Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz
PeeterssoN #2499 üzenetére
Gyujtásra teszed a kocsit.
Ha nem világít ki kell cserélni az izzót. -
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984 #2498 üzenetére
Ó értem köszönöm!
Csak még egy kérdés és tényleg nem zavarok már senkit ilyen kérdésekkel!
Honnan tudom megállapítani anélkül hogy megállna a kocsi, hogy hamarosan kifogy a benzin, ha nem tudom, hogy jó e a visszajelző lámpa? Konkrétan hogyan ellenőrzi egy ember hogy működik e vagy sem az a lámpa? -
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN #2497 üzenetére
na az ilyen apróságokat külön biztire biztosan nem rakják, minden más meg ott van a panelon leírva. ettől jobban szerintem sehol sem fejtegetik, hogy a belső világítás a rádió, a szivargyújtó, a műszerfali világítás ez mind az e10-es biztihez tartozik, még a nagyja inkább, de az apraját max kimérni tudod!
-
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984 #2496 üzenetére
Édesistenem...
Tényleg semmi különös dolgot nem szeretnék csak annyit tudni hogy ha pl ki kel cserélnem a műszerfalháttérvilágításának a biztosítékát akkor tudjam melyiket kell kicserélnem és ne kelljen végig mókuskázni az összes biztosítékot. -
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN #2495 üzenetére
ecu az a motorvezérlő, odb a külső csati és az annak kommunikációja, stb-stb.
amúgy mit akarsz ezzel? bizti a helyére, a helye számozva, vagy beazonosítható, akkor mi kell még?
-
PeeterssoN
őstag
válasz
diablo1984 #2494 üzenetére
Ok kössz!
A többi nehezebb!I/UP , ECU - IG , OBD.... stb...
-
diablo1984
veterán
válasz
PeeterssoN #2493 üzenetére
wiper az az ablaktőrlő lenne....
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #2492 üzenetére
Hoppá! Eddig tartott az öröm! Fogalmam sincs melyik hova való! Nagyjából még lefordítom hogy a "turn" az index lehet de vannak ilyenek hogy "wip illetve wiper" meg hasonló rövídítések. Ezek mik? Hol vannk ezek magyarul? Ilyen jellegű servízkönyvel nem rendelkezem!
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Satan_Claus #2491 üzenetére
Igen, köszönöm! Ez lesz az! Közben megtaláltam a tárolódoboz hátulján a matricát amin fel van tüntetve még az amper is.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus #2490 üzenetére
-
Satan_Claus
őstag
válasz
PeeterssoN #2489 üzenetére
"Fuse layout" keress rá guglin
-
PeeterssoN
őstag
Helló! Szerrtnék egy műszaki leirást vagy service manualt! Corolla e11 3zz-fe 2001 -es évjárat. Veselámpás angliai gyártás.
A bizosítéktábla leírása kéne, amin szerepel melyik biztosíték mihez való! Van ilyen egyáltalán vagy egyesével kel végigmókuskázni? -
zazahoho
őstag
Sziasztok!
Yaris II. 2008-as autóhoz kell vennem első féktárcsát. Melyik gyártót ajánlanátok, és melyiket nem és miért nem? Gyárit nem veszek az ára miatt, a betét már megvan az gyári. -
Pőze
aktív tag
válasz
kolosanyi #2485 üzenetére
Érdemes lenne elhívni magammal egy szerelőt? Elég súlyos összegbe kerül itt egy ilyen móka és semmi ilyen haverom nincs aki ért hozzá. Sajnos én is csak vezetni imádok de nem értek túl sokat a műszaki részéhez.
Igazából tetszik az autó azért képeken is látszik hogy elég szilikon és nincs lelakva. Az egyetlen amitől tartok, hogy 98-as. De tudom nem évjáratot meg km-ert veszünk hanem állapotot.
A színével már kezdek összebarátkozni épp ma láttam egy ugyan ilyet a városban és nem ennyire harsány mint a képeken.
-
kolosanyi
veterán
Mind igaz amit hallottál, az 1,3-as nem eszi. Van egy ilyen a családban 2003 óta és még 18 évesen, 220 ezer főleg városi km után is csak megy és teszi a dolgát, elpusztíthatatlan. Ha tetszik és elég nagy, vedd meg.
Nézd meg, hogy milyen állapotú a lengéscsillapító, ez az egy gyenge pontja a kocsinak. Ezen kívül, hogy eszi-e a rozsda, illetve, hogy minden izzó világít-e, minden extra működik-e.
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni autóvásárlással kapcsolatban. Végre úgy alakulnak a dolgok, hogy hamarosan vehetek magamnak egy kocsit. Eddig nézegettem a használtatókat és nagyon belopta magát a szívembe a régi E11 típus. Azt hallottam nagyon megbízható. Találtam egy példányt amin megakadt a szemem.
A kocsiról az az infó, hogy első gazdás garázsban tartott vezetett szervizkönyves, most cserélték rajta a fékeket a vezérműszíjat a vízpumpát és új gumik is vannak rajta és csak 150 ezer km-t futott. Itt Dániában rendszám alapján minden ellenőrizhető és ezt találtam róla még bővebben. [link]
1.3-mas motor van benne ami némi utána olvasgatás után a legmegbízhatóbbnak titulált. Valaki megtudja ezt erősíteni mert azt hallottam valamelyik típus eszi az olajat.
Sajnos a műszaki részéhez nem nagyon értek így nem tudom mit nézzek át majd rajta ha eljutok a vásárlásig. Jó lenne egy kis útmutatás meg vélemény tőletek. Sokat segítene.
-
kolosanyi
veterán
Vezettem új Rav4 hibridet. Ez az autó valami eszméletlen jó.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PeeterssoN #2478 üzenetére
Reálisnak tűnik az a fogyasztás, de én a táblázatnak hiszek, amiben vezetem, hogy milyen óraállásnál mennyit tankoltam
-
PeeterssoN
őstag
Nem hallom a motort a kerékzajtól.
De ha normális ez a kis kerregés akkor nyugodt vagyok. Egyébként mennyire lehet hinni a fed. komputernek fogyasztás adatok terén? 6.9 a fogyim 90% városi használat.
Nem birtam rávenni hogy kigyuladjon a lámpa, pedig már nagyon karcolta az alsó vonalat az üzemanyagvisszajelző mutatója. Vagy szar a lámpa vagy még volt benne elég benya. -
KMT
addikt
válasz
PeeterssoN #2476 üzenetére
2001-esben alig hallani a motort?
Nekem kifejezetten behallatszik. Vagy az 1.6-os halkabb lenne?
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #2475 üzenetére
Na megvolt az olajcsere szurők cseréje. Csak utána vettem észre hogy előzőleg azaz 206E km-nél
10w40 -et töltöttek bele (ajtó szegényre ragasztott matrica) , én meg 5w30 at rakattam bele. Igaz ez most 240E km-nél. De nem hiszem hogy változtattak volna a viszkozitáson. Amióta le lett cserélve az olaj alig hallható de tényleg füllelni kel hogy halljam ketyereg a motornál gázadásra. De ez is csak mikor már bemelegedett. Most a futómű lesz soron csak legyen végre időm. Zavar a minden buckánál megmozduló kormány. -
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #2474 üzenetére
Na csak megvettem!
Azt amit nem akartak eladni, de végül mégis megegyeztünk. Elhoztam eredetvizsga nélkül. Pedig igyekeztünk nyitva tartót találni, de nem volt vagy már betelt a kvóta. Nem baj a srác cége adott helyen van, ha gigszer lenne tanúm is van az adásvételről. Szóval ha gebasz van elkapjuk zsákot húzunk a fejére és annyi...
Amúgy nagyon jó fej srác, korombeli jól elbeszélgettünk.No de az autóról:
2001. -es Toyota Corolla Liftback Linea Terra 1.6-os.
Ecséém ez húz! És akkor ennyit az élvezetekről ennél az autónál!
A feleségem alig akart beülni ő Vectrát akart, szerinte ez ronda!(
oké szebb a vectra)
Mondanom sem kell szíven szúrt ezzel, de nem hagytam hogy elrontsa a jókedvem.
Mondtam, ha minden hónapban színház vagy éppen egy éttermi vacsora helyett szerelőnek akar fizetni hát csak tessék. Vagy éppen olajat töltögetni a híres ecotec motorba.Klíma rendben, ABS ...hmm rendben... hol éreztem hol nem vagy csak nem tudtam rendesen megcsúsztatni a kocsit.
Szervó: Nekem egy kicsit kemény volt a kormányzás, de simán forgattam álló helyzetben. Lehet fel kell tölteni?
Majd a szervizben ránézetek.
Kuplungnál volt egy kis érdekesség, amikor elemeltem a lában egy klattyanó hang volt azaz mintha lötyögött volna! Szóval olyan mintha a cipőd talpáról lepottyanna amikor elemeled a lábad, kb 1-2 cm. Amúgy nem éreztem, hogy gond lenne. Rozsda konvergált a 0 -hoz: A kerekek rugóinál volt egy kicsi de nem a rúgón konkrétan hanem a... nem tudom min de csak felületi.
Beltere hozza azt amit írnak róla szürkeség, unalmasság.
Remélem a szervizben vigyorogni fogok és nem sírni. +egy kérdés: márkaszerviz vagy maszekhez vigyem a kötelező olajcsere, szűrők és folyadékok cseréjét elvégeztetni? Márkaszerviz 50k toyota szervizakcióban! -
INMOTEP
őstag
válasz
PeeterssoN #2467 üzenetére
Én nem értelek benneteket,én például akárhány kocsit vettem mindet úgy vásároltam meg hogy kifizettem beültem elhoztam .Másnap harmadnap eredetvizsga átírás.Soha nem volt semmi gond
,pedig kb 20 kocsin vagyunk túl ha nem több .Én megértem azt is hogy mindenki fél ,de még az ismerős köreimben sem volt még ilyen hogy olyan feltétellel vásároltak volna autót hogy eredetvizsga nélkül megse vették volna .Főleg ha magánszemélyről van szó .Azt viszont az egyéb megjegyzésben nyugodtan bele lehet írni amit írtál
-
L4mie
veterán
válasz
én vizsga nélkül hoztam el, rá 4 nappal csináltattam meg a vizsgát, 1 heted van talán, nem emlékszem.
Mondjuk én toyota szalonból hoztam, azokban talán megbízhattam -
válasz
z123456789 #2466 üzenetére
nem a burán, a lámpatest fekete részén van felirat.
-
válasz
Hali,
Hát, én nem venném meg eredetvizsga nélkül, ennyire nem lehet sürgős. Írathatsz te akármit az adásvételibe, ha gáz van, akkor perelhetsz évekig, futhatsz a pénzed után, a kocsit meg nem használhatod, nem írathatod a nevedre sem. Egyébként az eredetvizsga kötelező, még az is lehet, hogy semmis eleve egy ilyen szerződés.
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Ma megyek egy gépállatot megnézni! Ha minden rendben van meg is venném és ki is fizetném, tehát már ma szeretném elhozni! No de! Nem lesz a közelben egy eredetvizsga állomás sem ha van is azok zárva vannak! Megkockáztathatom a nélkül elhozni? Előzetesen lecsekkoltam a kocsit adatok rendben voltak nem volt gond, még a km is rendben volt. Esetleg adásvételibe írjuk bele: ...ha az eredetiséggel kapcsolatban problémák merülnek fel, az adásvételit semmisnek kell tekinteni, a vételár visszafizetésre kerül a vevő részére! -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #2456 üzenetére
Erre még tudnátok mondani valamit?
"Külsőre még az volt fura, hogy az első lámpákba nem láttam semmi feliratot. Ez normális?"
Vagy rohadt vak vagyok, vagy nem tudom, de egy rohadt bötüt nem láttam a búrán. -
z123456789
addikt
válasz
diablo1984 #2464 üzenetére
Hát, akkor csak csak ott tartunk hogy jó vételnek tűnik.
Köszi mindkettőtöknek.
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789 #2462 üzenetére
Az sincs külösebben felületkezelve, így az is ès a futömű alkatrèszek is rozsdásodnak, de ez nem nagy gond, előbb-utóbb mindegyiket megfogja.
-
válasz
z123456789 #2462 üzenetére
amit bekarikáztál az a csonkállvány...de ha ott van egy kis rozsda az nem gond, a fékek ne legyenek rozsdásak és a kasztni..
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984 #2461 üzenetére
Jááááj!
Azt hiszem a szerelő is azt mondta hogy stabilizátor, ahogy körbe írtam neki telefonban.
Ez lesz az. -
diablo1984
veterán
válasz
z123456789 #2460 üzenetére
akkor a kép jobb oldalán jobb lett volna szemléltetni, ott minden látszik. netán a lengőkarra gondolsz? az alulról az a fekete nagy vas, az a talpassal rögzül az agyhoz! ha az rozsdás, nem nagy gond, öntött vas, ráadásul csak simán festik, nem tudja megenni az idő, rozsda fogja, de kivégezni a tömör vasat nem tudja!
amúgy most nézem csak, hogy ez egy farmotoros skoda lenne a képen? na a toyota az pont nem ilyen!
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984 #2459 üzenetére
Ami a gumiharang előtt becsatlakozik. A tengely része talán. Fú de rohadt béna vagyok a kocsi alkatrészekhez.
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789 #2458 üzenetére
a fehér festett részre gondolsz(nyúlvány), vagy a stabilizátorra(futómű alkatrészre)? mert amire a nyíl mutat, az a féltengely gumiharang, ha az rozsdás, akkor baj van!
-
z123456789
addikt
válasz
diablo1984 #2457 üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
z123456789 #2456 üzenetére
melyik képen?
-
z123456789
addikt
Csekkoltam ma egy kocsit.
Vagy nagyon jól adta el magát a tag, vagy elsőre belebotlottam egy korrekt eladóba.
Használt kereskedés, az autók javarészt egy zárt szalonban, gyönyörűen kimaxolva, tényleg mint egy úja autó szalon, csak ezek használtak.
Elmondása szerint szinte csak szervízkönyves, első tulajos, 150e km-ig hajtott kocsikat hoz be.
Mutatta a szervízkönyvet, azt mondta, akár ha tudok németül, felhívhatom a kereskedést, és ha bediktálom az alvázszámot, akkor annyit elárulnak hogy szervízelték-e a kocsit ott? Mást nem fognak elárulni, de ennyit megmondanak. Ezt onnan tudja, hogy már más vevő tesztelte így a kocsiját.
Körbe néztem a kocsit, illesztések rendben, néhol karcok a fényezésen, de mondja, nem fényezteti újra az elemeket, mert akkor bemérik itt neki, aztán jön az okoskodás, hogy törve volt. Kérdem, hogy szervízbe el vitethetem-e átvizsgálni? Azt mondja persze, de akár hátra is gurulhatunk, és nyomhatunk egy fékpad, rázópad tesztet, meg alámehetek az aknában. Éltem a lehetőséggel. A gép megfelelőt mutatott mindenre. Alámásztam, mondta hogy pár helyen, ahol úgy gondolták gond lehet a rozsdával, lefújták ezzel a rücsi?nevű anyaggal, mutatta is hogy hol. Pár helyen valóban látszott a frissen kent anyag. Egy valami volt számomra kicsit túl rozsdás, de szerelőm azt mondta (telefonos beszélgetésünk során) hogy az normális, azt kikezdi a rozsda mindegyik autónál. A képen jelölt rész, nem tudom mi a neve?
Külsőre még az volt fura, hogy az első lámpákba nem láttam semmi feliratot. Ez normális?
2005-ös kocsi, ~150e km-t futott Avensis.
Nagyon tetszett a kocsi, rettenetesen. Mondhatni belezúgtam, pedig nem vagyok kombi párti. Érdemes lejátszani azt a szervízes átvizsgálást, és lekéretni a Toyota rendszerből az adatokat? Ja igen még annyi, hogy az autó saját tulajdonuk, nem más nevén van, meg próbarendszámmal, és hasonlók. -
ennek egyszerű oka van, újonnan is drága volt.
A linkelt példány Luna vagy sol felszereltségű, ami megint feljebb vitte az árat.Én kb. 4 éve adtam E12-es 5 ajtós 1.4-esemet. Kb. még most annyiért mennek. Használt autók kereslete inkább felvitte az árakat. A corollák meg elég jól tartották mindig az árukat.
Ez volt az
:
-
KMT
addikt
válasz
z123456789 #2446 üzenetére
Ezek ilyen drágák? +2 év, +1 széria, + 1 misi.
Nehéz szó ez a szervizkönyv...
-
Dare2Live
félisten
benzinálló csövet yarishoz kb 20 max 30cm hol tudok venni? márkaszervízben 8.000Ft+
Elöregedett, csöpögött a 8éves yarison, bezzeg a régi 14évesen ilyen se volt....
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Háború Izraelben
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest