtam a 192.168.1.79 Ip-t) Bocsi, ha fárasztó a kérdés, de sürgősen kéne megoldás.
Tudtok segíteni? Köszönöm -
Batman
őstag
Valaki telepitett mar linuxra steamet?
-
válasz
White Tiger #1704 üzenetére
nem kell telepíteni. cdről megy csak a cdt bebutulni.
-
Batman
őstag
válasz
White Tiger #1704 üzenetére
Nem tudom , mivel nem hazsnaltam a live verziojat,de szerintem erdemes kiprobalni ezt az uj uhu-t.
-
White Tiger
tag
Miben különbözik a Live a rendes UHU-tól?
-
koenig
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest