Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Segíthetne valaki, mert már kezdem teljesen feladni az ügyet.

Adott egy gép 4 AMD GPU-val, amiket OpenCL számításra szeretnék használni. Egyik VGA kimenetére sincs kijelző kötve, és nem is akarok (~tudok).

Vista óta van egy ilyen "jó" szokása a Windows-nak, hogy ha egy VGA-ra nincs közvetlenül monitor kötve, akkor nem tölti be hozzá a display drivert. XP-re pedig már nem készült driver a 290-es kártyákhoz.
    Win8 alatt megy ugyan az OpenCL, de nem tudok semmit szabályozni a kártyák működésén, mert az az interfész a driverhez kötődne, ami nem töltődik be. Ezért is kezdtem Linux-al próbálkozni (újra, mert ez volt az első ötlet is, csak más miatt ütköztem vele falnak, azért lett átmenetileg Windows, míg azt kitalálom)

Úgy látom már/még a Linux-nak is (esetleg magának a driverkódnak [is] Linux alatt?) megvan mostanság ez a rossz szokása, hogy még OpenCL-re sem lehet használni, mert gyakorlatilag teljesen lekapcsol minden kártyát, amire nincs kijelző kötve.

-> A dummy plug nem játszik, abszolút nincs többé DAC és analóg kimenet a 290-eken.

A laptopomon (ami szintén full AMD chipset és van kijelzője) telepítettem egy Ubuntu 13.04-et (az AMD legfrissebb beta drivere legfeljebb ezt támogatja) egy SSD-re, aztán arról bootolt a 4 VGA-s alaplap és SSH-n próbáltam konfigolni.

Az AMD drivert már a lapotopon telepítettem. Érdekes módon első éles boot után használni tudtam 3 kártyát is, de mikor megpróbáltam elérni hogy mind a 4 használható legyen (amdconfig initial újra, reboot, stb), akkor mind eltűnt!

Próbáltam startx-el indítani X-et, de lefagyott, megállt valami AMD-s dolog sorainál.

Próbáltam kézileg szerkeszteni a xorg configot, hogy kikapcsoljam az energiatakarékossági funkciót, de nem segített.

Új hozzászólás Aktív témák