Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
válasz
ViZion
üzenetére
A konkrét grafikus felület összerakása nem bonyolult, illetve meglehet azt is bonyolítani ha átméretezhető ablakot csinálsz sok elemmel. Tehát az elemeket összelehet kattintgatni, ez a könnyebbik fele, de az egész "bedrótozása" már pötyögős feladat, ennek az alapja a BASIC. Ezt nagyon jól kilehet egészíteni különböző shell szkriptekkel, és persze bármi egyéb futtatható fájlal.
Természetesen szívesen segítek benne, persze azért túlontúl bonyolult feladatok végrehajtását azért én sem biztos, hogy megtudok oldani. Rengeteg lehetőség van a Gambasban, én a Rendszermenttel csak kis részét használom ki.
Most egyébként én is pont dolgozom vele, mert újraírom az alkalmazásomat teljesen angol nyelvűre, ehhez pedig újraterveztem a grafikus felületet is.
Egyébként ha közkincsre szánod az alkalmazásodat, akkor megfontolandó a Gambas 2 használata, hiszen az minden támogatott Ubuntu kiadás tárolójában benne van, és még az összes Debian alapú újabb disztrókban is. A Gambas 3-ra konvertálás pedig egyébként pár másodperc, így könnyen meg van az is, visszafele viszont nem kompatibilisek.
Meg egyébként én a Gambas 2 .class pötyögős felületét jobban szeretem, mert a hármasnál a kurzor nagyon hülyén viselkedik (mint most a Google-nél), egyel odébb töröl mint kéne, nehéz látni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GL.iNet OFF topik
- Ford topik
- Linux kezdőknek
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Futás, futópályák
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Arc Raiders
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble szökevények 500-1500Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4357, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.26
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4279
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest