- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #3375 üzenetére
erre senki semmit?
(#3399) Pőze: én sem olvastam rosszakat róla, most nekem is az van a yarisba a toyota specifikusból, az octaviába is az megy a vw specifikus változata.....
-
Pőze
aktív tag
válasz
Evil Snowman #3398 üzenetére
De miért mi a baj vele? Nem olvastam róla rosszakat.
-
-
Pőze
aktív tag
válasz
diablo1984 #3394 üzenetére
Most vettem 2 ilyen olajat [link] kicserelem és megnézem változik-e. Most ugyan ilyen van benne csak vw/audi változat. Lehet ez a baj.
-
fattyu
veterán
Sziasztok,
e11 kombihoz létezett rács ami elválasztotta az utasteret a puttonytól? istennek sem találok az utángyártott kutyás oldalakon levő univerzális dolgoktól meg fázok.
-
Pőze
aktív tag
válasz
Evil Snowman #3391 üzenetére
3zz-fe a motorkód 2002 -es corolla 290 ezer km-rel. Olaj kb 8000km-el ezelőtt volt cserélve mannoil 5w-30-ra. Olajat amúgy nem eszi és semmi más tünet nincs csak reggel első indításkor csattog. Hamarosan viszem olajcserére és megnézem változik-e valamit. Olyan talán mintha a lánc nem kapna elég olajat az elején??!!
-
@ Pőze: Egy pontos motorkódot nem ártana tudni. Ha azt nem tudod, akkor típus, évjárat, köbcenti. Láncnak nekem is van hangja hidegen, de az egy percnél hallható zörgés nincs hála Istennek.
Első tippem nekem is hydrotőke lett volna, de pont az én YTS-emnél estem pofára, amikor mondta szerelő, hogy az 1NZFE-be nincs is hydro.
-
rob210
nagyúr
válasz
Ragadozó #3389 üzenetére
Ez nekem szelephangnak tűnik.
Nem lehet megtapadó hidrotőke?Teszem fel ezt úgy, hogy a toyota motorokhoz nem értek.
De nem rég volt ilyen tünettel nálam egy golf.
Ahol egy adalékolás és egy olajcsere utána megoldódni látszik a dolog.
Ott egyértelműen a hidrotőkékkel volt a baj. -
Pőze
aktív tag
Sziasztok. Van egy érdekes problémám a kocsimmal. Hátha van valami szakértő itt aki megtudná mondani ez normális vagy sem. Az első reggeli indításkor érdekes csattogó csörgő hangok jönnek a motor felől ami egy két perc után teljesen megszűnik. Csináltam egy videót is kb 1 percnél jön elő a hang.[link]
Szerintetek mi lehet ez?
-
lsc
nagyúr
Ugyan nem 1 zz, de 1.3 efe motornál 100-ból megállt, cserélve csapágysor, szimmeringek /szelepszár is/, új tömítések.Gyűrűk maradtak, semmi bajuk nem volt, csak az olajlehúzók ragadtak le. Ki lett pucolva minden, azóta egy gramm olajat nem eszik, már belement kb 40e. Nagy a gyanúm hogy itt is elég lenne egy új hengerfejtömítés, gyűrűhornyok pucolása és ennyi.
-
BigBear
senior tag
-
BigBear
senior tag
válasz
audi100td #3382 üzenetére
T22-nél ugyanez a helyzet.
Nem modell, hanem motorfüggő a dolog, az 1zz / 1.8, 3zz / 1.6 & 4zz / 1.4 motorokat mind érintette a probléma sajnos. A 2.0 tudtommal nem érintett, de azokat nem ismerem, nincs-e más nyűg.
A javítás gyűrűzést jelent, illetve a hornyok alapos kipucolását (esetleg plusz furatot a dugattyúra, maga a Toyota is módosította a furatokat, illetve 3 helyett 4 van a módosítottakon). Plusz persze tömítések cseréje. -
BigBear
senior tag
válasz
audi100td #3380 üzenetére
Szia,
sajnos a 2005 előtti 1.8 VVT-i motoroknál tényleg előfordulhat olajfogyasztás. Bele nem látsz, nálam (bár nekem T22-m van) pl. lábtól és olajtól függően 1500-2500 km-re fogyott egy liter olaj. Mindenféle látható jel nélkül. Nem füstölt, kipufogó sem volt olajos.
De szerintem ettől függetlenül megijedni nem kell tőle. Egyrészt nem biztos, hogy mindenkinél előjön, másrészt nem horror áron javítható a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Google Pixel topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest