- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
UberMutant #3749 üzenetére
Egyedül wire opcióm van, így nem tudok mást választani
(nagyon örülök hogy az EU vagy magyar kormány mindig kitalál valami új baromságot amire az amerikaiak annyit mondanak hogy ok akkor oldd meg megadnak)
-
UberMutant
őstag
válasz
paatrick #3746 üzenetére
wise-ra kapott dollárt a wise kártyával ingyen feltölteheted revolutra és ott ingyen konvertálhatod egy bizonyos havi keretösszegig.
ha wise-ra dollár wire utalási típussal érkezik, annak is van egy x dollár díja. használj más utalási metódust.
a díjakat megnézheted a wise oldalán.
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
ha minden igaz jó helyen vagyok
USA-ból utalok ki USA dollárt, ez ma úgy nézett ki hogy a havi 1 ingyenes utalásból valahol elveszett 12 dollár(nyilván a levelező bank), majd a K&H leváltotta 304 forinton
így kb 10 ezerrel kevesebb forintom lett.
Szóval ezt szeretném kiváltani. Egy nagyon fontos dolog van, hogy saját egyedi bankszámlaszámot kapjak, ha jól olvastam Revoluton ilyen gyűjtőszámla van, így az biztos nem jó. Wise-on egyedit adnak?Röviden: USD-t kapok amerikai banktól, amit szeretnék a legkevesebb díj ellenében átváltani és utalni magyar HUF számlára.
Erre jó a Wise ugye? -
kuksa90
őstag
Lahti u? Ott megy a paypass...
-
jbnd-007
tag
Az ismert probléma, hogy a Lidl-ben nem működik a PayPass fizetés a fizikai kártyával? Már sokadszor dobja vissza a terminál és be kell dugni. A pénztáros meg puffog, hogy nem halad.
-
Caldera
senior tag
Először mindig fizetendő pénznemben próbál terhelni, utána abból amiből számodra a legkedvezőbb árfolyamon tud váltani. Az egyetlen fintech, ami a rendelkezésre álló egyenlegekből összeszedi a fizetendő összeget és nem utasítja el a tranzakciót ha az adott pénznemből nincs elég.
-
Oliverda
félisten
Attól függ, hogy milyen pénznemben vásárolsz és épp milyenek vannak a számládon. Ha van 100 euród és 50 dollárod, majd pedig forintban akarsz fizetni, akkor a 100 euróból fog váltani, tehát a nagyobb abszolútértékű egyenlegből. Nyilván, ha van forintod és forintért vásárolsz, akkor először abból von le, ha fedezi a tranzakció összegét az egyenleged.
-
milu
aktív tag
Véleményetek szerint ha valaki a Wise kártyára feltöltést üzleti tevékenységként tenné másoknak, ahhoz szükséges-e valamilyen engedély?
Ebben az esetben a tevékenységet ÁFA szempontjából milyen kulccsal kellene alkalmazni? -
viktorhu
veterán
válasz
#20238798 #3724 üzenetére
Ha működne is, gyakorlatilag a saját wise számládról chargeback-elnél a saját wise kártyádra - ez így nehezen értelmezhető. Amit átutaltál így külföldre, azt nem fogod visszaszerezni. Dolgozott családtag Ebay ügyfélszolgálaton, rengetegen könyörögtek nekik, mert bedőltek egy ilyen átutalásos online rendelésnek, sokan komoly összegekkel (pl. autót is rendeltek így), amire aztán persze nem kaptak semmilyen árut - és persze segíteni sem tudtak nekik, és persze nem volt segítség.
-
Atmo
senior tag
Ezt honnan tudod?
-
Oliverda
félisten
Attól, hogy nem terhelik rád, a Revolut még fizet érte. Ha feltöltesz Revolutra 100 000 forintot, az kb. 500 forintba kerül nekik. A kártyás fizetés sehol sincs ingyen, csak jellemzően a kereskedők állják a költségeket, amit beépítenek a termékek vagy szolgáltatások árába.
-
Atmo
senior tag
Csak az lassú, mert ha revolutról utalok akkor 2 nap mire rámegy a pénz, magyar banszámlát meg nem vezetek. Kártyás feltöltés meg drága!
-
goop
őstag
Ma megint utaltam, írta, hogy másodpercek alatt odaér így is volt. Viszont a tegnapi lassú 2 órás utalásnál a küldő adatainál nem az én egyedi számla számom szerepel, hanem valószínűleg egy gyűjtő számla szám, gondolom ezt manuálisan intézték. Szóval ha fontos, hogy a saját egyedi számla szám legyen a küldő adatoknál akkor figyelni kell, hogy azt írja küldésnél hogy másodpercek alatt ér oda.
-
goop
őstag
válasz
losslessonly #3703 üzenetére
Nekem is. Kisebb összeg volt ugyan, de ugyanez volt. 2 óra alatt ért át pedig általában néhány mp szokott lenni. Mentségükre legyen, hogy írta is előtte a kb 2 órát. Máskor azt írta hogy néhány másodperc.
-
Oliverda
félisten
válasz
losslessonly #3705 üzenetére
A Wise oldalán ugyanaz a rendszer kezeli mindkettőt.
-
sifarr
senior tag
válasz
losslessonly #3706 üzenetére
de a nagyobb összegű még mindig 4 órát ír teljesítési időnek.
Az azonnali felső összeghatára 10 millió. Ha az utalásod ennél nagyobb összegű volt, akkor az a normál eljárás során teljesül. Nem 4, inkább 2 óra alatt. -
losslessonly
csendes tag
válasz
losslessonly #3705 üzenetére
Közben online chat-en megreklamáltam, hogy hogy nem 3-ból kettő hirtelen teljesült is, de a nagyobb összegű még mindig 4 órát ír teljesítési időnek.
Marha érdekes, mert eddig a Wise-ról kimenő magyarországi HUF számlákra történő utalásaim azonnal teljesültek összegtől függetlenül... -
Oliverda
félisten
válasz
losslessonly #3703 üzenetére
Nekem pénteken bő 1 óra alatt ment át CIB-ről az utalás.
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Mi történt a Wise-zal?
Ma 8.30kor indítottam HUF átutalást, máskor azonnal teljesül, ma meg elöször 9.00-t írt teljesítésnek, most meg átírta ezt 10.00-ra, mikor teljesülnie kellett volna.Közben indítottam még egy HUF utalást, ot már 4 órát ír teljesülési időnek?
Mi ez a szarakodás? -
Oliverda
félisten
Én az állandó lakcímet adnám meg.
"Barmi egyeb tanacsi is jol johet (tervben van az eddigi kikuldeteseimbol osszegyujtogetett nagyobb osszeg hazautalasa az elkovetkezendo par hetben. Szabad/ajanlott nagy osszeggel kezdeni vagy...)"
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Uj ugyfelkent jelenleg (bar gyakran) kikuldetesben dolgozo magyarnak melyik cimet es bankszamlaszamot erdemes hasznalni regisztracional?
A terv az, h az EUR-ban kapott fizetesemet magamnak atutalom a Ft-os szamlamra amikor szuksegem van ra.
Barmi egyeb tanacsi is jol johet (tervben van az eddigi kikuldeteseimbol osszegyujtogetett nagyobb osszeg hazautalasa az elkovetkezendo par hetben. Szabad/ajanlott nagy osszeggel kezdeni vagy...)
Elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest