Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz WaterWave #34968 üzenetére

Macben nem tudok segíteni, azt a MacOS topikban kéne megkérdezni.

Egyébként ha csak virtuális szervert akarsz bolygatni, ahhoz nem is kell grafikus felület, meg távoli asztal, elég az SSH-t engedélyezni (alapból 22-es port) a linuxos szerveren, és sima mac-es terminálból is lehet hozzá kapcsolódni (ssh felhasználó@IP.cím:22), persze akkor parancssori felületet kapsz, de szerverre amúgy is az való. Szerverre nem is szokás grafikus felületet feltenni, sem Mate-t, sem mást, felesleges sallang. Az ne tévesszen meg, hogy mondjuk a Windows Server 2012-nek ModernUI csempés felülete van, míg a Server 2016-nak meg Win10 desktop felülete van, élből komolytalan műfaj, nem trollkodásból írom.

De ha grafikus felületet akarsz, arra jó lehet a VNC, csak akkor azt telepíteni kell először Linuxra, pl. TigerVNC, egy ez VNC szerver. A maces oldalt nem tudom, én is csak google-özni tudnéd, amit te is meg tudsz ejteni, rákeresel a Google-ben hogy VNC client macos. A macet nem ismerem, megvetem, soha nem vennék, akkor sem, ha ingyen adnák. Egy rommá korlátozott, elitista konzumer szemét az egész, mind hardveres, mind szoftveres oldalról, de nem akarok most flame-be belemenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés