Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eight

senior tag

válasz lipi67 #26802 üzenetére

Szia :R

Pont ez a lényeg, nem tudod hogy mi a nulla, viszont azt tudod hogy azt nem szabad elérned. A szenzor a végétől méri a deltát, (egyébként azért is linkeltem be a pdf-et hogy lásd), és ahogy az ábra is mutatta minél távolabb van a hő annál pontatlanabb (mondjuk kit érdekel hogy 30-40 fokosan nyugalmi állapotban 4-5 fokot téved, az a fontos hogy a végéhez közel pontos legyen).
    Szóval szerény véleményem szerint ezt azért fontos elmondani a kezdőknek, hogy ha nem akarja "tönkrevágni" a prociját akkor ahelyett hogy mindenféle pontatlan (inteles doksiból egy util-ba programozott) hőmérsékleti értékekek figyelgetne, egyszerűen figyelje csak azt hogy a delta maradjon 20 felett.
    Egyébként abban egyet értünk, hogy a hő biztosan nem teszi tönkre a procit, viszont a throttle az (a magas vcore mellett) amitől csökken az élet-tartam (bár mondjuk hidegen hagy :)) hogy 5 vagy 15 évig bírja egy proci, amikor addigra úgy is lecserélem, de azért az én magánügyem, a máséra jobban vigyázok;) )

A "türelmetlen user"-ben is igazad van :K , bizony bizony egy jó túlhajtás hetekig is eltart (szerencsénkre :D )

Új hozzászólás Aktív témák