- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Ezek mennek csak , tuningprogi nincsen , biosból megy , driver mindenből a legújabb tudtommal , más nagyobb kaliberű sohasem fut vele párhuzamosan , mindennek jut elég fesz.
Mod: Ja és nemtudom, ez lehet-e , Windows Vista Inspirat 2 , vista témát használok xp-n.Bátyának is ugyanez a téma van fenn , így emiatt , talán nem is lényeges.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5792 üzenetére
Bár nem jó a melegedés,deSZARD le!nem vicc.Feszemelés nélkül nem fog túlmelegedni.Ha jól fel van pasztázva,rendesen rajta a gyári hűtő,nem lehet olyan meleg.Kben meg jelez,lekapcsol magától is.S a procit sose a hő,a fesz öli meg!!!(átütöd)
Gyárival is nyugodtan emelheted a feszt,mennyi a VID-je?TheChos3nOne: Ugy ezt már kérdezted vhol?Ismerős
VGA nincs húzva,orthos stabil,nem dob el? -
Chosen
addikt
Sziasztok! Van egy porblémám , amivel ideküldtek , a tuning óta van így sejtésem szerint:
A configom: 2180 3ghz 1,33V , 3850 jól hűtve ,blackdragon 799-en 1,9V , többi az adatlapomnál, játék közben , eleinte csak gridben , megálllt a játék 1-2 mp -re , de úgy, mint mikor szaggat , hanem , mintha álló helyzetű "bullettime"-ba tennénk , és abból is jönne ki , más játék nem csinálta ezt, gondoltam , biztos a grid hibája , felraktam a prostreetet , az új nfs előtt játszani egy kicsit , és az is ugyanígy , de már 2-3mp re leállt , a többi játékot nem tudom, ezekkel játszottam annyit , kb 10-20 perc után jön ki az első , gridben már annyira elfajult , hogy véglegesen megállt nemrég , gőzömnincs mi lehet ez , a szellőzés tutira jó , a hőfokokkal nincs gond.Help me
-
birozoli7800
senior tag
Nah vki elmondja meddig melegedhet a proci?
-
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5786 üzenetére
igen, 6x400, 3ghz-en is ment, csak instabil, majd nekiállok, kitesztelgetem melyikkel járok legjobban, köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
zsolt1129
addikt
válasz
birozoli7800 #5788 üzenetére
A hőmérsékletre figyelj. Milyen hűtőd van?
-
Pörp
senior tag
válasz
birozoli7800 #5785 üzenetére
Ha odafigyelsz, és tudod mit csinálsz nem lehet nagy baj. A hűtés legyen mindíg megfelelő. Hamarabb jelentkezik az instabilitás, ami már egy jel. Ész nélküli feszemeléssel azonban elégethető egy proci.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
A procimat szeretném egy kis teljesítménynövekedére bírni. Megszeretném tudni milyen károsodásai lehetnek esetleg a procinak. -
megsemmisito
tag
Sziasztok ! Van egy X2 4800-as procim, gyárilag 2,5 GHz, most 2,7-en megy,azt szeretném tudni, hogy ezt a procit meddig lehet húzni kb. Ja és Scythe Ninja 2 hűtő. Olyan 3 GHz-re gondoltam, ennyi még belefér ? ( alaplap MSI K9A2 NEO, A-data ddr2 800mhz, corsair 650 W táp, ati 4850) Köszönöm ! szerk: Illetve mit lehetne ebből kihozni ?
-
Cramo
tag
400-on is stabil, akkor "szorzólimites" vagyok, vagymi....
-
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5781 üzenetére
most megnéztem 6os szorzóval, ott viszi a 380-at is, amit eddig nem vitt, megnézem feljebb megy-e.
-
Cramo
tag
válasz
elmoraan (r) #5779 üzenetére
1125mhz, dualban
-
Cramo
tag
most elakadtam teljesen
....
beállítottam biosból 1.4v-ot, ami cpu-z szerint csak 1.376, feltoltam 375-re az fsb-t(3ghz), és intelBT szerint nem stabil.
levettem a szorzót 7-re, akkor a teszt lefut(~2.6ghz), stabil, minden OK, de ha fsb-t 380ra teszem, kékhalál, fagyás, a lap azzal fogad, hogy OC failed, enter setup.... ezen a szorzó 7-8 állítgatása sem segít. Ennyi lenne a vége? -
Froclee
őstag
válasz
Devil Smile #5772 üzenetére
Hello. Ott van az adatlapomba:
Crucial Ballistix Tracer 2x1GB 800MhzMCH Core-t kipróbálom
-
roli80
csendes tag
Sziasztok
Gigabyte Technology Co., Ltd.
M61PME-S2
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+, 2511 MHz
Volna egy olyan kérdésem hogy ilyen alaplapom és procim van és az everest azt irja hogy 3200 MHz is képes menni. Az volna a kérdesem hogy hol tudom én ezeket beállítani mert a biosban nem találtam semmit.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv Roland -
Cramo
tag
hi, megint itt
Eljutottam 380x8-hoz, 1.360Von, CPU-Z szerint, BIOS:1.385V,(e fölött intelbt alatt majdnem egyből fagyott.)
most elkezdtem az intelburntest-et futtani, és 50C-ra melegedett a proci, inkább kiléptem. hány fokig nem veszélyes?
köszönöm előre is! -
Froclee
őstag
Üdv. Ez alapján próbáltam belőni a procim, de 3,47ghz-nél már 1 perc IntelBurnStress után kékhalál volt. + bazi lassú volt a rendszer! Fesz-eket kell gondolom valahogy máshogy beállítanom.
-
Bécy
tag
Hi!
Valaki tud nekem segíteni a Bios beállításokba egy light-os tuninghoz!
Kerestem a fórumba régebbi hsz-t de nem igazán értem őket!
A másik kérdésem meg az lenne hogy emelem as Fsb-t így nő a
proci órajele,az everestbe a memo olvasás írás nő is de amit nem értek hogy a winrar
tesztbe elindul 1290-el majd szép lassan leeesik 1000 alá.Miért?
Vdrop lenne vagy mit csinálok rosszul?
0902 biosom van és most cseréltem le a ramokat 800 Csx-re.
Valaki küldene egy linket ahol leírják szájbarágósan lépésről lépésre mit kell tenni?
Előre is köszi!! -
kolilali
csendes tag
Hello. Egy gyors kérdés. Asus p5k premium wifi-s alaplapom van, és az érdekelne hogyan lehet azt beállítani biosban hogy a gép kikapcsolásakor vagye le az áramot az usb portkról. Előre is köszi.
-
Cramo
tag
sziasztok,
van egy kis "gondom", és remélem Ti tudtok ebben segíteni.
Van az aláírásomban látható konfig. a régi lapom (striker extreme) a procinak 1.232V-t adott terhelés nélkül, mióta az új lap van, 1.375-t kap everest, cpu-z szerint alapórajelen. Nekiálltam felhúzni az FSB-t, megy is szépen, de most 325Mhz-nél már 1.4v ad terhelés nélkül, pedig a BIOS-ban a CPU voltage AUTO-n van.az lenne a kérdésem, hogy ez probléma-e, ha igen mit tegyek?
előre is köszönöm
üdv
MOD: a proci terhelve sem megy 45 fok fölé. -
lipi67
nagyúr
Értem.Hidd el,van ám ott különbség,csak olyan alkalmazásokat futtatsz amin vagy nem veszed észre,vagy nüánsznyi a különbség.Tuning:Gyári hűtővel..VIGYÁZZ!!!Ahogy írták kb,mert kvra melegedik.Húzd picit s folyamatosan nézd a hőmérsékletet s közben futtas Orthos-t.Ha belefér még,újra bios és picit emelj..
Kben ha precíz vagy,jól húzható.[Nálam] idáig sikerült,de..kva forró volt!! -
Embi
csendes tag
hello !
kezdő vagyok!
intel pentium d 945-ös 3.4GHz gyári hűtőmeddig tom húzni úgy h ne melegedjen túl de vegyek észre valami változást is !
alaplap: asus P5LD2 deluxe
előrre is köszönöm
-
Embi
csendes tag
hello !
kezdő vagyok!
intel pentium d 945-ös 3.4GHz gyári hűtőmeddig tom húzni úgy h ne melegedjen túl de vegyek észre valami változást is !
alaplap: asus P5LD2 deluxe
előrre is köszönöm
-
Tuningolva amúgy sem használnám,csak kíváncsi voltam,hogy milyen procit fogtam ki.Másrészt 2,4->3,2 ghz között nem nagyon vettem észre semmit.Igaz akkor pont nem Ps-am,de még ott sem használja ki teljesen.A videóvágáshoz,meg még nincsen meg a hd kamerám.Talán karácsony után meglesz.
-
lipi67
nagyúr
Több mint két hete állítgatom a reapereket,nem 1xü ha fullra akarod lőni.Eleinte 1100-nél meghótt,most 1:1-ben megy 1174-et lazán,2:3-banvisszaosztva meg 1280.Gondolom nem az első 4 paraméter ami érdekel.A többit:memset és kezdj el szórakozni vele..(Én se találtam,a gyártó honlapján is csak 5-5-5-18 volt feltüntetve)A performance levelt tedd 8-ra,s úgy nézegesd a végét(meg a többit is 1enként módosítsd)
Zolás: A 3. kütyü az északi híd!MCH vagy NB a biosban.aléap 1,25V,s erősebb tuningnál 1,5V-1,6V körül,de óvatosan.ICH-t (alap1,5V)is vidd 1,6V-ra..(ha kell)
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #5744 üzenetére
Na kész ennyi a vége, mert ha csak a légy gyorsabban repül is behal uh E7200 4465Mhz
-
Sziasztok!Kíváncsi voltam,hogy mit tud a q6600-om.Hát alapfeszen megy 3 ghz-et.3,3 hoz már kellett neki 1,38 V a biosból.Próbáltam 3,5 ghz-et elérni,de az már 1,425-el elindult,csak kék képernyőt dob ki.Igaz Tx2-m van,de teljes terhelés amúgy sincs a teszteken(superpi) és a biosban a riasztás is be van kapcsolva.
Eddig ennyi sikerült: [link]
Az már drop,ha a biosban 1,38V-ot állítottam be,de a CPU-z csak 1,344-et ír ki.? -
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5728 üzenetére
És mennyit adja az északi hídnak? Mondjuk nem vagyok benne biztos hogy lesz ilyen funkció a biosban. A proci meg a ram a max feszen van mit a gyártó megad szóval oda már nem szívesen tolnék semmit se. Azt hiszem van még egy 3ik volt funkció az 1.25Von van csak nem emlékszem ki is az.
Ennyi dolgot nme tudok fejben tartani
Nem egy új alaplap szóval szerintem ez a max amit kiad magából. Végül is a p4 2.0ghzhez képest most csak úgy szárnyalok -
MEKK
aktív tag
Jelenleg a memóriám 7-7-7-24 CR2-es időzítésen fut. Lehet ezen variálni hogy jobb legyen vagy jó ez?
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5727 üzenetére
lipi67 #5729:Szerintem bios vagy kevés fesz a valaminek.
Igen ez a logikus válasz -
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5727 üzenetére
Nekem akkor szokott így indulni csak, amikor beállítom a BIOS-ba a cuccokat, és be se boot-ol a gép csak fekete képernyő, majd áramtalanítás, és bekapcsolom.Ekkor van az, hogy felpörögnek a ventik, majd minden megint leáll és 8-10mp múlva rlindul a gép. Őszintén lövésem sincs mér van
Zolás #5725: nem lehet feszt adni északi hídnak+RAM-nak? nekem ha csak FSB-t emelek egy idő után adnom kell
-
lipi67
nagyúr
-
Zolás
addikt
válasz
szilva01 #5694 üzenetére
Elnéztem a dolgot igy már patent. 8x340 a max amit belőhetek igy 2720ra húzza a procit. Sajna magasabb szorzóm nincs ha me többet tennék rá nem indul el. A max fesz amit kaphat a proci az 1.35v de csak ha fullra van terhelve. És még igy se megy 50 fok fölé. Szóval ha birná a lap akkor piszkosul vinne szerintem 3ghz felett is dehát én nem vagyok telhetelen
Már 1 mag erősebb mint ami előtte volt
-
-
MEKK
aktív tag
válasz
szilva01 #5715 üzenetére
Oksa. Alap feszen elindult a gépe most elindítom a tesztet ha rájövők hogy működik
Először mikor mentettem a biost kikapcsolt a gépe majd be ujra magától ez normális?De egy valamit nem értek biosba 2333at ir 7es szorzóval de elindítom a CPU-Z-t ott meg csak 1998 és 6x szorzót.
Hogy van ez? -
szilva01
őstag
jaja
semmi baj senki se úgy születik hogy meghackeli az inkubátort...
ja 1-es prioritáson netezni zenét hallgatni lehet de játszani már nem
9-es prioritáson örülök, ha le tudom állítáni a tesztet úgy leterheli a proct, úgyhogy azt sztem ne használd mer fölösleges! 1-es prioritáson is kimutatja a hibát -
kulerr
őstag
majd innen töltsétek le
elindítjátok majd be kell állítani a Clock Generátor-t (lap chipset-je) majd Get Fsb. Ha rosszat állítotok be semmi gáz nem fog működni ennyi. Ha megvan látni fogjátok az aktuális értékeket a Current FSB/DDR.....mezőben és a felső csúszkával tudjátok állítani az FSB-t majd Set fsb.
Előnye ha behal és újraindítjátok nem kell resetelni mert nem a programmal beállított értékekkel indul hanem az eredetivel -
kulerr
őstag
ezt olvasd el meg meg lehet a lapod CG-je is rajt van
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest