Hirdetés
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blackeventer
csendes tag
válasz
lasse001
üzenetére
Szia C6K készüléken a mozgó kamera részeknél a kép sokkal simább akadás mentesebb.
Azért írom, hogy "sokkal" jobb, mert telegram csoportba írták páran akik felrakták az img firmwaret elsőként, hogy kevesebb az akadozó kép és tudatosan figyeltem erre míg ki nem jött az OTA frissítés és valóban jobb.
-
Buxi72
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Telekom TV előfizetése (a smart boxos, internet alapú)?
Milyen a tv adások képminősége? Akár önmagában vagy pl. a Tarr koaxos képéhez viszonyítva?
A tv- m egy 75C7K. -
Nagya21
addikt
Tegnap felraktam az 55C805-re a V590 frissítést.
Müködik......
Nemtom mi változott, mert 99%-ban arra használjuk a készüléket amire val, TV-zünk rajta, ott nincs változás.
A képe még így 1 év után is marha jó.....
Üdv Nagya -
hunaqua
addikt
Akkor a 85C6K tévére ez a V590 a legfrissebb ? Ezt rakjam rá?
-
vargalex
félisten
válasz
boborján2
üzenetére
Itt szerintem az AI sem azt mondja, hogy a natív lejátszó közös, hanem csak annyit, hogy a hardware-os dekódolás azonos. Ez nyilván így van, mert a hardware nem változik. Az már más kérdés, hogy melyik lejátszó mennyire használja a hardware-t dekódolásra, mi van a HW képességekből egyáltalán megvalósítva benne.
-
boborján2
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
A gyártó pont sz@rik az egészre
Nekem is nyolc évet ír (65C835), gyakorlatilag meg 1db frissítés nem jött rá, manuálisan keresve sem.
Ami frissítés volt azt magamnak tettem rá pendrive-ról , a frissítéseket a ma már nem működő onedrive linkről szereztem.
Nagyon szeretem a tévét mert gyors ,kényelmes , brutál jó panel , de maga az update rendszer egy határ sz@r.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Hardver szinten nagy különbségek tudnak lenni a készülékek közt, nagyon nem mindegy milyen licenszeket vesznek meg a gyártók a készülékhez , és az se mindegy milyen a szoftver tudása kodek szinten.
Volt már több lejátszóm, mert sokszor nem voltam megelégedve a TV-k lejátszó képességeivel, illetve képmegjelenítési tudások is eléggé gyengék voltak.
Az első jobb média lejátszóm egy WD TV LIVE volt ezt váltotta egy Popcorn A100-as lejátszó, most a TV-hez megtartottam egy Google Chromecast with Google TV 4K készüléket, eddig ez hozza az elvárt szintet nálam, pedig már nem mai darab, és esélyes hogy a szoftveres támogatás ennél el fog halni lassan. Igaz erre is kijött az Android TV 14-es verzióval. -
Csorbi
addikt
Ezek egyébként neten keresztül rendben megérkeznek a TV-re (idővel)? Vagy a gyártó b.szik az alkotmányra nagyívben
Csak mert (nem tudom itt mennyire köztudott, de...) elviekben minimum 8 év folyamatos firmware frissítést vállalt (vagy kötelezték) az EU-ban, itt pl. az 55C735X2 EPREL-tanúsítványa olvasható: [link]
De a fő adatbázisban mindenki keresgélheti a saját modelljét: [link] -
boborján2
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
chatgpt ezt monjda erre....:
Azért játszik le egyik app döcögve, másik sehogy, harmadik hibátlanul, mert bár a hardveres dekódolás közös, a konténerkezelés, pufferelés, időzítés és szinkronizáció apponként teljesen eltér
Tipikus okok:
nem szabványos MKV header
DV RPU elhelyezése eltér
hangsáv előtt felirat track
hibás időbélyeg (PTS/DTS)
túl sok referencia frame
stb...
Kodi:
✔ figyelmen kívül hagyja
✔ korrigál
✔ továbbmegy
Gyári:
❌ elhasal
❌ nem indul
Most akkor hogy van? AI is azt mondja amit én, hogy a maga a natív lejátszó ugyanaz, az android renszer beépített lejátszója , a hiba a "körítés"ben van. -
zsolt501
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Vedd úgy hogy ki vagy javítva, ez nem igaz, pláne nem Kodi esetén, de még Plex esetében sem, mert pl. van olyan videó amit a gyári nem vagy eléggé hibásan játszik le, de a Kodi hiba nélkül, de ez igaz Plex esetében is, pl van olyan filmem amit a plex eléggé döcögve visz, más lejátszó meg döcögés mentesen.
A gyári lejátszó a fapadossága mellett több videót el sem indított, most felsorolást ne kérjetek mik voltak, lényeg hogy volt. -
boborján2
senior tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Én meg úgy tudom hogy ahol HW decode van (ideális esetben mindenhol) az a tv natív belső lejátszóját hívja meg.
Szóval ha a nova player , meghív egy másik külső lejátszót , akkor valóban az elindulhat , de a lejátszás ott is ugyanazon a natív belső lejátszóban történik.
Javítsatok ki ha tévedek...
-
Kelvin
őstag
"Sziasztok! Ha esetleg valaki nem tudná: A TV saját Médiaplayer-e csak UPNP-t lát és nagyon primitív a felülete. DE a Novaplayer tud SMB-t is, és azt is tudja, hogy a betallózott videót nem ő, hanem egy feltelepített, kiválaszható player játsza le. Ebben az esetben nem kell semmit állítgatni a Nován, csak kijelőlni a lejátszás másik lejátszóval-t. Én a Novával SMB-n betöltetem a filmet, kiírja az adatokat, tartalmat stb, majd a natív playerrel lejátszatom."
Szia! Nálam nem ajánlja fel a natív lejátszót mikor elindítanék valamit, csak pl. a VLC-t ,mert az is telepítve van. Te, hogyan látod, vagy mi a neve a natív lejátszónak a listán? -
Kronk
őstag
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V620.
TV models ....C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)V8-T615T03-LF1V620.000880
V620 OTA
@FirmwareTCLbot
LINKbuild date= Jun 13, 2025
build.date.utc= 1749809857
security_patch= 2025-05-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR28:user/release-keys
revision= 000880
OTA size= 1.97 GB -
Hunor27
csendes tag
Igen közben észre vettem ,törölni nem engedte a hozzá szolásomat ,de érdekes 55" mért nem adtak mind1

-
boborján2
senior tag
Lehet elbeszélünk egymás mellett....
Nekem nem a local dimmingel van problémám, az jól működik. Vagy esetleg arra gondolsz hogy a tv local dimming algoritmusa akad össze a DV dinamikus metaadat kezeléssel?
Mert ezesetben kérdés mi a jobb , DV local dimming nélkül vagy egy HDR10 local dimmingel?!
(én utóbbit tippelem jobbnak)
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Mi a módja a garanciaidő meghosszabbításának?
A TCL weboldalán feltöltöttem minden szükséges adatot, számlát, fotót a sorozatszámról... mégis csak ez a kép fogad. Gondolom ez így kevés, nem?
-
boborján2
senior tag
-
Steve2006
tag
Az érdekelne, hogy a Viktor által a V486 vagy későbbi FW-ekhez készített kalibrációja jó-e a legújabb V590-hez (C765)?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem én is a TCL55C6K és C7K modelleket, kb. 2 - 2.2 méterről lenne használva. Megéri a +70 ezer forint plusz a kontrasztra és színekre? A 65 colos c6k is annyi kb mint a c7k, nem tudom érdemes e ilyen kis távolságra. Kinek mi a véleménye? Esetleg más gyártótól ami ennyire komplex és a képe jobb?
-
boborján2
senior tag
65C835-ön ki lehet valahogy "globálisan" kapcsolni a DV -t. Sajnos továbbra is random előjön hogy a filmben a jelenetváltáskor tippre 100-150-200ms -t késik a fényerő szabályozás.
Az odáislg oké ,hogy pl. vimu playerben le lehet tiltani , így mondjuk a HDR10 alapsávval megy a tartalom. Csak a családban nem mindenkinek ez a preferált lejátszó. +A ha íjra lesz netflix előfizetés akkor az megint gáz, mert ha jól tudom csak a DV abban sem tiltható.
Chatgpt szerint a fejlesztői beállításokban xyz menüben le lehet tiltani, de sajnos amit mond ,az a menü nem is létezik.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Jelenleg v486-on vagyok c745-ön. Ha frissítek v590-re de valamiért nem tetszik vissza tudom tenni a v486-ot? A V590 Google tv 14 már és nem tudom lehetséges e android verziót vissza ugrani.
-
hunaqua
addikt
Persze, hogy ízlés dolga ,meg méret függő ,de kinek milyen beállítások jöttek be a C6K tévén?
-
mjuti
tag
Sziasztok,
P7K mennyire ajánlott, van itt valakinek? 50 méretben 120-ért megéri? Köszönöm -
nicu71
addikt
C7K ra tette már fel valaki? Esetlegesen hangon reszeltek valamit?
Telegramon valaki arra panaszkodott hogy Smarttube gondjai adódtak .. -
Kátai
senior tag
válasz
szabochris
üzenetére
Én ezt [link] használom (C6K).
-
jose999
senior tag
válasz
Blackeventer
üzenetére
Lineáris tv csatornák (one CI card) nézése közben, ha bekapcsolom a szuper felbontást, élesebb/tisztább a kép
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer
üzenetére
Tényleg van ilyen mód, de én nem látok érdemi különbséget, illetve van még a Precíziós részletek funkció is ami csak Dolby Vízió módban kapcsolható be, ott látok némi különbséget a képen, de nem tudom eldönteni hogy ettől jobb e a kép így, ezt tesztelni kéne még.
-
PuMbA
titán
válasz
Blackeventer
üzenetére
"Páran azt írják 4K tartalmakná a bekapcsolása segíthet részletesebbé és élesebbé tenni a képet."
A 4K tartalmak már alapból élesek és részletesek, szóval pont nincs értelme mesterségesen még részletesebbé és élesebbé tenni

-
Hunor27
csendes tag
válasz
Blackeventer
üzenetére
Igen azt írja,de mivel én 4k tartalmat küldök tv így nem működik ,de a leírás alapján feljavítja képminőséget
-
Blackeventer
csendes tag
A tcl telegram fórumon sokan beszélnek egy új beállításról miután frissítettek a v590-re.
A picture settingsen belül a claritynál van egy plusz super resolution opció is.
Páran azt írják 4K tartalmakná a bekapcsolása segíthet részletesebbé és élesebbé tenni a képet.
Valaki aki megpróbálta mesél erről? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Hunor27
üzenetére
V486- os volt, de érdekes módon most megnéztem a TV-ben a kiadási naplót, és ott azt látom, hogy a V412-es volt az utolsó és az a fura, hogy azt a mai napi dátumra teszi, mikor most a V8-0012T01-LF1V590.002719-es verzió van, a 486-os verziót nem is jelzi- pedig az volt eddig.
-
válasz
Hunor27
üzenetére
A telepítés menete pont annyi volt, amennyit oda leírtam
nem kell kicsomagolni, egy kérdés lesz még az ellenőrzés után, hogy most vagy később, egyébként minden automatikus. V538 volt fent előtte.
A Telegram csoportban 2.0-s pendrive-ot ajánlottak, egyébként ezt szokták PC BIOS/UEFI frissítéshez is. Meg lehet próbálni 3.0+ pendrive-val is, de azzal kevésbé garantált a siker. Viszont FAT32 legyen mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- World of Tanks - MMO
- Lexus, Toyota topik
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Fotók, videók mobillal
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Mikor pukkad ki a robotlufi?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- MSI+Intel Combó! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Amúgy a gyári lejátszóval nekem eddig semmi bajom nem volt, csak nagyon fapados a kezelőfelülete.

Vhiktor