Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
ntomka
üzenetére
Én nem egészen úgy csinálom, ahogy általában ajánlani szokták, de olvasd el, és fontold meg, hogy melyiket választod.
1. partíció: swap. mérete akkora mint a fizikai ram, hogy menjen a hibernálás. azért ide teszem, mert itt a leggyorsabb a vinyó.
2. partíció: xp, ntfs, 20 GB. sajna néhanapján be kell bootolnom cad miatt.
3. partíció: ubuntu /, ext4, 20-30 GB.
4. partíció: adat, ext4, maradékigen, jól látod, nem használok külön home partíciót. én az adat partícióról linkelem be a zene, film, stb. mappákat a home-ba.
ennek az az oka, hogy nem szeretek új installt rátenni a régi config file-okra, láttam már emiatt összeborulást főverzió frissítésnél. inkább azt csinálom, hogy install előtt a liveCD-vel lementem a home tartalmát (nem sok, mert a nagy része úgyis linkelve van, össz-vissz pár config könyvtár), aztán visszapakolom amit szükséges az új telepítésre. így azt is elkerülöm, hogy felhalmozódjanak a letörölt programok könyvtárai a home-ban.
Aktív témák
Hirdetés
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus Nord CE5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs