Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz ubyegon2 #30754 üzenetére

Elnézést lehet (visszaolvasva biztosan) félreérthető voltam, pedig írtam többször is a mentés témakört.

"Tényleg mindenem ezen van és azért közel 800 GB-ot nem olyan könnyű backupolni..."

"Ha necces a megoldás, akkor inkább visszarakok egy Win-t, legalább amíg átmentem az adataimat..."

Szóval vannak biztonsági mentéseim (pár hetesek nagyságrendileg) és most is gondolkodtam rajta, hogy készítek egyet, de eddig még soha nem volt telepítés közbeni/utáni ilyen jellegű problémám, ezért akartam e nélkül megúszni. De mindent lementettem az éjszaka biztos, ami biztos alapon.

Jó tényleg kicsit költői túlzás volt az "ezen van a fél életem" dolog, mert gebasz esetén is csak az utolsó 2 hétből veszett volna el pár dolog (nem sok). De nem szerettem volna szenvedni a restore procedúrával.

Alapvetően havonta egyszer szoktam elvégezni a "nagymentést" a köztes időben megelégszem a felhős szinkronizálással (főleg a fotók és a doksijaim mennek fel automatikus szinkronizálással felhőbe, a többi nagyobb fájlom lényegében pótolható)). Emellett épül (jó lassan) egy saját NAS + házi szerver kombó is (homokozónak), ahova alapból megy majd egy napi szinkronizálás...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés