- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Segíthetne valaki, mert már kezdem teljesen feladni az ügyet.
Adott egy gép 4 AMD GPU-val, amiket OpenCL számításra szeretnék használni. Egyik VGA kimenetére sincs kijelző kötve, és nem is akarok (~tudok).
Vista óta van egy ilyen "jó" szokása a Windows-nak, hogy ha egy VGA-ra nincs közvetlenül monitor kötve, akkor nem tölti be hozzá a display drivert. XP-re pedig már nem készült driver a 290-es kártyákhoz.
Win8 alatt megy ugyan az OpenCL, de nem tudok semmit szabályozni a kártyák működésén, mert az az interfész a driverhez kötődne, ami nem töltődik be. Ezért is kezdtem Linux-al próbálkozni (újra, mert ez volt az első ötlet is, csak más miatt ütköztem vele falnak, azért lett átmenetileg Windows, míg azt kitalálom)Úgy látom már/még a Linux-nak is (esetleg magának a driverkódnak [is] Linux alatt?) megvan mostanság ez a rossz szokása, hogy még OpenCL-re sem lehet használni, mert gyakorlatilag teljesen lekapcsol minden kártyát, amire nincs kijelző kötve.
-> A dummy plug nem játszik, abszolút nincs többé DAC és analóg kimenet a 290-eken.
A laptopomon (ami szintén full AMD chipset és van kijelzője) telepítettem egy Ubuntu 13.04-et (az AMD legfrissebb beta drivere legfeljebb ezt támogatja) egy SSD-re, aztán arról bootolt a 4 VGA-s alaplap és SSH-n próbáltam konfigolni.
Az AMD drivert már a lapotopon telepítettem. Érdekes módon első éles boot után használni tudtam 3 kártyát is, de mikor megpróbáltam elérni hogy mind a 4 használható legyen (amdconfig initial újra, reboot, stb), akkor mind eltűnt!
Próbáltam startx-el indítani X-et, de lefagyott, megállt valami AMD-s dolog sorainál.
Próbáltam kézileg szerkeszteni a xorg configot, hogy kikapcsoljam az energiatakarékossági funkciót, de nem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest