Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balkoger
tag
-
edeleny
őstag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Valószínűleg ez jöhetett elő tegnap este! Ezen húztam fel magam.
A gyerekek elkezdtek nézni egy régi filmet, szerintem még avi kiterjesztesű, és borzalmasan kiégett volt a kép. Aztán Mozi módból váltottam és jobb lett.De a DLNA lejátszásával egyenlőre nem tudok mit kezdeni!
-
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Azt mondta az egyik idősebb szervizes, ekkora gamer monitor szerinte nincs 1.5 milla alatt. Erre csak ráírták
de az sose biztos. Mondom, ember, ezzel reklámozzák. Egy naccsomó tv tud már hdmi 2.1-et meg vrr-t.
Nekem 280 k is kemény pénz, az is igaz. Nem vagyok módos.... Hosszú távra vettem (volna), évekre a tv-t.De ő még az analóg világban nevelkedett, bevallotta.
Mindegy, ment már 2 órát, eddig nem szakadt meg a kép. Előtte volt hogy percenként is.
Amúgy v84 óta nincs új szoftver? Bár nem tudom, fel merném-e most tenni
Amúgy én bemondtam Székesfehérvári központnak a panrlcserét, mailban ecsetelve a tüneteket. Rendeltek is, mivel Lengyelből jön. Ez a TCL állítólag ex-Thomson. És tán ott is készül. Attól hogy kínai....még hamisítvány
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ok, de ha ez lesz a trend, hogy befejezetlen hibás szarokat adunk ki, majd talán 2 év múlva használható állapotba hozva, akkor nem kell árulni. Vagy visszakérjek 150 ezeket, hogy ha befejeztétek, majd megadom?
mindegy, szóval ez nonszensz. Eladom a hdmi 2.2-t ennyi erővel....
Nem merek új autót venni, hátha csak 3 kereke lesz, meg nem tud tolatni, meg az ajtó befelé nyílik
amúgy csak ritkán áll le autópályán 140-nél. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya
üzenetére
Na igen.
Bevilágítás szerencsére nálam sincs.
Ez majdnem a valóságot mutatja: kép de az a minimális kékes árnyalat sincs szemmel nézve. Ha normálisan színezett DV filmet indítok el(azaz nem sötét és szürke árnyalat az egész film...) akkor gyönyörű a kijelző.
Egy kiadós DV film után viszont ilyen a sávosodás: kép
(értelem szerűen a kijelző közepén lévő fekete folt a kamera miatt van)
Jobban megnézve látszik a befejezett film alsó "fekete" csíkja is. Ez a csík kis idő után eltűnik. -
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya
üzenetére
"Amúgy ha lenne a tv-n ld én valószínű azt is kikapcsolnám mert engem nagyon zavar főleg a feliratok körüli fények"
Ebben szerintem a rommá istenített Sony a fos manapság. Nagyon jó a megjelenítő, a színek, a képfeldolgozó proci (amiben a panasonic hcx-1 proci szerintem még jobb akár LCD vonalon is, vagyis még a Sony-nál is jobb mozgásmegjelenítésre képes), de LD esetén pl a Sony XH9000-nél talán 32db LD zónáról beszélünk (75" esetén is). Ilyet láttam otthoni körülmények között (75") és lepotyogott az állam, olyan fos volt a blooming és ehhez nem kellet semmilyen statikus teszt sem (elég volt akár egy YT-ba belépni és a szürke alapon levő "ikonok" körül mindenhol botrány volt, vagy egy HDR videó). Ezt követően mikor butácskán érdeklődtem a Sony topikban, hogy mi lehet a gond (a TV, vagy ÉN
) kb azt az egyöntetű választ kaptam hogy nem olyan vészes / nem azt kell nézni / át kell állítani a feliratot fehérről sárgára
/ .........
Én a samu-mból szinte nem tudok bloomingot kicsikarni, a fekete az LCD vonalon masszívan fekete, a kontraszt nagyon jó, ellenben mozgásmegjelenítésben szerintem bőven elmarad a Sony-tól (Panától végképp), nem droidos, mint pl a TCL (tizen, ami nem rossz, de azért na), nincs DV,.......Ezzel az egésszel csak annyit akartam mondani, hogy baromi jó tud lenni az a FALD csak legyen mögötte kellő zóna és/vagy e tekintetben is megfelelő hardver/szoftver és ha ez mind összejön, akkor val Te sem kapcsolnád ki
-
gyűrű
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Igen sajnos a Sony X90j Rtings oldalán kb. két hete postolták ezt..
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Közben most jöttem vissza egy sorozatepizód megnézése után, a szóban forgó felvétel egy rarbg-ről leszedett 1080p-s webrip, direkt kapcsolgattam közben, elindítottam-leállítottam, beletekertem, rendben volt végig, képminőség szintén. Egy másik 2 gigás .mkv filmnél szintén. A kérdéses cucc, amivel probléma volt, egy Comedy Centralról felvett önálló est mpeg2 formátumban és mp2 sztereo hangkódolással. Ezzel szenvedtem lassan 4. napja, de ezek szerint ez a felvétel a ludas, ami megfekteti az egészet, és nincs más gond.
Legalábbis nagyon remélem...Figyelem továbbra is, de remélem, hogy tényleg ez volt a gond.
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Szia!
Az imént telepítettem fel az általad javasolt újabb szoftvert, sajnos a korábban tapasztalt Plex-beli problémák - képvibrálás, hang halad, kép áll, beletekeréskor csak tölt és semmi nem történik - továbbra is fennállnak, viszont azt vettem észre, hogy ismerős által velem megosztott Plex-tartalmak gond nélkül indulnak, nincs vibrálás, indítás-szüneteltetés azonnal reagál, kép együtt halad a hanggal.
Tényleg nem tudok rájönni a probléma okára....

-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Újabb szoftvert nem talált, hálózati keresés szerint a legújabb fut rajta. A mozi módot és a képjavítók kikapcsolását kipróbálom. Az az igazság, hogy a képi beállításokat kíváncsiságból állítgattam, lehet, már emiatt is van katyvasz.
Plex esetében nem tudok rájönni a hibára, megpróbálom letörölni és felrakom újra, hátha megoldódik, de nem tudom elképzelni, mi okozhat ilyen akadozási meg kép áll, hang halad-anomáliát. 2,5 éve használok Plexet, de ilyet még nem tapasztaltam, ha volt is valami, azt egy kényszerített leállítás utána újra belépés megoldotta, most ez sem segít.
-
t-joco
tag
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Most akkor ez felvet még egy dolgot. Így is sokszázmillió típusszámú készülék van a világon. Ha megváltoztatom a hardvert, akkor kvázi mindig illik új típusszámot adni. Amúgy meg látszik hogy nem hülyék, ott nem nyeletik le a xart....
Jó példa a Samsung mobilok, az USA-ban csak Qualcomm verzió van, EU meg árulja az Exygnis csodával...
-
válasz
Kiskutya
üzenetére
Köszi

Bármilyen meglepő; tévézésre lesz használva
Se konzol, se számítógép, legfeljebb NETFLIX.
Egy "teszkós" LG 65 UM7000PLA-t váltana le, gyanítom akkora előrelépés lesz mint a TFT a DSTN után
A lábak leszereléséhez, meg majd kihívom ezt a brigádot: [link] ahogy nézem, nagyon értenek hozzá!

-
Vhiktor
Topikgazda
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Az ellenőrzést úgy értettem, hogy ota módban kiírta az img-rebis hogy régebbi szoftver, sorry.
Mondom, img metódust nem tudom aktiválni.Ugye, v081 ota felment, de homályos volt a 120 hz. Meg szajadizott is a hdmi.
082 felment, megjavult a 120 hz, de a szakadozás maradt.
083 img felment, különösebb változas nem lett.
Azóta itt tartok, amiket alább írtam. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Nem hiszem, simán felment, megy is a tv.
Csak ez a fránya hdmi villódzás...
Csak most power nyomvatartás+bedugás metódus nem működik. Bekapcsol a tv 3 másodpercre, kivillantja a hdd-t aztán standby-ba megy. Mintha csak simán bedugnám.
Nem értem. Szerintem úgy próbálgatom ahogy kell. V082-re felment ezzel a metódussal hibátlanul a v083 img verzió.
Restart is volt, resetek is megvoltak szervizmenüben.
Most olyan szitunak látszik, mintha csak v083-nál újabb OTA-t akarna elfogadni. Img-t meg semmilyet
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Hát, problem.
Nem engedi a tv at IMG frissítési metódust. Ahogy eddig volt.
Nyomva tartott power mellett áram alá helyezem, elindul a hdd, de 2 mp és a tv stand by-be megy. Semmi menü vagy kék képernyő nuku.
Máshogyan próbálva meg elindul a készülék.
Helyi frissítésnél kiírja, hogy régebbi szoftver.
Konkrétan felismeri, közli hogy az új frissítőcsomag verziója alacsonyabb, szeretné frissíteni? Nyomok ok-t.
Frissítési csomag ellenőrzése nem sikerült, és a rendszerfrissítés keállt! Bezár.Már aktiváltam a fejlesztői módot, USB hibakeresést is, hátha... De nem.
Mivel a múlt héten összejött az img frissítés, onnan gondolom, hogy nem vagyok hülye.
Most viszont megállt a tudományom
Próbálok utánaolvasni netrn, de nemigen találok semmit.
Egyelőre arról se, mi történt az img frissítési metódussal.
Minden segítséget megköszönök.
Most úgy fest, v083-on ragadtam.... -
válasz
Kiskutya
üzenetére
Igen nagy ugras szerintem is
Most hagyom mar abba a tv nezest, hajnal 4-kor kelni kellene
Egyszeruen most csak elveztem a mozit. Szamomra tokeletes ez a tv. A hangja nekem jo, TCL-nel sokszor volt, hogy nagyon hangosra kellett vegyem, hogy ertsem a szoveget, kozben a mellek hangok nagyon hangosak lettek. Ennel jobb a helyzet, ugyhogy soundbar egyelore nem kell. A masik, hogy a Plex most mindent visz, ami eddig akadozott, legalabb a zidoo-t is el lehet adni
Az sdr is joval jobban nez ki most. Jo oke tudom, hogy ez egy joval dragabb tv, de ez a kepminoseg mindent meger 
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ha lesz is konzol, akkor is csak használt Xbox 360 jöhet szóba, komolyabban nem tervezek játszani, sokadlagos szempont. A tévét is max. 180.000-ből szeretném megúszni, legfeljebb 55", annál nagyobb nemigen férne el, a jelenlegi 43"-hoz képest az is előrelépés lesz. Várom a Black Fridayt én is.
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Köszi, most készül épp a frissítés
Szerinted becoptam, hogy a távon nyomtam a power gombot, nem a tv-n?
Amúgy érdekes a sokféle update metódus. Még érdekesebb, hogy a készülék ezekből sose talál, mindig up to date
A honlapjukon, főleg a magyarul is tudón, vagy én vagyok vak, vagy rohadtul nincsenek fent az új fw-ök. -
royal63
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Aha aztán azt honnan kell leszedni ? A Tcl oldalról ?
Még nincs tv , csak őrlődöm itt a tv-k között SAMU 50Q60A , Tcl 50c725 , Samu au8002 , esetleg Sony .
Kaptam tanácsot , hogy edge ledest ne , Sony tudáshoz képest drága , most a Tcl frissítés variáció... Már megint elveszek a tv-közt.
Előnyök-hátrányok....
de majdcsak megküzdök velük valahogy aztán tudok választani ...
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya
üzenetére
Szívem szerint jelenteném is nekik, de még nem jöttem rá, hogyan kell. A honlapjaikon nem találtam lehetőséget.
Annyira meg nem is vagyok benne az ilyen jellegű kommunikációban.
Minden esetre tényleg fura hiba. A led mozgás törlése funkció amúgy se tiszta, önmagában sem.
Most talán észrevettem még annyit, hogy a tv-adás még gyorsabban tölt be, és hamarabb stabilizálódik.
Mást nem vettem észre. Kár, hify nincs a frissítések mellett log file, hogy mit javítottak.
Illetve, az igazi az lenne, ha ezeket az update-ket felismerné, megtalálná a készülék.
Mert pl. én se tudtam volna, ha nem vagyok itt, a topicban, higy van frissebb szoftver. Ha a tv nem jelez.... -
rainman72
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
Szebb a hátulja mint az eleje ezt már régebben is mondtam
[video 5.50-nél] -
fauv
őstag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Világos.
Akkor lenne egy kérdésem. Inkább a véleményetekre lennék kíváncsi.
Mint írtam a 2 TV között gondolkodom, c728, vagy u8qf. Ezek lennének 300-as sávban.A Hisense topikban olvasva tény, hogy a 8qf nagyon jó tv ár érték arányban, de ti tudtok e nekem esetleg meggyőző érvet arról, hogy inkább a c728-at válasszam.
Hálóba kell, számítógépre lenne kötve, ott fb, ytube stb, Tv nézés, azaz a HD adásokat milyen szinten képes felkonvertálni, továbbá film nézés, HDR, csak 4k.Komolyan szívesen venném a véleményeteket, mert előbb utóbb döntésre kerül a sor.
Előre is köszi
-
fauv
őstag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Persze, az ár nagyban befolyásol mindent, főleg minél olcsóbb valami, annál nagyobb kompromisszum készség kell hozzá. Én is , csak azért nézegetem ezeket mert nem akarok sokat költeni rá, hisz a hálóba kell, ha komolyabb tv-n gondolkoznék nem is jöttem volna ide, max c825 miatt.
Ami a kollégát illeti, tény, hogy nyers , de most kellene következni annak a résznek, ahol szakmailag lenne megcáfolva az ó állítása, hidd el szívesen olvasnék ilyen szakmai párbajt, az olyan ellen érv, hogy nekem tetszik, nem az. -
Saccco
nagyúr
válasz
Kiskutya
üzenetére
Én szoktam olvasgatni. Azt szűrtem le, hogy összeségében nem döntöttem rosszul azzal, hogy lemondtam a FALD-ról és helyette a számomra jobban megfelelő szoftvert választottam.
Ár-érték arányban a 65C728 275-ért jelen (/vásárláskori) piaci körülmények között verhetetlen. Nem vagyok a tárcám ellensége. Miattam azt is ráírhatták volna, hogy LTC, CTL, stb.
Ha az amerikai piacra szánt készülékeik is kaphatóak lennének nálunk, akkor egy tudatos az igényeivel tisztában lévő vásárló nem igen válogatna más márkák termékei között. Vsz.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
[TCL C725 C728 TVs - tips for picture adjustment]
Szerintem elég jó a masina
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Bontatlan dobozos Horizon 4K Qled 139cm 55" Tv Wi-Fi,Netflix,Youtube, HDR stb
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- LG 55QNED80T3A 2024 - 4K Ultra HD, QNED okos TV 23 hó garanciával.
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku: 100%
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de az sose biztos. Mondom, ember, ezzel reklámozzák. Egy naccsomó tv tud már hdmi 2.1-et meg vrr-t.
) kb azt az egyöntetű választ kaptam hogy nem olyan vészes / nem azt kell nézni / át kell állítani a feliratot fehérről sárgára
/ .........

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor