- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
-
kulerr
őstag
Egy kis tuningocska: E7200 4446Mhz
-
Kéne nekem valami jó hűtő LGA775-re.
Javaslat? -
MEKK
aktív tag
Hali.
Adott a gépem:
Gigabyte GA-EP35-DS3
Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267)
Hyper TX2 CPU hűtő
2X1GB Kingston 9905316-106.A01LF
Gigabyte GeForce 8600 GT-256MB ZL
Gigabyte 460W tápSzeretném ezt ey kicsit tuningolni. HOgy kezdejek neki mit állítsak először ? Nem szeretném a maximumot kihozni belőle csak ugy lightosan!
-
Zolás
addikt
Üdv urak.
Problémám a következő. Biosban mindent beállítok patent értékekre és ott írja is hogy mennyinek kéne majd lenni a cpu sebességének(most egy e6420as proci van bent 2100mhzen ez szerintem marha kevés) Viszont ha biosba nézem a beállítást ott azt írja hogy 2700körül kéne mennie. Ez mitől van? Ennek a procinak 1.35v a max fesz és most 1.25 re van lőve. Emeljek feszt? -
pgeri
tag
válasz
constantyne #5681 üzenetére
Így van gyári hűtővel húztam fel!!! Semmi gond nincs vele meg most már meleg sincs. szóval nem gond! Deh nyáron sem volt vele semmi.
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5685 üzenetére
mindig úgy indul?
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Intel c2d e6600 am van, 2400Mhz
266 az fsb, felhuzom 300ra így 2700mhz lesz, csak az a gond h a gép úgy kapcsol be h megnyomom a gombot, elindul pár mp-re utánna leáll az egész és indul rendesen 2mp múlva, és nemtudom h mitöl lehet?Mit állítsak vagy nézzek meg h ne legyen ilyen gondom? -
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne #5681 üzenetére
ha 3.2 Ghz-hez nem kell feszemelés, akkor _szerintem_ a 3.4Ghz simán megvan gyári hűtővel!
-
pgeri
tag
válasz
constantyne #5677 üzenetére
nem kell fesz 3,2 ghz-ig. ez 400 mhz-s FSB-t jelent.
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne #5677 üzenetére
Először is 1. hsz ha még nem olvastad el!
Másodszor teszteld le hogy stabil-e és ha nem akkor kell csak fesz! -
constantyne
csendes tag
hy all
lenne 1 kérdésem
van 1 Core 2 Duo E6750es procim alapon pörög (2.67).... ezt felszeretném húzni kb 3G-re elég ha csak FSB-t emelek, vagy feszt is adjak neki?mellette...
P5KC-s alaplap
2GB 800MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2X1GB) -
embe
nagyúr
Egy kérdés: az előbb leírt procit hogyan lehetne húzni? A szorzó számot /jelenleg 16 a gyári / hogyan lehetne emelni?
-
embe
nagyúr
Egy újabb gyöngyszem:
A procim : INTEL PENTIUM 4 3,2 Ghz Northwood HT. 3,2 Ghz/512/800
A CPU-Z ezt írja:
Cache: Level2 2x512 Kbytes
Akkor most mennyi itt is az annyi? 512? 2x512? Mi az hogy 2x 512?
A válasznál kérem tekintettel lenni arra, hogy ez egy "szájbarágós" topic. -
embe
nagyúr
-
-
-
embe
nagyúr
Az Everest szerint:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAMSB arány 1:1
Valódi órajel 212 MHz (DDR)
Effektív órajel 425 MHz
Sávszélesség 3400 MB/mpAkkor most 200 nem?? / azért 212-őt mutat mert egy kicsit húztam a CPu-n / Az effektív, vagy a valódi számít? Mint korábban írtam a CPU-Z szerint is csak 200-al megy
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A problémám a következő:
Az alaplapom tudja a 400-as ramokat kezelni elvileg. A ramom 400-as, mégis 200 on megy. A biosban nem találtam megoldást, de hozzá teszem nagyon láma vagyok.Alaplap neve Gigabyte GA-8I848PM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
DIMM2: Kingmax MPXD42F-D8KT4B 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
Az Everest ezt hozza:
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)Memória időzítések:
200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)
166 MHz 2.5-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)Mi lehet a gond, miért nem ketyeg a ram 400-on ???
Köszi a válaszokat! -
Raven18
csendes tag
Leformáztam , ujatelepitettem minde szép és jó. amig nincs kikapcsolva a gép 10 óránál tovább. akkor bekapcsolva megint 1,8at lát ,ha ujrainditom akkor 2,7et. talán egy bios frissités kezdhetne vele valamit? mert ezek után nemtudok másra gondolni. mit kellene még beállitani rajta.
-
Raven18
csendes tag
Nos.sikerült valamit összeállitanom ugy hogy bekapcsolt 2,75Ghz-n . orthossal is stabil félórát ment vele. De... ha kikapcsolom teljesen a gépet. aztán (ahogy ma reggel is) be , akkor 1,83ghz-t ir . majd ha ezt inditom ujra akkor már 2,75öt. érdekes nem lehet amugy , hogy a rendszernek van valami baja? beraktam uj lapot , és win alatt telepitetettem , nem ilyen bootolós megoldással
-
kulerr
őstag
-
Raven18
csendes tag
a bios verzió 1.6os. és ha belépek ki is ír mindent.. a huzott értékeket is. de amint belépek windowsba minden program annyival látja kevesebnek amennyivel emelkednie kellett volna
-
Raven18
csendes tag
Megtörtént. kivettem berakom go bios szorzó auton fsb 250en. bekapcsol cpu-z 1800mhznek látja megint (még mindig)
-
Raven18
csendes tag
hát én se láttam ilyet , elözövel semmi baj nem volt pedig nem volt egy nagy állat lap ( gigabyte m61sem-s2es) de ez betett mikor megláttam. most léptem be biosba elöször , tegnap raktam be a lapot.. teljes windóz ujratelepités..értetlenül állok minden elött. vagyis baj ezzel sincs mert gyorsabbak a dolgok. csak ez a bios húzás nem oks. alapon ( 200fsb 11es szorzó) 2200mhznek látja.
-
kulerr
őstag
-
Raven18
csendes tag
azzal is néztem. utobbit csak azzal. és az irta ki ezt az érdekességet
-
Raven18
csendes tag
Hy
Hátha tud nekem erre valaki valami magyarázatot mondani. vettem egy uj alaplapot , msi k9a2-cf. beleraktam procimat minden szép és jo , és elkezdtem huzni , ahogyan az elözövel. elöször nem állitottam semmit , csak a szorzót és fsb-t. 10szeres és 230fsb. bekapcsol a gép , megnézem everestbe , vagy bármi másba , és 990mhz (!) nek látta a procit. minél feljebb vettem annál kevesebbnek. ez sztem nem teljesen normális dolog. akárhova viszem a szorzót az fsb-t , ha feljebb veszem akkor csökken az órajel. . és még csak 230nál tartottam. 600on akkor mivan? (mert az a max). lehet be kell állitani még valamit amire nem figyeltem???
-
KMT
addikt
válasz
PowerBuldog #5643 üzenetére
Ha tudod, próbáld ki egy másik vga-val is, és akkor már közelebb leszel a megoldáshoz.
-
Ruckus
tag
válasz
PowerBuldog #5641 üzenetére
Megnéztem a videót, elég érdekes. Az orthoson kívül benyomtál még pár dolgot, és a végén elment a kép
Milyen prioritással futott az orthos, hogy simán indultak mellette a progik?
Csak kíváncsiságból. -
PowerBuldog
veterán
Nekem meg valami ilyesmi a hiba, ha húzom a CPU-t [link]
-
Ruckus
tag
Sziasztok! Kicsit kínlódtam magamban a húzogatással
, próbálkoztam. Több kevesebb sikerrel.
(P5KC,E8400 proci, 2 giga kingmax 800, hyper TX2)
3825Mhz a stabil rekord(9*425, 5-5-5-18, cpu:1,35V, ram:2.0V, NB:1,25V
12 perc orthos teszt után(prio:9)
link:http://kepfeltoltes.hu/view/081019/Orthos_www.kepfeltoltes.hu_.jpgpróbáltam a 9*450-es variációt, 55515 és 55518-as időzítéssel is instabil volt. cpu:1,4v, ram:2,1 v, nb:1,4 v
intel burn test kék halál, orthos 2p40mp kék halálRemélem itt már tud valaki érdemleges hozzászolással segíteni.
THX Ruckus
-
djdave128
csendes tag
válasz
PowerBuldog #5636 üzenetére
és a ramokkal most mit csináljak? de a lapna vinnie kéne szal nem tom mi lehet a gond
-
djdave128
csendes tag
válasz
PowerBuldog #5634 üzenetére
de adtam neki én is 5-5-5-15-t de ugy se ment
-
djdave128
csendes tag
válasz
PowerBuldog #5630 üzenetére
köszi, még a rammal lenne gondom, belőtem 2,2v-ra gyártó annyit ír neki 1066-on, időzítésekkel megnéztem auton, meg ugy hogy bállítottaam neki, de sehogy se indult el. ezek a kurva ramok nem mennek 900-ná többet. mi lehet a gond? előre is köszi a segítséget
-
djdave128
csendes tag
válasz
PowerBuldog #5628 üzenetére
köszi, és a procit hogy állítsam be? mekkora legyen a szorzo és az fsb, fesz mert azt mondták simán mennie kell 3,2-3,5-t. de nálam kifagy 3 felett
-
djdave128
csendes tag
válasz
PowerBuldog #5626 üzenetére
cl-5ös a ram, a fesz meg auton-van, azzal lesz a gond szinted? az időzítés is auto akkor állítsám át 5-5-5-15-re? ja és az normális hogy az e7300 10x300-as fsb-n 60fok terhelés alatt?
-
PowerBuldog
veterán
Na, és ilyen képi hibát csinált 30mp-es Lego Batman után. [link]
Visszavettem a CPU-t teljesen alapra. Most már több mint 5 perce fut a Fur render minden gond nélkül....
Szóval ha valaki tud erre valamit mondani, akkor szívesen meghallgatom, mert nekem lövésem sincs, hogy mi a franc baja lehet.
-
djdave128
csendes tag
sziasztok lenne egy kis problémám, van egy e7300-om egy msi 45 neo3r lapban és 2x1gb kingston hyperx 1066-os memo van benne. mi lenne e legoptimlisabb tuningbeállítás a procihoz? egy hyp tx2 van rajta. nem vagyok nagy tuning guru, és nem akarok a feszekkel meg a szorzókkal játszani. és még az a kérdésem h a proci alapon megy meg az összes fesz is, de ha az fsb/dram arányt átállítom 1:2-re hogy a ram 1066-on fusson a gép ugy behal mint a szar. miért csinálja ezt?
-
PowerBuldog
veterán
3 perc FUR rendering (Szőrös fánk) után is csak 49°C a GPU, amit már stabilan start
Most is azt csinálja, miután a PCIe frekit Autora tettem. kb 3 perc után a képernyő elfeketedik, majd visszajön. Ekkor már nincs renderelt képe a GPU Caps view FUR-nak, és ha űjra el akarom indítani, akkor ezt a hibauzenetet kapom. [link]
A vicces, hogy ha nem tuningolom a gépet,akkor tökéletesen fut. -
PowerBuldog
veterán
Üdv.
Nem vagyok mai csirke a tuningolásban, de ma egy elég érdekes dolgot véltem felfedezni.
C2D procim, ha alapon van, akkor minden rendben megy. CPU tesztek, GPU tesztek. Bármit futtatok akkor akár órákig is nyomhatom semmi hiba.
