Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666
    addikt

Szerintem osszessegeben joval kevesebb haszna van, mint az irasbeli kommunikacionak.
    +1. Mondjuk én nem bánnám, ha a telókban jelenleg elérhető "asszisztenseket" végre lecserélnék valami GPT-4o szintűre, mert jelenleg szinte teljesen használhatatlanok, főleg ha nem angol nyelven akarnék intézni valamit. Pl. vezetés közben magyar chat üzeneteket felolvastatni, szóban válaszolni. Google assistanttal még azzal is sokszor komoly nehézségeim voltak vezetés közben, hogy megértessem, milyen (angol nyelvű) előadótól milyen albumot szeretnék hallani Spotifyon...

GPT-4o hang üzemmódja egyéb felhasználási módokban (pl. telefonos ügyfélszolgálat) meg hasonló problémákat vet fel, mint a szöveges változat. Hallucináció, jailbreaking technikák miatt erősen korlátos, milyen felhasználási módra engedheti meg magának egy cég a bevezetését. Na meg ki tudja mennyit spórolna nap végén a cég az átállással... Élő személyes ügyintézésnél az ügyintéző (értelmes javadalmazás mellett) próbálja rövidre fogni a dolgot. AI chatbottal ha nagymutter elcseveg fél órákat azért ott lesz a végén egy kellemes API cost...

Az igaz nagy problema az a hallucinacio.
    Gond azért itt még az is, hogy komplex információhalmazt már nem képesek értelmezni a jelenleg elérhető modellek. Hiába a növekvő context size, amibe sokszor technikailag már akár bele is tudnál szuszakolni pl. egy kisebb kódbázist tokkal-vonóval, hamar borzalmasan leesik a kimenet minősége. Needle in a haystack benchmarkok eredményei gyakorlatban szvsz nem igazán köszönnek vissza. Azoknak a RAG technikáknak meg amiket eddig láttam, erősen felemás volt a hatékonysága.

Új hozzászólás Aktív témák