- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42398 üzenetére
Akkor tényleg nem sok mindent veszészre a sávszélből vagy hogy gyenge lenne a CPU ...
Az ilyen dohányfüstös gépeket meg külön utálom. Volt ilyenekkel dolgom nekem isJó sok-sok éve (már 20+) egyszer átmentem egy haverhoz, épp akkor vett új gépet, 2500@3200+-os Barton volt vagy két napos a gép.
Házban nem túl nagy tisztaság, de azért elment. Haver persze bent cigizik a gép mellett. Gépház oldala levéve, és egy bazi nagy álló ventilátor ráfújja a levegőt, mert hogy nyár volt, 30 fok, haver meg játszott. Elszívta a cigit majd egy laza mozdulattal betette a ventilátor és a levett oldalú gépház közé az amúgy púposra rakott hamutálat, aminek a teljes tartalma azonnal a gépben landolt! Haver csak elmormolt annyit félhangosan "b*ssza meg! már tegnap is így jártam". És játszott tovább mintha mi sem történt volna. A gépház meg tele volt csikkel, meg hamuval. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42394 üzenetére
Számtech és kereskedői szempontból imádom az ilyen vevőket
Nekem anno egy János nevű kliensem volt ilyen. Az is folyton félig beállva jött ide, nagyon okooos volt ... de bármit eltudtam neki adni, ráadásul túlárazva amit akartam
Akkor jöttem rá, hogy ilyen, mikor a Phenom 9500-as konfigomért olyan árat mondott, amiből tudtam, hogy kijön egy új (akkor 4th gen) I3-as konfig. Mondtam is neki, hogy menjen haza a pénzért, és mire visszajön, viheti a gépet. Erre visszajött nekem a megbeszélt 90 ezer helyett 10 ezerrel, hogy a többit majd rendezi. Mondtam neki, hogy amíg a teljes összeget ki nem fizti, addig innen a gépet ki nem viszi. 20 percen belül ott volt a teljes összeggel. Majd egy 20-asért nem sokkal később még a VGA-t is elvitte, noha használtan bárhol vehetett volna olyat 15-ért -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42390 üzenetére
Tyű, itt van baj tényleg rendesen
Ahogy írtam ez a konfig mindenképp cserés. Ennél jobb CPU-t ebbe a foglalatba alig tud rakni, de az is csak sokkal többet zabálna, érdemben nem lenne gyorsabb, és a Win 11 ugyanúgy nem menne rajta. Ennek a platformnak 16GB RAMmal sem lenne érdemes már foglalkozni vele.
Szóval szerintem ez mindenképp alaplap + proci + RAM cserés lesz alsó hangon, de az ilyenre előszeretettel melegítenek rá komplett gépeket.
Az sem lep meg, hogy észre sem veszi, hogy töredék sávszélje van, de ha csak netezget, lehet, hogy fel sem tűnik neki.Nekem is volt kicsit hasonló ügyfelem, a Barak, nála is gyakran előkerült valami bor, ő sem vett észre ilyeneket, 2009-ben még egy 2003-as 3GHZ-es P4-et tákolgattam. De neki legalább megvolt az az előnye, hogy emellé ő rendesen meg is fizetett legalább.
(huh, egyszer emlékszem hogy olyan házi bort adott, hogy megfogta az üveg pohár oldalát, és két kávéspohár után alig bírtam a szállingózó hóban elsétálni az amúgy közelben lévő kedvenc kocsmámba, lévén péntek volt. Aznap olcsón megúsztam az estét)
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42392 üzenetére
Vagy valami cégtől lerúgottat, mint amilyeneket Krokék is árultak régen. Kb 5-7 évre netezni teljesen jó konfigok vannak olcsón a különböző webshopokban garral.... Ha meg belepattintja a saját hdd/ssd-t, akkor max bukja a 3-6 hó garit, de akkor is töredék ár emlékeim szerint...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42388 üzenetére
"A telepítés kb 1,5 perc után megbukott" Hát ez iszonyat lesújtó (mint ez)
Mivel a AMD 8-5600K egy FM2-es konfig gyakorlatilag nem is tud bele Win 11 alkalmas CPU-t tenni. Ráadásul ez már új korában is lassú és szar volt. Mivel két modul volt a négy mag az inkább csak 2×1,4 magot jelent, ráadásul mindezt 100W-os TDP-vel. Hiába boostolt akár 3900-on is, gyenge az IPCje nagyon. Ami előnye, hogy van benne AVX és -V, de kétlem, hogy bármelyiket is kihasználta volna. Szóval akárhogy is, de a szomszédod gépcsere elé néz.
"aztán elfogyott 2 üveg bor, egy kis whiskey és 2 kisebb üveg vodka" - hát legalább nem hiába mentél át
"már inkább hazajöttem (5 méter kb)" - én is így szeretek, ha már ittam, de sajnos nem sokszor van rá lehetőségem, legtöbbször egy 15+ km-s gyalogos, buszos túra vár rám, ami olykor elképesztően veszélyes tud lenni -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42366 üzenetére
Nekem szerencsére mindig akkor sikerül menni, mikor senki sincs.
Ismerem ezt a típust, minden le van szarva, csak ő a kis nyugalmából ki ne zökkenjen. Tescoban fogok ki rendszeresen ilyeneket.
Az meg h vesz egy rahedli dobozos sört jó alap lesz arra, hogy megint összefuss vele ... ezt a típust is ismerem, most legutóbb Lindauba volt egy kollégám esténként 7-8 doboz 8%-os Perlenbachert vágott be, 2 deci vodkával. Másnap mindig úgy nézett ki mint a mosott szar, és bűzlött a piától, de este már szaladni kellett velem a boltba, mert az előző este vett tálca sör már nem volt meg. A hülyéje először haza sem talált (nekem kellett háromszor hazakísérnem, mert hogy én jobban ismerem Lindaut), meg vonatjegyet se tudott venni automatából, a végén énb vettem neki bérletet. Na neki volt nagy szokása, hogy mikor leszálltunk a vonatról, akkor jajj ugorjunk már be a boltba sörért. Amikor nekme is kellett valami OK volt, de azt nem szerettem hogy neki mindennap kellett bolt a sok sör miatt, és akkor még várni is rá. Meg szidta a német vodkát, hogy szerinte nem elég erős
A lejobb a céges bulin volt (tavaly dec 19) : megivott egy üveg fehér és egy üveg vörös bort, 8-9 sört, majd közölte, hogy lépjünk le, mert nincs itt semmi rendes piaA hülyesége miatt lekéstük a csatlakozást és Bregenz Hafenben dekkolhattam egy órát ... istenem de kellett pisilnem. (amit végül az állomás mögött megoldottunk, csak meg kellett várni, hogy besötétedjen rendesen, mivel az állomás mögött a Boden tó volt, és szó szerint még svájcból is látták volna, hogy hugyozunk XD ) Aztán meg olyan jeges esőt kaptunk a nyakunkba Lindauba érve, hogy még most is fázok, ha eszembe jut. Mondanom sem kell, boltba akkor is menni kellett, mentségére legen mondva, hogy legalább adott vodkát, ami akkor nagyon is kellett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42349 üzenetére
Hát így nagyon passz ...
"az ő szintjén a napi másfél üveg kannás mellett " - szóval élőben neveli az alkeszét
"Most akkor az asszisztenssel ez megoldható? Nem volt egyértelmű a válasz... " - arra való. De hogy jó is-e rá? Azt nem tudom (még csak clean Win 11 installt végeztem eddig).
"max eliszogatok egy üveg bort én is" - ez a beszéd, már megéri átmenni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42347 üzenetére
Arra inkább a jól bevált Ford Mustangot használnám
(Bár a Jeep még jobb rá)
Más téma :
Első hiba, hogy elvállaltad.- Alkalmas-e a gép? Jó lenne egy pontos config leírás. Úgy ilyesmire gondolok :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)de minimum ilyesmire :
10th gen I5, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1TB M2, 6TB HDDRemélem érthető, hogy mire gondolok
"a windows telepítési asszisztenst ha letöltöm és azt futtatom neki, akkor az a meglévő win10-et áttelepíti a 11-re, igaz?" - ugye?
"előtte a fontosabb cuccait lementjük valahova" - ezt kifejezetten javasolni akartam. Jó gondolat.
"Ha bárhol elakadna a folyamat, természetesen azt ki tudom magyarázni, hogy nem alkalmas, oszt kész" - átmész és a cuccai mentése közben erre a megállapításra jutsz
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42328 üzenetére
Azért én Lordságomnak csak nem kell talán anynit várnia
Egyébként nem ilyen hatvanpusztai lehasznált darabokra gondolok, sőt Rollsból valahogy semmire nem gerjedek a '90-es évek előtt, hanem legalább egy 2016-os Silver Ghostra. Na azt imádtamCsak kell hozzá sofőr és személyzet is ...
-
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42285 üzenetére
Kicsit nyomoztam, igen, ezek a visszaválthatóak. Van olyan gép ami vissza tudja venni, de a miénk itt nem ilyen, sőt... az ilyen gép ritka, mint zsidókon a fityma.
Kiderült, hogy van itt egy bolt ahol vissza tudom adni, persze természetesen jó messze. Na féktelen természettől és biciklitől vezérleve elviharoztam oda. Gondolom nagyon rosszkor mentem : 8-10 cigó segédmunkás kávézott épp a boltban, 4-5 magyar nagy bevásárlással hosszú sorban állt, és a személyzet egytelen tagja egyszerre volt húspultos és pénztáros. Láttam, hogy kb 10-15 perc lesz, mire csak kérdezni tudok, úgyhogy inkább fél perc alapos szemrevételezés után úgy fordultam ki, ahogy bementem, és hazajöttem. Visszasírom az automatát. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42283 üzenetére
Akkor csak e-mail cím gyűjtésre jó. Meg gondolom mérik, hogy mekkora (részemről semekkora) érdeklődés övezi ezt az egész (z)űr programot.
Más (vissza a topic fő témájához
) :
Összeszedtem pár boros üveget és ilyen jelet találtam rajtuk, csak 100ft-al.
Na most az automatánk ezt valamiért nem eszi, visszaadja. Igaz csak a másik fajta jel van rajta. Akkor ezzel most mit csináljak? -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42251 üzenetére
Megnéztem a Coopot is. Joghurt nincs, túró nincs.
Feltűnően húzott szeműek kerültek elő itt is hétfőn, azóta kiderült, hogy itt laknak az utcában, egy magán kertes háznak álcázott munkásszállóban (elöl a kertes ház mögötte a kert tele lakó konténerekkel). Valahogy ezt sem reklámozza a falu - amúgy kormánypárti - vezetése.
De van tök (creepy) szép húsvéti dekor
Nyilván nem a béreket kell emelni, hanem a munkaerőt importálni inkább. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42241 üzenetére
Azt ne hidd, hogy ez nekem nem jutott eszembe, hogy 2-3 perc eltéréssel a 2-300kmre lévő helyek feltűnőek lehetnek. De mint írtam : ez nem a mi bajunk
Itt örültem múltkor, hogy az árréstop milyen jó, van 122ft-ért joghurt. Aztán már múlt csütörtöktől nem volt. Mostmár semennyiért sincs. Túró sincs. Egyre több pénz marad a zsebemben, ahogy egyre üresebb kézzel jövök ki a boltból.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42238 üzenetére
Pontosan. Vagyis most adómentes. És papíron nem fog más látszani, csak hogy az adott youtubber igencsak szorgalmasan gyűjti a palackokat, mert sokat megy a QR kódja.
ha pedig nagyon sok helyről folyik be beétel, akkor majd az aktuális szervek kitalálják, hogy mit kezdjenek vele ... nem a mi gondunk
(Bár Koshmar igazán használhatná az én QR kódomat) -
KROK640
nagyúr
-
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42226 üzenetére
"Az app-ot illetően ismét bebizonyosodott, hogy praktikusabb lenne egy képernyőfotót csinálni a QR kódról."
Van olyan podcaster, a https://hackeslangos.show/ -ban (érted.... hekk, és lángos, és só(vagy show)) aki ilyen qr kódot terjeszt, hogy őt támogasd a visszaváltással.... -
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42226 üzenetére
Hát mit ne mondjak, próbára tette a türelmemet az biztos. Egyből láttam, hogy valami random üvegvisszaváltó, és az is hamar leesett, hogy nem a legélesebb kés a fiókban. Az egyetlen hasznos infója az volt, hogy most ürítették a gépet, de itthon csak két palack maradt, azért nem fordulok újra, plusz, hogy a végén bedobtam neki, hogy föld napja alkalmából ma 100-ast fog adni a gép, gondolom azóta is visszajár, és nem érti, hogy mi történik
A képernyőfotó megvan, de sajnos amikor megjelenítem a telefonomon a QR kódot, akkor a tetejét "levágja" az idő, wifi stb miatt. Szóval majd meg kell dolgozzam a gépen (vagy rájönni, hogy a telefon hogy csinál full screent a saját screenshootjairól, mert eddig csak a fotókról tudom). Sőt, azt is tudnom kellene, hogy mennyire legyen a kép közepén, esetleg a könnyebb leolvasás miatt.
Szóval nem lesz ez sajnos olyan egyszerűde tényleg ez érné meg.
Tajpesta meg nem egyszerű eset, két évig tanított is. Hát maradandó élmény volt
Különben szerintem pont, hogy a NER az ilyeneket kedveli, kis nyugdíjas, és annak a semminek is örül amije van, az ő szavazatára biztosan lehet számítani. Különben meg nem érti, hogy a lassan 40 éves lányának, hogy nincs még saját lakása/háza, egyáltalán miért mond olyan hülyeségeket, hogy ő erre a világra nem mer gyereket vállalni? Mikor van minden.
Ami minket és a nyugdíjas kort illeti, az egy dolog, hogy megéred-e, de a másik, hogy lesz-e nyugdíjjad? Én pl pályám elején kétfelé fizettem, a magánnyugdíj pénztáramat ugye 2010-ben tüntették el a másik nyugdíjjárulékomat meg ... épp pár hete tudtam meg, hogy csak tavalyról 9 hónap munkaviszonyomat "nem találják". Meg a munkaügyinek nem gyanús, hogy dolgozok egy cégnél 3 hónapot, és ezalatt mindössze 4 munkanapot "vállaltam". Szóval hagyjuk is...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42202 üzenetére
Na, nálam pont ez az ami nem hiányztik. Hogy bármit megakarok csinálni töprengeni kelljen, meg gépészkedni. Pont az a cél, hogy mindent a leggyorsabban/legegyszerűbben megtudjak csinálni.
De már írtam régebben is ezen a fórumon, hogy a Linux azoknak való, akik az utat élvezik és nem csak a célba jutásra tudnak gondolni. Van amiben én is ilyen vagyok (csajozás) de az oprendszer használat nem tartozik ide.
De ha téged motivál, meg jó neked, akkor hajrá -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42199 üzenetére
Tökre átérzem, mert pár évtizedig ingyenes oprendszer használóként azonosítottam magam, szintén hw okokból.. Utána vettem lerúgott használt hardvert, amíg bírta addig ment, majd árúhitelre vettem ¼MFt-ért laptopot, havi kb 6eFt kiadàs belefért, de nagyon nagy életminőség változást hozott...
Most viszont vásárlás utáni buszvárásban vagyok, (kb még 2 óra) letöltöttem telefonra az ubuntu iso-t, és megpróbálom Limbo alól életre rugdalni. Eddig nem adja könnyen magát. Elég változatos hibákat mutat a logban. -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42193 üzenetére
"hanem az eszközhöz feladatot, nagy különbség..
"
Így van. Emiatt van az, hogy ha kalapácsod van, akkor mindent szegnek nézel.
Én szeretném, ha mindenki feladathoz keresne eszközt.
Bár mostanra meg platformfüggetlenül kb mindenre vannak web megoldások, SaaS (Software as a Service) vonalon..... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42190 üzenetére
Sok esetben a hittérítőkkel van a baj. Feladathoz eszközt keresünk, egy idő után az oprendszer kb mindegy lesz. Akkor van a baj, ha túlhiszel, és habzó szájú linux/windows user vagy, és minden más szar amit nem használsz. Micimackó szindróma, amikor mindenkinek mézet viszel ajándékba, mert te azt szereted, és leszarod mit szeret aki kapja...
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42188 üzenetére
Amíg van benned alázat a tanuláshoz, addig nincs baj a linux-al.
Akkor van baj, ha nem új dologként kezeled, hanem windows helyett
Sok dologban helyettesítőként, és azt akarod, hogy minden ugyanolyan legyen benne.....
Mert ez máshogy szar.....
Sok dologban bonyolultabb, sok dologban egyszerűbb/átláthatóbb.... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42186 üzenetére
Amúgy win alatt használod a parancssort, vagy a powershell-t?
Mert ha igen, akkor kb egyszerű lesz a konzol is.
Amúgy rengeteg programot lehet futtatni GUI nélkül is. Pontosabban előbb van minden programnak konzolon használható változata, amire később hegeszt valaki valamikor valami GUI-t, van amikor az alap fejlesztő....
De ha jól emlékszem a Control+D parancs lesz a haverod egy idő után...
Szerk.
GUI-s progit konzolból indítva -v vagy talán -verbose kapcsolóval kapsz visszajelzést a konzolra, hogy mi történik, mi a fájása...
De ez tényleg rég volt, lehet elavult tudást promózok.... Mint amikor UHU linuxos megoldásokat akartam Ubuntu 7.04 alatt használni, és értetlen voltam, hogy hasznos dolgok miért nincsenek implementálva ebbe a rendszerbe.....ű
De mindjárt rá is nézek.... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42183 üzenetére
Most így miattad kedvem lett megnézni valami virtuális gépen....
Annak idején amikor utoljáraszoptam vele, izépróbáltam, az volt az ajánlás, hogy üres helyed legyen, és a telepítőben lévő Gparted-el csinálj meg minden partíciót. Mert kell egy /swap(lapozófájl partíció, 2giga ram alatt kötelező, felette ajánlott volt), /user ha nem akarod rendszerváltás/törlés esetén az adataid elveszteni, és persze kell maga a / a fő ahova a rendszer megy, esetleg /boot ha sokat akarod a grubot piszkálni dual-trial bootok miatt.... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42162 üzenetére
Tudom ajánlani sikertelenség esetén az ubuntu.hu weboldalt, [link] ahol kb 5-8 év után nem tudtam loginolni a régi jelszóval, jelszóemlékeztető nem adta be a sikert, és kapcsolatfelvételnek meg volt adva egy IRC, ahol beírtam, hogy sziasztok, én vagyok a hülyegyerek, egy régi fórum üzimet vissza szeretném olvasni, és nem enged be, ez volt a nickem, ha kell kontaktnak emailban beírom az email címem, meg az utolsó ismert jelszót, meg minden ilyesmi...
-Ja, mi nem a fórum miatt vagyunk itt.
-Ok, akkor kb 10-20 év múlva próbálkozom, hátha lesz itt kompetens.
-Ok.Szerk.: Ez múlt héten volt....
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42162 üzenetére
Miért döglött volna meg a Windows ettől? Már a Win alól is megtudod csinálni.
A particionálástól kb Win ME-ig döglöttek, XP az már asszem megtudta csinálni, de legalábbis volt alá olyan program. Azóta meg ...Engem holnap aligha fog felhúzni, mert ha jól emlékszem, akkor hétvégén nincs automata ... (ne is jöjjek azzal, hogy a vending maschine lényege pont az lenne, hogy 24/7 intézheted a visszaváltást)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42160 üzenetére
Tesztelgessél. Nekem sajna alapból nem játszana, mivel nem mennek rajta a játékok akkor már de felejtős. Ha mennek de sokkal szarabbul akkor megint. Mondjuk elvileg vannak már erre is egész jó Linuxok, ki tudja mit hoz nekem a jövő, mert a Win 11 és a Windows sorozat iránya eléggé nem tetszik ...
Na, akkor neked is "remek" neted lesz. Amúgy csak engem zavar, hogy az egész inernetszolgáltatás szinte egyetlen szolgáltatóhoz kerül, ami meg állami kézbe?
Mert mi történt az üvegvisszaváltásnál? Cserben hagyott a cigó pack?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42158 üzenetére
jah, hát igen, de akkor érdemes azt írni
"mindig "fejlesztenek" mindenen, de erőforrást nem adnak hozzá" - és ez sem olyan új dolog már. A legszebb példa az ACDSee nevű program aminek a 2.41-es verziója egy 32MB RAMmal felszerelt 366-os Celeronon is 0,01mp (kajakra mérte a program, ezt a funkciót később kivették) alatt jelenített meg egy képet a program. A 3.0-ás már érezhetőn lassabb volt ugyanezen a konfigon. A 9.0-ás meg már az Athlon XP-men is csak vonszolta a belét. (BTW most is azt használom, még a mostani gépeen sem olyan gyors mint a 2.41-es volt egy 366-os Celeronon, hiába van M2 SSD, meg 6 magos CPU, meg 32GB RAM ... )
De hasonlóan érdekes a Windows XP, aminek az első sima változata egy Celeron 466-on 64MB RAMmal is elment, 256MB-val egyenesen király voltál. Az SP3-nak meg már 2 magos CPU kellett, meg 2GB RAM, és még akkor sem voltam a legpörgősebb.Az Updatet meg ne is említsd, részemről egyrészt egy félkész tákolt oprendszer látszatát kelti amit állandóan reszelni kell, (sokan úgy gondolják jajj de király jön a támogatás), másrészt állandóan azon rettegek, hogy Na... ezúttal vajon mi fog elb*szódni?
Az utóbbi években elszállt a glide wrapper a kártyámról, kiiktatta a kormányom támogatását, eltüntette a hangkártya vezérlőmet (ezt sok-sok patchel később visszakaptam), átrendezte a vezérlő pultot és még sorolhatnám ...
De az új kedvencem : nekem szar a Vodafone netem, és disconnect-reconnect-disconnect-reconnect-disconnect-reconnect... ez megy. Szólhatok a vodának a problénmát se értik sokszor, néha jó 1-2 napig, aztán megint ilyen. A Windows 10 meg kitalálta, hogy hiába nincs fiókom (miért kell szájbab*szott gané fiók mindenhez??) ő úgy tesz mintha egybe bejelentkezne, de neki ehhez online kapcsolat kell. Ha pont akkor jön a disconnect, akkor ő ebbe bele gajdul, és szó szerint 10 percre nyúlik a bejelentkezési idő, miközben csak egy fekete képernyőt láthatok, és semmit arra utalóan, hogy épp mi történik. 10 perces boot idő, egy 10th gen I5 CPU, 32GB RAM és egy M2 Samsung 980Pro 1TB mellett ...
Ezzel szemben a Win 7 gyönyörű volt, mindig stabil, és nem változtatta meg a működését csak úgy ötletszerűen. Nem véletlen, hogy a régi 4th gen gépemen (I3 4170, 16GB RAM, GTX960 2GB, 120GB SSD, 1TB HDD; de ötletelek, hogy I7-re fejlesszem, és megkapja a 8GB-os RX570-et is ) még mindig Win 7 van, ami ráadásul tökéletesen működikHa tehetném (csak nem ismeri a gépemalaktrészeit és nincs hozzá driver 7 alá) még a mai napig Win7-et használnék.
Mondjuk ha megszűnik Win10-en a "támogatás", akkor elvileg tudok tovább netezni vele még egy ideig (elvileg még Win7-el is lehet, nem próbáltam), csak végre nem fog jönni a sok sz*r hozzá updatde-ként. Még lehet, hogy jó is lesz
MÁS : Ma menni akartam a pfandrückgabe-hez, így tizedik alkalomnak, de mivel szomorkásan esik az es már órák óta, és amúgy meg sehová sem kell mennem, így elhalasztottam (volna holnapra). Mivel kitalálták, hogy szombat-vasárnap nem is lehet hozzáférni az automatához, (ha jól emlékszem), akkor legközelebb kedden tudom bűvölni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42156 üzenetére
LAG az amúgyis az internet miatt van. Tearing, meg akadás meg nem játszik, mivel maga nem játszik.
Továbbra is valami rendes épített gépet pártolnék, mert a következő fejlesztésnél akkor sok mindent meg lehetne tartani.majd nekem is fejleszteni kell a Win 11 miatt, de nagyon nem fogok vele sietni, mert amúgy nagyon elégedett vagyok a gépemmel, játék alatt is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42147 üzenetére
Ez egy I3 4130. Ez biza th gen, és DDR3. Hát ez úgy ahogy van menthetetlen. Ez egy 2013-as technika. (nekem is volt ilyen, 4330, meg ma is van egy I3 4170, de az a retro gépem és bővítődik 4770-re).
A táppal a spéci L alak is gáz.
De érdemes lenne rendes épített gépet nyomatni, mert abból később csomó alkatrész tovább vihető. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42143 üzenetére
Jelenleg ha jól emlékszem brand PC-d van. (jó lenne pár screenshoot/fotó, hogy milyen proci, mi merre stb.)
"A tápja is valami egyedi széria" - ez is erre utal, hogy brand gép. Sajnos ezekben nagyon kevés plusz van, így jó eséllyel max kicsivel gyorsabb procit tudsz belerakni.
Tudnom kéne milyen a kóceráj. Akkor jobban látnám a lehetőségeket. (minimum pontosan az kéne, hogy milyen CPU van benne, ebből jó eséllyel megmondom a RAM tipusát meg a többit, persze ha azok is megvannak az csak jó)
De azért mondtam a rendes asztali gépet, mert akkor a következő fejlesztésél megtudsz tartani egy csomó mindent, pl ház, táp, videókártya (ha van), sokszor még az alaplapot és a memóriát is.
nekem pl a Corsair CX400-as tápom 16 éves, és a negyedik gépet hajtja. Mikor gépbe került, a 4 magos CPU, 2GB RAM, és 512MB-os VGA is igen menő volt. Mielőtt a fő gépből áthelyeztem 2 éve a hobbi gépbe, már 6 magos CPU, 32GB RAM és 12GB-os VGA volt mellette. Jól mutatja, hogy mennyi időt átíveltem vele. A gépházam meg konkrétan 2007-es. (A billentyűzetem szintén 2007-es perpillanat, de ez azért an, mert a szuper otemu billzetem kicsit szabadságon van) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42138 üzenetére
Nem is annyira a játék miatt, hanem azért, hogy ne kelljen a komplett gépet leselejtezni, csak elég legyen ezt-azt.
Az a kis mini NUC nem arra való, hogy otthoni PC legyen. Pici, ami tök jó (tudom, hogy kis lakásban laksz de a jelenlegi is elfér) cserébe rohadtul melegszik, na azt aztán bővíteni pláne nem tudod, és a forrasztott alkatrészek miatt bármi döglik, az egész kuka. Teljesítményéhez képest pedig drága. Akkor már egy framework laptopot is inkább javasolnék.
Azt tudom, hogy a játék nálad nem szempont (bár így nem is lesz) hanem inkább azért írtam, hogy ne komplett gépeket kelljen selejtezni X évente, hanem csak részegységeket.
De majd kitalálod, hogy mi lesz -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42135 üzenetére
Akkor ha nem túl nagy előrelépés, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
Ami az otthoni cseréjét illeti olyasmiben tudok segíteni, hogyha megvan a pénzösszeg meg az igények, akkor össze tudom írni a technikát (épp mos két ismerősnek van folyamatban ilyen gépváltása, tegnap meg ma csináljuk). Mondanám, hogy akár össze is rakom, mert sokaknak összeraktam, de a te eseted azért cinkes, mert mire elmennék hozzád (költség és idő) még baráti órabérrel is nagyon megszaladna a dologde szerencsére megoldásom is van erre, hogy mégis össze legyen rakva neked, ha eljön az ideje. Csak ugye ezeket a brand gépeket felejtsd el, mert ezeket nem nagyon lehet bővíteni, csak cserélni.
Az én gépem is már lassan 5 éves (Asrock B560M Pro4; Intel Core I5-10400; 32GB DDR4 3200MHZ RAM; RTX 3060 12GB; Samsung 980 Pro 1TB M2; 6TB HDD; Corsair CX550F RGB 550W) és lehet, hogy a microsoft kihúzza alóla a támogatást. Akkor egy darabig élvezni fogom, hogy nem frissít
de az biza előre vetítit, hogy akkor belátható időn belül (1 éven belül vagyis) cserélnem kell majd. Ráadásul mindenhogy platform váltósdi lesz, ami egyúttal RAM cserével is jár majd ... mama dorogaja...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42130 üzenetére
Vagyis ha új Windows, akkor új gép lesz, a jelenlegi meg leselejtezve. Ha jobb mint a mostani hodályod, én a helyedben elhoznám olcsón/ingyen, és hasznosítanám új gépként otthon.
Hát nem egyből, mert hónapokig űztük az ipart, mire ez beesett, de tény, hogy magamban visítottam a nevetéstől. Sajnos nem lett belőle nagy balhé, pedig akkoriban már körvonalazódott (sok egyéb "kaland" miatt - meséljek?) hogy ott kéne hagyni a francba. És akkor még nem is sejtettem, hogy kilépő meglepim is lesz ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42128 üzenetére
"mert a vas is előbb-utóbb elavul, az igénybevétel is lassan de biztosan növekszik" - ezt abszolút érzem. Ha belegondolok, akkor 22 éve ilyenkor egy Athlon XP 1700+@2700+, 640MB RAM, GeForce 3 még brutál gamer gép volt, amit szinte kár volt csak netezésre használni, ma meg egy böngésző TABon egy fórumot/facebookot/youtubeot nem bírna el. Fórumból talán ezt meg a PHPBB/IPB alapúakat nagy nehezen még igen.
Még a netezésnek is megemelekedett úgy a gépigénye, hogy 15 éves gamer gépek most az alja, de oda már tényleg türelmesnek kell lennie az embernek.Anno a nyelviskolában egy C2D-s gépünk volt asszem 1-2GB RAMmal, akkoriban úgy voltam vele, hogy ide az irodába még ez is overkill. (emlékszem még Flat Out 2-t is játszogattam rajta rendszeresen, simán ment játszhatóan). Manapság totál elégtelen lenne arra amire használtam akkoriban (excel menne rajta meg a word, de már neten elküldeni dolgokat stb. nem okés)
A jogtisztaság meg megint egy más dolog. Mondjuk a 2000-es évek második felében dolgoztam olyan cégnél, ahol az irodában csak az a szoftver volt legális és jogtiszta, amit épp a főnök lemásoltatott velünk
Pedig jól menő cég volt. A főnöknek mivel nem volt elég az évenkénti két karib szigeti nyaralás, az 5-6 autó névre szóló rendszám táblával, akkor megszületett a nagy ötlet, hogy hogyan lehetne még pénzt szerezni : akkoriban a drága autóknak DVDn jött a navi szoftver, bitang drága volt egy ilyen navigációs lemez, 100-150 ezer ft-okért mentek darabjai. Na főnök kitalálta, hogy mi áruljuk ezeket a lemezeket, persze a weboldalra az eredeti képe kipostolva 1/5-öd áron, mellé a mese hogy mi az Audival meg a BMWvel meg a többivel olyan jó viszonyt ápolunk (egy magyar nimand cég) hogy nekünk ötöd áron ideadják ezeket a lemezeket, és mi csupa jófejségből így adjuk tovább. Természetesen a TDK együttes lemezeire kerültek fel a szoftverek, és 10-20 ezer ft-okért keltek útra a csomagok. Nem egyszer nekem kellett ezeket átmásolni, átírni.
Egy napon aztán felhívott minket az APEH/NAVtól egy nő, hogy ő rendelt ilyen lemezt és valami másolatot kapott, és hogyha nem kap kielégítő magyarázatot, akkor hatalmas balhé lesz ebből! A főnök persze rögtön rám és kollégámra kente a dolgokat, hidegvérrel idiótázott le minket, a jelenlétünkben, hogy mi a belső használatos lemezünket nem tudjuk megkülönböztetni az eredetitől és véletlenül rosszat küldtünk el neki, de no para küldjük az eredetit.
Fogta a főnök az eredeti lemezt, leheggesztette fóliával frankón lezárta és feladatta velünk. Azon mondjuk jót röhögtem, hogy az 1/5-ös nyomott áron odaadtuk az eredetit is, meg a másolatot is, két postázással, eléggé bukó volt a kör, de sajnos ugyanakkor ennyivel véget is ért a történet. Jó lett volna, rendelnek még pár lemezt ...
Huh, erről a helyről van még pár necces storym -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42124 üzenetére
Ezért érdemes időnként új pendriveot venni
Én is így csináltam. Természetesen szigorúan céges pénzből, számlával, (magamnak meg beszer áron) aztán ha sors úgy hozza használódik magán célra
"Év vége felé úgyis oprendszert kell váltani" - jah. Nem tudom milyen gép van nálatok, de az újabb pletykák szerint még a 10th gen CPU-k is kikerülhetnek a támogatási listából. Szerencsére nem fog azonnal megállni a Win 10, csak nem jönnek rá új frissítések, ami még jó is lehet, mert bizony gyakran izgulhattam azon, hogy és most ezúttal mi romlik majd el?
Ha pedig ésszel netezik az ember, akkor jó ideig még kivédhető lesz sok minden.
(BTW a jelenlegi gépem teljesítményével elégedett vagyok, pont csak az újabb Windows miatt nem cserélném le) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42122 üzenetére
Leírtam a fokozatokat. Tűz esetre minimum a nagy ház két végében szolgál, vagy a ismerőshöz/haverhoz átvinni. A többi arra nem jó.
Viszont a kuka aljára ragasztani sem jó.Mi is így csináltuk pl a nyelviskolában. A céges "mentés" az volt, hogy mindent ami fontos pendriveon hazahoztam, és cserébe én is vittem oda X GB fontos adatot. Két különböző település, 15km táv. Sose kellett a mentés szerencsére.
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42118 üzenetére
1 mentés nem mentés, ha otthon van a mentés az nem mentés, ha azt a pendrive-ot kirakod a társasházi kuka aljára duck tape-el, az már lehet mentés.....
Ha feltolod direktbe a tartalmát felhőbe, akkor ma már az nem mentés. Ha csinálsz belőle iso-t, nem mentés. Jelenleg a titkosított adat a felhőben, darabolva a divat, és az sem baj, ha a felhő másik földrészen van (politika miatt ezzel vannak aggályaim). De ott tartunk, hogy gyakorlatban többet ér biztonság szempontjából egy darabolt .rar 2-3 felhőben, mint ugyanaz titkosítva egy fájlként feltöltve... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42110 üzenetére
Értem a máshogy szar jelleget, de populáris szaroknál hamarabb derül ki a több sebezhetőség, és érkezik rá valamilyen javítás. Míg a lázadók kis csapatánál akár évek is lehetnek mire kiderül, hogy a hiper-szuper titkosított adataid popcorn mellett élvezik egyesek. Vagy akkor azt mondom, hogy ha tényleg a titkosításra porcosodik, akkor valami parancssoros cuccot használj, amit egyedileg lehet paraméterezni..... Csak akkor az sem kizárt, hogy 2 pendrive kell, egy az adatnak, a másik meg a hordozható oprendszernek amiről kezeled....
Szerk.: Minden félévben más a népszerű megoldás, attól függ, melyik startup mekkora Facebook kampányt vásárol... -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42108 üzenetére
Miért nem a WinDos beépített titkosítását használod? Azt elvben bármilyen gépen fel tudod oldani amire beloginolsz, és legalább support is van mögötte...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42106 üzenetére
Sajnos a széttúrás ezzel jár, én sem örülök, hogy a szomszédok kupacait széttúrták, meg elém is lepakoltak, holott semmit sem raktam ki. De szerencsére a mohu rendet csinált, mindent elvittek.
A tűzrevaló vagy saját használat teljesen rendben van szerintem. Az eladás olyan dolog, hogy legalább addig sem lopnak vagy betörnek, és a cucc tényleg olyanhoz jut aki használni akarja. Elvégre fizet is érte.
A hajléktalan falvak meg probléma, szociálisalapon kellene ezeknek lakás. A linkeden lévőkkel még az is a gond, hogy természetvédelmi területen csinálják ezt. A megszólaltatott nő meg nem a legélesebb később a fiókban, ez már a beszédén látszik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42102 üzenetére
A rejtett erőforrás részben azért erőforrás mert mindig ráér
Barátnőm is ezzel jött, hogy bűncselekmény mivel a hilladék kezelő tuljadona, ám de meglátásom szerint :
1. Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs
2. Annál kevesebb szemetet kell elszákllítani, ezáltal pénzt spórolnak
3. Annál kissebba környezeti terhelésvagyis szvsz a lomizással mindenki jól jár, az elemeknek lesz cucc, nekem műsor, a hulladék kezelő meg pénzt spórol, a természet meg kevésbé károsodik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42098 üzenetére
Igen, bátor hely vagyunk
Hát világvége hangulat úgy nézett ki, hogy mindenféle lepukkant furgonokkal, munkás autókkal, biciklivel, kiscsaláddal babakocsival megjelentek más falvakból (mert itt nincsennek) az elemek, és nekiálltak széttúrni mindent. Meg vinni amit csak érdemes volt. Abból, hogy a falu legtöbb lomkupaca ma reggel harmada se lett a tegnap délutáninak látszik, hogy sokmindent találtak azért, amit arra érdemesnek gondoltak. mondjuk pár helyen én is láttam meglepően jó cuccokat, szekrényeket, ülő garnitúrát, ilyesmit kirakva, ha tudnám hová tenni, meg érezném értelmét, akkor pár új bútordarabot simán beszerezhettem volna.
Itt jól megy Magyarország Svájca vagyunk, Koshmar sem véletlenül akar jönni hozzám fát vágni, érzi a gazdasági erőt -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42096 üzenetére
Miért, veled még nem fordult elő, hogy lába kélt a hűtőszekrénynek és megszökött?
[spoiler]
Lomtalamítás van a faluban. Tegnap délután az ablakomból nézegettem ahogy a biciklijére mindent is felrakni akaró cigó, hogy csetlik botlik, hagyja el a felét a felrakott cuccoknak, mielőtt hatalmasat esik a biciklivel... ahogy a Fiat Cinquecento csurig rakva cuccal, de úgy, hogy a tetején is van, és a mögé kötött hatalmas utánfutó szintén csurig rakva, és erőlködik a gyári lóerőinek a felével.
Szintén tetszett mikor ketten összevesztek valami ablakon, már majdnem ölre mentek, mikor az egyik fél mentő ötletként felajánlott a másiknak pár szál cigit az ablakért cserébe, és végül megegyeztekMásik lomis család, hozta a gyereket is, lomiztak is egy gyerek fürdőkádat ami persze csak azután kellett, hogy belepróbálták a gyereket
) Volt műsor, na ...
Na szóval tegnap késő este a házam előtti kerítés előtt megjelent egy jó nagy hűtőszekrény. Gondoltam ma reggel szemre vételezem, ha használható akkor bekerül a kapun, ha nem akkor marad ott és elviszik. Erre valaki reggel 7-kor trombitának nézte és megfújta. Hogy az jött-e vissza érte aki tegnap itthagyta, vagy másnak tetszett meg, azt nem tudom. De a lényeg, hogy eltűnt, és az eltüntetésének a zajára ébredtem.[/spoiler]Pendrive : Nekem is többnyire használat közben vesztek el, sokszor nem is feltétlen nálam. Ezért kihajthatósat vagy kisúsztatósat veszek már 2009 óta, és így a probléma megoldva (van eg annál újabb kupakosom, amit Cipruson vettem, de akkor sürgősen azonnal kellett egy pendrive és nem tudtam válogatni a helyi Souvenir and gift shopban, örültem, hogy volt. (vettem mellé egy Dodge Challangert is)
Igen, a széria többi tagja is férfias, de ezek szerint a színe a méretét is jelöli ha jól láttam.
"Elvileg 230 gigának látja a rendszer" - ez így teljesen rendben van.
A sebesség adatok is jók, bár ez a rész : "Lefelé másolásnál követni se lehet, 1,7 gigát kb 2 másodperc alatt tol le róla" - jelentősen romlani fog, miután újraindítottad a géped, és a cucc nem lesz a RAMban, hanem tényleg a pendriveról fogja visszaolvasni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42092 üzenetére
Mivel reggel 7-kor arra ébredtem, hogy szökik a hűtő a ház elől (ami tegnap teleportált oda) úgy gondoltam, nosza menjünk boltba. Lassú sétával is 10 percen belül van a bolt.
Az utolsó 4 zsemlére majdhogynem közel harccal csaptam le, kifliből mind a kettőt megvettem ami a boltba volt (még nem volt reggel 8) majd a húsos pulthoz beálltam 30 deka parizerért. Csak 14-en voltak előttem, fele 8dkg parizert kért, és elmesélte az élet történetét, a másik fele meg megvette a fél pultot. Laza 55 perc alatt haza is értem (úgy 10 percesnek terveztem a kiruccanást) de közben volt időm gondolkodni, és arra jutottam, hogy az egész úgy szar ahogy van
Van egy 2500ft alatti bevásárlás challengem, újabban már 3000ft alatti sem működik. Tegnap a pénztáros csajszi azon nevetett, hogy amikor közölte velem, hogy 4015, akkor fapofával megjegyeztem, hogy "Remekséges. Újabb indokolatlanul horribilis mennyiségű kiadás"Én amúgy normál zsemléből szoktam olyan szecsót csinálni, hogy kettévágom, megkenem vajjal/melegszendvics krémmel, és megy bele olcsó parizer, rá sajt, rá piros arany (néha papír vékony hagyma és csemege ubi) majd újabb parizer, a zsemle teteje, és melegszendvics sütőben lesütöm. A zsemle pont befér, és ketté vágja mindet a háromszög készítő része. Egész jó "kamu pizzát" lehet belőle csinálni, főleg melegszendvics vagy pizza krémmel. Ma délután is az lesz
(este meg valódi pizza, de az már darts, ivás és barátnőm mellé)
pendrive : Én tavaly január 15-én ilyet vettem : KINGSTON DataTraveler Exodia Onyx 128GB USB 3.0 Fekete akkor 12800ft volt. Idén februárban már ki is bontottam
mostanra 6500ft alatt kapható. De legalább hibátlannak tűnik, legalábbis az első 20GB tutira az.
Nálam csak kupak nélküli jöhet számításba, mert a kupakosoknak mindig az az első, hogy eltűnik a kupakjuk. De látom téged az sem zavar, ha kicsit rózsaszín
Majd számolj be az eredményeiről. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42090 üzenetére
"mert 10-ből 9-szer vissza is hozom" - úúúú, ilyen rossz statisztikával én már rég kidobálnám az összeset
Igen, ezt én is észre vettem, hogy az elején azonosítom magam, és utána a végén mégis olyan mintha nem lennék azonosítva, de akkor ár hiába nyomkodom a QR kódot az olvasó alá, már nem nem olvas vissza (egyetlen egyszer sikerült a 4-5 alakalomból, és az is régebben).De hát úgy tűnik, hogy nekik nem jó az, ha papírmentesek lehetnek, jobb ha arra is fizetni kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42088 üzenetére
Itt is valahogy menetközben "elfelejtette" hogy ki vagyok. és a legrosszabb, hogy utána már az istenért se veszi észre újra a kódot, hiába nyomok a QR kódra, már nem olvassa be.
"hogy egységesen szar az egész" - igen"valaki megint "fejlesztett" rajta pár millióért" - nem tudom, nekem eddig ha eldobta valamiért, akkor csak egyszer sikerült vissza azonosítanom magamat.
Mindenesetre most kifogytam, egy időre. Inkább gyűjteni fogom,1-2vel nem megyek oda, mert csak kerülő meg macera -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42078 üzenetére
A szombati AI-s linked óta nem láttam új írásodat a topicban, pedig nem én kaptam pupilla tágítást. Szóval vakláltál...
Vagy a "pupil a tágító", az a diákok tágítására vonatkozik?
Mintha régen lett volna valami filmem, ahol diáklányokat tágítottak, valami dirty schoolgirls vagy mi volt a címe ....
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42063 üzenetére
Debrecenben a kamera szerint nem sokan voltak, és félóra se volt az egész.
Hát fogalmazzunk úgy, hogy nem tudom mi lett volna a hasznom belőle, szóval a hazafias elkötelezettség vezetett. Na meg úgyéreztem, hogy jót tette a szónoki, és későbbi politikusi pályafutásomnak.
Mert én bezzeg fejből mondtam volna
Bólogatni meg egyszerűbb mint megérteni. Szegényeknek nincs idejük értelme, elviszi az agyi kapacitást a rettegés (az éhenhalástól, soros motoroktól és kapcsolásoktól, egy távoli, Brüsszel nevű várostól... stb ) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42061 üzenetére
"Iszok az életre, iszok a halálra,
k*rva nagyot okádok a múzeum falára!"
vagy miért mész ma múzkertbe?Nálunk ott a punkok szoktak piálni
Nálunk most két napig semmi, illetve lehet, hogy holnap a nagyon messze lévő nyitva lesz, de az nagyon messze van ...
Persze, anno egy-egy irodalom 5-öst, ami mindig jól jött mert általában 4-es és 5-ös között voltam félúton , és ez segített a megfelelő irányba billenteni a mérleget
Az említett főteres felszólalásom nem tudom mivel lett volna jutalmazva, de gyanítom, hogy nem N db20 ezeresselvagy valami hasonlóval, szóval nem ért olyan nagy veszteségGondolom a szokásos kikerült volnaa falu web/face oldalára a pofám, hogy én is elenegedhetetlen voltam ebben a banzájban.
Volt már ilyen promóban részem, mikor 2013-ban kitüntetett a polgármester, de nem éreztem semmi extra előnyét, legalábbis a csajozás nem ment tőle jobban -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42059 üzenetére
Régen általános végefelé meg talán középsuliban is, igen, volt, hogy mondtam.
Ebben az esetben anyám régi barátnője - aki szervezte a faluban az ünnepséget - osztotta rám a feladatot, de ugye a lezárás miatt elmaradt, aztán következő évben megint lezárásra miatt elmaradt, utána asszem pont külföldön voltam, és így elfelejtődött az egész. Mondjuk egyáltalán nem bánommiért érzem úgy, hogy ma egyikünknek sem lesz palackvisszaváltós élménye?
Jah, Pesti haver mesélte tegnap, hogy át kellett álljon a Coca coláról a Pepsire, mert a Cocoas üveget alig akarja vagy egyáltalán nem veszi vissza az automatájuk (piros cimke, piros lézer -- nem tudom mennyi köze van hozzá, de nekem is a piros cimkés 2 literesekkel van bajom), a Pepsist meg simán.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42057 üzenetére
Igen, jelentősen drágulna, meg lenne energiaigénye is, de ritkábban kellene üríteni, és az anyagot szállítani, ami feldolgozáskészebb is lenne. Hatalmas földalatti tárolók kialakításával pedig elég lenne érte jönni mikor a darálék egy platós kamionnyit kitesz. Addig csak venné és venné befelé a gép
jaja, ez a falu arról híres, hogy aug 20-a minden évben 19-én van, márc 15 meg 14-én, és folytathatnám. (igen, május 1-e is sokszor ápr 30).
A hivatalos indoklás az, hogy a közeli Debrecen és más városok programjaival úgyse tudnának versenyezni, és kb a kutya se jönne ezekre. A nem hivatalosban pedig az is benne van, hogy a közmunkás rétegek a 2010-es évek elején (mikor még rengeteg volt belőlük) akkor ezeken a jeles napokon szerettek beállni, másnap mikor hétköznap volt, akkor meg tömegesen jelentettek egy napra beteget. Ráadásul mindig az ilyen ünnepségek előtti és utáni napokban van messze a legtöbb meló, szóval aki taktikusan kidőlt, az a lenehezebb napokból úszott meg.Épp 5 éve lett volna valami versmondásom, de elmaradt, mert itt már 14-én sem tartottak semmit. Úgy volt, hogy 2-3 hét és pótoljuk, de 2-3 hét múlva még a lezárások végét sem láttuk, sőt köv márc 15 is lezárás volt, szóval elmaradt, de annyira nem is bántam
Arra viszont emlékszem, hogy este a kedvenc hangulat karbantartómba érve különösen gyászos este fogadott, egy ismerős csajon kívül senki, a személyzettel együtt (4 fő) voltunk összesen 10-en. Így este 21:30-kor kirúgtam az ajtót és hazamentem azzal, hogy a következő este majd sokkal jobb lesz. Abban igazam is volt, csak arra nem számoltam, hogy az máshol lesz, és jóval később.kokárdát én sem hordok már vagy 15 éve. Idén meg jövőre extra szabadnap sem lesz, ja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest