Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
válasz
GoTReX
üzenetére
Ha nem akarsz nagyon modolni, akkor igen, mert stabilabb és valamivel szebb is azért mint a 2011-es eredeti, de ha szénné akarod modolni meg overhaulozni akkor abból még mindig több van az eredeti kiadáshoz.
TSanya: újratelepítés helyett elég ha körülnézel a Data/Meshes/Landscape és Data/Textures/Landscape könyvtárakban, kipucolod, vagy azokat rakod újra. Kimozgatás és alkönyvtáranként visszamozgatás is célravezető lehet.
Újratelepítés egyébként nem nyúl a mentésekhez. -
L3zl13
nagyúr
válasz
TSanya
üzenetére
Ha csak textúra modokat használsz, akkor a mentések elegendőek.
Ha használsz más modokat is, akkor azokat vagy újra kell telepítened mielőtt betöltenéd a mentéseket az újratelepített játékban, vagy érdemes utána nézned, hogy hogyan kell eltávolítani őket és csinálni egy "tiszta" mentést még mielőtt újratelepítenéd a játékot. -
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég /még csak 46 órát toltam bele
/ elkezdtem a Skyrim SE-t, természetesen moddolva, ahogy illik.
Hétvégén belefutottam kettő új modba, telepítettem is őket, és valamelyik hazavágta legfőkép a talaj, és az utak textúráit.
Sok helyen az épületekét is, ez annyit jelent, hogy nagyon alacsony felbontásúak lettek, illetve az áldozatokon kék paca van vér helyett.A kérdéses modokat eltávolítottam, az összes többi modot ami belenyúl a textúrákba töröltem és újratelepítettem, de semmi változás.
Arra gondoltam, hogy törlöm, majd újra telepítem az egész játékot, modostól.
Mire figyeljek, a mentéseken kívül mit kell még elmentenem, illetve van ötletetek az újratelepítés helyett?
Köszönöm a figyelmet.
Üdv:
S -
GoTReX
őstag
Sziasztok
Nem játszottam még a Skyrimmel , csak az elődeivel. Megéri a második kiadás a felárat ?

-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Anno a sima Skyrimot felmoddoltam grafikailag elég durván, de sajnos csak 25-30 fps körül kaptam, úgyhogy nem is eröltettem a játékot. 2Gb-os GTX 960-am van. Az új SE-vel érdemes lenne megpróbálkoznom? Hátha kb ugyanolyan látvány kihozható, de jobban futna. Vagy inkább hagyjam, amíg nem lesz jobb vga-m?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Érdekesnek tűnik ez a mod. Kár, hogy nincs SE verzió belőle.

-
L3zl13
nagyúr
válasz
Melorin
üzenetére
Annyiban szankcionál, hogy moddolt játéknál letiltja az achievementeket.
De ezt megteszi akkor is, ha a bethesda saját platformjáról szeded le a modokat. Szóval 3rd party mod manager használata nem tiltott.
Persze van olyan mod is ami újra engedélyezi az achievementeket.

Ezzel azért már óvatosabb lennék, bár nem tudok olyan esetről ahol gond lett volna belőle. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
Beerdrinker
üzenetére
Köszi, ezen a modon keresztül (leírásból nexuson) rátaláltam a Trade Routers nevű modra, ami pont olyan, amit kerestem.

-
Melorin
addikt
Steam-es Skyrim SE-t is normál módon a Nexus Managerrel moddolhatom? Nem szankcionál a steam ha belenyúlok a játék fájljaiba?
-
Beerdrinker
tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Ezzel esetleg tehetsz egy próbát.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Egy modot keresnék non-SE skyrimra. Olyan létezik, ami a kereskedést újradolgozza, hogy az árak ne speech alapúak, hanem régió alapúak legyenek?Köszi a válaszokat!
-
-
L3zl13
nagyúr
Az eredeti Skyrim nagyon rosszul volt optimalizálva. Utána kijött hozzá fan made mod is ami javított a helyzeten. Plusz vannak modok a textúrák optimalizálására is.
Nem tudom a te esetedben ezekről volt-e szó vagy valamiért nem tetszett neki a géped, hiába voltak meg a követelmények. -
L3zl13
nagyúr
válasz
esikl012
üzenetére
Miért nem tudsz gyerekszobát venni? Tudtommal nincs semmi előkövetelménye. Nem használasz valami ház modot? Melyik háznál próbáltad?
Uragnak a snow elf könyveket kell elvinni amit a Forgotten Valley-ban találsz ahova a Dawnguard kiegészítő küldetésével jutsz el.
Durnehviir-t ha jól tudom 3-szor kell megidézni Soul Cairn-on kívül. Minden egyes alkalommal tanít neked egy szót a Soul Tear nevű shoutból. Azokat pedig unlockolnod kell sárkány lélekkel. Soul Cairn-en kívül idézted meg őt? Megtanultad mind a három szót? Unlockoltad őket?A neveket nem tudom visszafordítani a magyarítottra, elég bajom volt megérteni a screenshoton szereplő neveket.
-
awacs
tag
Az enerallal játszanék.Még az elején vagyok,de hiba nyomok "z"-t,meditálás alatt,nem reagál.Segítsetek lécci!
-
esikl012
tag
-
woryz
senior tag
válasz
L3zl13
üzenetére
Igen, mert a csávó(k) aki(k) csinálták az MO-t, átálltak az NMM-hez...
Pedig MO sokkal jobb (volt) szerintem, de hát ízlések. 
Ilyen konfiggal érdemes egyáltalán megpróbálni moddolni az SE-t?
Gigabyte GA-PH67-UD3-B3
QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz
8GB DDR3-1333
ASUS Radeon R9 270x (2 GB) -
woryz
senior tag
Jön a téli szünet, és visszahív Skyrim, node, kicsit fel kellene tuningolni a játékot... És mivel régen használtam modokat, ezért jó lenne egy kis segítség...

Érdemes a SE verziót moddolni, vagy még maradjak a régi bevált alapjátéknál? Ha SE, akkor nem működik a MOD menü, ugyanúgy lehet Nexus MM-ből indítani a játékot? Ha sima, akkor a MOD Organizer még működik?
Nem akarom szarra módosítani a játékot, régebben is csak SKYUI, valamint az unoff patchek, meg néhány alap grafikai mód volt fönn, ehhez most is tartanám magam, nem szeretnék napokat töltögetéssel és / vagy debuggal töltni. 
-
Desy
tag
... hogy legyen egy gondolatom az érdekes gépi intelligenciára és az esetleges tanulásra... ami persze vagy nincs vagy ha esetleg van akkor nagyon korlátozott.
A történet szerint a gyerek bejelenti, hogy van egy barátja. Róka... Az érdekesség, hogy a házon belül, megy a gyerek után. Az ágya mellett van, amikor alszik. Nem megy ki a házból a gyerekkel... így egyedül vannak mindketten. Egyszer a pincébe viszont lement a gyerek után... vesztére. A gyerek gyakorolt a bábun... és ha gépi tanulásnak lehet hívni a róka is mint egy jó tanuló rátámadt a bábura mérgesen ahogy a gyerek tette. Ahogy "látta". A gyerek erre ... szinte egy pillanat alatt kérdőre vonta... és már le is vágta. Nincs rajongás, nincs barátság... mint ha semmi nem történt volna szépen kiment a pincéből.Széltetőn viszont az őr, meggyászolta az elesett kollégát... hmm. Nos, pár vízköpőt szabadon eresztettem... a nagy arcú őrök örömére. Kicsit megritkították a lakosságot is.

Ezek az AI intelligencia történések időnként eléggé elvontak... de ez furcsa volt.
-
válasz
genndy
üzenetére
És tényleg, most olvasom róla a Wikit.
Mókás, hogy a sok végigjátszás alatt sosem idéztem meg. Mondjuk most is teljesen véletlenül, ugyanis a gömb felett harcoltam a párkányon jó pár falmerrel és ment rájuk az Unrelenting Force és akkor ezek szerint épp eltaláltam a gömböt is. 
-
-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Este ránézek a CK-ra, hátha az segít.
genndy: azt nemtom, sosenem használok magyarítást a játékokban.

-
genndy
addikt
Upsz, akkor bocs. Valójában meg sem próbáltam még regelni a Bethesda.net-re, csak a konzol miatt logikus volt az angol kiosztás...

Egyébként magyarítás nem kavarhat be, nem csak annak van regelési/belépési problémája akinek fent van?
Amikor bejött a Creation Club a főmenübe, az láthatóan megkavarta, nem lehet hogy emiatt bugzik a belépés is? -
Piszkos-Fred
aktív tag
Munkahelyen vagyok, ig nem tudom megnezni, de kozben gugliztam en is es lehetseges, hogy tenyleg nincs ott ilyen opcio, rosszul emlekeztem.
Viszont egy probat megerne a dolog, ha van ra fel orad, hogy gyorsan letoltod a Creation Kit-et, es azon keresztul probalsz meg belepni es linkelni az accountot? Egyfelol talan az nem fog lefagyni, mitn az SSE a mod menure kattinva, masfelol par mega az egesz, nem sok ido kiprobalni. Azert gondolom, hogy ez mukodhet, mert en a Fallout 4-hez keszitett Xb1/PS4 apro modjaim miatt krealtam a bethesda.netre eloszor, es mar akkor is csak ugy engedte feltolteni/publikalni a modot a keretrendszerben, ha egy, megvolt a steames profilomon a FO4, es ketto, ha linkeltem az beth+steam accountot.
-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Nincs ilyen opció, a linkelhető fiókok között csak Facebook és Twitch van a bethesda.net-en. Vagy rossz helyen nézem.

-
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Regeltem a bethesda.net-en, de ettől a MODS-ra kattintva a játékban ugyanúgy kéri a fiók létrehozását.
genndy: ezt már próbáltam, magyar kiosztáson van, a Shift+2 idézőjel, plusz ott vannak a magyar, ékezetes karakterek, csak az Alt+ kombinációk nem működnek. Próbáltam azt is, hogy átállítom a billt angol kiosztásra, de semmi, illetve, hogy a Steam nyelvét teszem angolra, de az is kapufa.
Időközben megtaláltam, ismert a probléma, sz*rul kódolták.

-
Piszkos-Fred
aktív tag
Nem tudom, de rajtad kivul meg sok embernek nem megy, egyszeruen lefagy az egesz a mod szekciora kattintva (ami azert is gond, mert ugyebar a load ordert is es a modok ki be kapcsolasat is az SSE-ben ott tudnad allitani, akar jatek kozben)
Akinek sikerult megoldast talalnia a problema, az
- vagy a virusirto/tuzfal/router stb. rendszeren/vedvonalon engedelyezte a SSE-hez kapcsolodo folyamatokat vagy IP-ket.
- vagy Win10-et hasznalt es azt a VC++ veziot tette fel, amelyet az SSE is telepitene az install utan, mert a beepitett bethesda.net keretrendszer erzekeny erre (ez egyebkent elmondhato szinte az osszes Bethesda jatekrol)
- vagy kilotte steamen a felhobe szinkroniazalast arra az idore, amig a mod menuvel foglalkozott.
- illetve paran irtak, hogy ha big picture modba valtja a steamet es ugy inditja, az is mukodik. -
woryz
senior tag
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
És vajon nekem miért nem megy? Sem Skyrim alatt, sem a Fallout4 alatt?

-
Piszkos-Fred
aktív tag
Egy probat megerne, hogy krealsz a bethesda.net-en accountot, linkeled a steames profilodat es a steam kliensbol inditva a jatekot, majd kattintva a mod menure mar nem fog kerni semmi uj infot/logint/stb sem.
Nalam legalabbis sosem kerte, hogy lepjek be, csak gyors auth es mar ott is a bethnetes modok listaja, legyen az SSE, Fallout 4 vagy akar a Fallout 4 szerkesztoje.
-
esikl012
tag
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam, működik.

-
Azt lehet vhol látni Steam Workshop modoknál, hogy melyik kompatibilis az SE-vel, vagy csak a leírásban van benne?
Szerk.: látom má, Worskhopon nincs SE mod.
-
Ma már havazott, úgyhogy már érzem, hogy elő kell vennem lassan a gámát.
Közel 900 óra van eddig benne, de télen ezzel szeretek játszani, szal új kari indul hamarosan. Addig még van egy kicsi a Fallout 4-ből, meg pár küldi a 4. végigjátszásból Witcher 3-ból, szal pár nap és indulhat a Fus Do RahFus Ro Dah
-
Desy
tag
válasz
L3zl13
üzenetére
... véletlenül ráestem a mozdonyos témára keresés nélkül. Egy videóban láttam. Hát, nem igazán volt megnyerő. Nos...
a harisnyás, rövidnadrágos és bikinis lánykák sem azok...
Ha valaki képes végignézni a kínálatot hozzám hasonlóan, akkor látja hogy kaftán alig van ám, nehezen akad kimonó és cheongsam amik megfelelő háttér történettel beleférhetnek a környezetbe. De a harisnya és a 20. sz. találmányai... sehogy.Viszont ami érdekes lehet az egy új faj megjelenése. Habár megfelelő regiszter nélkül, nem az igazi... mivel a buta NPC nem érzi az eredethez viszonyított különbséget a megjelenés váltás.
-
Desy
tag
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Erre... Szapolyai János uram jut eszembe. Várjunk békével és majd történik valami, ami nekünk is megfelel.
Ami azt illeti én még kíváncsiságból is kipróbálok dolgokat. Bár tény, kevés van olyan, ami tényleg vonzó annyira, hogy nálam érdemessé váljon erre. Sajnos szinte semmi normális ruha nem készül a rajongói környezetben és csak az újnak mondható rajongó Cyrodiil DLC hozott érdekes darabokat amik talán túlzás nélkül, de szerintem, bőven felülmúlják a játékban levőket. -
Piszkos-Fred
aktív tag
Gondolom az ilyen kiingások mutatják a játék végét.
Egyenileg lehet (hiszen aki mar ilyet rak fel, az valami nagyon olyan extrem hatast/elmenyt keres, amelyet nem talalt meg a jatekban), de altalanossagban nem hiszem, sot. Mar akkor egy rakas agyamant es a vilaghoz semmi koze mod jelent meg, ahogy megjelent a 2012 elso negyedeveben - kb 3-4 honappal a premier utan - a Creation Kit.
Ezek a fegyver modok nagyreszt ujrahasznositott es ujragyurmazott alakzatok, testek, texturak, amelyek ugyanugy megvoltak a Fallout 3/NV vagy az Oblivion mod kinalataban, es amelyeket ugyanugy kellett (fel)hasznalni a szerkesztoben, mint a tobbivel (koszonhetoen a motornak, amely alapjan ugyanaz a szutyok gamebryo/creation/stb. engine)
Az, hogy legalabb akkora elmebaj ez a mod, mint a jedi fenyszablya vagy a gozmozdonyos mod, az ketsegtelen. De, ha valaki ezt szereti, am legyen, amig nem az en kliensemet modositja, nem igazan erdekel

-
Desy
tag
... ahogy láttam átestek a ló másik oldalára páran. Vagy a sárkányéra... de azért egy próbát megért. Igaz, kissé ramaty a kivitelezés és sajnos nagyon kezdetleges a mozgássor, de ahogy mondják... talán, majd valaki megcsinálja jobban. [remélem nem] Én speciel a korhoz és környezetbe sokkal jobban illő "autómata" fegyvert tudnék leírni illetve illusztrálni annak, aki képes megalkotni mert azt én már nem... mivel nem vagyok grafikus.
Gondolom az ilyen kiingások mutatják a játék végét.
-
Desy
tag
válasz
esikl012
üzenetére
... nekem semmi. Direkt hátrahagytam mivel már előzőleg is gond volt a felvétellel. Ezért egyedül kellett mennem, megkeresni a látnokot. Majd visszamentem egy mentést és vittem társat, hogy legyen kit elküldeni... de semmi. Változatlan.
Majd elmentem sárkány taxival ... az meg simán lelécelt és nem várt utasításra. De semmi. A csaj maradt... az ajtó zárva és csak ő tudja nyitni... megint megállt egy játékfolyam. Borzalom.Sárkány taxi...
-
Desy
tag
Néhány harc erejéig elég érdekes felfedezni új társakat megismerve előnyüket vagy gyengeségeiket. És mert akadnak olyanok, akik nem tartoznak a saját körömhöz, hamar mennek is a dolgukra.
Amit látok, hogy a házőrzők nem igazán védik az otthont, csak az után kezdenek bármilyen akcióba, ha már a baj tényleges. Ha a támadó megöli valamelyik állatkámat.
Esetleg valaki... ? hogyan tűnhetne el a sárkány csontváz a ház elöl? Zavaró kép. Ráadásul egyet sem öltem meg as közelben. Hogy került oda? Borzalom. -
csaba951
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
1) 22-es szinten vagy, és még mindig nem vettél házat?

Whiterunban 5000 aranyért kapsz egy alapházat. Ezzel meg is oldódnak a tárolás gondjaid.2) Mert enchantingal tettél rá bónuszt vagy már eleve így találtad. Fegyvereket/páncélokat előbb kell a kovácsnál fejleszteni, és csak utána rárakni a bónuszt.
Smithing
Arcane BlacksmithHa ez már megvan, akkor az enchanted tárgyakat is tudod majd fejleszteni a kovácsnál. Csak ehhez level 60-as smithing kell.
Egyébként smithing-re is lehet enchanted gyűrűt csinálni. Meg kb. minden 20 level smithing (0->20;20->40; stb.) után egyre jobb minőségű fejlesztést tudsz a tárgyra tenni a kovácsnál. Neked nemsokára meg is lesz az első szintlépés ebben.
SZVSZ a fire bónusz hasznosabb a fegyvereken mint a shock. Szinte az összes ellenfél érzékeny a fire-re (vagy max. semleges) ezért többet sebez.
-
válasz
Melorin
üzenetére
Minél nagyobb értékű cuccot csinálsz (pl. drága nyakláncok, gyűrűk, csak ahhoz ugye gold/silver ingot kell meg lehetőleg flawless drágakő), annál gyorsabban fejlődik a skill.
Alapanyagot lehet találni is, meg venni a kovácsoktól. Nem kell elkapkodni, hogy azonnal 100-ra húzd a skillt. Fog az fejlődni szépen, ha nem dobálod ki az cuccot, amit találsz.
-
esikl012
tag
Sziasztok!
Ha egy képességet legendássá teszek, azon kívül, hogy visszakapom a rá tett képesség pontokat milyen előny származik még belőle? -
válasz
csaba951
üzenetére
De miért van egyáltalán további harc? Első lövésre azonnal meghal.
Fejlesztett cuccok nélkül ez max. a legkönnyebb nehézségi fokozatra igaz. Ahhoz, hogy 1 shot 1 kill legyen az ellenfél, mindenképp kell az archery meg a smithing fejlesztése.
Meg kiabálni ezerrel, az amúgy is jó móka.

-
csaba951
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Sokat jelentek még a páncél kiegészítő képességek is. Olyan sisakom van, ami Archery bónuszt ad. Olyan kesztyűm ami One-Handed bónuszt ad. Olyan mellvért ami heal és stamina bónuszt ad (egyszerre rá tudok tenni 2 tulajdonságot a 100% Enchanting).
Gyűrűvel, nyaklánccal is ugyanez a helyzet. Ezekre is lehet képesség bónuszt rakni.
-
csaba951
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
>az első lövés után lebukok és onnantól f2f van
De miért van egyáltalán további harc? Első lövésre azonnal meghal. Vagy a társakra gondolsz? Ha a közelében állt valaki, akkor az meglát. Ekkor visszalépsz pár lépést, és máris nem lát. És már kapja is a nyílvesszőt, lesből.

Ehhez nem árt, ha a Sneak -> Stealth-en van 2-3 pontod. Plusz a csizmádra is Sneak. Ha nem fényben állsz (pl. fáklya mellett), ÉS lopakodó módban vagy ÉS csak könnyű páncélban vagy, akkor gyakorlatilag nem látnak meg. Akár 3-4 méteres távolságból sem. Ezt, meg az íjat mocskosul ki lehet használni.
Ha többen támadnak rád, akkor jó ha van kísérőd, hagy hogy őt támadják. Meg málhásnak amúgy is jó. Ha nincs kiérő akkor idéz meg egy fire atronach-ot. Segít a harcban, meg elvonja a figyelmet.
Helyedben most ezekre tennék 1-1 pontot.
Archery
OverdrawOne-Handed
ArmsmanLight Armor
Agile DefenderUtána:
Light Armor
Custom FitMajd megint 1-1 pontot:
Archery
OverdrawOne-Handed
ArmsmanLight Armor
Agile DefenderThe Lover Stone
Ezt keresd meg a játékban. 15%-os bónuszt a skill növekedésedhez (egyszerre mind a 3 ághoz).Szerintem a Smithing, Enchanting, Healing (varázslatok között) gyakori használatával lehet gyorsan lehet szintet lépni.
Smithing
Minden küldetés után, a talált tárgyakat (fegyverek/páncélok) fejleszd fel a kovács műhelypadjánál/köszörű kövénél. Utána mehetnek rögtön eladásra. Másik módszer, hogy a kovácsnál sorra elkészíted az éppen legdrágább fegyvert/páncélt és eladod. Minél értékesebb, annál több xp-t kapsz rá.Enchanting
Szedd szét a talált enchanted tárgyakat. Minél értékesebb a tárgy, annál több xp-t kapsz rá. Varázslók közelében mindig van Enchanting asztal, ott tudod szétszedni. Egy 5%-os, és egy 20%-os tárgy szétszedéséből ugyanazt tanulod meg. Egy típust csak egyszer kell szétszedned, azzal örökre megtanultad.Healing
Minden harc után nyomj magadra egy healing varázslatot, amivel visszaáll az erőd. Sok kicsi sokra megy alapon egy idő után ezekre is szintet lépsz.>hagyom magam ütni a light armor fejlődéséért
Archery -> Overdraw és One-Handed -> Armsman-t fejleszd. Jobb kinyírni az ellenfeleket. Ha jól csinálod, a többséghez elég lesz 1 nyílvessző vagy 1 kardcsapás. Pont emiatt a Light Armor és a Block fejlődése nagyon belassul, mert alig lesznek közelharcaid.
Egyébként szintlépéskor nem kötelező elkölteni a kapott pontot. Félre lehet rakni későbbi elköltésre is. Mindig csak olyanra rakj, amiből közvetlen hasznod származik.
-
Melorin
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
A lopakodással minden rendben, a játék nagy részében lesből támadok, főleg íjjal (3x dmg)
A gond azzal van hogy az első lövés után lebukok és onnantól f2f van, amiben gyenge vagyok.Először szintet kell lépnem hogy elkezdhessek a tanácsolt dolgokra pontokat osztani. Viszont értelmes dolgokkal (hagyom magam ütni a light armor fejlődéséért) alig megy a szintlépés. Kezdjek el valami töltelék szakmát hogy azzal lépjek szintet? Szintlépéskor mi legyen a prio? One hand? Az a baj hogy kellene vagy 20 szintet lépnem ahhoz, hogy minden fontos perkre tehessek pontokat :/
-
törölt tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Kocsmázás közben hogy?

-
csaba951
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Én egykezes harcos vagyok, de a harci stílusom megfelel a thiefnek. Ezen a szinten már gyilkológépnek kellene lenned. Ilyenkor már max. csak a boss harcokkal lehet gondod. Normál ellenfelek 1 nyílra/1 csapásra fekszenek.
Próbálj meg kinyírni minél több ellenfelet távolról, lopakodva, íjjal.
Ha ellenfél van a könyéken, azonnal válts át lopakodó módba.
Ha óvatosan lépkedsz (nem szaladgálsz, vagy gyorsan gyalogolsz!), akkor kisebb zajt csapsz, nehezebben vesznek észre.
Értelem szerűen mindig a legnagyobbat sebző íjat és nyílvesszőt használd.
Íjakat mindig javítsd fel a smithinggel.
Smithingből csak a bal oldali ág kell.
Enchanterel tegyél tűz sebzést az íjra.
Enchanterel tegyél Sneaket a csizmádra.Archery
Overdraw
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már erős vagy.Archery
Eagle Eye
Nem létfontosságú, de ha van felesleges pontod, akkor még ezt érdemes.One-Handed
Armsman
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már erős vagy.Sneak
Stealth
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Sneak
Deadly Aim
Na, ez tesz terminátorrá! Ha lopakodás módban lősz íjjal az ellenfélre, háromszoros sebzést ad.Block
Shield Wall
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 2-vel már jó vagy.Block
Deflect Arrows
Hasznos. A pajzzsal kivédhetőek a nyílvesszők, így nem/kevesebbet sebződsz.Block
Elemental Protection
50% védelem a fire, frost, és shock damage ellen. Nagyon hasznos!Light Armor
Agile Defender
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Light Armor
Custom Fit
25% armor bonus, ha minden páncél darabod (sisak, mellvért, kesztyű, csizma) Light Armor-ból van.Light Armor
Matching Set
25% armor bonus, ha minden páncél darabod ugyanabból a Light Armor fajtából van.Alteration
Magic Resistance
Erre ízlés szerint rakhatsz 1-3 pontot. Ezzel a mágusok/vámpírok se amortizálnak le távolról, másodpercek alatt.Enchanting
Enchanter
Erre tegyél időnként 1-1 pontot. Nem kell mind az 5, 3-al már jó vagy.Enchanting
Fire Enchanter
Ezt már csak akkor, ha az Enchanteren már legalább 3 pont van. -
esikl012
tag
ben, Piszkos-Fred, IldiH köszönöm az infókat.

-
válasz
Melorin
üzenetére
Ha fullos a lopakodó ág, akkor azzal nagyon durcán lehet gyilkolni, persze nem szemtől szemben, hanem hátbatámadással (az a 1H-t is gyorsan fejleszti)... F2F kellenek jó cuccok. Ha nem is kraftolsz újakat, érdemes húzni a skillt, hogy fejleszteni tudd azokat a jobb cuccaidat, amiket találsz. Esetleg feltenni egy shield-et olyankor, hogy jobban tudj blokkolni.
-
Melorin
addikt
Szeretnék egy kis segítséget kérni mert úgy érzem nehezebben győzöm le az ellenfeleket mint kellene.
Thief vagyok, fullos lopakodó ággal, mellette íjászkodok, light armor és 1H weapon.
A lopakodással nincs is baj de a többi képességek nagyon le vannak maradva és alig fejlődnek. Egy normál ellenfélbe (nem boss és semmi speciális faj) bele kell ütnöm vagy 20-at mire megfekszik, engem meg közben szétcsap. 22 szintű vagyok, nem szeretném előlről kezdeni a játékot, szóval mit tegyek hogy felszívjam magam?
Köszi! -
Prosector
addikt
Ma 6 eves A Játék

Happy Birthday Skyrim

-
IldiH
tag
válasz
esikl012
üzenetére
Nem mostanában építettem, de úgy emlékszem, hogy bármikor meg tudod változtatni az adott épületrész jellegét, szerintem én többször elkövettem ezt
Kint a tervrajznál, ahol eredetileg kiválasztottad, hogy mondjuk könyvtár legyen, ott egyszerűen másikat választasz. Értelemszerűen az anyagot nem kapod vissza. -
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Egy probat megerne a kovetkezo:
- minden ertekes targyat amig felhalmoztal a kecoban osszeszedsz el elviszed mashova
- mentesz egyet es csinalsz egy backup mentest is errol, biztos ami biztos
- fomenuben kikapcsolod a DLC-t (Heathfire)
- belepsz (igy elvileg a haz - mint a dlc tartalma - eltunik)
- mentesz es kilepsz
- fomenuben bekapcsolod a DLC-t ujra
- es elvileg kezdheted ujra az egeszet.Aztan vagy mukodik, vagy nem.

-
válasz
esikl012
üzenetére
Nem lehet , ha bármire rákeresek gamefaq-n, steam community-n, mindenhol azt írják hogy ha felépítettél valamit, akkor az úgy van, ahogy. Csak egy korábbi mentés ami visszahozza, de az meg rengeteg bonyodalmat szül, ha közben mást is csináltál a játékban.
-
esikl012
tag
Sziasztok!
A tó melletti házat, amit saját magam tudok felépíteni ha valamelyik része nem tetszik vagy nem úgy sikerült ahogy szeretem volna, vissza tudom bontani?
A ház Pincwatch-The Guardian Stones között található, ha nem lenne egyértelmű. -
Desy
tag
Ami azt illeti ez is egy ócska és összecsapott tákolmány. Fogalmam sincs mit lehet élvezni egy ilyen alkotásban ha az állandóan szaggat, leáll vagy ... mint szinte minden eddigi nyitott világ esetén itt is sikerült kiesnem a játéktérről. Bár tény az is, hogy eltartott egy darabig míg megtaláltam a rést a falon.

-
Desy
tag
válasz
Piszkos-Fred
üzenetére
Értelmezve ezt a könyvet, az jutott eszembe, ha a F3, NV, F4 ... valaki összemásolja egy játékcsomagba, betéve plusz a neki tetsző egyéb közreadott változtatásokat, javításokat, felújításokat akkor senki nem szólhat ... mert új alkotást készített és ezért még a vállát is kötelező megveregetni ... ráadásul segítenek a játék készítők is neki tesztelni... és mert hatalmas munkát végzett, nyugodtan árusíthatja sok pénzért.

... bár csak ez ilyen egyszerű lenne...

Ez kábé olyan, mit ez a kép... örökké tetten érem őket, hogy "pusmognak", de nem történik semmi. Nem érkezik belőle... "új jövevény". Már Barstow is utalt rá mikor rákérdezett: Clem, hogy állsz a gyerekkel?

-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Otthoni gépemen telepítve van a steam és a skyrim LE.
A kérdésem az lenne, hogyha telepítem egy másik gépen a steamet és belépek a fiókommal, akkor fel tudom rakni ugyanúgy a skyrim-et és játszani vele? A mentés szinkronizálva lesz ugyanúgy (oda-vissza, bármelyik gépen játszva) ? -
vitaro
senior tag
A hibaüzenet alapján az Enderal a Steam könyvtárat, azon belül is a Skyrim-et keresi, amit érthető okokból nem talál. Nem tudom, hogy tört verzióra miként lehet feltenni (ha egyáltalán fel lehet).
Szerintem be kéne szerezned a Legendary Edition-t legális forrásból, arra gond nélkül fogod tudni telepíteni.
-
Piszkos-Fred
aktív tag
A modokat a modder kesziti, nem a Bethesda/CC emberei, ok csak segitenek, ha szukseges, illetve a vegen tesztelik, hogy ne legyen benne kompatibilitas gond.
Ha valaki lop(hat) a folyamat soran, az a modder. A Bethesda kenytelen elfogadni a modder nyilatkozatat (a szerzodes resze), melyben kijelenti, hogy minden asset, minden kulso forras a modder sajat munkaja. Ha kiderul, hogy nem, a modder fogja megszivni, valoszinuleg nem kicsit, a jogi felelosseg az ove.
Azt en sosem ertettem, hogy munkaert penzt kapni mint "melos" a munkaltatotol, majd egy kesz produkcioert penzt kerni a munkaltato reszerol miert isten ellen valo vetek, de biztos nalam van a gond.
Speciel a valodi eletben nalam es a vilagban is igy mukodik a dolog: rengeteg olyan folyamat/teendo van, amelyre vagy nincs szaktudasunk, vagy nincs megfelelo emberunk, vagy nincs kapacitasunk es igy ezeket a folyamatokat masok, kulsos emberek vegzik el, megbizasi vagy vallalkozasi szerzodes kereteben.
Fallout 3 es 4 eseteben valoszinuleg a settlement menedzselesre gondolsz, amely viszont tenyleg arcpiritoan nagy lenyulas, mert kvazi egy az eygben a FO3-hoz keszult RTS lett belerakva a FO4-be, igaz, lenyegesen kibovitve. De itt megint csak azt tudom mondani, hogy otletet nem tudsz levedeni, barki barmikor csinalhat hasonlot, meg akkor is, ha messzirol uvolt rola a nyulas. Legujabb peldakent tudom mondani neked pl az Orville nevu Mcfarlene sorozatot, amely minden, de minden elemeben egy Star Trek, de megsem az, mert pont annyit valtoztatott rajta a keszito, hogy ne lehessen belekotni. De, aki csak egy reszt is latott belole, az tudja, hogy ez ST koppintas. (mas kerdes, hogy a dolog szandekos, bar sosem mondtak ki, mert akkor annak jogi kovetkezmenye lenne). Vagy lehetne sorolni a PUBG altal keltett Battle Royale klonozasat az elmult hetekben, honapokban, pedig maga a stílus regota a piacon van, csak most lett "meno".
Annyit meg hadd tegyek hozza, a Creation Club jelenleg teszt uzemmod egy proba. Ahogy irtam is, egy 6 eves jatekhoz nem fogsz uj dolgot kapni a CC kinalatabol. Viszont a hamarosan erkezo kovetkezo Bethesda jatekoknal mar a CC lesz az elsodleges (valoszinuleg a CC-n keresztul fejleszto modderek tobb lehetoseggel fognak majd rendelkezni, tobb forrassal tudnak majd dolgoni), es akkor lesz az igazi "puding probaja", nem most. Most csak azert lett elesitve, hogy lassak, hogy mukodik, mit kell javitani, stb.
Illetve, 20-20 millios eladasok feletti ket jateknal, a FO4 es Skyrim lehet kockaztatni a Creation Clubbal, mert ennel a ket projektnel kart mar nem tud okozni a negativ visszhang. Ellentetben azzal, ha az uj jateknal aktivaljak eloszor es a nepharag akkor csap le ra.
Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy arrol nem is beszeltunk, hogy a Creation Club modok, mivel hivatalos Bethesda produkciok lesznek, peldaul PS4-en tartalmazhatnak olyan extra forrasokat, amelyet nem tartalmaz az alapjatek. Ugyanis a Sony nem engedi, hogy kulso texturat, kulso fileokat is hasznaljon a mod, csak azokkal lehet dolgozni, amelyek a jatek reszei eleve is. Na most a CC-s modokkal lehet uj teruletet, uj texturakat, uj megoldasokat, uj alakzatokat, testeket, hangokat, stb-t hasznalo modokat is hasznalni, amely a PC-seknek evidens, de konzolon korant sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/ elkezdtem a Skyrim SE-t, természetesen moddolva, ahogy illik.

Pedig MO sokkal jobb (volt) szerintem, de hát ízlések.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a harisnyás, rövidnadrágos és bikinis lánykák sem azok...