- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mpo
veterán
válasz
Ringman #49868 üzenetére
továbbá felmerül a kérdés, hogy ehhez a szakma miért adta ehhez a nevét - miért nem álltak fel. (vagy legkésőbb a sino petiminiszter általi engedélyezésénél)
Mert utána itt nem kaptak volna állást.de remélhetőleg az ok-okozati viszonyokat majd független szakértői bizottság fogja feltárni. (kinek milyen felelőssége van, stb)
Amíg ők vannak hatalmon, erre nulla az esély.Józsi bácsi barátom mondta az iparosokról, akik elrontottak valamit:
Az nem szakember, aki nem tudja megmagyarázni. -
mpo
veterán
válasz
Ringman #49794 üzenetére
Megelőztél, de beteszem, mert az én 3. Pfizerem is 4 hónapos.
Azok között, akik Pfizer alapkúrát kaptak, az oltás hatékonysága körülbelül 70% volt Pfizer emlékeztető oltás után, 45%-ra esett több mint 10 hét után, és 70-75% között maradt a Moderna emlékeztető oltás után 9 héttel az emlékeztető oltás után" mondta az adatokról.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ringman #49815 üzenetére
Jelen allas szerint egyebkent Izraelben lefujtak a negyedik kort azzal az indokkal, hogy picit meg varnak, mert az enyhebb lefolyasos hirek utan nem biztos, hogy indokolt lesz.
Elegge ugy tunik, hogy most kimondva, kimondatlanul arra allnak at mindenfele, hogy menjen at mindenkin, de olyan sebesseggel, ami mellett mukodik az eu. -
-
válasz
Ringman #49809 üzenetére
Illetve kieg., NAGYON fontos, és nagyon jó hír (az oltottaknak), 27. oldal alja: "Analysis of protection against hospitalisation however, showed no diminution of protection when comparing the 2 variants."
-
-
-
válasz
Ringman #49574 üzenetére
Ha a hivatalosan omikronként regisztrált eseteket számolják, akkor persze, hogy dúl az optimizmus.
"Érdekességek" - D-Afrikáról már írtam, a jelentett covid-halálozás kb 8x-osa a valós többlethalálozás az elmúlt héten.
Londonban a delta-alapvonal dupláját érte el a napi új kórházi esetek száma.
Kolléga visszajelzése után kicsit ránéztem a dán adatokra: a gyanúsan omikron kórházi esetek számát itt nehezebb becsülni mert nem egy alapvonalra, hanem egy deltás csúcsra ül rá az új variáns, de határozottan jelen van. Persze Dánia átoltottsága csillagos 5ös UK-hez/Londonhoz képest is. -
-
-
-
BlackV
őstag
-
válasz
Ringman #49274 üzenetére
@rva nagy mázlijuk, hogy az omikron egy viszonylag enyhének ígérkező változat, a lassú tüdőbeni terjedés valószínű még az oltatlanok körében is csökkent rizikót jelenthet. És ha ez átmegy rajtuk, akkor lesz valamiféle védettségük - és tolhatják tovább az antikakszer baromságaikat jövőre - hacsak a deltaplusz nem vág vissza...
-
szabi__memo
nagyúr
-
Coyot
őstag
válasz
Ringman #49155 üzenetére
Azt már buktam hogy az ünnepekre meglegyen a harmadik ez a bajom csak, család meg tele van
idiótákkalmegfejtésben levőkkel, nyilván 1 éve is így fertőzték szarrá a család egyik felét...Láz nem volt, bár nekem sosincs lázam, a piciknek volt, asszony meg modernát kapott, meg amugy is szuperanyu szóval neki kicsit folyik az orra és ennyi. De mostmár lord omicronra felkészülve várok legalább egy hetet míg minden fasza aztán megyek érte.
Laca
5 gyorsteszt volt eddig random a családban, azok szerint - vagy minden teszt szar. Bár ha ennyi a covid akkor azzal kiegyezünk. -
-
BlackV
őstag
válasz
Ringman #49150 üzenetére
lehet az van, mint amit BlackV szokott írni, minőségibb antitesteket gyártunk (moderna itt jobban szerepel, mint a pfizer)
Beleolvastam, szerintük is ez történik. Abban nem biztosak, hogy ez mitől van súlyozottan. A hosszabb idő miatt az alapoltás és a booster között, vagy simán csak attól hogy 3x-os ismétlés történt. Ez azért fontos, mert itt >6hónapos volt a kávészünet, tehát lehet, hogy rövidebb idővel nem működik olyan jól a jelenség. (Ez ugye pl a hollandoknál lehet kritikusabb.)
A tanulmányban a "Figure 3A"-t nézve nekem úgy tűnik az eltelt idő a hangsúlyos a jelenségben. -
-
Coyot
őstag
válasz
Ringman #49150 üzenetére
Mennék én már de egy hete megy a takonykór szar közérzettel átfele az egész családon, ami hányós fosóssal kezdett.
Mennyi érdemes ez után várni az oltásal?kw3v865
Ha átjárt az osztrákokhoz, akkor ugye kellett hogy legyen valamilye, bár a folyamatos PCR-ezés sem kizárt, van aki bevállalja. -
BlackV
őstag
válasz
Ringman #49037 üzenetére
Ez csak az antitest szint emelkedés, és az 37x-es a 3. booster előtti értékhez képest. Tehát ha 2 moderna után 8 hónap után valakinek 1000au/ml akkor csinál belőle 37 ezret. A fullos 3. pedig csinál 83ezret. De ne szórakozzanak nem kell nekem 83 ezer a wuhani ellen, amiből 8300 jó az omikron ellen. Csináljanak szépen omikronos oltást. Kell nekem a pansarbeco
-
fatal`
titán
válasz
Ringman #49037 üzenetére
A beszerzésbe visszamásztunk szerintem.
The authorized 50 µg booster of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels against Omicron ~37-fold compared to pre-boost levels & a 100 µg dose of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels ~83-fold compared to pre-boost levels.
Ezzel megint az a baj, hogy: idő. Meddig? 1 hónapig? Sok lószart nem ér úgy.Persze értem, hogy miért ódzkodnak az új oltásoktól: Pénzbe kerül.
-
válasz
Ringman #48977 üzenetére
Fertőzésszámot visszafogni teljesen esélytelen vuhani cuccokkal. Ott ugyebár tisztán az antitestek számítanak csak, és ha a deltához képest is tizedakkora a hatékonyságuk, akkor csak a 30-40kAU-s rekorderek tudnak virítani valamit.
Amíg nincs variáns vakcina, sokkalinkább népszerűsíteni kellene a hagyományos nyálkahártya-pucoló eljárásokat (tömegjelenetek után sósvizes orrmosás/allergodil, antivirális torokfertőtlenítők).
-
PuMbA
titán
válasz
Ringman #48958 üzenetére
Ez jónak néz ki. A gyors terjedés miatt hamarabb jönnek a hullámok és nem fog elmúlni sok idő, például 6 hónap, mint most, hogy az immunitás alacsony szintre süllyedjen. Most nálunk 2 hete tetőzött a delta, ha 1,5 hónap múlva ideér az omikron hullám, akkor még van antiteste bőven mindenkinek. Win.
-
-
válasz
Ringman #48867 üzenetére
A szavazóréteg ott is a mindenki mást lesz.ró nyugger. Annyi különbséggel, hogy itt egymást taposva tülekedik a boosterért. Annyira le vannak terhelve az oltóközpontok, hogy a januári MÁSODIK időpontot úgy kellett 2x-i telefonálgatással kikönyörögnöm.
Másik pol. vonatkozás, ha itt az oltás után (nem feltétlen -tól) egyetlen gyerek meghalna a 10millióból, a nem túl sok antivaxxer másnap annak a képével törne-zúzna Londonban. Az persze senkit sem zavar, hogy covidban máris több halt meg, a tard nem egy logikusan gondolkodó lény.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ringman #48850 üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz ebből amikor életbe lép.. Főleg a számokra, az iskolákra ahol sok az oltatlan tanár. Vagy dec 30 után jön a következő halasztás aztán egy újabb és így tovább.?!
A bejelentés óta nem vagyok biztos abban, hogy a kormány helyesen mérte fel a helyzetet. Egyelőre eddig úgy tűnik igazam volt -
-
-
BlackV
őstag
válasz
Ringman #48693 üzenetére
Én is innen találtam meg. Maga a publikáció nem szar, csomó hasznos info van benne, ezért is hivatkozik rá a nejm kutatás. De ők teljesen más aspektusból hivatkoznak rá. (Ezt később egy az egyben átvették házipatika és webbeteg külföldi megfelelői hangaztos sciencemedical , meg medicalnews és hasonló variácók, hogy "17 év után is vannak antitestek.")
Tehát a megfigyelés lényege a hosszútávú védettség.#48695Parci szerintem nagy lehetőségek vannak a dologban, mert a sars1 túlélők, akik később pfizert kaptak, semlegesítették az összes sarbecovirust.
Ezért vagyok bizakodó az omikron oltással, mert jól elmutálódott a wuhanihoz képest, ezért hasonló jelenségben bízom.
-
-
tisn
addikt
válasz
Ringman #48673 üzenetére
szerk:
exc mortalityból vond ki az influenza miatti halálozást, azt a szerepet is átvette a covid.
nem kell, azokat az embereket elvitte volna a flu, most elvitte a covid, kb. ugyanaz: nem a covid olte meg oket, hanem az immunrendszer gyengesege (vagy altalanos eu allapot). megolte volna oket az rsv, a rhino vagy barmi is. -
tisn
addikt
válasz
Ringman #48669 üzenetére
attól tartok, hogy a tényleges helyzetet majd a 2022-es és 2023-as ksh-adatokból kell majd összegereblyézni és rekonstruálni.
nalunk eleg jol stimmelnek az exc mort adatok a covid halalozassal, szoval nalunk a covid halalozasbol a valos helyzetet ismered meg kb. (inkabb kicsit rosszabbat)
plusz nalunk viszonylag gyorsan jonnek az exc mortality adatok a kshnal, szoval nem varhatoak nagy csodak.
ha az omerta delta szintu halalozast csinal nem fogok nagyon aggodni, lezaras sem kell majd.
-
-
-
Sped
aktív tag
válasz
Ringman #48643 üzenetére
Miért kéne? Most is csökken a fertőzés szám pedig semmi intézkedés nem volt felfutási időszakban. Egyébként meg vannak korlátozások, pl:
Néhány magyar fürdő kizárta az oltatlanokat: örülnek neki a vendégek
-
-
tisn
addikt
válasz
Ringman #48273 üzenetére
1-2 hónapra fog koncentrálódni és ehhez még hozzájönnek az omikron vakcinaelkerülési képessége miatt az oltottak nagyobb arányú áttöréses fertőzései és az abból adódó eü-szükségletek.
tegyük még azt hozzá, hogy eleve magasabb kihasználtságról indul az ellátórendszer.
en is igy szamoltam, de pozitivkent ertekelem: szegeny dokik, noverek kisebb ideig doglenek bele a meloba, utana remelhetoleg vege vegleg. -
tisn
addikt
válasz
Ringman #48475 üzenetére
ondolom az osztrákoknál nem egy szakorvos meg 5 ápoló (nem szakápoló) jut 20 ágyra az intenzíven.
mily meglepo a vilag egyik leggazdagabb orszagaban. jo sok magyar szot hallhatnal azokban a korhazakban.plusz atlag osztrak 40+-os, 60+-os joval egeszsegesebb, nem mindegy, hogy sielsz, vagy pacalt zabalsz a tv elott nyuggerkent.
az osszehasonlitasi alap meg mindig csodaszlovakia es csodaromania.
-
válasz
Ringman #48441 üzenetére
Fenetudja, én egyre optimistább vagyok az omikron súlyosságával kapcsolatban, uk tele van régesrég előtt oltottakkal, mégis alig van omikronos kórházban.
Aki 1-2hónapja esett át a deltán, annak igen valószínű elég éber még a sejtes és nyálkahártya-védelme. Utóbbit minden náthás beütésre allergodillel legyalulva jó lehet egy nemrég átesett/nem oltott is.Egy 7hónapja dupla Pfizert kapott nem hiszem, hogy jobban állna, mint egy 1-2hónapja deltázott.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Videó stream letöltése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest