Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok,

Néhány információra lenne szükségem :)
    Azon gondolkoztam, hogy a szüleim gépén le kellene cserélni a mostani rendszert Linuxra, mert egy régi P4-es gépet használnak, talán 384MB memória lehet benne, és nagyon lassú, viszont igazából csak netezésre van a gép. Szerettem volna kipróbálni a rendszert, mielőtt náluk bármit is változtatok.

Már a verziószámoknál összekavarodtam: találtam egy 12.04-et és egy 13.10-et. Viszont nem értem, hogy előbbi frissítése miért 2017-ig támogatott, míg utóbbié most fog véget érni?

Letöltöttem a 12.04-et és rátettem pendrive-ra, be is bootoltam róla, működött is rendesen a rendszerbemutató, viszont picit lassú volt így, gondoltam feltelepítem. Mivel nekem 64 bites a procim, így leszedtem azt a verziót, viszont az meg nem ismerte fel az egeremet és a billentyűzetemet, pedig mindkettő USB-s, viszont egyik sem volt aktív, mintha nem kapott volna áramot USB-n keresztül. Így láttam a választóképernyőt, de nem tudtam semmit sem csinálni. Utólag jöttem rá, hogy a leírásban benne volt, hogy Athlon procikon (sem) működik ez a verzió.

Gondoltam, hogy akkor felteszem mégiscsak a 32 biteset, de ugyanezt a tünetet produkálta a telepítő.

LiLi USB Creator-t használtam, a pendrive FAT32-re lett formázva.

Nem tudom mit ronthattam el, esetleg nem jó verziót töltöttem le? Ubuntu.hu oldalt használtam

Több kérdésem is van :)

Win alatt ki lehet valahogy próbálni a rendszert vagy csak a bebootolós módban van erre lehetőség?
    Pendrive helyett inkább CD-t kellene használnom?
    Ez nagyon amatőr kérdés lehet: Linuxra kell vírusirtó?

Válaszokat előre is köszi :R És bocsi, hogy nagyon amatőr vagyok, nem volt még dolgom linux-al :B

Új hozzászólás Aktív témák