Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Ma tulajdonomba került egy ilyen csoda! Sikerült feltennem rá mindenféle jóságot(openwrt, transzmission, usb támogatás) . És amikor eljutottam oda, hogy na akkor állítsuk vissza a rendet itthon, akkor jött a gond. Nem volt normális wifi kapcsolatom. Mármint kapcsolódni tudott a routerhez, de a routeren nem világított a wlan led és így nem volt internet se :\ Gondoltam akkor kicsit babrálom a configot és sikereset eljutottam oda, hogy nem tudok csatlakozni a routerhez, kábelen keresztül se. Mármint a confighoz nem férek hozzá sehogy, se ssh se webes felületen keresztül. Mi ilyenkor a teendő? Alap helyzet visszaállításán kívül van más megoldás? (igazából win7-en nem is tudom, hogy hol lehet statikus ip-t beállítani, ami szükséges a gyári állapot visszahozásához.)
A válaszokat előre is köszönöm! -
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #13679 üzenetére
Megoldódott! XP-n sikerült bejutnom TELNET-en keresztül
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Nem rég kezeim közé jutott egy ilyen router. Fel is tettem rá az openwrt-t ez alapján, minden működik korrektül, kivéve a torrent. Tettem fel rá transmission-t, de ugyan ez a helyzet utorrentnél is a gépen, alig seedel. Néha néha csatlakozik egy-egy leecherhez, és akor annak tölt fel max sebességgel. Mitől lehet ez? Tűzfal?
/etc/config/firewall így néz ki:
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'
config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'ACCEPT'
config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'input' 'REJECT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'
option 'masq' '1'
config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'transmission-web'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'src_dport' '9091'
option 'dest_ip' '192.168.1.1'
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option 'src_dport' '21,22'
option 'proto' 'tcpudp'
option '_name' 'ftp,ssh'
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'http'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'src_dport' '80'
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'
option '_name' 'transmission'Keresgéltem elég sokat már google-ben, de nem nagyon találtam megoldást. Valakinek valami ötlete van? Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz vargalex #13787 üzenetére
Transmission-ben az van beállítva, de azért belinkelem a settings.json-ját:
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "\/mnt\/hdd\/downloads",
"encryption": 1,
"incomplete-dir": "\/mnt\/hdd\/downloads\/config\/Incomplete",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2.0000,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14/etc/config/transmission:
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/downloads/config'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/downloads'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'true'
option 'preallocation' '1' -
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy miért indul újra a router, (vagy fagy le és indítja újra magát, nem tudom) amikor transmission-nel töltök rá? Max sebesség az 600 kb/s de ha lekorlátozom 50-re akkor is megszakad, míg ftp-vel simán tudok le és feltölteni a csatolt meghajtóra gond nélkül. Keresgéltem, de nem nagyon láttam, hogy másnak is lett volna ez probléma. Uploadnál nicns semmi baja :S
Előre is köszönöm a válaszokat -
Bucicimaci
tag
Hello!
Sajnos 600 kb/s a max ami kijön a netemből, úgyhogy az nem nagyon lesz több, viszont megpróbáltam átállítani a settings.json-ban amiket mondtál, és miután újraindítom a trasmissiont, visszaállítja az értékeket, pedig megnéztem előtte direkt, és elmentette :S -
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14202 üzenetére
A Tóth Szabi-féle okosításban az van, hogy azt is lehet szerkeszteni, de átírtam a /etc/config/transmission-t is de a settings.json-ban a generált beállítások akkor is a default értékek :S Nem tudom mi lehet :/ De ha tényleg a fájlműveletek miatt van a probléma, akkor az a külső winchester hibája, vagy ez mindenkinél hiba volt és csak én nem tudom megoldani?
-
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14204 üzenetére
Most próbáltam feltenni az általad linkelt vargalex buildet, ahogy a leírásban van ssh-n keresztül, de elszállt. Most nem működik a router. Próbáltam telneten keresztül rácsatlakozni és mount_root, firstboot, de firstbootnál ledobott :S Ilyenkor mi a teendő?
Elszállt alatt értem azt, hogy nem jött be semmi a 192.168.1.1-re
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #14205 üzenetére
És mostmár telneten se tudok belépni :S
-
-
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14209 üzenetére
Valamit rosszul töltött be először chrome, de ctrl+f5 után jó ott is Most már csak a wifi-vel szenvedek Ezt írja:
Wireless is disabled or not associatedPedig az Enable device az igaz értéket vesz fel :\
A wireless pont úgy néz ki mint a linkelt képen
(Sry a noobságom miatt )
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #14210 üzenetére
Na sikerült a wifi-t is megcsinálnom, újra flasheltem az egészet és luciból rögtön működött az enable, eddig ssh-n keresztül próbáltam Köszönöm a türelmet mindenkinek
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a routerre csatolt külső winchesterről wifin keresztül csak 600 kB/s a max sebességgel tudok letölteni? (Ez megegyezik a max letöltési sebességemmel) De eddig 2 MB/s simán volt, amit szintén keveslettem, ugyanis kábellel a winchester maximális átviteli sebességével tudok letölteni róla.[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
A vargalex-féle firmware-t használom, abból is a legújabbat.
Egy olyan problémám volna, hogy wifi-vel a fileátvitel sebessége (a csatolt külső vincseszteren) csak 2 MB/sec. Merre nézelődjek a beállítások terén? Hol lehet a hiba? (Kábelen keresztül a vincseszter max olvasási sebességén jön)
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Megint lehet, hogy hülye kérdést fogok feltenni, de nem tudom rá a választ és nem is találtam.
Az a problémám, hogy néha egy kis időre megszakad az internetkapcsolat, de a routert elérem, transmissionben is megáll a letöltés, de azt is ugyanúgy elérem, nem írja az, hogy nem válaszol a szerver, egyszerűen csak nincs adatforgalom, aztán rövid időn belül újra elkezdi és megy tovább az internet. Ez a router vagy fw hibája, vagy esetleg a hőn szeretett t-online-nál lesz a hiba?
Köszönöm a válaszokat!Ja és luci-t is elérem, mindenféle probléma nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz vargalex #14418 üzenetére
Igen én is arra gondoltam először, csak az a furcsa, hogy az összes LED(tehát az ADSL is) világít a modemen, mikor megszakad a kapcsolat, úgyhogy azért gondoltam, hogy router probléma lehet, mert eddig amikor megszakadt akkor nem világított mindegyik LED és csak úgy lehetett újra csatlakozni hozzá ha újraindítottam, de most semmi hasonló nem szükséges. Viszont ami a router mellett szól, hogy teljesen elérhető marad :S
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam feltenni a vargalex féle 0.8-at a 0.7 helyére, de egy jó ideje csak azt írta, h writing, és nem reagált semmire sem(se ctrl+c, se) puttyban. Gondoltam, hogy akkor kihúzom(ez volt a rossz döntés szerintem) és újraindítom, de újraindításnál nem villog a SYS LED. Sikerült téglává varázsolnom a routert vagy még menthető a dolog?
Köszönöm a válaszokat! -
Bucicimaci
tag
válasz vargalex #14765 üzenetére
Igen, megnéztem többször is direkt, firmware-t írtam a végére :S Ha nem azt írtam volna akkor mit lehetne még csinálni? Hátha mégis béna vagyok és félre is olvastam.
A soros portos bűvészkedéshez mit kell csinálni? Egy kezdőnek mennyire bonyolult? Ha nincs más lehetőség megpróbálnám, mielőtt kuka.
Ha minden kötél szakad, akkor a garancia az ugrott ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz vargalex #14768 üzenetére
Rendben köszönöm szépen a segítséget, megpróbálom ezt a soros dolgot, aztán ha nem sikerült visszaviszem és felrakom az újra a 0.8-at, ha nem adnak akkor megvárom az ösztöndíjat és veszek egy másikat, és arra rakom fel, de most már csak azért is
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget -
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #14770 üzenetére
Egy érdekes dolog történt. Leválasztottam a külső vincsit és az exroot partíción megtaláltam a root mappában a letöltött bin-t és és pár system mappát. Lehetséges, hogy a külső wincsire telepítette és utána azt nem érzékelte és ezért nem tudott bootolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic