Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe azaz pfandrückname : 2025.11.29 17:20 :
Bementem a Hoferbe, ekkor tudatosult bennem hogy németországban már igen többször is de ausztriában még sosem váltottam vissza pfandot. Még csak nem is úgy hívták ahogy németországban meg szoktam hogy pfandrückgabe, hanem pfandrückname. Körbe fotóztam az automatát meg igyekeztem dokumentálni a visszaváltást. 2,5 eur gazdagabban jöttem el az automatából. Pfandbone volt a választásom, de spende opció is volt, ami az adományozás. Tehát számlára itt sem kérhető. A doboz vagy üveg darabja 0,25 eur, ami kb 100ft.A többi képet majd egyszer otthonról, normális netről, meg gépről
-
EmberXY
veterán
Azért az egy feeling, amikor a TEMU-ról rendelsz, hozzákészülsz a bankkártyás fizetéshez, ráklikkelsz, hogy megadhasd a szükséges adatokat, de közben jön az üzi, hogy sikeres fizetés...
Még jó, hogy nem tárolnak ilyen adatokat, és szerencse, hogy a vásárlási limitet direkt a béka segge alatt tartom alapértelmezés szerint, csak a vásárlás idejére veszem fentebb...
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Debrecen? Jó lenne már ott is welcome, de még jó ideig Voralberg vendégszeretetét élvezem
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Hajdúböszörmény aratja le a hírnevet? Reklamálj a médiánál...

-
RandomName
senior tag
Ilyen fasz módon mi Hajdúböszörményhez tartozunk, csak nem 4220 az irányítószám, hanem 4224, meg van kb 16km a két település között, de így (valamennyire sejtettem azért) ma mondják, hogy Bodaszőlői lakos volt ám az elkövető, de azt senki nem tudta megmondani, hogy ismerem-e....
A hazamenős buszvárókocsmámat baszta szét.....
[link] -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Azért az kemény...
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Én már direkt úgy szoktam kimenni SPAR-ban is, hogy látványosan bemozgok a kapu elé, és hangosan kérdezem, hogy "na vajon mit loptam?"
10-ből 1-2-szer be is jön, legalább érezzük jól magunkat, ha már dilettáns idiótákkal van körülvéve az ember.
-
RandomName
senior tag
Helyi coop-ban felragasztják a lopásvédőt, de basz*ak kicsippantani+deaktiválni, így kb mindenki tudja, hogy vettem bort a főzéshez, vagy vodkát saját fogyasztásra.
Na ezzel az a baj, hogy ha máshova viszed be a göngyöleget leadni, akkor alapból csippan már befelé is, mert a kapu mindenre csippan ami nincs whitelist-en. Vagy lekapargatod.
Next lvl shit, kínai boltban még a 90-es Zewa is lopásvédelemmel van ellátva, de amikor fizetsz, és meghúzgálja a panelen, akkor csak a saját rendszerében kerül whitelist-re, tehát kifelé jó vagy, de ha a szomszéd bármilyen boltban jársz ugyanúgy bejelez már befelé is.... -
gézu
őstag
válasz
EmberXY
üzenetére
Ilyet pont tegnap éltem át a b.bytenál. Éppen jött be egy család, pont akkor mentek át a kapun, mikor én ki, kezemben egy frissen vásárolt fülessel. Brutál csipogás, mindenki minket néz. Nem tudom mit akarhattak lopva behozni, de lebuktak. Az meg se fordult a fejemben, hogy esetleg a pénztáros néni az én cuccomat felejtette el kicsekkoltatni. Mert a b.bytenál ez egyszerűen nem történhet meg!
-
koshmar
veterán
Én, miután megöltem a topikot
-
EmberXY
veterán
Ma megvalósult a logikai maximum, amit ebben az országban el lehet képzelni. A SPAR-ban egy nőnél már befelé menet becsipogott a biztonsági kapu. Vajon mit csempészhetett be?
-
KROK640
nagyúr
Azta... Mit vettem észre : Ezt az Ausztriában Lauterachban vásárolt Hofferes ásványvizes üveget nem csak itt lehet vissza váltani, de Magyarországon is

-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Hidd el nekem, néha azok is kalandosak, csak régen még nem vettem észre a rejtett kalandokat bennük
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egyik ilyenem volt, hogy rendszeresen elfelejtettem felhasználni a bónokat, miután visszaváltottam a dobozokat. Bankszámlára utalás még a németeknél és az osztrákoknál nincs
vagyis nem volt még amikor néztem. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Mostmár értem mi a helyzet.
Igen, sajnos az inkó ablak néha nem a legjobb (lásd reklámmentesség dobása). -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
ja, ez így teljesen jogos és érthető. Én arra az álványra se mernék felmenni (sőt arra különösen nem) amit én építek.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Pedig mindenhol azt tanítják, hogy ne kattints semmilyen gyanús linkre...
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
algoritmus tanítás? Pl.: nézed a YT-t, jön asszony, hogy lemerült a telója, amíg vissza nem kapcsol, addig ő néz yt-t..... Mivel estére kell punci, hagyod.
Eredmény? Kb 1-2 hétig olyan dolgokat dobál be a yt az ajánlásba/shortsba ami súlyozva van az ő pl műkörmös videójával....
Fun fact, ha rászoksz, hogy skippeled ezeket a videókat, és pl jobb klikk-> inkognitólapon nyitod meg, akkor hiába van YT Premium, az anonimitás dobja a reklámmentességed....
-
RandomName
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Hogy mi?

-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Ahogy szoktam mondani, én tériszonyos vagyok, de megfizethető a tériszonyom. Csak nagyon meg kell fizetni, és elmúlik
(lásd amikor a 30 méter magas tornyokon kellett ténykednem) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
A kalandos élet holnaptól indul Ausztriában ... Most olyan pro leszek, hogy viszek ki német és osztrák sört magammal, így a dobozukat is vissza tudom majd vinni
(Szépen mutatja mennyit sörözök mostanában tavaly decemberben pakoltam ki őket, most meg vissza a bőröndbe, majd csak megiszom kint valamikor ... ) Jöhetnek az igazi Pfandrückgabes kalandok 
Szerintem itt mikor meglátta, hogy mennyi van a srácnál rájött, hogy jobb ha cseréli
De amúgy itt is szoktak vele spórolni. Szerintem van erre valami direktíva, hogy mennyi üvegre mennyi zsák jár. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Micsoda kalandos élet, és már az 57. a sorban ez a mai, lassan tényleg meglesz a könyv.

"A tároló nem is tűnt telinek, de kicserélték."Lehet, hogy az egyik flakon úgy állt benne, hogy a fotocella, vagy akármilyen érzékelő azt hitte, hogy teli van. Felénk is sokszor van ilyen, sőt, amikor cserélni kell, először tömörítenek rajta, utána még egy darabig bírja általában (spórolnak a zsákkal).
-
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 57 : (12:30 2025. 11. 14.)
Még itthon lekértem a QR kódot. Majd elindultam4db 2L-es üveggel és 4db 0,5L üveggel.
Elmentem az automatához, és Ez a kép fogadott. Előkerült egy srác akié volt a cucc, és mondta, hogy jön a személyzet mindjárt, mert a gép tele van.
Jött a személyzet, addig megbeszéltem vele, hogy a néhány darabot hagy dobjam már be amim van.
A tároló nem is tűnt telinek, de kicserélték. Utána a vadi friss gépnek eshettem neki. QR kódot lehúztam, üdvözölt, hogy "Szia KROK!". Gyorsan beraktam a nyolc tételt, talppal előrefelé, majd kifizetés, és megköszönte, hogy papírmentes vagyok.Ezután nekiugrottam a kétutasoknak is, amiket már jó ideje kerülgettem otthon. Irány a kisbolt, és :
Pfandrückgabe 57B jött :
Meglepett, hogy a sima borosüvegek is már 125ft-ot érnek
(volt ami csak 75-öt) a szörpös üvegek meg 180ft-ot
majdnem 1100ft-ot kerestem. És még van pár üvegem itthon ilyen 
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Szerintem is elég eddig belemenni. (Azt már nem is részletezem, hogy az osztrákoktól bérlek lakást, amit szintén leadózok).
De legalább addig se a világbajnok magyar élelmiszer ÁFA-t fizetem. Ez is valami
(Bár lehetne normális kenyerük igazán, utálom, hogy mind olyan kalácsszerű édeskés szar). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Mert magyar bejelentésen vagyok, és a fizum két részből tevődik össze.
Megkapom a ledolgozott órákért a magyar fizut, mintha itthon dolgoznék. Majd pótlékként rájön az osztrák fizu. A fizu magyar részéből MO-n adózok, az osztrák felrészből (pótlék) pedig az osztrákoknak. Ez 5 éve így van.És nem azt írtam, hogy kétszeresen adózok, hanem, hogy kétfelé.
(De ha így se kerek akkor szólj, mert akkor engem átvernek
) -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 56 : (10:10 2025. 11. 11.)
Előre lekértem a QR kódot. A pack tartalmazott 4db két literes, két fél literes üveget, és 3 fél literes fém sörös dobozt, amik tavaly nyár óta vártak már a visszaváltásra.
Az automata helysége kilincsre zárva volt. Mikor benyitottam, majdnem elokádtam magam... romlott sör és borszag keveredett ázott kutya szaggal, de olyan töményen, hogy rendesen erősen szúrós volt. Sarkig kinyitottam az ajtót, kimentem egy kis légzőkúrára majd fél perc múlva vissza. A padló jókedvűen recsegett és ragadt a cipőm alatt.
A QR kódot, vagy ötödik próbára sikerült beolvasni, "Szia, KROK". Bedobtam az első két literes palackot, "óvatosan helyezze be az ép palackokat". Jó kivettem egy másikat, bedobtam, az elsőt megfújkáltam, bedobtam. behúzta, kivettem a harmadikat, erre írja, hogy köszönik, hogy papírmentes vagyok, tároló megtelt, hívjam a személyzetet. És hangos darálásba kezdett a gép. Én meg vihettem haza a pack többi részét... A 3db fém sörösdoboz meg már másodjára jön velem el visszaváltásra, és nem jön neki össze, lassan az az érzésem, hogy megtartom őket emlékbe
(úgyis egy viszonylag különleges időszakra emlékeztetnek, mikor barátnőmmel az étteremben dolgoztunk).
Visszamentem a boltba, és szóltam, hogy megtelt a gép, erre mondták, hogy jó, majd ... Na ezért vittem haza a packot
Mostanában mintha zuhanna a színvonal ...
-
koshmar
veterán
A maszek átka: nadrág zsebében maradt egy ezres és kimostam!

-
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 55 : (9:36 2025. 11. 08.)
A ház előtt egy különös érzés által vezérelve elindítottam az APPot... és "lejárt biztonsági tanúsítvány" azonnal frissítsek. Mehettem vissza fel a házba, wifin lefrissítettem. (Hogy van, hogy ez a szar minden frissítésnél csak nagyobb és nagyobb? Miközben semmivel nem tud többet?)
Bekértem a QR kódot, és boldogan bicikliztem el, 4db 2L-es és 2db fél literes üveggel a visszaváltóhoz. A helységbe belépve, valósággal letarolt a kocsma szag, jókora szmötyis (sörös, boros) tócsa terpeszkedett középen, körülötte sáros lábnyomok szegélyezték a recsegősen ragadós padlót.
Lehúztam a QR kódot, harmadik próbára "Szia, KROK".
Bedobtam az első két literes palackot, közben kiesett egy másik a földre. Hallom, hogy veszettül darál a gép, mikor visszanézek, akkor kitolva a 2L-es palackom "óvatosan helyezd be az ép palackokat". Némi felfújkálás után bevette. A következőnél közölte, hogy vonalkód olvasási hoba, harmadik próbára bevette. A harmadik 2L-es palackot visszatolta a képembe "óvatosan helyezd be az ép palackokat" üzenettel, míg fújkáltam a táskám leesett rólam, egyenesen bele a ganéba!
Itt magam is megleptem, hogy milyen folyékonyan tudok törökül káromkodni 
Kipecáztam a táskám az ismeretlen szmötyiből, majd folytatva a műveletet sikerült elnyeletni a maradék palackot is (csak a két kicsivel nem volt semmi baja). Rányomtam, hogy kifizetés : erre kérdi, hogy bón, jótékonyság vagy bankszámla? Na hogy b... meg, hát nem ezért kínlódtam az elején... Újabb 3-4 próba, mire beolvasta a QR kódot, majd megköszönte, hogy papírmentes vagyok (BTW ekkor kiirta miből mennyit raktam bele, mindenből 0-át írt a gép, de a végösszeg helyes volt a képernyőn és csak ez érdekelt).Retkes táskával epic kocsmaszaggal mentem a boltba, szerintem a táskám úgy nézett ki, mint aki reggel az árokban kelt egy kiadós kocsmázás után...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
valahogy gondoltam.

De nálunk a faluban így megy a ranglista :
Ű nem iszik
Ű megissza a magáit
Ű iszik
Sz**** BandiNyilván az Ű iszik már a klasszikus durván alkesz alakot jelenti. Sz Bandi pedig felülmúlhatatlan! Sokáig azért járt félig levágott hajjal, mert épp hajvágás közben hívták kocsmába. Mindennap gyalog érkezett a kocsmába, de biciklivel távozott. Valamiből finanszírozni kellett az ivást. Az anyja lakatot rakott a hűtőre, mert a kocsmában piára cserélte a kaját. Egyszer a haverjának az arcszeszét és kölniét is megitta. Állítólag a '90-es években egyszer kijózanodott véletlenül, és öngyilkos akart lenni. mikor a faluban lehetett vállalkozásra pályázatot beadni és valami kis pénzt kapni, akkor ő részegen beesett az önkorihoz, hogy kocsmatesztelő vállalkozást akar nyitni és neki erre adjanak pénzt

Egyszer összefutottam vele a kocsmában, és mesélte, hogy van otthon 1 liter pálesze meg 5 liter söre, fél, hogy nem lesz elég reggelig (és éppen felesezett akkor is).
Gyakran látom, ahogy a szimat táskájából kikandikál a nála elmaradhatatlan 2 literes koccintós. Már álltalános iskolás hatodikos korában is ivott. (a húga szintén durván tolja, de nem ennyire) -
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És még ez annyira nem is a dark side.

)