Ha felhúzom a procit 3.5ghz-re (PCIe Fixálom 100mhz--re) akkor utána 6-7 órát is futtathatom a CPU terhelést, nem lesz semmi gondja, DE ha a GPU-ra ráeresztek bármit (akár csak egy LEGO Batmant) akkor 2-3 perc után az egész vagy fagy, vagy megáll-beszaggat és extrém esetben még el is kezd csíkozódni az egész képernyő, mintha a VRAM tönkrement volna.
A VGA-n AC S1 virít már kb 2 hónapja, eddig semmi baja nem is volt, húzva is csak tesztekhez szoktam, mindennapi használatra egyáltalán nem.
Ha viszont megint alapra rakom a CPU-t, akkor megy minden tökéletesen.Valaki tudja, hogy mi lehet a gond?
-
kulerr
őstag
A program "csak" tesztel ebben igazad van az viszont nem mindegy mekkora prion csinálja mert a magasabb priorítás igenis nagyobb terhelést ad. Csak tényleg, magadtól csinálj egy próbát orthossal nézd meg 1-esen állandó feszzel hol a hibamentes határ és amikor megvan engedd rá a 9-est vagy a 10-est meg fogsz lepődni!
Persze procitól is függ a dolog, meg az más kérdés már h normál használatnál nagyon nehéz olyan körülményt elérni mint a tesztelő progival elért terhelés....,
Talán ha konvertálgatsz használat közben közelítí meg legjobban.. -
KMT
addikt
Ha csak az orthos fut, akkor elhanyagolható a különbség.
"jobban terheli a procit a magasobb priorítás"
Mert ebből azt gondolhatná valaki, hogy a program csinál valamit másképp, de erről szó sincs.Szóval én csak megmagyaráztam, még ha úgy is tűnt, hogy magam ellen beszélek.
(#5617) Geza26:
Első hsz.
[link] -
Geza26
senior tag
Hello!
Leírná valaki, hogy mit jelent a HT? Köszönöm!
-
KMT
addikt
Dehogy terheli jobban. Arról van szó, hogy melyik program (folyamat) milyen prioritással (előnnyel) kapja a proci számítási kapacitását. Ha 1-es-en, van, akkor minden más folyamat kapja először, és az orthos utoljára. Így nem lassítja a gépet, de nem is olyan hatékony. 9-es prioritáson már szinte teljesen övé az elsőbbség, 10es meg a valós idejűnek felel meg, ha jól tudom. Ezen használva nem kell meglepődni, hogy kezelhetetlenné válik a gép.
szilva01:
Ne használd szegényt azon a feszen, és akkor (talán) nem lesz gondod a hőmérsékletével sem. -
Skyhunter
őstag
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Az alábbi konfigom van,amit nem akarok lecserélni,csak kihozni belőle a maximumot.
1.Asus P5B-Plus alaplap
2.E6420 proci+HyperTX2 hűtő
3.Corsair TwinX 2X1GB 800Mhz DDR2 RAM
4.Gainward 8800 GTS Golden Sample 320MBAzt szeretném kérdezni,hogy kb mit lehet kihajtani a prociból (gondolom a gyárilag tuningolt Gainward-ot már nem érdemes piszkálgatni)?Elsősorban COD4,COD5,Red Alert2-zni akarok neten,esténként 5-6 órát folyamatosan.Gépfacsaró gámák,mint pl Crysis,mellőzve.
Szóval mit bírhat a rendszer ennyi játékidő mellett,biztonságosan? thx a válaszokért előre is -
Gyufaaa
veterán
válasz
tomargus #5599 üzenetére
Feszemelés nélkül, emelgesd az FSB-t a Biosodban. A Ramoknak alapból adj 0.2v-ot a PCI-E frekijét állítsd 100Hz-re fixen. Kezdésnek megteszi. Az FSB-det állítsd feljebb kapásból 220-ra tesztelj Orthos alatt 9-es prioritáson 1 órát minimum. Ha nincs hiba akkor állítsd 235-re az FSB-t és ismét teszt. 1 óra teszt után ha nincs hiba veheted stabilnak a rendszeredet. Ha hibát jelez teszt közben STOP és vedd visszább az FSB-t vagy emelj feszt. Egyenlőre ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest