- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
Vhiktor #13462 üzenetére
Szia!
Mivel a fórumtárs is ilyen (43"-os) méretet venne (és utalva #13430 hozzászólásomra) érdekelne, hogy van-e olyan kapcsolatod a gyártóval, ami alapján biztos lehetne, hogy kizárólag az Alza és a Mall által forgalmazott 43C735 magyarországi kompatibilitású?
Illetve én szemeznék az 50C735 változattal, de az valamiért nálunk nem létezik.
Köszönöm. -
sysrq
őstag
válasz
Vhiktor #13398 üzenetére
Gondolom nincsenek. Itt kevés van de kütyümániás mind, főleg samu termékek látszanak wifin, de még soha nem szóltak hogy hangos lenne valami.
A Logitech diNovo Edge szuperül felismerve, kicsit segit a légegér hiányán a tapipad.
A videóban 5:12-től látom ott is akar homekit-et beállítani, azt nem lehet lelőni? -
törölt tag
válasz
Vhiktor #13316 üzenetére
De hogyan állítsam be a különböző értékeket ugyanahhoz a képmódhoz? Lehet én értem félre, de a videódon elsőnek az SDR beállításokat mutatod, a "movie/mozi" képmódhoz, majd a HDR beállításokat ugyanott, a mozi alatt állítod. Ez nekem nem világos. (Mivel azt írtad, hogy pontosan ugyanabban a képmódban, és pontosan ugyanazon beállításokkal)
A Dolby Vision beállítások meg nekem nincsenek. Ezt akkor láttam utoljára, mikor megvettük a TV-t, azóta valahogy nem találom. (mondjuk nem is igen kerestem, akkor darkra tettem, azóta "jóvanazúgy" Megjegyzem tényleg
)
Aztán, nekem az "intelligens beállítások" menüpont is hiányzik.
Tény, hogy volt egy frissítés pár hete, én azóta nem babráltam, valamint az is tény, hogy 4k Fire Stick van a hdmi 1 porton, azon keresztül használjuk a TV-t.Most próbáltam egy factory resetet, de jelszót kér, és nem jön elő a billzet felugró, ergo nem tudok semmit begépelni.
Akkor lehet, hogy nálam vmi nem stimmel?
A videódat elmentettem, köszönöm, ha ezek a dolgok tisztázódnak, akkor rámegyek.
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #13314 üzenetére
Gondoltam erre is, de semmi extrémet nem álítottam el, vagy be. Sőt, eredetileg egy YT videó setupját tettem magamévá.
Hmmm, azt hiszem EZ volt az. TCL C725 C727 C728 TVs - tips for picture adjustment
Annyi, hogy nem a movie módot hasznátam filmezésre, hanem talán a standardot? A movie nekem túl barnás/sárgás ezekkel a beállításokkal, amolyan "vintage" fotó stílus, de enyhébben, árnyaltabban azért. (van erre egy fotózásban jasznált kifejezés, de most nem jut eszembe) -
fauv
őstag
válasz
Vhiktor #13294 üzenetére
Köszi Urak. A srácnak akarok venni egyet és nem tudom, hogy mennyire jó a 825, nem lesz e az az érzésem állandóan, hogy basszus inkább a jobb kellett volna. 55-ös -be gondolkodom.
Nem akarom, hogy a srác csalódjon a képminőségbe, ha a 825 is bomba tv. akkor maradok annál.
Sokan ajánlották a TCL TV-t, nem tudom, hogy 400 ezres kategóriába van e jobb 55-ös -be a 825 nél. -
válasz
Vhiktor #13169 üzenetére
Tényleg nagyon várom én is a tesztet, mert most ugye megint vannak számunkra problémak
Ha OLED akkor mi csak LG-ben gondolkodunk, a szervíz miatt, Sony más árkategória. A többi gyártóról vannak horror sztorik, szóval nem. Viszont LG kivette a DTS-t hát köszi. Oké, hogy jobb az OLED, de elvileg itt látványosabb a HDR a fényerő miatt. Azért a mostani 77" OLED árak már egy picit nagyon a fájdalom küszöböm felett van, és akkor még ilyen DTS kisstílűséggel is tetézik. Látom megint kinlódás lesz választani
-
rr100
csendes tag
válasz
Vhiktor #13088 üzenetére
Köszi, szintén várom a tesztet!
Idáig oled TV-ket nézegettem, de ez valahogy szimpatikusabb.
Tudom, hogy nem ideális, de hely hiány miatt egy szekrény alsó polcára kerülne, csak 2-3 cm hely van a TV körül, ez jelenthet gondot? Gondolom a hangzást ez alaposan hazavágja...Milyen a TCL szervize, van vele tapasztalat?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Vhiktor #13049 üzenetére
"HDR
TV matrices are getting ever higher brightness and color range to display HDR content as clearly as possible. The C835 takes the C825 one step further. In the 10% window it reaches 1300 nits (against just under 1000 nits on the C825), and on a completely white screen it reaches 640 nits (540 nits on the C825). Strikingly, in the 25% window, it reaches almost 1600 nits." - [link] -
Kiskutya
veterán
válasz
Vhiktor #13014 üzenetére
Nálam a c715 ilyen. Azért bosszantó hogy ennyi idő után más modell esetében se tudják javítani. Hdr tartalom után ha sat tvt nézek kell csinálnom egy oda vissza kapcsolást mozi módrol szabványa meg vissza mozira hogy a fényerő meg a színek vissza álljanak. Eddig nálam minden szoftvernél csinálta....
-
rainman72
nagyúr
válasz
Vhiktor #12998 üzenetére
Oled mellett a C825 kicsit kevés.
Am kiváncsi lennék milyen a C835 mellette
Ha fényes helyen mint nekem az egyik fal ott azért még mindig jobb egy oled sztem.
A 200nites nanocell is elment kategória,meg kell oldani
Nem tudja a C825 sajnos azt mint egy oled akárhonnan is nézzük -
válasz
Vhiktor #12570 üzenetére
Koszonom az otletet!
Kikapcsoltam, de sajnos igy sem.
Ujrainditottam a konzolt, de akkor sem.Amit eszrevettem, hogy mikor inditom a forzat pl, kiirja a tv, hogy jatek uzemmod. Ha kijovok a menujebe a boxnak, akkor kikapcsolja a jatek uzemmodot. Ellenben kezzel bekapcsolhato funkciot nem talaltam erre, tehat kezzel nem tudom hol lehetne jatek uzemmodba rakni, en arra gondolok, ez lesz a gond...
-
Flowtation
őstag
válasz
Vhiktor #12228 üzenetére
Köszi!
A párára gondoltam első sorban, hogy bajt okozhat-e? Persze csak ilyenkor nyáron lenne kint a tv.
Viszont ha kintre valami olcsót vennék, akkor a benti lg-t nem viszem ki, azzal nincs semmi baj, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a kellemeset a hasznossal elvén gondoltam, hogy azt tesszük ki (nem egy használtat) és bentre jön az új. -
Eagl3
veterán
válasz
Vhiktor #11355 üzenetére
Az mondjuk gyanús ha nem mondták, általában kidomborítják azokat a tulajdonságokat, amik előnyére változtak valaminek.
Egyébként érdekes az a fényerő dolog, tegnap este néztem a Witcher első éved utolsó részét. Dolby Vidion (Netflixen), érezhetően tele volt olyan jelenettel, ahol nagy hangsúlyt fektettek a HDR-re és nem láttam ugyan sok TV-t, ami magasabb csúcsfényeket tud, de nem igazán éreztem, hogy de jó lenne egy kis plusz fény egy-egy becsillanó hajszálra.
Ezek valószínűleg tipikusan olyan dolgok, amit akkor lehet észrevenni, ha közvetlenül egymás mellett lenne két TV, vagy műszerrel van kimérve. -
Eagl3
veterán
válasz
Vhiktor #11240 üzenetére
Nincs. Mozgásjavítások is ki vannak kapcsolva.
Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál. Ezeken a videókon az EIZO monitoromon vagy az iPhone kijelzőjén természetesebb az arcszín.Egyébként a piros színen biztos lehetne állítani a TV-n, mert egy kicsit abba hajlik mindenhol, de csak minimálisan.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor #11197 üzenetére
Egy észrevételem, kérdésem lenne (a többi 728 felhasználó felé is): most nappal nézve a Dolby Vision beállítás, kicsit sötét (redőnyt leengedve hibátlan), nappali fényviszonyok mellett, viszont fényesebb ugye az IQ beállítása de ott szappanopera effekt van, ezen lehet változtatni fényerő csökkentéssel az IQ módban, vagy a te sötét beállításodnál fényerő emeléssel, jól gondolom?
Nappal jobb lenne egy kicsit több fényerő Dolby Vision esetében de a szappanopera hatás nélkül. -
-
kisPocok
csendes tag
válasz
Vhiktor #10692 üzenetére
Nem biztos, hogy értem mit értesz banding alatt. Körülírnád, kérlek?
off: Itt a nyitó posztom
-
kisPocok
csendes tag
-
eisento
addikt
-
peternac
tag
válasz
Vhiktor #10530 üzenetére
köszi!
az ajánlások és az ár/érték mellett egyébként a videód miatt döntöttem a tévé mellet
ilyen "olcsóbb" kategóriában tényleg verhetetlen a tévé (főleg, hogy most volt akciós a Euronics-ban)
nekem egyedül a fényerővel van bajom, az lehetne nagyobb is (világos a lakás) -
KIZS
aktív tag
válasz
Vhiktor #10397 üzenetére
Egyszerűen, hogy szar az egész. Csoda ha bekapcsolódik, nincs szervíz, rossz a szoftvere.
Szóval kb. minden rossz.Az egyik helyen Philips PUS8506-ot ajánlottak helyette (Soroksári üzletben) itt nem fikázták le csak szerintük a Philips jobb hasonló árban. De a Philips nem győzött meg. Viszont ebben az üzletben már csak a kiállítási darab volt, ezért átmentem a Köki terminálba.
Na ott akartak nagyon lebeszélni, de mondtam, hogy se a Samsung, se az LG rendszerét nem szeretem hiába szép a képük. -
gboorka91
csendes tag
válasz
Vhiktor #10354 üzenetére
Igen, tegnap ütöttem le a 65c728at.
Köszi a youtube videót, sokat segített...
Utoljára 2015ben vettem tvket (Samsung ue40h6400 meg vmi full noname sharp 49es szemét, ez utóbbi helyére kerül), így teljesen laikus voltam a technológia fejlődéssel. Ps5re lesz használva nagyrészt és házi mozira. Sajna az erősítőm is cserés idén (pioneer vsx916 sajnos csak optikai van még rajta. Az lesz a következő napokig keresgélős sztori... Még nem győztek meg a soundbarok... -
-
szasanyi
félisten
válasz
Vhiktor #10211 üzenetére
Ezt már megnéztem, ami jó is köszi. Viszont kalibrálás tuti nem lesz, valamint az csak 1 tévé amiből messze menő következtetéseket nem lehet levonni ezért (is) érdekelne mások tapasztalata véleménye. Sajnos nem tudom a C1 mellett megnézni, mert az alap (félreértések elkerülése végett: nyilván nem azt a képet várom, de ahhoz hasonlót LD mentes LCD minőségben).
Persze igazán jó az lenne, ha azt a szükséges infókkal kiegészítve írnák meg (mihez van szokva a szeme és/vagy milyen típushoz hasonlítja, milyen körülmények között nézi, stb.) hiszen a nagyon jó mag szerintem nem jó és ehhez hasonló abszolút szubjektív vélemények nem igazán értelmezhetők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Kuponkunyeráló
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest