- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kpityu2
őstag
válasz
Ringman #70554 üzenetére
Semmi meglepő nincs benne, hogy egy vírus ami kábé minden szervedet képes megtámadni és évente 2-3x is elkaphatod szép lassan leamortizálja a szervezetet. Én már be se szoktam linkelni amiket találok ezzel kapcsolatban. Csak arra jó, hogy idegesítse magát az ember. Mindent meg kell tenni, hogy lehetőleg minél kevesebbszer kapjuk el.
-
válasz
Ringman #70553 üzenetére
ráadásul megint az lesz, hogy nem fog kelleni a vakcina, de nem azért, mert nem kellett volna, hanem mert késett. érted, kb. az egész topik felvette volna, most meg ahogy nézem, nem sokan maradnak, akik nem kapták el ebben a hullámban. ők meg leszűrik, hogy megveszik a drága szajrét, aztán nem oltat a lakosság, az ebadta nép! vicc.
-
válasz
Ringman #70541 üzenetére
így van. ha előre tudod, hogy 8 nap ilyen tünetekkel, akkor totál nyugis vagy, hiszen nincs óriási fájdalom vagy ilyesmi, bírsz létezni. látod, aki nem olvasott utána a cuccnak és le sem szarja, az nem is idegeskedik, beteg, amíg beteg, aztán megy a dolgára.
a hülye fórumosa meg elkezd kombinálni, hogy "vajon megeszi a tüdőmet?", "..long így esélyesebb?", "nem lehet, hogy már felülfertőződtem?" stb. stb.
miközben, mondjuk egy ilyen százszor durvább:
https://24.hu/tudomany/2023/12/09/vipera-kigyo-kigyomaras-mereg-keresztes-vipera-zemplen/ -
válasz
Ringman #70520 üzenetére
én is rohadt türelmetlen szoktam lenni, ha beteg vagyok, pont a harmadik nap estére szoktam elveszteni a "lelkesedést" és úgy érezni, hogy most nagyon szétcsapott a cucc és atom szarul vagyok stb. miközben jópár virnyák hosszabb lefolyással ajándékoz meg.
amúgy pont megfogalmaztam, hogy a teszt is fölösleges nálunk:
- a gyerek náthás, mi megdöglünk, akkor covid
- ha mi betegek vagyunk, a gyerekek viszont megpusztulnak bele, akkor flu -
válasz
Ringman #70518 üzenetére
igen, kedd este kezdett fájni a torkom. de ha a 2. napnál vagy, akkor türelem, normális, hogy még befelé mész. és azért egyénenként is változó ez. anyafej most nyomja az első napját, abból is bármi lehet még. meg a nem romlott azt jelenti, hogy szar, mint tegnap, de legalább nem szarabb (bár még csak most jön az este
).
meg látod, mozso itt szörnyülködik, hogy milyen durvák a tüneteink, miközben két hétig futott náluk a szubrutin.
türelem!
-
válasz
Ringman #70503 üzenetére
nálam legalábbis nem, se brutál gyengeség, se zavaróan pörgő szív. múltkor tényleg óránként le kellett feküdnöm egy 15 percre minimum, mert nem volt bennem több erő. most ennek nyoma sincs.
a köhögés viszont tényleg szar, kicsit fáj azért.
takarodhatna ki mindenhonnan a kínai ótvar
-
válasz
Ringman #70500 üzenetére
jobbulást!
stimmelnek a tűnetek. legutóbb (2022.03., ba.1 és ba.2 váltás határán) inkább az agy felé ment, kevés torokfájás, brutál fejfájás napokig, hullámban hidegrázások és brutál gyengeség, pörgő pulzus.
most a légutak felé megy: masszív torokfájás, masszív nátha, némi hőemelkedés és ízületi fájdalom, fejfájás minimális, a pulzus kb. a helyén, gyengeség sincs úgy, a köhögés viszont határozott. érzésre nagyon figyelni kell majd a felülfertőződésre, abszolút nem vagyok egy náthás alkat, életemben nem volt még arcüreggyulladásom vagy középfülgyulladásom, de most még én is érzem, hogy ott van mindenhol a gedva, tegnap egy türelmetlen orrfújással be is nyomtam a füleimbe.
viszont 4. nap reggelére talán nem romlott tovább, kop-kop...
cserébe anyafej is indul vele -
-
válasz
Ringman #70441 üzenetére
Mimikron? Akkor most vettünk egy vagon BA.1 vagy minimálisan jobb esetben BA.5 oltóanyagot
? Csak abban reménykedek, hogy mire szállításra kerül a sor, a BA-sorozatúak megrohadnak a raktárban és ha akarnák se tudnák leszállítani...
@Parcicsaládnak jobbulást
#70470: negatívum, hogy ez biza pozitív, a kesudió és egyéb konyhai remekek nem tudnak vírusfragmenseket produkálni
.
Holnap tesztelek én is, tegnap kezdődött egy kis torokfájós-taknyolós nyavaja.
-
válasz
Ringman #70421 üzenetére
hát ez jó kérdés, mert az átesés is régi, még régi variánsos, szóval esetedben tényleg azt az immunitást turbózná (aki az utóbbi időben esett át és arra lövet, ott hiába régi az oltás, boostolja a friss immunmemóriát is).
nem tudom, hogy mit gondolnék a helyedben. ha szerinted két éve semmilyen formában nem találkoztál a virnyákkal, akkor lehet, hogy megérné, talán, de nem vagyok orvos.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #70421 üzenetére
Nem is tudom.
2 Pfizer + 1 (full) Moderna, azóta 4 vagy 5 átesés.
Egyre kevésbé vagyok tünetes, viszont az ízületek, ízérzékelés, szaglás, alvászavar, memóriagondok, meg ilyen apróságok MINDIG felerősödnek (és sosem múlnak el teljesen).
Változott volna bármi, ha valamikor lövetek negyediket?
Nem tudhatom, de nem tartom valószínűnek.
Nemrég egy újdonsült ismerősöm mondta, hogy "egyre kevésbé üt meg, de mindegyik után pár évet öregszem".
Lopom, ennél tömörebben nem tudnám megfogalmazni.
Asszony is, én is 10-15 évvel érezzük magunkat öregebbnek 2 év alatt -
válasz
Ringman #70346 üzenetére
Korrupciót orront a kormány, ezért nem kért a Pfizer-vakcinákból
"A vakcinákat az Unió „feleslegesen nagy mennyiségben rendelte meg és kényszerítette rá a tagállamokra” – írta az RTL Híradónak a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amikor a csatorna arról érdeklődött, miért döntött úgy a magyar kormány, hogy mégsem tart igényt a második körös közös EU-s beszerzésű Pfizer-vakcinákra. A kormány hozzátette: „A Pfizer-beszerzéseket a korrupció gyanúja lengte körbe az Európai Bizottságban”."Az Európai Bizottság cáfolja a magyar kormány álláspontját a Pfizer kontra Magyarország perben
"Az Európai Bizottság nem vásárolt Covid-19 elleni oltóanyagot, hanem a tagállamokkal folytatott konzultációk alapján keretszerződéseket írt alá vakcinák beszerzéséről a gyógyszercégekkel – mondta a Népszavának Stefan De Keersmaecker bizottsági szóvivő reagálva arra, hogy a magyar kormány szerint feleslegesen rendelt be annyi vakcinát az Európai Bizottság." -
válasz
Ringman #70316 üzenetére
Feltételezésem: a c-19 fokozatosan (még ez enyhébb variánsok is) szétveri vagy egy legyengült immunrendszert tart fenn, ami miatt a korábban banális vagy el sem kapott huncutságok is hosszabban tartanak, több gondot okoznak. A topikot olvasgatva is az az érzésem, hogy mindenki beteg egy kicsit szinte folyamatosan.
(De ezt már mások is írták szerintem). -
-
-
válasz
Ringman #70240 üzenetére
oké, de van pár fontos részlet:
- valami új gedva vagy egy klasszik baci/vírus, ami így jobban erőre tudott kapni?- a covid miatti immungyengülés akkumulálódó folyamat, tehát mostantól minden évben egyre nagyobb hullám lesz ebből is? (jelenleg 1,2 évnél tartunk, várnék még a végső megfejtéssel)
meg még úgy egy millió "apróság".
-
válasz
Ringman #70184 üzenetére
Csak harmadik hete (Péccsel együtt). Viszont lényegében szeptember 20. óta nagyjából az egész országban emelkedett a koncentráció, és október 10. óta van magas koncentrációjú (piros) mérési pont is. Ez így egy eléggé elhúzódó tetőzés. Vagy plató.
Amúgy a stagnálás a kórházi fertőzöttek számából is látszik:
(sárga: covid, piros: influenza, szürke: RSV, kék: ismeretlen)
[forrás] -
válasz
Ringman #70132 üzenetére
És ennek következményébe, az évtizedekre előre tönkrevágott EÜ-be, beteg munkaerő miatt hanyatló gazdaságba.
Voltak bajok persze, de a covid egy igen kiadós, olyan 2008as lapáttal tett rá a 💩kupacra.#70134: 3 éve még nagyon ment a mantra még itt a topikban is, hogy ezt aztán istenbiza csak 1x lehet elkapni. Én már akkor szkeptikus voltam, lévén nem dns-vírusról van szó.
Pont 3éve indult útjára az alfa-variáns. -
-
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman #70074 üzenetére
Ez is repülni fog...
Egyébként várható volt, és ha az orkok sz*rával ez van, akkor az Astra sz*rával is ez lehet. Ők is teljesen eltűntek amúgy...vagy csak nem követem már, de mivel az is vektoros volt, kb. hasonló módon fulladhatott ki, mint a szovjet.Parci
Jobbulást neki! Reméljük nem Covid, és nem megy végig megint rajtatok. -
-
-
-
kpityu2
őstag
válasz
Ringman #69864 üzenetére
Sose értettem a rugózást a maszkokon. Nyilván nem véd meg tutira a fertőzéstől, mert ez egy aeroszolként terjedő vírus, nem csak a kiprüszkölt cseppecskék szállítják, de az időegységre eső vírusterhelést akkor is csökkenti. És minél több mindent kiszűr a maszk, annál kisebb a vírusterhelés, ezt józan paraszti ésszel is be lehet látni. Nyilván tartós kitettség esetén mindegy, de általában igenis számít. Én már csak maszkban megyek a boltba és lassan az ügyfeleket is úgy fogom fogadni. Ami egyébként azért is hasznos, mert nekik is egy jelzés.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #69798 üzenetére
Hogyne lett volna. Itt is szerepelt néhány cikk Ferencitől (biostatisztikus), meg néhány hálózatelemzőé is, akik elmondtak olyan infókat, amik a kormány/operatív törzs birtokában voltak, azok tudatában hoztak meg döntéseket.
Grammra ki volt számolva, hogy milyen intézkedés milyen járványgörbét és ezzel ~milyen halálozási számokat fog hozni.
Nem hibás volt a járványkezelés, hanem teljesen tudatos.
Ahogy a tájékoztatás minősége és mennyisége is.(ide is hoztam anno a linkjét egy HUN-VE tanulmányt, amit Ferenci is szemlézett egy videóban, abban részt vett egy rokonom is, de egyéb projektekre is rálátott, szóval nem csak ex-has mondom, hogy teljesen normális "nyugati" mennyiségű/minőségű információ állt rendelkezésre itthon is...)
-
-
kpityu2
őstag
válasz
Ringman #69742 üzenetére
Elég jó cikk, részletesen bemutatja az új vakcinajelölteket, de nekem még mindig a hideg futkos a hátamon a CoviLiv élő-gyengített vakcinájától, amiben megbuherált genomú szaporodóképes vírus van. Bár lehet mondani, hogy a populáció már úgyis tele van mindenféle variánsokkal, valahogy nem szimpatikus a gondolat, hogy egy ilyen mesterségesen készített variáns is itt keringjen. Egyrész mert lehet, hogy a természet is besegít a továbbfejlesztésébe és akkor jön a sikítás meg futás, másrészt mert erős a gyanúm, hogy az eredeti SARS-CoV-2 is ilyen elcseszett LAV vakcinakísérlet eredménye.
-
-
-
-
-
válasz
Ringman #69428 üzenetére
Azzal nem "vitatkozok", ott tényleg már célszerűnek látnám én is...
De már a szakmámban is, zárt térben dolgozok, jeleztem az "ügyfeleknek", hogy betegen nincs találkozás, akkor más időpont, és csak ha jobban vannak, persze utóbbi szubjektív, de erős a gyanú, hogy így szoptam be... -
válasz
Ringman #62721 üzenetére
Can dogs really detect Covid-19 infections faster and more accurately than a lateral flow test?
(A cikk egy metaanalízist ismertet, aminek az a konklúziója, hogy a kutyák sokkal hatékonyabban detektálják a covidot, mint a gyorstesztek. (Link a tanulmányra a cikkben.))Más.
COVID-19: Brussels approves adapted Pfizer's vaccine to combat Omicron subvariants
(Az EU-ban is engedélyezték a Pfizer XBB.1 specifikus booster-ét. Hat hónapnál idősebbeknek, egy dózis, és bárki megkaphatja korábbi oltásoktól függetlenül.)#69242 Vesa Sajnos csak korreláció van, azaz visszafelé nem feltétlen működik (azaz vannak olyan long covidosok, akiknél nem kimutatható emelkedett fehérje szint). De valóban, a cikkben is kiemelik, hogy ez egy új diagnosztikai lehetőség a long covid esetén.
-
-
válasz
Ringman #69153 üzenetére
igen, azok mind egyértelmű, tünetes covidok voltak. természetesen közben találkozhattak a delikvensek a vírussal úgy, hogy nem vették észre, de azért ebben a szűk körben egyelőre inkább az a jellemző, hogy amikor elkapod, akkor az elég egyértelmű...
a nagyon meglepő amúgy a faterom, aki 4 oltással egy évvel az utolsó után még masszívan antitestes. anyám vastag csíkja normális, 4 oltás, 1 átesés, meg hát kórházban nyomul. én örültem volna egy sötétfekete csíknak, de ez van, másfél éve voltam covidos (és a legutóbbi virnyák akkor végképp igazoltan nem az volt, mert akkor lenne igm).
és tanulságos, hogy a két oltásos (astra), de idén márciusban nagyon megrángatott párnál alig látható csík volt csak. két oltás nem elég, na.
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman #69104 üzenetére
Nem tudom ebbe szaladt-e bele az ismerősöm 2 hete, de csúnyán letette a padlóra (írtam is korábban, akiknek a nyaralása bánta). Azóta felépült, de 3 oltás és minimum 1 fertőzés után (utóbbi enyhe tünetekkel ment le), közel 40C fokos lázzal és erőteljes tüdő-érintettséggel, szag/ízvesztéssel abszolválta a mostani Covid fertőzést. Lerakhatta persze valami másik verzió is, de ahogy egyre többet olvasok erről az új cuccról, egyre inkább gyanítható, hogy ez lehetett.
t72killer
Jó lenne, de nincs semmi. Nem is tudom, itthon még van-e a régiből, vagy már mind lejárt? Meg persze arról sincs túl sok infó, hogy mennyi értelme lenne BA.1 BA.4/5-el oltatni az új ellen. -
-
válasz
Ringman #69038 üzenetére
Igen, alsóhangon antitröszt-eljárás a nyakukba. Az új variáns fejlesztési költsége kb ott lehet, vagy még alatta is marad a jóöreg évenkénti influenzaoltásénak, várható piaca simán van akkora, mint az influenzaszurié. Az adagonként 25 dolcsiból is rekord tiszta profitjuk lett úgy, hogy azt a változatot nulláról, teljesen új koncepcióval (mRNS) kellett felhozni.
Totál nonszensz, és az is teljesen biztos, hogy az ilyenekkel csupán erősítik az antivax közösség "gyógyszermaffia", "überkapzsi, emberek egészségét károsító gyógyszergyártók" imázst. A kartellezés gondolata is megfordult a fejemben: ha a Spájzer+Moderna ennyi valag pénzt kér egy adagért, miért is nem csinál újabb löketet pl az AstraZeneca?? Ok, kicsit kevesebb halottal, mint az első körben ha lehetséges
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman #68901 üzenetére
Szerintem ez kifejezetten pozitív hozadéka a Covidnak. Nem volt életképes -bizonyos munkakörökben-, ez a mindennapos, időre irodába bejárkálás, hogy ott aztán egy pont olyan PC elé üljön a munkavállaló mint otthon, és pont azt a munkát, pont ugyanúgy elvégezze. Ráadásul a HO csökkenti az autók számát is a városokban.
Mi is teljesen átálltunk már a HO-ra, és teljesen jól működik.
-
-
válasz
Ringman #68767 üzenetére
Gyakorlati jelentősége ennek így már nagyon csekély. Eleve az emberiség esélyesen 80+%-a már valamilyen formában az élő omikron-verziók valamelyikével is találkozott, a további immunizálást leginkább az ezekre ráoltás modellezésével kellene tervezni.
Egy ideális világban el tudnék képzelni személyre szabott immunizálási megoldásokat, ahol először vérvételből megnézni mire harap a védelem és hogy ezt kell-e, ha igen, milyen irányba kell variáns-tologatni.
-
válasz
Ringman #68763 üzenetére
Itt egy direkt [link] mert a Twitter manapság elég rapszodikusan érthető el...
Viszont nem teljesen értem a dolgot. Amiről szó van, az egy monoklonális antitest készítmény, amit injekcióban adnak be. De akkor miért nem oltás? Két éves kor alatt nem lenne adható? És ebből hány kell, szezononként egy? (A cikkből én arra következtetek, hogy talán a veszélyeztettek (krónikus betgek, koraszülöttek kaphatják), és akiknél súlyosabb tünetek jelentkeznek.(?))
Amúgy oltás van ellene, de csak idősebbeknek ajánlják: Engedélyezték az USA-ban a Pfizer RSV-vakcináját. Ezek szerint gyerekeknek nincs.
-
Rive
veterán
válasz
Ringman #68754 üzenetére
Rapid COVID tests miss 90% of asymptomatic cases
Ehhez mondjuk hozzá tartozik, hogy ennek az oka a jelentősen alacsonyabb vírustermelés - ennek megfelelően a tünetek nélküli esetek hozzájárulása is kisebb a terjedéshez.
Hasonlóképp, az enyhe tüneteseknél is működik a dolog: gyorsteszt jellemzően csak egy-két napig pozitív (ha egyáltalán) és a fertőzőképesség is csak ilyenkor igazán magas.
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #68754 üzenetére
Az Európai Parlament állásfoglalása a covidjárvány tanulságairól, benne az ME/CFS-szel
(Szarvas Ágnes kivonata és "értelmező szótára" a doksiból) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest