Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz
Kocska89
üzenetére
Írj egy pontos típust légyszíves, nem akarok hülyeséget mondani.
Ezzel utoljára a mondeonál találkoztam amikor kikopott a persely ami egy 700.- műanyag alkatrész.
Egyébként ilyen helyeken én lítiumos zsírt szoktam használni.
Ha valóban csak kenési gond.
De nagy általánosságban a persely szokott kikopni. -
Kocska89
tag
[link] Erről van szó.
Eleinte ilyen volt nekem is, wd40 óta rosszabb, kisebb kormánymozdításoknál is előjön. De elég nehéz megmondani honnan jön fentről vagy lentről. A mai napon azt mondanám fentről valahonnan, de 2 nap múlva lehet alulról hallom a gumi harangtól.Amint írnak kommentben, kormányoszlop összes csuklóját átfújtam, Würth HHS 5000 kenőolajjal, nem tudom ismered e jobb cucc mint a wd40, ez ragacsos, és tényleg ken.
-
Kocska89
tag
-
L4mie
veterán
válasz
thomeef
üzenetére
robbantópatront kell cserélni, TC nél jobban leírják

-
thomeef
őstag
Felhívtam ma a toyota szervízt, azt mondták hogy alvázszám alapján kell majd a légzsákokkal valamit csinálni, de majd csak 1-2 hónap múlva derül ki hogy mikor és mit pontosan, mert ez valami második hullámos akármi.

-
L4mie
veterán
Akkor van itt közületek olyan akihez lehet majd bizalommal vinni ha valami baja van a járgánynak?

-
Dare2Live
félisten
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
700még nem is alacsony. 1/2szfe [link]
-
Fr0z3n
őstag
Az enyém 850-es alapjáraton remeg, de nekem a bakokra kéne ránézni

-
rob210
nagyúr
válasz
Kocska89
üzenetére
Ez sajnos valóban ilyen.
Softwareesen lehet emelni kicsit az alapjáraton ha nagyon zavar de én nem javaslom.
Volt már akinek meg kellett csinálni mert megőrült tőle állítása szerint.Az egyik megoldás a motortartó bakok lágyabra cserélése, de én azt szoktam javasolni, hogy szokjon hozzá inkább a tulaj.

Egyébként a te motorod egy álltalam nagyon szeretett motor

-
válasz
thomeef
üzenetére
5W-40 félszintetikus, azt is lehet bele tenni, de az 5W-30 jobb (teljesen szintetikus)
Én Mobil 1-et ajánlom...Castrolt én se szerettem, igaz mi azzal dolgozzunk, régen sokat hamisították...Kocska89:
Nem biztos, hogy hiba sok toyota leviszi az alapjáratot alacsonyra, fogyasztás miatt, emiatt remeg...de tud a szíjhajtásnál rossz görgő miatt is, vagy motor kitámasztó bak miatt is...
3zz-nél ha nem ereszt, ne vegyétek le a kartert, felesleges...
-
Kocska89
tag
Az a gond aki tudna segíteni neki nincs aknája.
Nem tudom kérdeztem e már itt, az alapjáratom fura, rázza a kasznit. Fordulatszám az előírt érték, nem mászkál. 3zz-fe motor
Fojtószelepház, alapjárati motor tarkítás megvolt. Volt benn olajos kosz, de nem vészes. Nem változott semmi.
Volt olyan tipp is lambda szonda öregszik mérni kéne. Oszcilloszkóp lenne, de eléggé lent van a csatlakozó a motortérben, macerás lenne. Esetleg augusztusban leállás alatt.
Addig is valami tipp?
-
lsc
nagyúr
Toyota motoroknál volt gond a kenéssel, de nem az olaj hanem a hibásan tervezett olajvisszafolyó furatok miatt, mindegy milyen olaj volt benne. A toyota elismerte a hibát, sok motort garanciában cseréltek. Az e10 4 efe motorokon is leragadtak az olajlehúzó gyűrűk, de ez sem az olaj hibájából, mindegy milyen volt benne. Ez a több motor meg elég tág fogalom, ezzel az erővel én meg tudok nem egy motorról amelyik castrollal megy és semmi baja.
-
rob210
nagyúr
Nem megfelelő kenés.
Ami mondjuk lehet user hiba is de gyanús, hogy mind castrollal volt feltöltve. (valóban szakszervízben)
Csak ugye ott a generálra komoly összeget mondtak.Eddig egy volt ami egyértelmű user hiba mert 40ezrenként cserélt olajat

Komoly olajsár volt benne.A többinél hajtókar csapágy volt rendszerint a hiba ami a kenés elégtelenségére utal.
(több gyártó és típiusnál is előfordult) -
-
rob210
nagyúr
válasz
thomeef
üzenetére
Szerintem semmivel.
Nekem ugyan 5w30-assal van feltöltve minden cserénél, de nekem ez a gyári előírt.
Mégis sokan 5w40- el hajtják problémamentesen.A lényeg az 5 nem a felső érték.
De erről azt hiszem most komoly vita lesz megint.
Egyébként én a castrolt kb. Semmire nem tartom, max. lángost sütni jó, de ez is szubjektív.
A te gépedbe én 5w30 totalt tennék. -
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Nekem volt ez a "bombás" tisztítás. Semmit nem ért. Volt ózonos, kb 3 napig volt jó. A megoldás: klímásnál takaríttatás.
-
L4mie
veterán
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
nekem a spray amúgy nem sokat ért, de nekem eléggé be volt már büdösülve

vigyázz ne habot vegyél, TC-n volt róla cikk az káros lehet.
-
válasz
thomeef
üzenetére
olaj szintet gyakran ellenőrizd, ez széria érintett lehet olajevésben.
Gyertya, váltóolaj, kopó alkatrészek átnézése...Olajból csak 5W-30, 10000 km...ha nem az ment bele, legközelebb az legyen, vagy még idő előtt ledobni belőle...olajnyomás vezérli a VVT-i egységet, nem kell megijedni a vékony olajtól, ez a gyárija.
ja és, ha féknek nincs is baja, járatasd meg az elejét és hátulját is, csúszkák szeretnek ragadni...
Hűtőfolyadékot megnézni, szerintem cserélni se árt már...vízpumpák szoktak folyni még...
Szíjfeszítő és hátsó görgő szokott zajos lenni...hátsó átmenő csavaros, és hátulról lazítani!(régóta javítok toyotákat)
-
thomeef
őstag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Nemtom én az obiban vettem kis zöld dobozost 990-ért

-
thomeef
őstag
Hát amíg a funkcióját ellátja akkor ne foglalkozz vele, ha rosszabbodik meg cseréled.
(#1565) Tele von Zsinór: Lehet kapni direktbe klímatisztító sprayt. Beindítod a kocsit, klíma bekapcs belső keringetéssel. Benyomod a sprayt (magától kinyomja az egész tartalmat), becsukod az autót és 15 percig úgy hagyod. És kész

-
L4mie
veterán
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
én akció keretében pucoltattam a szervizben, nekem pállott büdös volt, porszag az most is van néha, de szerintem az nem annyira problémás.
thomeef: a probléma, hogy maga a tárcsai is eléggé korrodált, de szerelő csak azt mondta nekem, hogy fékezzek többet

-
thomeef
őstag
-
-
-
thomeef
őstag
Nah be is fotóztam

-
-
thomeef
őstag
Hát mostanában max vettem legot aztán ment is a szekrénybe mélyére, költözés, autóvásárlás stb.

(#1548) molnarpeter: Az lesz, bár ha nincs benne az agyában se akkor elég reménytelennek tűnik. Egyet találtam összvissz használtautón ami írja a tempomatot, max felhívom hogy wtf?

Jah igen normális hogy a pillanatnyi fogyasztásmérő városban 25-30 litereket is mutat? Meg volt már 60 is

-
thomeef
őstag
Sziasztok, a héten vettem egy 2004es Corolla 1.4-et, imádom
. A kérdésem az hogy vajon lehet e bele tempomatot szerelni? Illetve a középső (nyithatós) könyöktámaszt lehet a venni bele valahol vagy egyszerűbb kárpitoshoz elvinni? -
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
a belépés nem kötelező

-
Incubus
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek gyári Toyota cd-s rádiója, amit nem használ?
Megvenném. E12-be kelleneÜdv RG
-
caprine
senior tag
Az öcsém megkapta a céges Toyotáját, így innentől kezdve otthon 3 Toyota parkol az udvaron, 1 piros, 1 fehér és 1 zöld. Toyota fannak minősülök-e innentől kezdve?

-
Viszlát
addikt
válasz
psycroptic
üzenetére
Hat ez ezen az auton sajnos nem mukodik, de koszonom a faradtsagod.
Kozben sikerult megtalalni, felkapcsolt vilagitasnal a muszerfal gombot kell ketszer megnyomni es igy a normal fenyeron vilagit. -
psycroptic
őstag
-
psycroptic
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Nem tudom, hogy a Priusnál, hogyan működik, de nekem a Corollánál felkapcsolt világítás esetén a kilóméteróra nullázó/tekerentyű harmadik benyomására a műszerfal világítottságát jelzi amit akkor ha hosszan nyomva tartok, akkor szépen végigmegy az összes fényerőn és ahol tetszik ott elengedem a nullázót/tekerentyűt.
-
Viszlát
addikt
Sziasztok,
szülőknek vettem egy 2005-ös Prius 2-t, első Toyota a családban, eddig mindenki nagyon elégedett.
Egy dologra nem sikerült rájönni (ha van egyáltalán mód rá), mégpedig, hogy a tompított felkapcsolásakor ne vegye vissza a műszerfal fényerejét. Napos időben semmit sem látni belőle így... Próbáltam a manuálban infót találni róla, de sömmi. -
L4mie
veterán
-
lsc
nagyúr
Ha meg is mozdulna a tárcsa /amit nem hiszek, vagy a kerékcsavarok lazák/ akkor is csak egy szer koppanhat ha előre mész, mivel ha nincs fordított forgás akkor mitől "menne vissza" a tárcsa? Ez egy nagy hülyeség amit írtok. Így itthonról én sem tudom mi okozhatja de legalább ne találgassatok, főleg nem "ződségeket".
-
válasz
psycroptic
üzenetére
Az a rossz minőségű anyagok miatt van...nagyon sok tárcsával gond van mostanában, meg kis országunk a hulladék alkatrészt kapja meg...
Balról koppanás a féltengely felől is jöhet, ezt is szokták a toyoták hallatni, de az teljesen normális...szinte az összes csinálja

-
Warrriorrr
csendes tag
válasz
Mewryck
üzenetére
Bocs ha beleugatok,Hondam van, 6 gen Civic.szívtam olyan problémával, hogy eltört a fékbetét rögzítő kis lemezem es a ami letört belső oldalon volt. Pár fékezés után mire bemelegedett a tárcsa is nyikorgó recsegő hangot adott mert beleért a tárcsába, nem maradt a helyén. Persze fékhatásom a volt illetve kiesni sem tud a betét, de k.va idegesítő volt.Lehet Neked is hasonló filléres hiba lesz, amire nem is gondol az ember
-
-
válasz
psycroptic
üzenetére
Féknyeregre, stabszilentre nézetek rá...de toyotáknál van, hogy maga tárcsa mozdul meg, hogy miképp azt ne kérdezzétek és az koppan...
-
Mewryck
tag
válasz
psycroptic
üzenetére
ilyen probléma előfordult nálunk(ennek nem volt köze a fékezéshez) :kezdetben egy két koppanást lehetett hallani,de csak akkor, ha forgattuk a kormánykereket,később viszont már 90-es utazó tempónál vagy rosszabb minőségű úton szabályosan kopogott,elég erőteljesen,megoldás: két anyán kellett utánhúzni a kormányműnél
esetleg azt még megpróbálhatod, hogy kimész vele murvás,egyenetlen talajra (lassu tempó elég) fékezés nélkül állandó sebességen gurulva hallasz-e kopogó hangot, ill. parkolóban gurulva (lassu tempó elég) jobbra teljesen kitekered a kormánykereket majd balra,2-3 alkalommal megismételve,közben hallasz-e valamit;
szerk: tudom merész ötlet,de felvenni valamivel a hangot?
-
psycroptic
őstag
A betét az még jó állapotban van. Szóval én sem és a szerelő sem igazán érti. De ahogy olvasom íilyesmi gondok (#1505) Mewryck-nál is vannak.
Visszatérve a tárcsa egyenetlenségre: elsőnek azért cseréltettem ki a tárcsákat, mert fékezéskor berezonált(plusz a kopogó hang) a kormány, a műszerfal, meg szinte minden, erre mondták, hogy egyenetlen a tárcsa felülete. Erre mondtam, hogy legyen kicserélve. kicserélték kb. 1500km után újra előjött a rezonálás(plusz a kopogó hang). Visszamentem újabb tárcsa csere megint rezonanciamentes közlekedés 1500km-ig majd újfent rezonálás és kopogó hang. Megint csere most már a "gyárira" levezettem kb. 1470km-t és a kopogó hang már néha-néha jelentkezik de a rezonancia még nem. Szóval fingom sincs most már.
Azért köszönöm a hozzászólásokat.

-
Mewryck
tag
válasz
psycroptic
üzenetére
simán menet közben (véletlenszerűen jön elő és szűnik is meg elég hamar)
-
rob210
nagyúr
válasz
psycroptic
üzenetére
A toyóban hanggal jelzik a betét kopást az nem lehet?
Ha új akkor csak össze kell kopniuk, érdekes minden esetre.
Én továbbra is a tárcsa egyenetlenségére tudnék csak gondolni.
-
Mewryck
tag
válasz
psycroptic
üzenetére
nem jöttünk rá,hogy mi lehet ez(újkora óta nálunk van,kb 4-5 éves korában hallottuk előszőr,most 10 éves),kerékagyak jók,semmi nem lóg,kivittük egy kicsit hepehupásabb terepre is megjáratni,de a helyzet változatlan,sebesség változással eggyütt változott a hang intenzitása...néha előjön(ált. pár száz méterig),utánna megszűnik egy jó ideig(kb kétszer jön elő egy évben);
márkaszervíz nem talált hibát,elmentünk próba körre,ahogy elindultunk,kb 20 méter után megszűnt a hang
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

na most jól megmentett a fórumaláírásom, ugye milyen hasznos?