- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Tudományos Pandémia Klub
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
3300 - 3201
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-13 13:01 Téma összefoglaló
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A lényege: Dialíziskor citokininek elleni antitestekkel megkötik a gyulladást okozó citokinineket. Így a vérből ezeket kvázi kimossák és új már nem termelődik. Másrészt plazma víz cserét is alkalmaznak. Ezt nem egészen értem, mert vér vizes fázisa nagyon sok oldott anyagot tartalmaz. Ez a magyarázat nagyon kevés. Ezek hatására a citokinvihar megszűnik. [Magyar siker: háromszor annyi kritikus állapotú lélegeztetett beteget tudnak megmenteni egy új módszerrel] Videó a cikk alján. Ennél szakmaibb leírás nincs, mert még nem publikálták.
-
Kékes525
félisten
Két ember kezdte ezt emlegetni. Az egyik Tóth Sándor virológus, ivermectin guru és Rusvai Miklós virológus. Elméleti alapjai könnyen cáfolhatók, szerintem. Le is írtam a véleményem róla. [link]
Kedvet akarnak csinálni a kínai vakcinának, ezért találták ki ezt az elméletet. Tóth talán azért is, hogy így kedvesebb lesz az ivermectin a hatóságoknak. -
GypsFulvus2
őstag
-
Vesa
veterán
Nem tudom, miért emlegetik a médiában azt az egyébként tudományosan tudtommal nem igazolt állítást, hogy az elölt víruson alapuló vakcina hatékonyabb lenne a variánsok ellen? Egyrészt, az influenza oltások egy része -mert nem mind ilyen, vannak modernebbek is-,szintén hasonló, első generációs technológiával készül, melyek esetén szintén évente kell ismételni az oltást, tehát ott sem látjuk ezt az állítólagos pozitív hatást. Bár nem vethető össze 1:1-ben, mivel ott többféle változat is fertőzhet (A, B, C), de erre figyelemmel sem látni, hogy az elölt víruson alapulóval oltva ritkábban kéne ismételni, mert jobban véd a későbbi variánsok ellen.
Tudományos folyóiratban publikált, ilyen irányú tanulmányról sem tudok (ha valaki tud, akkor kérem korrigáljon és adjon hozzá linket!)Ebből számomra az következik, hogy ismét egy politikai és ideológiai híreszteléssel állunk szemben, a szakmai és tudományos minőségű hiteles kommunikáció helyett.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Ringman
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Kékes525
félisten
+ syberia
Igen, ez is lehetséges. Sokszor 2-3 hétig is rajta vannak. A számok alapján a lélegeztető gépen lévők magas felfutásnak lassan már érezhetően meg kell emelnie az elhalálozást. Kivéve, ha az a magyar módszer, amiről szó volt az RTL Klubban müködik.
A szándékos manipuláció nélkül is az adatbegyűjtésben és közlésben is történhetnek hibák. Enyhén szólva nagyon rossz a számítástechnikai rendszerük.
-
bigdady
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
bigdady
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
bigdady
nagyúr
-
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
bigdady
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
kékesnek nem írtam, de: vagy az is lehet, hogy csak most szaladt fel a járvány rendesen, és a gépről még nem jöttek le azok, akik le fognak.

a jobban manipulálnak részt annyira nem hiszem, mostanában inkább úgy tűnt, hogy nem szépítik a dolgokat, hanem annak mutatják a járványt, ami.
-
Kékes525
félisten
"Kérdés, hogy csak a felszínével találkozik-e az immunrendszer?"
Írtam, igen. Ha szétesik a vírus akkor nem, de szétesett vírus nem fertőz.
"Az "élő" kinyílik, amikor megfertőz egy sejtet, a döglöttnek meg megeheti a felét valami"
A vírus egészben jut be a sejtbe, míg a szétesett vírusokat az extracelluláris enzimek lebontják, illetve a falósejtek bekebelezik.
A bal oldal a bejutást, míg a jobb oldal a kijutást ábrázolja.
-
syberia
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
köszi, igen, már nézem is. kivonatolta a lényeget:
Összesen 1964 tanulmányt tekintettek át, amelyek közül 65 bizonyult megfelelőnek a szisztematikus áttekintés előre meghatározott szempontrendszere alapján. Ez összesen 1214 öt évnél fiatalabb COVID-19 pozitív gyermeket reprezentált.
Az elemzés legfontosabb megállapításai a következők: a COVID-19 fertőzöttek 50%-a újszülött volt (95% CI: 36% - 63%) és 53%-uk volt fiú (95% CI: 41% - 65%). 43%-uk volt tünetmentes (95% CI: 15% - 73%) és 40%-uk nem igényelt kórházi ellátást (95% CI: 6% - 78%). A kórházi ellátásra szorulók 49%-a igényelt oxigénterápiát (95% CI: 12% - 86%), és 7%-uknak volt olyan súlyos az állapota, hogy intenzív kezelést igényelt (95% CI: 0% - 30 %).
139 újszülöttből, akiknek édesanyjuk COVID-19 fertőzött volt, 5 mutatott COVID-19 pozitivitást (3,6%). Összesen egyetlen halálesetet jelentettek.
A klinikai tünetek 196 gyermek adatainak összevetése alapján gyakorisági sorrendben a következők voltak: láz (75/196; 38%), felső légúti tünetek (69/196; 35%), gasztrointesztinális tünetek (15/196; 7,7%).
-
Kékes525
félisten
Parci
Ha jól emlékszem valamelyik nap ilyenről szerettél volna olvasni: [A gyermekek és a COVID-19 - szisztematikus áttekintés és metaanalízis]
"A légúti megbetegedések szempontjában igen fogékony, öt évnél fiatalabb gyermekek esetén a COVID-19 járványtanának és klinikai jellemzőinek széleskörű feltérképezésére és értelmezésére ez idáig még nem került sor. Most azonban ebben a témakörben elvégeztek egy szisztematikus irodalmi áttekintést és metaanalízist."
-
Kékes525
félisten
A mai adatok.
Valami nem stimmel a statisztikákban. Nagyon gyorsan nő a lélegeztető gépen lévők száma az új esetszámhoz és a halálozási adatokhoz képest is, másrészt a napi fertőzés szám is kicsi, ami nem magyarázható azzal, hogy keveset tesztelnek, mert ilyen adatok mellett sokkal több volt a napi esetszám a második hullám idején, pedig akkor sem teszteltek többet. Vagy jobban manipulálják a napi adatokat, vagy sokkal súlyosabb a betegség, de jobban, hatékonyabban kezelik őket. Mondjuk az lehet, hogy az új kezelésmód, amit a lélegeztető gépen lévőknél csinálnak az nagyon hatékony. Ha változatlanul relatíve kevesebb halott lesz, mint amennyi a lélegeztető gépen lévők számából következne, akkor az ezt bizonyítaná.
-
Rive
veterán
-
Kékes525
félisten
-
Ringman
félisten
-
Kékes525
félisten
-
Ringman
félisten
-
Kékes525
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Kékes525
félisten
Szerintem az otthoni tesztek erre alkalmatlanok, mert csak igen - nem válaszokat adnak. Nem minőségi, hanem mennyiségi antitest méréssel lehetne eldönteni, hogy tényleg szükséges e a 2. oltás az adott embernek, vagy nem. Másrészt a legegyszerűbb teszteket is nagyon sok ember nem tudná kezelni, vagy valamilyen okból csalna vele.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Krinyo
senior tag
-
Bog
HÁZIGAZDA
Lehet borozni oltás után (Moderna)? Ez most egy nagyon kardinális kérdés a háztartásunkban.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Kékes525
félisten
Ez esetben mérni kellene az antitest szintet. Ehhez tömeges gyors, pontos és talán olcsó tesztek kellenének. Másrészt ez már logisztikailag is bonyolultabb, ami az oltakozást lassítaná. Mindezek miatt nem biztos hogy megérné, nem biztos, hogy a kormány logisztikailag ezt megtudná oldani.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
attiati
veterán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Jablocskov
tag
Kunetz oxykológus, így nem igazán tekinthető szakértőnek immunológiai kérdésekben. Amit állít az csak feltételezés, immunológusok véleménye szerint egyáltalán nem biztos, hogy a vírus többi fehérjéje ellen termelődő antitesteknek van jelentősége a vírus elleni immunitás szempontjából, sőt az is előfordulhat, hogy ezek több kárt okoznak, mint hasznot.
De a legkárosabb az mikor a média politikai szempontok alapján kiragad egy-egy tudományos feltételezést a környezetéből a saját álláspontjának igazolására.
A kínaiak pedig végre igazán nyilvánosságra hozhatnák a hatásvizsgálat harmadik fázisának eredményeit, az sokat segítene a vakcinájuk körüli bizonytalanság eloszlatásában.Látom közben Kékes525 már tudományosabban is kifejtett a kérdést.
-
Z.É.T.
addikt
Sputnik V vakcina: a korábban fertőzötteknek elég lehet egy oltás is – argentin tanulmány
Március 4-én az agrentin Egészségügyi Minisztérium honlapján megjelent egy tanulmány, amelyben korábban SARS-CoV-2 fertőzésen átesett egészségügyi dolgozókon is vizsgálták a Sputnik V orosz vakcina hatásosságát. A bevont 18-59 éves 142 személyből 22 esett át korábban a fertőzésen.
A résztvevők 100%-ánál termelődtek IgG antitestek a vírus tüskefehérjéje ellen a két oltást követően, de, mint már korábban a Pfizer/BioNTech vakcina esetében, itt is kiderült, hogy a korábbi fertőzés után az első oltás is olyan ellenanyagszinteket produkál, mint ami a fertőzésen még át nem esetteknél csak két oltást követően alakul ki. A Sputnik V esetén a második oltás már nem növelte tovább az ellenanyagszintet. Ez azt jelenti, hogy ideje komolyan átgondolni és szabályozni a korábban fertőzésen már átesettek oltási rendjét, hogy egyszerűbb legyen az oltási kampány. Erre Franciaországban és Spanyolországban már van példa.
Forrás: Alta respuesta inmune a la Vacuna Sputnik V en Argentina: personas previamente infectadas podrían no requerir la segunda dosis
https://www.argentina.gob.ar/sites/default/files/informe_sputnik_buenos_aires_3.03.2021v1.pdf -
Kékes525
félisten
Nem tudom, hogy néhány szakértő miért hangsúlyozza azt, hogy több fehérjét tartalmaz a teljes vírus (ami igaz is), ezért lehet hogy jobb a védekezés szempontjából (ami szerintem már nem igaz).
Az inaktivált, teljes vírus hiába tartalmaz több antigént(fehérjét), antitest csak azon antigének ellen tud termelődni, amivel találkozik, amit "lát" az immunrendszer. Ez viszont kizárólag csak a felszíni fehérjékre igaz. A burkon belüli antigénekre nem tud reagálni, mert nem tud az immunrendszer hozzájuk férni, legfeljebb, ha szétesik a vírus. Azonban a vírus burkon belüli antigénekre termelődött antitestek nem tudnak az épp vírusnál a burkon belüli antigénekhez kapcsolódni, mert nem férnek hozzá. Ha szétesik a vírus, akkor már igen, de ez már semmit sem jelenthet a védekezés szempontjából, mert a szétesett vírus nem tud szaporodni.
A vírus felszínén is több antigén van, de közülük messze a tüskefehérje a legerősebb antigén, másrészt ennek a blokkolása kell ahhoz, hogy megakadályozható legyen a sejtfelszíni receptorokhoz (ACE2) való kötödés. Nem véletlenül választották támadáspontjául a vakcinák döntő többsége ezt a spike fehérjét.
-
koncsik
MODERÁTOR
"Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon" - ja ezért vártak eddig a napi adatokkal...

Persze pontos oltásszámok nincsenek... gondolom a hétvégi kavar miatt. -
Parci
HÁZIGAZDA
-
kw3v865
senior tag
-
Dottorei
tag
-
mozso
senior tag
-
Dottorei
tag
-
Kékes525
félisten
Szerintem tehetik. Veszélyhelyzetben rendeleti kormányzás van. Ha a járványhelyzet miatt úgy ítélik meg, hogy ez szükséges, időlegesen szembemehetnek a törvénnyel. Ha nem lenne veszélyhelyzet, akkor a 2/3 miatt 1 nap alatt hoznak törvényt rá. Volt már erre is elég sok példa. Ez majdnem jogszerű volt, csak a jog most olyanoknak adott hatalmat, akik ezzel visszaélnek. Az is igaz, hogy a közlönybe ezt kellett volna leírni. Így végül is tényleg jogszerűtlen volt. Végül is oda jutottam, mint te.
-
Kékes525
félisten
Egyetértek, ami történt az bicskanyitogató volt. DE! A helyzet kialakulásáért nem az oltóközpontok a felelősek. Az adott helyzetben két dolgot tehettek. 1. Csak azokat oltják, akik a listán vannak. Azok viszont a kormány kavarása miatt nem jöttek. 2. Kihasználják az időt és oltanak. Ők az utóbbit választották, ami szerintem az adott helyzetben a legjobb volt. Nemcsak az egyén, hanem az ország érdeke is, hogy minél rövidebb idő alatt minél több oltott ember legyen. Ez utóbbi pedig védi a nem oltottakat is. Tehát a vétkesek nem azok az oltópontok voltak, akik a semmittevés helyett a munkát választották, hanem a kormány, aki ezt a helyzetet létrehozta. Az oltópontok a két rossz lehetőség közül, a véleményem szerint, a kisebbik rosszat választották.
-
t72killer
titán
-
Ringman
félisten
Hétfőtől Campania, Basilicata és Molise régió kerül úgynevezett vörös zónába, vagyis teljesen lezárt területnek számítanak, ahol a lakhelyet is csak engedéllyel lehet elhagyni. Számos város is karantén alatt van, közöttük Bologna és Modena.
Narancssárga, vagyis közepesen veszélyes régió Lombardia, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Abruzzo, Emilia Romagna, Marche, Piemont, Umbria, Toscana, valamint Bolzano és Trento önálló térsége. Utóbbiakban tilosnak számít a városok és települések elhagyása, kizárólag elvitelre működik a vendéglátás, az iskolák távoktatásra állnak át.
[link] -
Krinyo
senior tag
-
Krinyo
senior tag
Erről ennyit, idézem magamat:
Amikor nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal: "berendelhetik a magánellátóknál dolgozókat". A közlönyben a kivételek között viszont ott van, hogy csak az rendelhető be, aki az új egészségügyi jogviszonnyal, szerződéssel rendelkezik. Ilyennel viszont csak az rendelkezhet, aki állami vagy önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmény dolgozója, magánellátóknál nincs ilyen. Szóval nem rendelhetik be a magánellátóknál dolgozó egészségügyi végzettségűeket...
Legalábbis a most megjelent Közlöny szerint.

-
Con Troll
senior tag
Fuh, engem nagyon ledöntött az astra. Tegnap este kaptam meg az első dózist, ma reggel már úgy ébredtem, hogy a karom leszakad, fejem hasogat, láz 38.5, szédülés, hányinger, hidegrázás vagy épp hőhullám. Az egész napot átaludtam, a fejfájás és a láz nem reagál gyógyszerre.
Ettől függetlenül örülök, hogy végre megkaptam, meg az oltási reakcióknak is, legalább érzem, hogy valamit tényleg megpiszkált az immunrendszerben.
Más oltással amúgy még nem volt ilyen, hogy ennyire hevesen reagálok rá. -
t72killer
titán
-
Ra3
őstag
Pont ezt kerestem 2 órája.
Itt van az megint hogy semmi információáramlás nincs a covid osztályon dolgozók között, és a kormány az általános titkolózással meg az adatok elhallgatásával csak tovább rontja az egészet.
Ha lennének rendes elérhető információk akkor látszana hogy ott valamit jól csinálnak mert sokkal többen túlélik a súlyos eseteket is, az szintén valami központi szerv dolga lenne hogy ezt máshol is rendszeresítsék.
De tudom bilibe lóg a kezem, valszeg abban bízhatunk csak hogy látták orvosok is és megpróbáljak felvenni velük a kapcsolatot. -
daneel_hu
addikt
-
Sir Pocok
őstag
-
Kékes525
félisten
-
Vesa
veterán
-
Kékes525
félisten
-
Drizzt
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Vesa
veterán
Megnéztem a Lancet publikációt, de ott csak a pahse 1/2 adatai vannak, amiből a hatékonyságot nem lehet még pontosan megállapítani, mivel kis mintás teszteklről van szó. Éppen ezért lenne fontos a phase 3 adatainak publikálása, ami még nem történt meg (tudtommal). Az Emirátusok adatai bíztatóak, de időközi adatok, nem véglegesek.
-
Vesa
veterán
-
Kékes525
félisten
Inkább 80, ha kerekítünk. Pontosabban 79% és 86% [Covid: What do we know about China's coronavirus vaccines?]"Sinopharm announced on 30 December that phase three trials of the vaccine showed that it was 79% effective"
"However, the United Arab Emirates, which approved a Sinopharm vaccine earlier this month, said the vaccine was 86% effective, according to interim results of its phase three trial."
Látom kw3v865 már megírta.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
-
kw3v865
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
Gondolom én nem mostanában kerülök sorra. Sem a korom, sem egyéb nem indokolja, hogy előre vegyenek. Szóval a várakozás valami jól bevált vakcinára lehet teljesen adott részemről. Nem is tehetek majd mást. Szóval ne akarjam annyira a kínait...
Van egy ismerősöm, akinek autoimmun betegsége van és immunszupresszánst kap. Gyakorlatilag alig van immunrendszere. Remélem ebben a káoszban a doki a megfelelőt adja majd neki.#3213 daneel_hu:
Lehet igazad van, meg kéne nézetni. (sajnos most anyagi okok miatt még nem tudom) Viszont főként a jobb oldalon érzékeny, nem a balon, ahol a szív van. -
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
ja igen, erre nem is reagáltam, pedig elég lényeges: ha szúr a mellkas, ami ráadásul gyulladáscsökkentőtől elmúlik, akkor kifejezetten gyanús, hogy szívizom-gyulladás van, ami veszélyes. azonnal kivizsgálandó!! és addig szigorúan tilos kifáradni, terhelni, magas pulzust csinálni!
-
daneel_hu
addikt
"Pár hete megint kezdődött valami, ami picit elgondolkodtat, hogy talán van köze a koronavírushoz. Ezért regisztráltam ma oltásra. Igazából lassan 3 hete erős mellkasi fájdalmam van. Szóval ha újra elkaptam, most más a lefolyása. Lassabb, nem annyira durva, de elhúzódó. Egyetlen dolog vált be tüneti megoldásra, valami paracetamol tartalmú készitmény. Neocitran, rubophen."
Ha biztosan átestél rajta korábban és még nem voltál vizsgálaton a szövődményeket tekintve, ideje megtenni. Az egyik barátomnak szívizomgyulladása van, valamikor decemberben eshetett át rajta nagyon könnyen vagy tünetmentesen.
Talán még én is elmegyek egy ilyenre, pedig jelenleg nincs bajom. (és ugyanazokat a figurákat leverem teniszben, tehát szívizomgyuszi valszeg megúszva)
-
fatal`
titán
-
Krinyo
senior tag
-
Ringman
félisten
[link]
Az ATV Híradó kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont azt közölte, hogy
a hatvan év alatti krónikus betegek elhalasztott oltására a jövő hét második felében kerül sor, ennek részleteiről az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján adnak majd tájékoztatást.
Minden beadott oltást dokumentálnak és összevezetik a regisztráltakkal, írták. Megjegyzik:
az oltóanyag az oltópontokon van, aki megjelent, és jogosult az oltásra, az meg is kapta.„Minden beadott oltás rögzítésre kerül az egészségügyi nyilvántartásban”, közölték.
-
fatal`
titán
Szerintem inkább az a gond, hogy össze-vissza lesz adminisztrálva, pl. ezek az emberek (akik be sem regisztráltak korábban), hogy lesznek behívva a második körre?
-
Parci
HÁZIGAZDA
ezek ilyen hallomásbéli dolgok, nem érdemes építeni rájuk. kiválthat erős válaszreakciót, mert van egy adjuváns, ami pont ezt a célt szolgálja, ugyanis maga az elölt vírus, amin az az oltás alapul, erre nem lenne elég.
de igazán trottyon inkább a pfizer második shottól meg az astrazenecától szoktak lenni a népek.
lényeg a lényeg, nem jobb a kínai emiatt.
-
törölt tag
Pár hete megint kezdődött valami, ami picit elgondolkodtat, hogy talán van köze a koronavírushoz. Ezért regisztráltam ma oltásra. Igazából lassan 3 hete erős mellkasi fájdalmam van. Szóval ha újra elkaptam, most más a lefolyása. Lassabb, nem annyira durva, de elhúzódó. Egyetlen dolog vált be tüneti megoldásra, valami paracetamol tartalmú készitmény. Neocitran, rubophen.
Azt hallottam a kínai cucc azért jó, mert erős válaszreakciót vált ki. Ezek szerint mégsem lenne nyerő?
(sajnos mint kiderült, jó ideje nincs fizetve utánam egészségbiztosítás, így nem is tudok csak úgy rárontani az orvosra, ha akarok) -
fatal`
titán
-
Chesterfield
őstag
-
Parci
HÁZIGAZDA
bármelyik jobb, mint a fertőzés, de ha tényleg átestél, akkor nem vagy igazán a kockázati csoportban. ha amúgy sem vagy és nem is félsz tőle annyira, talán érdemes megvárni egy "jobb" oltást, ami a pfizer-moderna duó. de azért ez olyan kérdés, amire nincs egzakt válasz, tök jó a sputnik-astrazeneca is elvileg, bár ez utóbbi a dél-afrikai mutánssal szemben annyira nem penge.
én, ha választhatnék, pfizert kérnék.
-
fatal`
titán
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem vagyok naprakész, melyik vakcinával érdemes oltatni? Próbáltam valamit kikeresni a témában a netről, de teljes tanácstalanság lett csak a végeredmény.
nincsen ismert krónikus betegségem.
(sanszos, hogy nyár elején átestem egy fertőződésen, de teszt nem volt csak önkéntes karantén) -
Ra3
őstag
Most mutatták az rtl hiradóban hogy a kiskunhalasi kórházban kifejlesztettek valami dialízis módszert, amivel lenyugtatják a citokin vihart a szervezetben, január közepe óta alkalmazzák és saját bevallásuk szerint elég sikeres, 10ből max 4 lélegeztetett hal meg mióta használják, elég reménytelen esetekben is rendbejött a beteg. Állítólag ez a technológia a legtöbb kórházban összerakható meglévő eszközökből.
Valaki erről látott bármi infót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
3300 - 3201
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de ő mindig arra gondol
)

.

?

Inkább 80, ha kerekítünk. Pontosabban 79% és 86%