Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Samus

addikt

LOGOUT blog

Ezt le kell írnom, mert ilyen nehéz linux telepítésem még nem volt...szívatott a gép úgy rendesen.
    Előzmények itt: [link]
    Tehát a javaslatotokra megcsináltam Rufus-al az alternate ubuntu telepítőt (12.04.3 x64), erről a gép már eljutott a telepítésig, ahol sikeresen kiválasztottuk a nyelvet, majd kaptunk egy fekete képernyőt...két per után ráuntam, és a harmadik próba utána a BIOS-ban a SATA módnál AHCI helyett visszakapcsoltuk IDE módra a dolgot. Ekkor már választhattunk területi beállításokat, billentyűzetkiosztást (bár fogalmam sincs, mi volt az a sok, ami a magyarnál volt, qwerty, qwertz, vessző, halott billentyűk, ezek tiltása, stb.), szóval ez megvolt, majd kaptuk a nagy vörös hátteret, hogy jajj, nem sikerült felcsatolni a CD-ROM meghajtót...
    Nem mondod...ezért telepítünk pendriveról...Ötödik próbálkozás után beleuntunk. barátnőm elhozta a külső USB-s DVD íróm, amit kölcsönadtam, hogy próbálja meg arról lemezről indítani a telepítőt, hogy majd arról jól menni fog a sima 12.04.3 64 bites telepítője.
    Próbaként bedugtam a CD-ROM hibánál a gépbe az USB-s külsőt, benne a sima (nem alternate), de 64 bites telepítővel. És láss csodát, felismerte, hogy ez bizony az a telepítő, neki ez jó, menjünk tovább. Lemezről másolt úgy két percig, majd jött a kézi beállítások garmadája, a tükörszerverek. Az érdekes, hogy a Wifi adaptert felismerte, volt is a panzióban Wifi (sikeres ember Szilveszterkor csinál ilyet a panzióban :D), de WEP titkosítással, 10 karakteres jelszóval. Ennek ellenére a telepítő vagy 1300 csomagot töltött le valahonnan (sem a lemez, sem a pendrive nem jelzett műveletet), a telepítés eltartott vagy 40 percig, de végül sikerült. Így került fel a gépre nagy nehézségek árán a hőn áhított oprendszer...

Új hozzászólás Aktív témák