Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu


Ubuntu Linux Összefoglaló

Hivatalos Ubuntu dokumentáció



Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:

-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)

A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):

lspci
lsusb

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16046) jimmy399 válasza Syl (#16013) üzenetére


jimmy399
senior tag

Helló! Sikerült létrehozni az eyefinity konfigurációt a debian alatt, de valami nagyon fura történik a rendszerrel, mert ahogy beállítom, akkor mind a két képernyő elsötétül és stand-by-ba megy át, és csak akkor kapcsol vissza ha nyomkodom a billentyűzetet. DE ha csak egyszer nyomok meg egy gombot a billentyűzeten, akkor ismét stand-by-be megy mind a két monitor... Ha egyszer-egyszer nyomom meg szünettel a billentyűzetet, akkor villannak a monitorok, bejön a kép és ismét stand-by-ba megy mindkét monitor. Folyamatosan kell nyomkodni a billentyűzetet, akkor nem mennem stand-by-ba, és ha letiltom az eyefinity-t amit másképpen hívnak a debian alatt, akkor minden ok. Fura volt... Jó, ezt így olvasva gondolom lehetetlennek lehet felfogni kb, de így volt... :D

Amúgy egészen jól megy natívan futtatva a rendszer, szokni kell kicsit, és a hang a zenelejátszás elején recseg xD Nagy nehezen sikerült rávenni a rendszert, a pluseaudio-t, hogy ne az Ati Radeon 5550-es VGA HDMI kimenetét használja már audió kimentenek, hanem az alaplapi integráltat. De mire rájöttem, hajam kihullott. Telepítettem a Alsamixert is, de ez felesleges volt. Valahol a rendszerbeállításokban matattam.
Szerencsére felismerte, hogy az APU képes visszavenni a sebességét 6 lépésben, szóval az energiatakarékosság ment a kernellel :) Adtam egy 20 gigás root partíciót meg egy 1 gigás swapot a 4 giga ram mellé. Kb 7 gigát foglal most így a Debian.
Ja juteszembe, a grub2 jófej volt, mert igaz, hogy csak a debian root kötetére telepítettem a rendszerbetöltőt, ami külön merevlemezen van a windows 8-tól, de létrehozott egy boot menü bejegyzést a windows 8-nak is hogy ha félrenyomtam, akkor ne legyen para. ;) Bár tény, hogy a gép indításakor F11-el hozom be a BIOS boot választó menüjét, így annyira ez nem gond. :) De a dual boot létrehozása se lett volna gond a grubbal, mert van olyan intelligens, hogy felismeri hogy van ott más oprendszer is és úgy hozta volna létre, hogy jó legyen mindenkinek. :)

--- N/A ---

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.