- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domxc
senior tag
Jo estet kivanok Magyarorszagrol.
(van aki tudja mire celzok, aki meg nem ott a logoszferam)
-
EmberXY
veterán
válasz
DJ WOKKY #4086 üzenetére
Éltem már itthon is, de akkor Szegedre jártam ált. suliba, szóval ott voltam koleszos, középiskolába itt jártam, de akkor is koleszos voltam, mert akkor még Kiskunmajsán laktunk (itt van az is a környéken), és egyszerűbb volt a kolesz, de a koleszon kívül nem sokfelé jártam, aztán meg 6 évre eltűntem Bp-re....
Akikkel régebben jóban voltam, azoktól is eltávolodtam egy kicsit, ez mindig így van, ha nem tartja az ember sokáig a kapcsolatot valakivel, valakikkel... szóval világ életemben koleszos voltam....... -
EmberXY
veterán
Biztos így van...
A kelesztési idő meg aszerint változik, hogy milyen meleg van a kelesztőben...Nekem szerencsére élesztővel nem kell dolgoznom, helyette viszont sok más alapanyaggal és adalékkal... A kedvencem a sajt aroma, egy az egyben olyan, mintha lábszag lenne, de jó erős...
-
Góliát
őstag
válasz
EmberXY #4083 üzenetére
Az élesztő élő mikroorganizmus, mely folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot és a lisztben lévő természetes cukrokat is. A kelesztés alatt a keletkező gázok hatására emelkedik fel a tészta. Ahhoz, hogy az élesztő kívánt hatását kifejtse, optimális körülményeket kell biztosítani: a folyadék ne legyen túl meleg (ez esetben az élesztőgombák elpusztulnak), se túl hideg (ekkor lelassul a kelesztés folyamata). Az optimális hőmérséklet 36 ºC. Kétféle formában vehetünk élesztőt: frissen és szárítottan.
Így készül a bukta. -
EmberXY
veterán
válasz
DJ WOKKY #4082 üzenetére
Jelenleg még egyedülálló vagyok, mindenképpen a munka most még az első, ha már kellőképpen beilleszkedtem, akkor tudok majd egy kicsit jobban szétnézni, pláne most még nem vagyok annyira társasági ember errefelé, hiszen az ismeretségi köröm gyakorlatilag 98 %-a Budapesten maradt, itt meg még egyelőre nem nagyon van időm eljárogatni, a szívem visszahúz egy kicsit a fővárosba, szilveszterkor is, meg januárban is voltam már fent azóta "bandázni", ha minden jól megy, akkor a jövő hétvégét is fent töltöm...
Idővel kialakul ez is..
Érdekes egyébként, hogy a kollégák nagy része munkahelyen belül ismerkedik, rengeteg ilyen kapcsolat van a cégnél (mivel gyakorlatilag életük túlnyomó részét ott töltik...), egyszer én is megpróbálkoztam ezzel még decemberben, de a csajt két hét után kirúgták, és hazaköltözött, így komolyabb ismeretségre nem volt lehetőség... Ez az én formám, de majd kialakul..
-
-
DJ WOKKY
addikt
nem ide, sorry.
-
EmberXY
veterán
válasz
albert8 #4077 üzenetére
Nem annyira vészes, akik ott dolgoznak, azok már megszokták, na meg mindenki kap megfelelő öltözéket a munkájához....
A csomagolók például kabátban melóznak, mert ők már a gyorsfagyasztott terméket csomagolják, és ott hideg van, én meg egy szál pólóban is elvagyok, ha például masszát is főzök, az általában 240 kilót jelent főzetenként, és nem ritka, hogy 4-5 vagy 6 főzet kell egy műszak alatt, ott is van némi fűtés...... -
EmberXY
veterán
válasz
DJ WOKKY #4075 üzenetére
Nálunk is rövidnadrág, rövid ujjú póló ott a viselet...
A mi részlegünknél meg elég hűvös van, maximum a főzőüst környékén van meleg, meg a kelesztőben...
A legjobb a sokkolóban, ott megy a gyorsfagyasztás, ott kb -40 fok van, és van néhány darab kb 1 méter átmérőjű légkondi ventilátor, amik generálnak "némi" szelet, amit azok elé betolnak, az egy-két perc alatt csonttá fagy, egyszer bementem egy szál pólóban is, pár másodpercre, hát kiment az álom a szememből..., amúgy oda szigorúan csak bélelt kabátban lehet bemenni, ha szükséges.. (le is csesztek miatta, de nem lett semmi bajom..)
Ugyebár a kelesztőből a kelesztési idő letelte után átviszik a terméket a sokkolóba, az egy érdekes kölcsönhatás, amikor ha több időt töltesz a kelesztőben, ott kb 40-50 fok is lehet, kicsit megizzadsz, aztán a -40 fokba benézel.... -
EmberXY
veterán
válasz
DJ WOKKY #4063 üzenetére
Nálunk is lehet kajálni, ha nem felejtenek el sütni, elvileg próbasütést többször is lehet csinálni, olyankor mindig van mit enni..
Vannak olyan termékek, amik kelendőbbek, általában a húsos töltelékesek, azokkal jól is lehet lakni...
A fehéráru részlegnél gondolom több kisütött termék van, oda nem szoktunk járni, egyrészt, mert az üzemek között nem lehet átjárni, másrészt ott nagyon meleg van, mert a kemencék egy pár köbméter gázzal rendesen befűtenek.. -
ch003067
addikt
lol,, 1 fok van, olvad a hó
-
F34R
nagyúr
3 órát kint túrtam a havat
-
koshmar
addikt
Reggelt,
trottyoktrollok!Elállt a hóesés. 25-40 cm. De továbbra is hideg van.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
EmberXY #4062 üzenetére
Mikor még a korábbi cégnél dolgoztam, akkor volt egy ismerős. Pékséget vezetett, na ott benézhettünk mi hogy zajlik.
Nagyon nagy "pezsgés" volt mindig.
És valóban eltolódással kezdtek az emberek, bár ott összesen kb. 40 fő dolgozott, ebből 6 szállító, aki természetesen, rakta a ládákba a kenyeret, zsömlét, stb-t, aztán be az autóba és szállított.
Mindig vihettünk meleg, friss kenyeret, zsömlét, kifliit -
EmberXY
veterán
válasz
albert8 #4060 üzenetére
A pékek is dolgoznak éjjel-nappal...
A pékek általában a fehéráru részlegen vannak, ott csinálják a kenyeret, zsemlét, stb, amit a mi részlegünk gyárt, az előkelesztett és gyorsfagyasztott pékáru, itt nem kifejezetten csak "pékek" melóznak, speciel nekem sincs közöm a pék szakmához.... Nálunk van dagasztó, ő a tésztáért felel, van konyhás, aki a töltelékért, esetleg feltétért felel (ez vagyok én), vannak szalagmunkások, akik a gyártósoron melóznak, és vannak csomagolók, akik a készterméket csomagolják, takarítók, akik folyamatosan takarítanak, mosogatnak, és természetesen a műszakvezető (nálunk ő a dagasztó, szóval azt a posztot is ő látja el).... Ebben a felállásban nálunk jelenleg két üzemben összesen 4 műszak melózik, mindkettőben a nappalos és az éjszakás, gyakorlatilag a termelés 24 órán keresztül megy, csak reggel és este 6-kor váltjuk egymást...Általában pénteken nagytakarítás van, és hétvége szünet, de a hétköznapokon állandóan megy a termelés... Nekem az a dolgom, hogy attól függően, hogy mit termelünk, mindig legyen kész megfelelő mennyiségű töltelék, szóval keverem, mint az állat, emellett alapmasszákat főzök egy nagy főzőüstben....., ha szükséges, vannak olyan töltelékek, amik sokféle alapanyagból vannak, azokkal több macera van, ráadásul a ruhámat is könnyebben kikenem...
A fehéráru részlegnél a pékek, pék cukrászok is melóznak éjjel-nappal, kicsit más az időbeosztásuk, vannak, akik éjjel 2-kor kezdenek, vannak, akik csak reggel, úgy tudom, hogy ők nem 12 órát melóznak, de akkor sem lehet kellemes éjjel 2-kor kezdeni... -
ch003067
addikt
naaah most jöttem haza, úgy esik, hogy alig látni
-
EmberXY
veterán
válasz
albert8 #4043 üzenetére
A floodolás elég gyakori volt arrafelé, néha már pofátlan méreteket öltött, de arra emlékszem, hogy még Sandrew alias Köpőlégy beköpésére is az a válasz jött, hogy elfér....
Ezek szerint mégis sikerült túlfeszíteni a húrt?DJ WOKKY: Pedig már kezdtem keresgélni az arcképet, elvileg már jogosult lettem volna rá, most megint várni kell egy darabig (aztán majd megint törölnek egy topikot....
).
albert8: Hogyne ismertem volna....
-
Milyen sok itt a buzgó ember.
-
koshmar
addikt
Szerintem már van 25 centi. Mármint a hó.
Ez holnap délutánig nem fog megállni, szóval tuti, hogy lesz 50 cm.Ellapátolom a havat, aztán 30 perc múlva mintha semmit sem csináltam volna.
EmberXY: Helló szia!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #4019 üzenetére
Nálunk is kb ennyi esett eddig...
Amúgy üdv mindenkinek, most úgy néz ki, hogy leszek egy darabig, elkommunizáltam faterom notiját meg a céges netjét, mert ugye nekem még mindig nem volt időm elintézni a sajátomat...
De a jövő hétre kaptunk szabadságot, úgyhogy lehet, hogy sajátom is lesz végre... -
ch003067
addikt
Van egy új HARVERAPRÓD.
-
F34R
nagyúr
jeahhh alig esett még hó , de már hívtak lapátolni.
-
ch003067
addikt
20cm hó van itt
WTF ?
-
-
koshmar
addikt
Sose biciklizzetek -12 fokban, erős szembeszélben és hóesésben! Hagyjátok azt Tibi bácsira.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest