Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A TW arról az egyenlegről szedi kártyás fizetéskor ahol több pénz van, ennek nincs köze a PayPal-hoz.
Magyar PP fiók esetén a bankszámla nem pénzforrás, és forintos számla mehet hozzá (vagy esetleg $-os) €-os az semmiképp, amire kiküldeni lehet pénzt.
A forint egyenleg talán akkor lenen használva ah forintban kell fizetni, de ebben azért nem vagyok biztos. -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Régen jártam erre mert alapjában elégedett vagyok a TW-al.
Most viszont egy olyan problémába ütköztem hogy van egy brüsszeli EUR számlám rajta euroval és ugye a sima TW accountomon HUF-om.
A paypal-re meg be van regisztrálva a TW kártya.
Na azt nem sikerült beállítani hogy ha bármit vásárolok paypallel akkor ne az euromat költse el a bankszámlámról hanem a HUF-ot használja a sima accountról.
(USD-vel fizetek, ha már úgyis váltani kell akkor a Forintot váltsa át).
Van erre valahol beállítás?
Köszi! -
tomp
félisten
Bejelentettem az OTP-nek, hogy a GPay+TW párossal nem mennek az ATM-ek!
Kíváncsi vagyok javítják e!
TW support azt írta, hogy sokan jelezték már feléjük de ők nem tudnak tenni semmit. Szerintük az OTP régi elavult BIN listet használ az NFC-hez.
Aki használja a GPay+TW párost az szerintem jelezze a hibát az OTP-nek!
Kért tőlem az OTP ügyfél azonosítást is azaz születési adat és édesanyám nevét. -
válasz
merqree
üzenetére
De az egy 2018. március eleji cikk, most egy biztos, a TW direkt szerződésben van az MC-vel, így ez a cikk időszerűtlen. Persze ha a te kártyádon még ők lennének a licenc tulajdonosok akkor gond lehetne. De nekem 2017-ben is TW MC kártyám volt, lehet hogy német területen adták emezt.
-
merqree
őstag
Szerintetek a Wirecard féle "balhé" mennyire érinti a TW-t?
-
jack982
senior tag
nektek is fura karakterek jelentek meg az appban? az összegek helyén
-
zichie
senior tag
Tegnap sem érkezett meg, de megtaláltam a probléma okát. A webkincstár oldalán most is "teljesíthető" státuszban van a tranzakció. Magyarul az államkincstár várakoztatja a kiküldést. Ez olyan, mint, amikor tavaly TW kártyával eurót fizettem be, akkor 2-3 munkanapig nem írták jóvá a befizetett összeget. Ez úgy tűnik kiutalásnál is így van. Persze erről sehol nem írnak, csak gyakorlatban derül ki.
-
scott_free
senior tag
Kösz ismét.
Megnyitottam a fiókot, de nem egészen értem, hogy mi a különbség a "Bankszámlád hozzáadása" és a "Kedvezményezett hozzáadása" között? Az elsővel a saját számlaszámomat tudom hozzáadni? Mondjuk egy eurósat, és akkor arra is utalhatok a forint számlámról, mintha csak eurót váltanék?Illetve látom, hogy elvileg több felhasználót is hozzá lehet adni a fiókhoz (bár még béta) - ez működik rendesen?
Egyelőre nem kért semmilyen céges ellenőrzést, azt mennyi ideig kell várni?
-
válasz
scott_free
üzenetére
Nem egészen. Van forint egyenleged ehhez nem tartozik bankszámla szám, de az €, $, £ egyenleghez kapsz bankszámlaszámokat is, amelyre majd érkezhetnek utalások.
Amikor utalsz egy €-os számlára akkor ők az utaláskor konvertálva mondjuk az előzőleg oda utalt forint egyenlegen lévő pénzből küldik az adott € összeget. Nem muszáj az egyenlegek közt váltogatni. -
scott_free
senior tag
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Egy dolog még nem egészen világos: nyithatok egy céges forintszámlát a TW-n és onnan utalhatok eurót, vagy a forintszámla mellett nyithatok eurós számlát is és akkor átváltom a két TW-számlám között a pénzt és az eurósról utalhatok? Melyik a jobb?
-
válasz
scott_free
üzenetére
Elméletben valóban ingyenes a két Rafi számla közt.
Ha céges a regisztráció akkor ugye eleve igazoljátok magatokat, azután az utalásokra vonatkozó jogi szabályozás az érvényes, akkor kérnek bármit ha az elő van írva. -
scott_free
senior tag
Szuper!
Még egy kérdés: jól láttam, hogy a TW-nek a Raiffeisennél van a magyar számlája? Tehát ha a cégünknek is raiffeisenes számlája van és onnan utalunk a TW-számlánkra, akkor az bankon belüli utalásnak fog minősülni? (mert annak 0 Ft a díja a számlacsomagunkban)Mi a helyzet a nagyobb összegű utalásokkal? Pl. érkezik 30 millió forint egy ügyfelünktől a számlánkra és mi azt euróban szeretnénk tovább utalni egy külföldi partnerünk számlájára? Ilyenkor kell valamivel igazolni, hogy miért kaptuk a pénzt? (pl. egy szerződéssel?)
-
válasz
scott_free
üzenetére
A TW forint egyenlegre munkanapokon 1 órán belül megy a pénz nincs TW költség, kártyáról pár mp de 0,5% a díja. A devizás utalás meg a fogadó banktól függően általában még aznap a díja meg a devizától függ, mondjuk 1000 € esetén 0,63 €
-
válasz
scott_free
üzenetére
Annyira, hogy van nekik üzleti fiókos regisztrációjuk is. Annyira biztonságos mint a bankod, csak épp olcsóbb.
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
vállalatoknak euró váltásra/utalásra mennyire használható, biztonságos a TW?
(forintot váltanánk euróra és utalnánk külföldre)
Köszi! -
zichie
senior tag
Államkincstárból euró kiutalás saját TW (brüsszeli) euró számlára mennyi idő alatt szokott megjönni? Péntek délután indítottam, igaz a mobilkincstár applikációban azt látom, hogy az értéknap a mai nap.
-
Jimbo75
tag
Köszi mindkettőtöknek
-
Jimbo75
tag
Milyen iratokat szokott kérni a Transferwise személyazonosság igazolására nagyobb utalásnál? Köszi!
-
whited
addikt
Sziasztok
Havi szinten szeretnék váltani úgy 3-5k €-t, amit szeretnék át is utalni külföldi számla, áru rendelés miatt.
Jobban járnék a TW-vel, vagy inkább a Revolut lenne a nyerő ?
-
Stanlee
őstag
válasz
Jimbo75
üzenetére
Arra ne vegyetek merget, hogy a NAV nem fog rola ertesulni, ha a TW-nel tartjatok a penzt. A kulfoldi bankszamlavezeto banktol a NAV a helyi adohatosagon keresztul kerhet le informaciokat a penzmozgasokrol. Valoszinuleg kisebb osszeggel nem foglalkozik a NAV, nagyobb osszeg erdekes lehet nekik.
-
Jimbo75
tag
Sziasztok! Bonyolult ügyben kérném segítségeteket. Húgom az Egyesült Arab Emirátusokból jönne haza, nagyobb összegű végkielégítéssel, mivel felmondtak neki a vírus miatt. Sajnos a cég csak dirhamban fizeti a végkielégítést, azt meg itthon nem tudják kezelni a bankok devizaszámlán, így gondoltunk a Transferwise-ra. Azt szeretném megtudni, hogy ha onnan elutalja mondjuk egy OTP-s számlára, akkor a bank jelenti-e a NAV-nak és megadóztatják, vagy ez hogy menne? Kettős adóztatási egyezmény van érvényben az Emirátusok és hazánk között, de az Emirátusokban klasszikus szja nincs, amit keresel a z a tied, így nem tudom, hogy ez kiváltja-e az itteni adózást. Remélem érthető volt. Köszi!
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
ismerősnek segítek németországi autóvásárlásban.
Regisztráltunk neki és az előleget (1000 eur) sikeresen át is utaltuk úgy, hogy a k&h debit kártyájával töltöttük fel a huf-ot.
A maradék ennek többszöröse lesz. Láttam, hogy Raiffeisen számlára utalás a legolcsóbb opció.
Kérdés, hogy van a Raiffeisen számlára kp befizetés opció is?
Ha igen, akkor annak van külön díja a bankban?
(azért kérdem, mert a huf jelenleg kp-ban van, és nem feltétlenül futtatnánk át k&h számlán)
Előre köszönöm. -
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Reggel óta az Android 5-ösömön is elérhetővé vált, pedig nem volt TW app frissítés.
Nekem ingyen ajánlja a telefonszám alapján a küldést. Nem az a probléma, hogy kézzel rögzítetted a cínzettet? Mert nálam csak az az ingyenes, ami telefonszám alapján automatikusan került a listába. Ott van a Send gomb mellettük, ami után a local-t választva, és ott a gyors helyett az olcsó utalást választva 0 a díj.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem, az más.
Úgy nézem, ez telefonfüggő is egyelőre. Én két készüléken használom, mindkettőn 4.21.5-ös TW app van, de csak az Android 6-osomon jelent meg a "Let people find you" lehetőség a Settings menüben. Az Android 5-ösön nincs ott, nem tudom bekapcsolni, így nincs keresési lehetőség sem a telefonkönyv alapján, erről a telefonról nem tudok pénzt küldeni ismerősnek ingyen.
-
-
vnorbi
aktív tag
A google play-en írnak róla az app újdonságai közt. Először engedélyezni kell az account beállításainál a kereshetőséget, aztán a címzettek közt indítani lehet egy szinkronizálást a telefonkönyv és a TransferWise között. Nekem ez kidobott két ismerőst, akinek a telefonszámát ismeri a TW is, és nekik valóban felajánlja az ingyenes utalást.
-
goop
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
4.21.5 verzió, engedni kell a névjegy hozzáférést, és akkor ajánlja fel. Bár igaz, asszonyé régebbi verzió app, és nincs is frissebb. Lehet kivételezett helyzetben vagyok.

A kedvezményezettek között van nálam az ingyenes küldés. A belső egyenlegedből küldi. -
KTU
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Én se találtam.

Persze ettől még lehet.
Az alkalmazás is az elérhető legutolsó.
Itt HUF küldése min. 340 Ft / db. -
goop
őstag
Nálam utolérte a tw a revolutot, megy a pénz küldés ismerősök között ingyen.

-
kammler
senior tag
Működik.
-
kammler
senior tag
Amúgy érdekes, ez egy oneplus7T telefon. Új volt. Magyarországgal indult rögtön ugye SIM volt benne mikor bekapcsoltam. Erre néztem nagyot, hogy kirakta a google play ikonját a kezdőképernyőre. Aztán rájöttem, hogy újra kell kezdenem. Reset, gyári beállitás, na akkor már nyoma se volt google paynek, az áruházba se látni ugye. Most meg van megint.
-
kammler
senior tag
-
kammler
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ma felkínálta a transferwise hogy adjam hozzá a kártyám a google pay-hez. Sikerült is. (A revolutot nem). Meg is jelent a simple mellett az nfc-s fizetéseknél. Aztán nem tudom mire böktem, a google PLAY-be vitt hogy engedélyezhetem. Ugyanakkor alul írta pirossal hogy az én országomban de nem ám. De sikerült, az alkalmazás is megy a telón. Tudtok vmit?
-
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Kell egy itthoni bank, ahonnan teljesen ingyen utalok forintot bármekkora összeget, akárhányszor, Nálam ez "puffer" is, betétbiztosítás miatt, ill. mehet vissza akár Revolut-ra, stb.

Ezt választottam, vagy másik.Én így csinálom
.HUF esetén.
Lakossági vagy céges számlához kapcsoló bankkártya --> cég esetén Curve, magánnál ez kimarad --> Revolut --> CIB --> TransferWise céges --> üzleti partnerem.Euró esetén ugyan ez, csak Revolut-ton váltok, és innen közvetlen EUR megy a TransferWise céges egyedi számlára, és innen tovább.
Ez így végig ingyenes tranzakciók, kivéve végén a TransferWise,
ennek az utalásnak az ára HUF esetén 340 Ft, Euro esetén 0.63 EUR /darab, összeghatártól függetlenül. -
zsola400
senior tag
Köszönöm a sok segítséget, részletes útmutatókat. A bankszámlámról nem ingyenes az utalás, gondoltam meg lehetne sporolni pár 100~1000ft utalásonként de ahogy írtad nem biztos, hogy megéri ha valahol elakad.
A kérdés azért jött fel mert $ szeretnék TW-ről TW-re utalni azt, hogy érdemes Revoluton váltani innen $ a TW-re vagy forintot utalni TW-re itt váltani és tovább kuldeni kb. 150~300$ utalások lennének. Köszönöm még egyszer!
-
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Mivel a TransferWise bankszámlaszámát írod be,
Cég:
Név: TransferWiseForintot Revolut-ról TransferWise-ra nem utalok, mivel nincs egyéni HUF számla TransferWise-nál.
HUF utalásnál nem közvetlen megy a pénz, hanem közbeékelődik 2 darab pénzügyi szolgáltató,
Revolut részéről is és TransferWise-r részéről is.
Ha valamit gond adódik, akár több hónap míg megkapod a pénzed.
Amíg nincs gond, addig nincs gond.
Nem pár ezer forintokat küldözgetek, nekem nem fér bele ez a bizonytalanság.
Revolut topikba leírtak pár ilyen esetet, lehet átmenne sokszor hiba nélkül, de emberek vagyunk, bármikor hibázhatunk, itt magamra gondolok.
Ha valami miatt visszapattan a pénz, Revolut-nál míg észreveszik, és neked jóváírják..........
Revolut-ról TransferWise-ra €-t szoktam utalni. Egyéni Euró bankszámlaszám miatt.
Vagy Forintot is, de csak egyéni HUF számlára, nem TW-ra. -
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Mikor indítod a "Pénz hozzáadása" opciót a TW oldalán (vagy alkalmazásból), jön egy olyan oldal hogy "Tovább a banki adatokhoz"
Ott írja a bankszámlaszámot,
Ezen az oldalon beírod a 3x6 jegyű bankszámlaszámot, és kiírja az IBAN-t és a többi banki adatot a számlaszámhoz.Nemzetközi utalás (Revolut-ról is):
IBAN: HU60 1201 0501 0138 3287 0010 0001
SWIFT: UBRTHUHBBank adatai:
Raiffeisen Bank Zrt.
Akadémia utcai, 1054 Budapest, Akadémia u. 6.Közleménybe a TransferWise tagsági számod.
-
zsola400
senior tag
Revolutnál hogy tudom beállítani, hogy Transferwisere utaljak át pénzt?
A revolut oldalán hogy tudom megadni a transferwise utalási adatokat, hisz ott csak az én adataimat tudom beírni, de a Raiffeisen bankét kellene, és a számot, ami alapján az én nevemre kerül a pénz. Köszi. -
Ez volt a téma:
Rákerestem az "EUR felvét" kifejezésre, az alábbi kérdésem merült fel.
Az megvan, hogy OTP EUR automatából veszem fel az EURt.....Így forint felvétel nem igazán számít és ahhoz volt az írva hogy akkor € esetén is valószínű hogy szerinte úgy működik.
Mivel nem forintot vettem ki ezért azt nem írtam. -
cocka
veterán
De amit írt az forint ATM-re igaz. Tehát ha csak forintod van a TW számlán és odamész egy forintos OTP ATM-hez, akkor a forintösszeg megadása után felugrik egy ablak, hogy fontban óhajtod a terhelést vagy forintban. Nyilván nem adna ki forintot, de a dupla konverzióval beszopatna. De ha simán rányomsz a forintösszegre inkább, akkor minden OK.
Az Erste ATM pl. nem kérdez semmit, csak megadod az összeget forintban és már jön is a forint, ha van forint a számládon, márpedig miért ne lenne, ha előzetesen feltöltheted vagy konvertálhatod.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
merqree
üzenetére
Nekem amikor forintot veszek fel TW kártyáról, akkor egy ideje a szokásos OTP automata mindig beszól, hogy a kártya angliai kibocsátású, ezért szerinte biztos font van mögötte, és legyen inkább az, hogy ő előbb átváltja a forint összeget fontra (kiírja az alkalmazandó árfolyamot és a font összeget), és így fontban terheli meg a kártyát, nekem meg forintot ad ki. Ez a képernyő akkor jön fel, amikor már megadtam, hogy hány forintot vennék ki.
Ezen logika mentén az eurós automata is megpróbálhat rávenni ilyenre, amivel az OTP járna jól. Nem szabad engedni.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Rákerestem az "EUR felvét" kifejezésre, az alábbi kérdésem merült fel.
Az megvan, hogy OTP EUR automatából veszem fel az EURt.
Az nincs meg, ha csak HUF van a TW egyenlegen, akkor ki váltja át a HUFot EURra?
Miután benyomtam a kártyát, és megadtam a PIN kódot, utána meg fogja kérdezni az automata, hogy mit szeretnék és milyen devizában? (Nem nevet, még sosem vettem fel Magyarországon EUR automatából, főleg nem TW kártyával.
)Köszönöm!
-
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
TW. számlára utalás ingyenes.
Persze ahonnan utalsz, az a bank díjat számolhat.Kártyás feltöltésnél 100 000 Ft feltöltése 500 Ft-ba kerül,
10 000 Ft feltöltése 50 Ft,
mindegy milyen kártyáról töltöd, a díj 0,5 %.
Ez azonnali, hétvégén és ünnepnap is azonnal hozzáférsz a feltöltött pénzhez TW.-on.Utalhatsz ingyen Revolut-ról Transferwise-ra.
De mivel ilyenkor még közbeékelődik 2 darab pénzügyi szolgáltató,
ha valamit gond adódik, akár több hónap míg megkapod a pénzed.Azonnali átutalás nem működik. Csak banki munkanap működik a rendszer.
-
zsola400
senior tag
Tw-re szeretnék forintot rakni Revolutról, a Tw huf zsebből indítva itt melyiket válasszam: kártyát (huf kártya hozzáadása>Revo) vagy banki utalást?
Vagy látom van Gpay lehetőség is, ehhez van Curve-Gpay fiókom. Ezek közül melyiket érdemes választani? -
Oliverda
félisten
Már TW-vel is megy Recash.
-
kovisoft
őstag
Azért USD utaláshoz nézzétek meg ezt is (Sending US dollars to countries outside the US):
"Your bank or other banks the money passes through on the way may also charge you a fee, so your recipient might get less. These fees tend to be around 25–50 USD, but there's no way for TransferWise to know what they'll be in advance."
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest