- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
Wasquez #16501 üzenetére
Jah, gondolkoztam, hogy most melyikre kéne, de akkor rosszra gondoltam
Hát, mivel akkor így van egy 100 GB-os rész, amit linux alól látni fogsz, a /home-nak elég annyinak lennie, hogy a programok user konfigjai elférjenek rajta (mert akkor jól gondolom, hogy a zenék, filmek és egyéb nagy helyigényű fileok már a 100 gigáson lesznek?). Szóval én így cisnálnám:
10 GB -> /
1 GB -> swap
9 GB -> /homeA folyamat ez esetben valóban, kicsit nagyobb veszélyt jelen szegény Windows-ra
Először végre kell hajtani egy töredezettségmentesítést, hogy a windows összeszedje a darabkáit.
Utána egy partíciónálóval át kell méretezni a partíciót, tehát levágni belőle azt a 20 GB-ot. Erre én a Windows-os megbízhatatlan "programok" helyett a SystemRescueCD-t javasolnám. Miután bebootolt szépen, indítsd el a GParted programot, és ott jobb klikk átméretezés stb.... elég egyértelmű a használata, de ha mégsem majd úgy is írsz.
És akkor ezek után reboot és lehet benyomni az Ubuntu lemezt, de még az előtt ellenőrizni, hogy a Windows működik-e legalább annyira mint ezelőtt.Veszélyforrás: Én így csináltam egy frissen települt Vista-val, és ment minden rendben, csakhogy, ahogy egyre idősebb a windows úgy egyre terebélyesebb is (pl van egyeltalán még 20 GB szabad hely?
) szóval kérdéses, hogy össze tudja-e kaparni magát 20 GB-ba ismét, ha nem akkor valszín elég furán fog viselkedni, és akkor lehet újrarakni.
(De utána már garantált a működésés persze a 100 GB-os partíciót ki lehet hagyni az egészből, meg sem fogja érezni.)
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest