Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A témában írt második hozzászólásodban idézted be miszerint jövedelem igazolást kértek nem bankszámla kivonatot, a kettő nem egy és ugyanaz! Jövedelem igazolás lehet sz szerződés bérpapír esetleg (bár ebben nem vagyok biztos) adóbevallás. A bankszámla kivonatot csak akkor fogják elfogadni ha a személyazonosságot akarják igazoltatni, hogy meggyőződjenek róla hogy valóban az a személy használja-e a számlát aki nyitotta.
-
pictigjis
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ha helyetted legalább az ismerősöd nyavalyogna, aki valóban érintett, még valahol megérteném ezt a hisztit. de kezd nevetségessé válni a háborgásod
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Felesleges volt ismét bemásolni. Ha segíteni akartál volna neki, a tevékenységének megkezdéséről szóló állami nyilvántartásba vételét és/vagy a biztosítóval kötött megbízási szerződését kellett volna beküldetni, mert ilyen dokumentumokat kérnek, vagyis ebben az esetben elégtelen egy bankszámlakivonat.
"Honnan származna mégis b+ , ott van az utalásnál , kitől jött."
Igen, ezt valószínűleg mindenki más megértette.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha pontosan azt küldte volna be, amit kértek, akkor könnyen és gyorsan feloldották volna a korlátozást, ahogy itt már sokaknak, beleértve nekem is korábban. De biztos csak pont veletek akadékoskodtak, mert épp nem volt jobb dolguk.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Paypal hasonló nóta, ott ugyan eddig nem kértek semmit, de hiába jön dollárban a lóvé, nem tudok vele kezdeni semmit, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy melyik számomra is releváns külföldi webshop hajlandó Paypalt elfogadni és dollárban hagyni a kifizetést. Egyre több van, aminél nem állítható be az USD, ha Magyarországot választod, csak ha USA-t. Meg automatikusan HUF-ba konvertál, akkor is, ha nem akarod, meg auto rászámolja a 27% ÁFÁt, ha akarod, ha nem.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Semmi közük hozzá akkor sem!
Nekem az volt i-re a pont, amikor megkérdezte, honnan van a bevételem és körülbelül mennyi. Mondom ne okoskodjunk már, egyrészt nem ezért jöttem ide, hogy ő itt ad hoc interjút készítsen velem, másrészt ha már úgy is igazolom magam, személyivel, személyes jelenléttel, akkor tételesen megnézhetné, hogy mennyit keresek és honnan jön a bevétel. Itt arra sem hivatkozhat, hogy nincs jogosultsága hozzá, mert az azonosítás után bármilyen tranzakcióra, lekérdezésekre egyebekre megkérhetem, tehát a hozzáférést alapból megkapja, de csak az engedélyemmel hajthat végre bármit a számlámon. De ha nem engedem meg a személyes jelenlétemkor, hogy megnézze, hogy mennyit keresek és ki a kifizető, akkor nyilvánvalóan a KYC kérdőívére sem fogok válaszolni.
Alapból az egész KYC kérdezgetés hülyeségnek tűnik, mert ennyi erővel simán engedhetném, hogy az ügyintéző tételesen az összes tranzakciómat végignézze és akkor a KYC minden kérdésére választ kaphat. Nekem egy idő után kezdett kínos lenni ez a kérdezgetés, azért is állítottam le, meg főleg azért, mert sokéves CIB-es múltamból egy személyes ügyintézésnél sem emlékszem hasonlóra. -
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"Nem érdekel! Semmi közük hozzá akkor sem ! "
Tudod, vannak törvények és jogszabályok amelyekre te talán magasról teszel, de mások törekednek betartani.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az az óvodás szint, ahogy szándékosan értetlenkedsz és hisztizel.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Eltévesztetted a házszámot: ez itt nem az az óvoda, ahol szabadon lehet hisztizni.
-
axioma
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Most nyitottunk a gyereknek szamlat, nem csak arrol kellett nyilatkozni, h honnan fog beerkezni, hanem h mennyi hasznalatot tervez es milyen modon [utalas, kartya...] kolteni.
Mo-on, fiokban [uni, de az lenyegtelen]. Egyszeruen a KYC processz resze. -
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"De ehhez meg végképp semmi közük"
De, van hozzá közük. A pénzintézetek (bankok) törvényi és jogi alapon kérnek információt a számlatulajdonos jövedelméről az EU-ban.
Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályok (AML/CFT)
– Az EU 4., 5. és 6. pénzmosás elleni irányelve (pl. EU 2015/849 irányelv) előírja, hogy a bankoknak „ismerniük kell ügyfeleiket” (KYC – Know Your Customer)
– Ennek része az ügyfél jövedelmi forrásának és pénzügyi hátterének ellenőrzése a pénzmosás megelőzése érdekébenAdózási információcsere és pénzügyi átláthatóság
– Az EU és az OECD CRS (Common Reporting Standard) rendszere, valamint az EU DAC2 irányelv kötelezi a bankokat, hogy bizonyos adatok gyűjtését és továbbítását az adóhatóságok felé biztosítsákÚgyhogy felesleges fortyogni. Vagy küldjétek be a hiteles információkat, vagy mondjatok le a számláról. Máshol is kérhetnek és fognak is ezzel kapcsolatos információkat.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Engem ma szívattak meg elég durván. Céges Wise számla. Egy svájci crypto (úri szabók, főleg intézményi ügyfeleket szolgálnak ki) cégnek dolgozom és tőlük jött volna a ledolgozott napok ellenértéke. Aztán szépen visszavágták, hogy bocsi crypto.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért kérik, mert törvényi kötelezettségük. Bizonyára másra is tudnák költeni a pénzüket, mintsem erre a célra fenntartani néhány tucat teljes állású alkalmazottat.
Attól, hogy vállalkozó, még kell hogy legyen valamilyen megbízásra szerződése, illetve állít ki számlát minden hónapban, de ott pontosan fel van sorolva, hogy miket fogadnak el.
Esetleg ne küldjön be semmit és inkább nyisson egy számlát az OTP-nél, az valóban egyszerűbb lehet.
"Jah az is érdekes hogy én át tudom írni a lakcímem , bele tudok klikkelni a mezőbe , az övének szürke a mező része és nem tudja átírni a lakcímet. Ez is milyen már..."
Nem értem, hogy ez ebben az esetben miért olyan baromi fontos.
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasni és kiderült volna, hogy ez egy viszonylag gyakori dolog. Beküldi a kért dokumentumokat és utána ismét tudja majd használni a számláját.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha találsz egy Wise által működtetett automatát Magyarországon, akkor igen. Amúgy nem.

-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem.
-
ACE-
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nagyon sok minden lehet a háttérben, amit vizsgálnak, nem is gondolnál rá, kezdve az IP címtől az applikáció által hozzáférhető dolgokig. Gondolom folymatosan fejlesztik, hogy minél pontosabban tudják szűrni, ez nyilván nem mindig sikeres.
-
ACE-
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na szuper, akkor ez 101.000 Ft-tól a végtelenig kb. bármennyi lehetett... Egyébként régebben nem voltak ilyen vizsgálatok, manapság viszont elszaporodtak a strómanok nevében nyitogatott számlák. Beszállítanak egy hajléktalant a kocsiba, adnak neki egy 5ezrest, és azt mondják csak egy képet csinálnak róla meg a szsemélyije kell. Egy dobós telefonra/telefonszámra beregisztrálják, majd a csalásból, infó csalásból származó pénz oda utalják, és onnan tovább. Ezt próbálja ezzel kiszűrni a Wise is, ahogy szerencsére egyre több bank is, de még mindig vannak bankok, amik leszarják.
-
dredjudge84
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Csak kíváncsiságból. Mekkora volt az összeg, ami elakadt első alkalommal?
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ő látta,hisz írtad miket kértek. Lehet email vagy üzenet az appban. Ha nem találja kérje az ügyfélszolgálattól.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
be kell küldenie a kért azonosító doksikat. ha nem teszi, hamarosan kukázzák az accountját.
KYC know your costumer eljárás.ezekkel a doksikkal bizonyosodnak meg, hogy ő az akinek mondja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest