Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
Nem tudom volt-e már róla szó? Forintot akarok utalni a TW Borderless számlámra, ezzel nincs is gond, mert többször csináltam, de most nagyobb, több százezres összeg lenne. Ezt áttenném az euró zsebbe, ahol várakozna néhány napot, max. két hetet, majd a debit kártyával (netes vásárlással) tölteném fel a webkincstári euró egyenlegem, ahol euró alapú állampapírt jegyeznék.
Ez működhet? Ha nagyobb (több százezres) összeget teszek a Transferwise egyenlegemre, nem fogják zárolni, mint Revolutnál? -
maroni
aktív tag
Sziasztok! Transferwieseről transferwiesere az utalás hogy megy és annak mennyi a költsége 2000 eur küld eur zsebbe?
Köszönöm -
KTU
addikt
TransferWise kártyával vásároltam volna az extreme digital-nál szeptember 26-án csütörtökön.
Sikerült az összeget négyszer levonni tőlem.
Kétszer vissza is adták, de még két összeg el mindig adósok.
Persze a POS terminal mind a négyszer hibát jelzett, sajnos a hibás tranzakciókról a kis cetliket, bizonylatot, nem hoztam el, illetve meg se kaptam.
Erre figyelni kell, mivel a TransferWise kérte volna, és lehet hamarabb rendeződik az ügyem.
Végül a vásárlást Curve (alatta Revolut) kártyával rendeztem.27.-én pénteken írtam és hívtam az extreme digital-t.
27.- én pénteken írtam és hívtam a TransferWise-t.
Mindenki ígért mindent,
sajnos még azóta is a helyzet változatlan, bankszámla kivonat.A tévesen levont tranzakció összegét még mindig nem kaptam vissza.
Eddig a 16 368 Ft-os vásárlásom, 49 104 Ft-ba került.
-
zichie
senior tag
Beszéltem a problémám kapcsán az ügyfélszolgálattal és le voltam döbbenve. Szakszerű, részletes, profi, teljes mértékben segítőkész, ügyfél barát tájékoztatást kaptam. Olyan részletességgel mondott el mindent az ügyintéző, hogy negyed órát beszéltünk. Percre pontosan megkaptam, hogy mikor fog visszakerülni a pénz a számlámra. Minden elismerésem a Transferwise-nak, profi csapat, magyar banktól nem kapok ilyen tájékoztatást. Az ügyintézőre nem kellett várnom, azonnal kapcsolták.
Felesleges is volt ide a fórumra írnom a proplémám. -
metallik
csendes tag
kártyám nincs, egyelőre folyószámlát nyitottam a revolut-nál. Egyébként pont ezek a bizonyos limitek aggasztanak kicsit, hogy mennyit lehet feltölteni (összesen vagy /alkalom) és hogy meddig tart a folyamat. Ha jól sejtem ilyen sima utaláshoz elég egy virtuális kártya is a revolutnál (vagy még az sem feltétlen?) de hogy ne offoljam szét ezt a topikot, inkább ott folytatom a kérdést.
-
metallik
csendes tag
válasz
Ixion77 #1106 üzenetére
Időm éppenséggel van, hogy felöltsem a revolut számlámat az 5k€-val, amit majd egy összegben fogok utalni csehországba (októberben). A fentiek alapján én azt deriválom, hogy bár egy kicsit macerásabb és hosszadalmasabb a saját bankkártyámról a feltöltögetése a revolut számlát míg rajta lesz ez az összeg, de a végén még mindig olcsóbban jövök ki mint a TW-vel, mert 6k€-ig -tudtommal- ingyenes az utalás, ahogy a feltöltés is hszen vásárlásnak minősül a számlavezető bankomnál. A különbözet ha jól értem a kettő között pedig ebből adódik (mármint ezért olcsóbb a revolut mint a TW, eddig az összeghatárig). Persze ha nem hagytam ki semmit a számításból?
-
Ixion77
addikt
Revolutot bankkártyával lehet ésszerűen tölteni. Ha direkt utalni akar valaki, akkor TW a megoldás. Viszont akkor rájön pluszban az utalási költség (bankfüggő) és adó (6eFt) is.
Tuomas: Miért ne tudna? Csak megfelelően kell állítani a kártyalimitet. Az viszont igaz, hogy ekkora összegnél a Rev már valószínűleg kérni fogja az eredet igazolását. Ugyanakkor ez TW-nél is megtörténhet. -
zichie
senior tag
Most néztem, már lengyel złoty kapcsán is van bankszámla złoty fogadásra. Talán egyszer forint kapcsán is lesz.
-
válasz
metallik #1102 üzenetére
A TW-en ennyibe kerülne és biztonságos az utalás:
Az Ersténél az 5000 €-hoz most 1718400 Ft kell és ha jól láttam úgy 4000 Ft az utalás díja, ez akkor 1722400 Ft.
Itt meg 1679030 Ft, ez - 43370 Ft különbség.
A Revolutot meg a topikjában kérdezd, de írd már meg hogy ott mennyibe kerülne. -
metallik
csendes tag
Sziasztok
Egyszeri(!) 5k€ utalást szeretnék intézni hazai Erste forintos számlámról egy csehországi eurós számlára, átfutási idő nem számít, a biztonság igen. Mivel egyszeri dolog, nem szeretnék kártyát stb. Ilyen kondíciókkal jelenleg melyik a legjobb megfejtés és miért? TW vagy Revolut? Avagy?
-
Az hogy a terminál elromlik, vagy hibásan működik független attól hogy csaló vagy nem csaló.
Kárról akkor beszélhetnél ha nem kapnád vissza a hibás terminál miatt kétszer levont összeget, a második tételt ami függőben a kereskedő bankja nem emeli le mert nincs mögötte vásárlás, így sztornózva lesz a dolog, ennek van pár nap átfutása. -
zichie
senior tag
Valakivel előfordult már, hogy kártyával fizetett és napokkal később duplán vonták le az összeget? Én Transferwise kártyával szombaton fizettem érintésmentesen. Megkaptam a pos terminálból a bizonylatot a sikeres fizetésről, de a TW szerint "elutasítva" lett a tranzakció státusza. Két nappal később, hétfőn egy teljesen új tranzakció azonosítóval megjelent ugyan az az összeg visszadátumozva ugyan attól a kereskedőtől, ahol szombaton vásároltam. Ez ok, de másnap kedden a korábbi "elutasítva" tranzakcióból "teljesítve" státuszú lett. Így most úgy látszik, mintha szombaton kétszer fizettem volna, az egyenelegmből is duplán lett levonva az összeg (a letöltött számlatörténet szerint is). Az első tranzakció (ami korábban "elutasítva" státuszú volt) "teljesítve" státuszú lett, a második pedig "függőben" státusszal rendelkezik. A lényeg, hogy egyszer fizettem, de kétszer vonták le. A TW-nek már jeleztem.
A probléma gondolom akkor lesz, ha a második tranzakció is "teljesített" lesz.
Ahol most szombaton TW kártyával fizettem, korábban két magyar bank kártyáját is használtam többször is, de soha nem vonták le duplán az összeget, tehát nem egy csaló, ahol fizettem. Az viszont érdekes, hogy mindkét magyar kártyához sms értesítés van kötve, ezen a helyen történő fizetéskor soha nem kaptam sms-t és mindig később lett zárolva az összeg, nem a kártyahasználat napján. Lehet, hogy egy olyan probléma van a pos terminállal, amire a két magyar bank már fel van készülve, de a TW még nem és hibásan kezeli ezt a helyzetet az ügyfél kárára?
Valaki tapasztalt már ilyet? Ha igen, akkor mi lett a másodszor is levont összeggel? Bebukta vagy visszakapta? -
gyulaszu
senior tag
Én is épp akartam kérdezni a kínai tapasztalatokról:
Működik a kártyás fizetés úgy általánosságban? Készpénz felvétel mely bankoknál lehetséges? -
warezxts
senior tag
TW kártya mennyi időn belül jön meg? lehet mégis kellene KP felvételre Ázsiai országokban Revolut mellé, köszi a választ előre is
-
gzbotii
nagyúr
Én többször fizettem OTP-s felületen, vitális kártyákkal, sose volt bajom. Most meg nem mondom, talán ELMŰ oldalán vannak ők, február óta fizetek ott havi rendszerességgel.
Ja, meg pont kedden kötöttem utasbiztosítás, a biztosító oldalán (OTP felület) simán ment a virtuális Revolut kártya.
-
wwhy
veterán
válasz
gzbotii #1093 üzenetére
Értem, Revoluttal egy bajom van, hogy online nem tudok/lehet vele fizetni ott, ahol OTP a kiszolgáló. Legalábbis a gyorshajtási büntinél nem fogadta el a Revolut kártyát.
gzbotii: értem, akkor lehet, hogy valami gixer volt a rendszerrel, de többször is próbáltam és nem tudtam befizetni.
-
wwhy
veterán
Srácok,a TW kártyáját lehet NFC-vel használni? G Pay nélkül, saját appal, mert ez lenne egy kitétel. RO-ban dolgozom/kell dolgoznom, és gondolom, hogy jobban járok, ha a HUF-ot átpakolom egy TW kártyára egyszeri díjért, mint minden esetben fizetni a váltási díjat HUF-(EUR)-RO vonalon.
-
dudi6
senior tag
Valaki össze tudná nekem foglalni vagy van valami link, hogy a Trasferwise, Revolut, Curve -t mikor érdemes használni? Melyiket mikor, mire jó?
Curve-m van régóta, most regisztráltam Revolutra, aztán holnap a TW-re is fogok... -
xy.zsolt
őstag
Azért olvassatok bele a revolut forumba itt a prohardveren. Iszonyat mennyi gond van ott. Amúgy nekem is van mindkét kártyám....a közértben revolutot használok, de ha komolyabb kiadásom, utalásom van akkor csakis TW
-
agroman
aktív tag
tovabb keresve megoldast..
Van valakinek tapasztalata Payoneer -> Transferwise deviza mozgatas temaban?
kosz!
-
dudi6
senior tag
-
Ha nem devizaszámlád van akkor az utalásnak is van egy minimum díja, ami minimum 2680 Ft, de nézd meg pontosan a számlacsomagodnál.Bankon kívülre.
A TW a devizapiaci középárfolyamot használ az OTP meg deviza eladásit, ami több mint a TW váltása. Ha meg véletlenül kevesebb akkor az utalás díját rászámolva lesz több. -
Elsőnek egy pay-pal accountot hozz létre, anélkül nem vásárolunk az ebay-en.
Németektől, amerikaiaktól óvatosan vásárolj, mert az ebay nem szokott a magyaroknak ítélni a németekkel és az amerikaikkal szemben, még ha igazuk is van.
Nincs magyar bankkártyád?
Különben az amazon-t ajánlom az ebay helyett.
Ebay tökéletes arra, hogy kínaiaktól vásárolj. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Német ebayen szeretnék vásárolni 280 Euroért banki utalással. Megéri emiatt létrehozni egy accountot a transerwise-n? Még sose használtam. Nagy különbség lenne ez és az Otp-s utalás között? Úgy tudom hogy az Otp is elég jól vált, így ekkora összegnél talán csak pár száz Ft-t spórolnék. Transferwise teljesen ingyenes? -
zichie
senior tag
Megérkezett a kártya, be is aktiváltam, megvolt az első vásárlás is. Online csak kis összegeket akarok majd költeni, ezért be akarom állítani az online vásárlási napi limitet 20 GBP-re biztonsági okokból. Az alkalmazásban látok limit állítási lehetőségeket, de csak annyit tudtam változtatni, hogy az aktuálisan beállított 1000 GBP összeget változtatta meg 10000-re. Ezt vissza tudtam állítani 1000-re, de 20 GBP megadására nincs lehetőség. A transferwise honlapján sem találtam infót, hogy lehet 1000-nél kisebb értéket beállítani.
-
agroman
aktív tag
azoknak akik szeretnenek paypalrol transferwisera utalni, felesleges csak ezert accot nyitni.
mar a telefonos hivassal sem megy. kerek perec megtagadjak hogy felvegyek a bankszamlak koze. -
aerol
tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy amikor küldik a kártyát, ahhoz tartozik valamilyen tracking number esetleg? A rendszer szerint ma egy hete kellett volna megjönnie a kártyámnak.
-
zichie
senior tag
Már úton van a kártyám. Spotify-hoz szeretném hozzárendelni, hogy onnan vonja le a családi prémium csomag 7,99 € összegű havi díjat. Valakinek sikerült ez gyakorlatban? Azt olvastam, hogy a Spotify figyeli, hogy mely országban bocsátották ki a kártyát, tehát magyar előfizetéshez magyar kibocsátású bankkártya kell. A Transferwise kártya milyen országbeli kártyának számít?
Van akinek nem fogadta el a Spotify a TW kártyáját: https://community.spotify.com/t5/Subscriptions/Cannot-use-TransferWise-debit-cards/td-p/4650461
-
xy.zsolt
őstag
Magyarországi Raiffeisen EUR számláról OTP forint számlára utalásnál IBAN-t meg kell adni vagy a helyi számlaszám is elég?
-
válasz
xy.zsolt #1055 üzenetére
A Transferwise-t és a Revulutot is a magas bankiköltségek kiváltására használjuk, most itt már azzon rágódni hogy 0,34% az megrövidítés (a bankod deviza eladás és deviza vételi árfolyam közt mekkora a %-os különbség) vagy nem, hát nem igazán hasznos.
Nézd meg hogy a Revolut mennyit kér ilyenre ( a topikjában válaszolnak is) és ha az az olcsóbb, akkor azt használod, nem kényszerít senki hogy a TW-t használd, amelyik neked jobban megéri.
Én a szerintem nem "magas" költségek ellenére maradok itt, mert az USA, német, angol és ausztrál önálló bankszámlaszámok csak itt vannak. Bőven visszatérül a 0,34% -
xy.zsolt
őstag
Mindent átnézve már látom, hogy pl utalásnál van a revolutnak is létjogosultsága….azért nem mindegy, hogy pézváltásnál 0.34%-al megrövidítenek vagy sem (nyilván nagyobb összegnél számít)…..csak ott meg a túlzott "szarozás" nem tetszik amit a pénzmosási törvényre hivatkozva művelnek.....pl akár már csak egy 100ezeres összeg utalása esetén is előfordulhat, hogy rezsiszálával kell igazolnom lakcímem.... stb. A TW-nél eddig többször utaltam többszázezres tételt és csak első alkalomkor kértek papírokat.....és akkor sem rezsiszámlamásolatot. Szóval egyelőre maradok és inkább benyelem a váltási árak közötti pluszt a TW-nél.
-
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt #1049 üzenetére
"Ott húznak le ahol tudnak a pénzügyi szolgáltatók sajnos"
A mérték nem mindegy.
Mindennek ára van, ezt ki kell fizetni.
Ha sokáig ingyen vagy nagyon olcsón adnak valamit, ami nem fedezi a költségeket, (és valamennyi profit nincs rajta,)
az a cég előbb - utóbb csődbe megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest