Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Egyelőre még mi is dolgozunk, én általában egyedül voltam eddig is az irodában, úgyhogy nekem a home office a munkahelyet jelenti, csak kevesebb a meló egy kicsit, legalábbis egyelőre.
A főnök nem jön be az irodába, de a raktárban átadja/átveszi amit kell, kézből kézbe közvetlenül természetesen.
A szomszéd cégnél vannak akik szájmaszkban járnak dolgozni, csak dohányzáshoz, közös kávézáshoz és traccspartihoz veszik le.
Szóval teljes a járványügyikabarékészültség.
Az más kérdés, hogy ezért van-e értelme bejárni, de amíg menni kell, megyek. -
-
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Vasárnap?! Még hétköznap se...

Amúgy kurva jó ez a home office dolog, csak arra még nem jöttek rá, hogy a gyártósorokat meg a raktárakat rohadt nehéz hazavinni a lakásba (apránként persze sokan gyakorolják ezt, de az más téma
) Márpedig ha ezek nem működnek, office se kell sokáig egy cégnél.
Ha fizikai meló nincs, a szellemi meló is leáll, szóval eleve a munka fogalmát kéne kivezetni a szótárból és minden megoldódna. -
Na, ki dolgozik már otthonról?
-
-
EmberXY
veterán
válasz
üzenetére
Így, hogy eszembe juttattad, valóban eljuttathatnád egyszer, már évek óta azt keresem.
(Még tényleg megvan? Kicsit kiment a fejemből, de átveszem amint lehetséges, ha már beszerezted nekem.)
customer114: kicsit magasra emelted a lécet ("ha ezt túléljük"
), de részemről rendben, bár ti a világ másik végén vagytok, de majd félúton összehozzuk valahol Botswanában. -
törölt tag
válasz
customer114
üzenetére
Benne vagyok. Legalább elviszem EmberXY-nak a sátrát.

-
törölt tag
válasz
customer114
üzenetére
A PH tábor tavaly is elmaradt, és idén is el fog.
-
customer114
őstag
Ha ezt túléljük egy találkozót tartanunk kell jövő ilyenkor és megemlékeznünk..
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Jóváhagyva! De ez csak az egyik fele, szükség van arra is, hogy 1 nab elfogyasztása milyen gyorsan és milyen mértékben emeli a véralkoholszintet, és ehhez mihamarabb ki kell dolgozni egy segédtáblázatot is, amely a főbb italfajták ilyen értékeit mutatja. Valami azt súgja, hogy ez egyenes arányban lesz az adott ital töménységével, de ezt tudományos úton kell bizonyítani, bemondásra nem elfogadható.
Javaslatom: a VEI (véralkoholszint emelési index) bevezetése. 1 VEI jelentése: a véralkoholszint 1 ezrelékkel növekszik 1 órán belül.
Referencia mérés: 50 %-os házi pálinka 1 nab adagja egy 80 kg-os férfi esetében, tikkasztó nyári hőségben, szomjasan (1-1,5 liter) 4,5 VEI értéknek felel meg, ez közel van a halálos kategóriához, de referenciaértéknek jó lesz.
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Akkor legyen az alkohol mértékegysége az SI mértékegységrendszerben a következö:
Mértékegység neve: 1 egység elfogyasztása amennyi húzóra beléd fér.
Jele: eeeahbf
Mennyiség neve: napi alkohol bevitel
Mennyiség jele: nab
Amennyiben megfelel, felterjesztem a soronkövetkező Általános Súly- és Mértékügyi Konferencián.
-
-
-
válasz
EmberXY
üzenetére
Akkora ívóegység nincs a környéken, hogy ennyien beférnénk.
Ami van, ott általában csak a 4-5 fős szellemileg lelassult törzsközönség szokott maga elé bambulva üldögélni. De legalább betartják a szabályokat, mert egymástól több mint egy méterre ülnek és kontaktus csak a pohárral van.
-
válasz
customer114
üzenetére
Próbálok karanténba vonulni a helyi kocsmába de mindig bezár és elküldenek.
-
customer114
őstag
Na? Meghaltatok már Urak?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Ha ez bekövetkezne, az az ismert világegyetem végét jelentené.
Enzolord: bootloop-ba kerültem....
-
Enzolord
addikt
válasz
customer114
üzenetére
Lehet, hogy ezért Emberxy! Meg nem bootolt vissza a hardware, nincs meg a rendes kötetnév, és könyvtár szerkezet !
-
-
Tegnap berúgtam. De ma mégis arra ébredtem, hogy nem vátozott semmi...
customer uppold az arcképes topikos bejegyzésedet, mert úgy látom nem reagál a célközönség.
Egyébként olyan szarra csináltam az arcképet, hogy ne fogadják el. De neked talán jó lesz.

-
customer114
őstag
Lelki terrorra fel!
-
törölt tag
A minden is van.
-
törölt tag
válasz
customer114
üzenetére
Privát, izé magánszemély által a rendszer nevében küldött üzenet nyilvánosságra hozataláért.
Amit tiltakozásul tettem, mert abból a topicból törölték a kérdésemet ahol tudnak segíteni, (burkolt hirdetésnek lett minősítve) és ajánlottak egy olyat, majdnem 2 hónapja nem járt releváns személy, meg ilyesmi. És ebbe a topicba be mertem másolni a törölt hszt úgy hogy előtte hagytam azt az egy mondatot amiben a törlés tényét közli. -
válasz
customer114
üzenetére
És honnan tiltották ki? Bodaszőlősről?
-
válasz
customer114
üzenetére
Ezt kinek címezted?
-
customer114
őstag
Miért lettél kitiltva földim?
-
-
válasz
customer114
üzenetére
Nem hiszek az idöjárásjelentéseknek, csak a hőérzetemet növelem (ez amolyan laposföldes dolog nálam
). -
Enzolord
addikt
válasz
customer114
üzenetére
Bejön a vírus, elveszi a meleglevegőt is, nem tudtad? Mind megfagyunk
-
-
-
Enzolord
addikt
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Koronavírus? Migránsok? Soros? Ki a tettes?
-
customer114
őstag
Ma reggel fájó torokkal ébredtem..
Szeretném rátok hagyni a Nosztalgia topikot, ha nem élném meg a holnapot.
-
-
-
-
Enzolord
addikt
válasz
customer114
üzenetére
Nem véletlenül tagadom..
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Pedig a Balaton lapos!
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Még ennél is? Hová vezetne ez?
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Nem vagyok laposföld hívő, csak véleményem szerint az univerzumról szóló tudásunk nem sokkal ér többet a laposföld hívők baromságainál, úgy teljes egészében tekintve a dolgot.
Hiába "fényképezgetünk" felfoghatatlan távolságokból, ha kb a bolygót se vagyunk képesek elhagyni, ehelyett egymást öljük és olajat égetünk.
Hamarabb döglünk meg, minthogy bármi értelme lenne annak, amit valaha felfedeztünk. -
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Én se, és ez azóta se változott.
Néhány szelfi a Hubble-lel, pár photoshopolt NASA kép, egy rakás elmélet amit szerintem még Hawking se értett, de jól keresett vele, egy az egyben olyan mintha az M1-et nézné az ember. A tudomány ott tart, hogy bedrogozva, leszedálva, 1-2 kőműves actimel segítségével UFO-kat (is) tudunk látni, 3 actimel után meg el is visznek, 4 actimel után már a médiában meséled. Ez a világegyetem, a többi csak sallang.
-
-
törölt tag
válasz
EmberXY
üzenetére
A latin abc nem tartalmaz "sz"-t.
Azt a magyar abc tartalmazza, ami latin betűkből épül fel.
Most ástam egy kicsit a kedveedért, és kiderült, hogy amit annak idején nekem tanítottak, az már nem releváns.
Ezen a héten az a Wikipédia álláspontja, hogy vannak egyjegyű betűk (a, b, c, ) kétjegyű betűk, (cs, sz, ty, ) és van a háromjegyű betű (dzs).
Illetve:
"A betűírásban a betű fogalmát kétféleképpen is érthetjük: ha több önállóan is használt elem jelöl egyetlen hangot, általában az egész grafémát, jelkapcsolatot együttesen nevezzük betűnek (a magyarban például a gy, sz, illetve a dzs egy-egy betű, bár többjegyűek), máskor (ritkábban) a különálló jegyeket is betűnek nevezik."Szóval igazad van, és ilyenkor fura érzés, hogy tudod mit tanultál, és mára hülyeség lett.

Mondjuk amióta egyre pontosabban tudunk mérni, a világegyetem is egyre öregebb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parfüm topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Márpedig ha ezek nem működnek, office se kell sokáig egy cégnél.