Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

válasz pgeri #6655 üzenetére

link
    A Core Duo az intel régebbi Core architektúrára épülő procijai, nem volt asztali változat, csak mobil!
    A Core2Duo már van asztali és mobil változatban is, az intel Core2 architektúrájára épül.
    A Pentium Dual Core márkanév is Core2 architektúra, csak lassabb a Core2Duo-knál, mert kisebb az fsb, a cache... Tehát amit Pentium Dual Core néven látsz, az gyengébb, mint azonos órajelű Core2Duo.
    A Core Duo pedig mondom, régebbi, és én már nem vennék ilyennel laptopot.

A Pentium Dual Core asztali procik az E2xyz ill E5xyz jelzésűek. A Core2Duo asztali procik az E4xyz, E7xyz, E8xyz jelzésűek.
    Van egyébként Celeron Dual Core is, és ez is Core2 architektúra, asztali verzióik E1xyz jelzésűek.

Figyelem! A Pentium Dual Core procik nem egyenlőek a Pentium D procikkal, amik bár szintén kétmagosak, közük nincs a Core2 architektúrához, mert a P4 korszak utolsó, Presler nevű magjára épülnek. Ami Prescott mag utáni, ha így már ismerősebb. Tehát a Pentium D az 2 db P4-es proci egy tokban. A Pentium Dual Core meg 2 db Core2-es proci egy tokban. Bár asszem az is más, hogy a PentiumD-nél külön szilícium lapkákon volt a két mag, az új kétmagosoknál meg már egy szilícium lakpán vannak, de nem tudom. Nem akarok hülyeséget mondani.
    A vicces még a jelölésben az, hogy amíg a Pentium D az kétmagos (azért van ott a D), addig a régi Celeron D-k egyáltalán nem kétmagosak. :D

Amiket fent írtam jelzéseket, pl. E2xyz, stb azok mások a mobil prociknál, sajnos ezekben nem vagyok képben!

Új hozzászólás Aktív témák