- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer #62797 üzenetére
Az álmatlanság is tipikus poszt/longcovid tünet (ahogy ME/CFS, meg az összes korábbi ritka vírusfertőzés utáni betegségé), ha ideges pörgés is társul hozzá, akkor egy pajzsmirigy/endokrin viszgálat is indokolt lehet.
Hozzáteszem Gergő megnyugtatásodra: az egésszel csak akkor foglalkozz, ha úgy 2-3 hónapnál hosszabbra nyúlna, addig simán "belefér" és többnyire elmúlik.
(személyes: az elmúlt 13 évben összesen 16 olyan éjszaka volt, amit végig tudtam aludni, emlékszem mindegyikre...)
-
válasz
lacafaca #62793 üzenetére
+1, nyugi^3. Különben meg a nemalvás nagyon nem covid fizikai tünet, sokkalinkább pszicho cucc.
#62795: az álmatalnság nagyonis lehet ilyen. Főleg, hogy a covid sokkalinkább aluszékonyságot szokott eredményezni. Persze egy vérnyomást+pulzust mérnék még, de az aggódósdi azoknak se segít.
-
PHOTO GALLERY: How COVID-19 Appears on Medical Imaging
(Coviddal kapcsolatos példák orvosi képalkotó eljárások során készült felvételekből. A betegség kimutatásával, szövődményeivel, illetve ahogy néztem vakcinációval kapcsolatos képeket is tartalmaz.) -
válasz
einstein #62787 üzenetére
Én kitartanék amellett, hogy ezek napi adatok. Egyrészt ezt írta a linkelt cikk. Másrészt most utánanéztem, és máshol is ennyit írnak. A heti adatok pedig lényegesen magasabbak, az esetszám pl. múlt héten 176 ezer volt, a halálozások száma 240. (Ez a hét nincs lezárva, de 121 ezernél és 185-nél tart.) [forrás]
-
gergo5991
őstag
Az lehetseges hogy az 1-2 hete lefolyt enyhe covid miatt ugy erzem nincs ero bennem? Oke meloban pakolok 50 kilokat is, de egyszeruen ha leulok mintha nem lenne ero a labamban, mintha 200 kilo lenne olyan nehezen allok fel
aztan miota covidos voltam 3-4 ora es mar dob ki az ágy, erzem hogy faradt vagyok de olyan mintha megittam volna 10 redbullt, es egesz nap ideges vagyok emiatt hogy nem tudtam kialudni magam, es ez akkor is igaz, ha 2 napig nem alszok, utana is 3-4 ora “alvas” es mintha naprol napra jobban fokozodna bennem az ideg emiatt mar honapok ota, total agyfasz
covid elott siman aludtam napi 12-13 orat megszakitas nelkul, most meg mintha vegig a “ konnektoron lennek” nem birok lemerulni -
tboj
tag
Nálam is valami hasonló indult el tegnap, torokfájás és néha szédülés, de leginkább hanyattfekvésben. Az orrom is dugul és folyik kicsit, de ez nálam légúti allergia miatt egyébként is naponta megvan. Mostanra lett egy kis 37,2-es enyhe hőemelkedésem is. Tesztet még nem toltam, de ha nem lesz jobb akkor holnap egy bosonra rápróbálok. Ilyen lefolyással még nem nagyon volt korábban betegségem, szóval gyanús. Főleg, hogy eddig egész jól megúsztam, a 2020 tavasza óta csak egyetlen egyszer, tavaly októberben voltam beteg, de akkor is negatív gyorsteszttel és inkább valami nátha lehetett lefolyása alapján.
-
-
Féloff, de ha már régen tudományos topic voltunk...
Így válnak az egyetemek dicső tudományos műhelyekből cégszerűen működő, pénzközpontú diplomagyárakká -
Why did Covid disappear from our collective consciousness so quickly?
A szerző (egy ausztrál írónő?) megállapítja, hogy az emberek úgy viselkednek, mintha vége lenne a járványnak, sőt azt is megpróbálják elfelejteni, hogy valaha is létezett. A választási kampányban nem volt téma, és a művészet sem nagyon reflektál(t) rá. Felidézi, hogy ez a spanyolnátha járványnál is így volt. Idézi, hogy a járványnak két vége van, egy orvosi és egy szociológiai, és megállapítja, hogy utóbbi már elérkezett. Ami a záró szavakat illeti ("An era has ended, and maybe one day we’ll wonder if it even happened."), majd meglátjuk... -
-
Nem mindenhol segít a nyár...
Omicron subvariant drives spike in cases and deaths in Portugal
(Portugáliában egy ideje emelkedik az esetszám, most éppen napi 27 ezer esetnél és 47 halottnál tart (kb. 10 milliós a népesség). Számítások szerint a kórházi és intenzíves ágyak iránti igény június végéig magas marad. A BA.5-ös esetek aránya növekszik intenzíven, hasonlóan Németországhoz, ahol az esetszám hetente duplázódik, bár de a növekedés ott nagyon alacsony bázisról indul (az esetek zömét a BA.2-es variáns adja, és az esetszám összességében csökken).)[Amúgy korábban már néztem a számaikat, de nem annyira kiugróak, mint korábban, bár feltehetően ott is jellemző, hogy magasabb a latencia, azaz manapság arányaiban sokkal több a felderítetlen eset.]
-
Keresztbe+hosszába szívnak a kínaiak a "zéró" coviddal [link] . Ha így tartogatják, lehet ősszel fogja őket totál kifingatni.
-
-
-
Ringman
félisten
-
Vesa
veterán
A cikk szerint úgy tánik, hogy az LFA-1 receptorok játszanak szerepet a T-sejtek fertőzésében. Ez egy elég fontos felfedezés, már eleve amiatt, hogy a jelek szerint ACE-2 receptorok hiányában is képes a vírus fertőzni, csak éppen akkor (illetve amellett is) a T-sejteket fertőzi. Ami ugye elég gáz, mivel annak kéne védenie ellene.
-
Legyek az ördög ügyvédje: a folyamatos maszkerkodás+kézfertőtlenítés miatt 2évig minimális volt a kapcsolatunk ezekkel a sz.rokkal. Ovisulikban is komoly +szünetek fogták vissza a terjedésüket. Így mindenféle védelem, amit 3-4-5 évvel ezelőtt kiépítettünk ellenük, halványult, úgyhogy most rohanunk a budira, kehesek vagyunk, stb, kicsit erősebben, mint régen.
SzVSz emiatt is kéne amikor lehet, maszkszünetet tartani - nem a "megfullad a bajnok úszó a céókettőtől" konteók mentén. -
-
már 2020 nyár elején rebesgették Amerikában, hogy az ex-covidosok között pl nagyban megugrott a dialízist igénylők száma - de persze a politika nagyban k.ssult, nehogy csinálni is kelljen valamit.
#62763: +1, illetve vércukor/mindenfélecucc-veszteség. A kiürült embernél természetes, hogy simán ájulásig is mehet a dolog, meg kell kajáltatni a szervezetet.
-
mozso
senior tag
Szerintem majd a BA 3-4-5 fog mindenkit gyatyaba razni, kar hogy csak akkor fogjuk megtudni, hogy elkaptuk, amikor olyan tunetek / szovodmenyek lesznek amik nem fernek bele az elozo 10-20 ev tapasztalataba.
Szep jovo a kiserleti eger szerep, de itthon is - kulfoldon is - ez van es megint csak keson fognak rajonni, hogy: huuuuuuu
-
-
Jobbulást mindenkinek! Áldás, békesség
-
-
lacafaca
addikt
rokitopik
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #62742 üzenetére
erdekes mar nagyok a gyerekeim, de lanyom vagy 1.5 honapot volt otthon kulonbozo leguti betegsegekkel a gimibol, nem szokott beteg lenni. (es emiatt en sem futottam meg ugy iden tavasszal, hogy ne krahacsoljak)
ez a karantenozas/maszkviseles rettentoen legyengitette az immunrendszerunket. (pedig en folyamatosan tolom a C, D, Multi meg mindenfele vityamint)
jo lenne, ha nem kellene tobbet, ez igy eleg fos.
jobbulast mindenkinek.
-
kösz, srácok, éreztem, hogy itt kell pingelni
(jobbulást mindenkinek!) -
kisebbik fiam hazahozott vmi náthás-köhögős szart az oviból. anyafej elkapta. piszkosul fájt a torka, aztán elment a hangja, most meg szédül. ez utóbbit azért nem szokott...
futott ilyesmi kört bárki mostanában?
-
mpo
veterán
Közérdekű OFF
a Covid miatt június 30-ig érvényes okmányok megújításáról.
Hétfőn orvosi alkalmassági vizsgálat, majd online indítottam a jogosítvány megújítását.
Kedden e-mailben jelezték, hogy gyártásba adták.
Ma csütörtökön e-mailben jelezték, hogy postára adták. -
Drizzt
nagyúr
[Meghalt Falus Ferenc]
Feloff a topicban, mert nem koronavirus kovetkezteben. Viszont sok hasznos informacio megszerzeset segitette elo a jarvany folyaman. Nyugodjek bekeben! -
tisn
addikt
nem evtizedes tavlatokat nezunk jelenleg.
semmi massal nem tudunk normalis osszehasonlitast vegezni covid halalozas ugyben az orszagok kozott, mert mas a konyvelesi protokoll. kizarolag a tobblethalalozas hasznalhato.termeszetesen ez sem tokeletes modszer.
megirta neked a telex is, ferenczi is, masok is, linkeltem tucatszor, ha nekem nem hiszed...
magyarorszag pont olyan atlagosan szarul (vagy jol) vedekezett, mint a regios exszoci orszagok (vagy mint ausztria), az, hogy te a HITED es a propaganda miatt mast szeretnel hinni, az lenyegtelen.
-
mpo
veterán
A többlethalálozás csak arra jó, hogy elfedjük a problémákat és kimosakodjunk.
Legyen ez Covid, ittas vezetéssel okozott halál, gyorshajtás, öngyilkosság, rablógyilkosság, rák, szívbetegség, kórházi fertőzés, stb.Nemcsak az összes halált nézik, hanem az okokat is, így kiderül, hol kell javítani.
Szív és érrendszeri betegségek ~50%
Daganatos betegségek ~25%
Légzőrendszer betegségei ~6%Ha tovább elemezzük:
A daganatos betegségek növekedése.
1960: 17%
1970: 19%
1990: 21%
2000: 25%Ha csak az összhalálozást néznénk, még örülhetnénk is:
1990: 145660
2020: 141002
[link] -
(bocs, annyira belpol hangsúlyos lett a komment végül, hogy töröltem)
-
kolopele
nagyúr
-
Ringman
félisten
Record two million Britons have long Covid
The most common symptoms are fatigue, shortness of breath, cough and muscle ache. -
-
Ringman
félisten
[link]
The overall sensitivity of Covid detection by trained dogs was 97% and "even reached 100% in asymptomatic individuals" compared to nasopharyngeal swab PCR tests. Overall canine sensitivity vs PCR (97% CI: 91 to 99 versus 84% CI: 74 to 90, p = 0.006) -
tisn
addikt
csodak nincsenek, a magyarok eu allapota az exszoci orszagokhoz hasonlo, ahogy az euben elkoltheto penz is mennyisege is. a nyugat ejropai orszagok irrelevansak, csak hergelesre jo a veluk valo osszehasonlitas. erdemi infot nem nyujt, nem fogjuk a magyarokat hirtelen 30%-al lefogyasztani, a dohanyosok szamat 30-50%-al csokkenteni, es nem megy el hirtelen a magyarok 70% sportolni sem. es a penzfarol sem fogunk lerazni parezer mrd ft-ot az eüre, sem tizezer magyar szakorvost hazahozni nyugatrol.
amugy csodaausztria hasonlo teljesitmenyt nyujtott, ezen azert erdemes elgondolkodni.
es elkepedve hallottam, hogy olaszorszagban meg kotelezo az iskolakban a maszk.
-
Válaszcikk:
Sok vagy kevés 46 ezer Covid-halott?
"De azt is nagyon károsnak érzem, ami ebben a Kovács–Mihályi-cikkben nem, de más nyilatkozatokban sajnos megjelent a magyar közbeszédben, hogy emiatt rekesszük ki a nyugati országokkal való összevetést, hiszen így meg nagyon könnyen eljuthatunk oda, hogy akkor nincs is nagy baj. Miközben valamiért mégiscsak az európai mezőny utolsó harmadában vagyunk – de ennek okait csak akkor tudjuk feltárni, ha a nyugati országokhoz is mérjük magunkat." -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #62715 üzenetére
Nem csak itt, az országok jelentős része hasonló mintázatot követ.
Izraelben is nagyon alacsony az esetszám jó ideje, súlyos esetek száma tartósan 100 alatt, semmi jele az új variánsok által keltett hullámnak.
Egyébként Dél-Afrikában is jó esély van rá, hogy az új variánsok hullámának lassan vége is. Lassan 3 hete csökken a kórházba kerülők és ott lévők száma. -
-
6 millió 410 ezer a beoltott, 2063 az új fertőzött és elhunyt 40 beteg
2022. június 01. - 09:01
Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 410 059 fő, közülük 6 196 483 fő a második, 3 877 866 fő a harmadik, 300 266 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 2063 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 919 840 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 40 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 547 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 847 746 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 25 547 főre csökkent. Jelenleg 362 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 345-en vannak. -
kolopele
nagyúr
válasz
gergo5991 #62709 üzenetére
Nagy eséllyel long covid - tól szenvedsz, azért erősödhettek fel az allergiás tüneteid, vagy kialakult közben más egyéb növényekre is allergiád. Kizárólag teszttel tudják megállapítani azt, hogy covidos e az, aki náthás, tüsszög, stb., más módszer erre jelenleg nincs.
-
-
gergo5991
őstag
válasz
kolopele #62703 üzenetére
eros allergias vagyok en is, de covid elott nem okozott gondot a noveny, fa, bokor satobbi. Miota covid van, es 4x atestem rajta, szeptember ota folyamatosan be van dugulva az orrom, es amint kimegyek az uctara csip az orrom egesz fel az agyamba megy ez a csipes, es egesz nap tusszogok, szemem konnyezik.. nem ertem mi valtozott vagy miert irrital most a levegoben ez a sok szar, de nagyon felbsz.
akarom kerdezni, nalatok is ha valaki covid fele tuneteket produkal egybol natha, influenza-t mondanak hogy az a bajuk? Csakmert kolega is igy jott be hogy nathas csak, aztan abbol lett nekem is a 4. Covidom hogy tole elkaptam a “natha” aka covidot..
de ha azt mondom covidos egybol kapom a lebaszast, sot mar hazugoznak, meg csicskaznak az egesz melohelyen engem, meg hogy merem azt mondtani ra hogy covidos.. johogy lenem ütnek azert, ha valakire azt mondom hogy covidos, mikozben covid tuneteket produkal..annyira tagadjak hogy az a bajuk, mar mar megszallottan tagadjak.. mondom ha rajta a maszk, fuldoglik, lazas, kohog, taknyol, esik ossze akkor biztos nem a kislabujja faj.. es akkor kapom a kerdest: hogy merem azt feltetelezni hogy beteg.. -
-
PuMbA
titán
A COVID-oltások száma, nem a típusa számít
"A The BMJ szaklapban megjelent tanulmány szerint a homogén és heterogén oltási sor is ugyanolyan jól működik a koronavírus-vakcinák három dózisánál – olvasható az EurekAlerten megjelent sajtóközleményben. Korábbi kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a heterogén oltási sor jobbnak tűnik, a Hongkongi Kínai Egyetem friss eredményei szerint azonban tulajdonképpen a három dózis, és nem a vakcinák fajtája a mérvadó."
"Továbbra is bizonytalan azonban a három dózisú oltási sor hatékonysága a COVID-19-halálozás ellen."
Megint a genetika....
-
kolopele
nagyúr
"Sajnos a nagy többségnek egyébként se telik heti két fizetős tesztre és otthon se maradhat"
Persze, de itt nem ez volt a lényeg, ezt a részét felejtsük már el, hanem hogy képtelenségnek tartom, hogy mondjuk hétfőn teszteltetek ami negatív, és estére már covidos vagyok, a következő hétfőn meg már megint nem. Legalább két hétig kimutatható fertőzést követően. -
válasz
t72killer #62677 üzenetére
"Nézegetem nálunk a halálozási statot, ugye van valami diszkrepancia/torlódás, úgyhogy 7napos mozgóra: idén május 30: 67fő (de ez az elmúlt hónap legalacsonyabb értéke). Tavaly egész májusban 20 alatt volt. Effektíve HÁROM oltással rosszabbul állunk, mint tavaly 0val."
Nagyon máshogy emlékszünk a tavaly májusra. (Én, ugye, ott sem voltam.
) Mindenesetre tavaly májusra a 40+-os korosztály frissen be volt oltva (mint írod), és a halottak zöme a körükből került volna ki. A fertőzésszám pedig a huszada (sem?) volt a mostaninak. (Most heti 600-800 ezer fertőzött lehet, egy éve 30-40 ezer lehetett. (A tényleges szám, nem a grafikonon szereplő.))
#62690 Mr K Kiegészítés az oltásokkal kapcsolatban:
- Mára az oltások közül az mRNS maradt a legelfogadottabb, mert az a leghatásosabb (mindenféle markerek tekintetében: antitest, T-, B-, meg mindenféle sejtek), és talán a legkevésbé kockázatos. Viszont van két súlyos probléma vele: antitestszám tekintetében a legkevésbé tartós a hatása (találgatják, hogy miért, pl. mert a hatás csak sejtszinten jelenik meg, azaz nincs vírus(ra emlékeztető) részecske a szervezetben?), és nem lehet belőle spré-t gyártani (a nano lipd burok külsőleg nem működik). Azaz a terjedés megállítására (jelenlegi formájában) nem alkalmas (persze dolgoznak a tuningolásán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged