- Megoldások IBS/IBD-re
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azharel
aktív tag
Üdv!
1 napja ezt látom a router logban, valaki megtudja mondani mi ez ? Ez a TR069 érdekelne konkrétan. Mióta ezt látom azóta a ping 27ről 14-re esett, az upload Noise Margin esett 5 dB-t.
11/13/2012 12:28:33 TR069:Session end.
11/13/2012 12:28:33 TR069eceived InformResponse
11/13/2012 12:28:32 TR069:Sending 4 VALUE CHANGE inform.
11/13/2012 12:28:22 If(PPPoE1) PPP connection ok !
11/13/2012 12:28:21 Username and Password: OK
11/13/2012 12:28:21 PPPoE1 start PPP -
Kommy
veterán
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek mennyire jó adatok: legkisebb netmánia s csomag, ez a maximális ami elérhető itt (10/0.5)
A gondom az lenne, hogy váltás után 1,5-2 héter esténként/reggelenként lekezdett szakadozni a net, amikor nem szakad akkor nincs semmi gond 1,3Mb/s-el töltök le, fel sincs gond.
-
Allien
veterán
válasz havri1 #25895 üzenetére
Tehát NEm ott laksz, hanem 3 utcával arrébb! Ergo, akár más rendszeren is lehetsz, amire már NEM elég egy entert ütni. Vagy, az is lehet, hogy "bent" bénáznak. Majd kiderül.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
havri1
félisten
Egy enteren múlik, már mindet beállítottak a szerelők fizikálisan, csak a portot kellene átállítani 25 mbitről 30mbitre...
Mindenki mást mond..
Nálam (3 utcával odébb kb) az egész 3 nap alatt lement, de azért volt 3 nap, mert naponta 1x telefonáltam. Nem tartott kb 10 percig az egész, és az a 10 perc az volt, hogy a szerelő kijött, és megállapította, azért nem változott a sebességem, mert a központban nem állították át a port sebességet. Betelefonáltam, és mire letettem a telefont, ment is..havri
-
havri1
félisten
Helló!
Tudja valaki TUTIRA, hogy mennyi időn belül kell a szolgáltatótan a megrendeléstől számítva véghezvinni a csomagmódosítást?
Megrendeléskor 24h-t mondtak, aztán 72h-t, most meg már 30 napot. Persze, nem aktiválták..)öcsémnél).havri
-
Spirit
őstag
Kezd a tököm tele lenni a T supportjával. Értem én, hogy nagyvállalat, összetett az ügyfélkezelésük és mire a helpdeskestől a műszakisig jut az info, módosulhat, elveszhet, de mégis mit kell tenni az esetemben?
Október végén megrendeltem a csomagváltást weben, egy hétig nem történt semmi. Felhívtam őket, azt mondták elakadt a rendelés, elnézést. Törölte a rendelést, és elindította újra manuálisan, 1 órát kért a sebességváltásra. Visszatelefonált, hogy gond van náluk, a területemre nem enged nagyobb csomagot beállítani, pedig itt már optika van, intézkednek. Néhány óra múlva visszahív,hogy ezt ugyan elhárították,de csak HD adással együtt tudott beállítani nagyobb csomagot, még 48 órát kér. 3 nap múlva sem történt semmi, visszahívás sem, így telefonáltam. Ő azt mondta, hogy utánanéz, még a nap folyamán telefonál. Modem újraindítás után megjött a nagyobb csomag, de a modem nem bírja még, így elvileg időpontot kellene egyeztetni,hogy mikor jönnek> telefonáltam, mert nem hívtak vissza. Azt mondták a hét első felében jönnének,majd felhívnak. Persze még nem telefonáltak, viszont ma hajnali 1-kor újraindult a modem és visszapakoltak a kisebb sebességre. 80-as csomagról 120-asra váltottam, a modem csak 94mbit-et tudna
Alig várom a reggelt,hogy műszakis kollega is bennt legyen,mert ilyenkor nem sokat ér a telefonálás.
Most őszintén...4-5 telefon, ügyfélszolgálatosok és műszakis kollégák hada kell egy legördülő menüből sebességet váltani és kiküldeni egy kollegát az új modemmel 3 percre?(el is megyek érte, ha kell)[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz gabo91 #25888 üzenetére
ha fekete akkor tedd fel ezt:
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
és készíts vonaldiagnosztikát hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
wmati
addikt
Én a sima cat 5e utb re gondoltam
-
gabo91
aktív tag
válasz dchard #25885 üzenetére
Ja nem ezért cserélte, nem a ping volt a fő gond. Fekete, nem szürke.
Folyamatosan szakadt a net. Ha elindítottam egy letöltést 2 percenként szakadt, 20perc után teljesen behalt. Ping az csak egy mellékes dolog volt.Arról az UTP kábelről valami linket, képet esetleg tudnátok mutatni. Gondolom nem a sima hálókábelre gondoltatok, vagy igen? Azt hogy lehet csatlakoztatni falidoboznál? (csak mert két szál jön be) Illetve telefondobozkánál is bajos.
Köszi előre is!
-
bopeti98
őstag
De jó. Amióta váltottam 30 Mbire azóta a netem sebessége egyszer sem érte még el a 25 Mbitet sem.
-
dchard
veterán
válasz gabo91 #25883 üzenetére
A régi 360T is képes ADSL2+ üzemre csak frissíteni kell erre:
ftp://ftp.dlink.hu/dsl/dsl-360t/driver_software/DSL-360t_fw_revALL_20060220_ALL_eng_20060220.zip
Ha szürke 360R-et kaptál az valószínűleg szar, ilyen nagy ping máshogy nehezen elképzelhető, hacsak nem csináltál valamit a mérés közben ami forgalmazott.
Dchard
-
gabo91
aktív tag
válasz gabo91 #25864 üzenetére
Ma jött a szerelő. Kicserélte a modemet (D-Link dsl 360t volt, 8 éves) (most 360R lett helyette)
Igazából most tesztelgetem, hogy mi a helyzet, viszont mértem pinget most is magas.Azt mondta hogy modem végett volt a magas ping. Hát most is hatalmas.
Valami ötlet, hogy mi okozhatja még?
Kábeleket cseréljem ki? milyenre? -
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy jelenleg egy Optinet Családi (15 Mb / 7,5 Mb) csomagom van, ennek a hűsége jövő hónapban lejár.
Az új Netmánia csomagokban a feltöltési sebesség katasztrofális.Ha lejár a hűségem, akkor az 1500 HUF plusszért (amit a hűségért kapok) maradhatok ennél a csomagnál, vagy mivel régi csomag, mindenképpen váltanom kell?
Ha váltanék, akkor semmi jobb alternatíva nincs, mint a jelenlegi Netmánia csomagok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
ThomasEladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
skyrabbit
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok,miszerint kb. 2 hete a 7240-es Fritz!Box-omban két külföldi Voip szolgáltató rövid idővel a router újraindítása után "nem regsisztrált" állapotba vált át - s ebben az állapotban is marad. Ugyanakkor pl. a neophone továbbra is zavartalanul működik.
Mivel a beállítási problémákat ki tudtam zárni (kb. 6 éve használok ilyen rendszert), s egyéb bajok nem merülnek fel, arra gondoltam, hogy esetleg a T-Home (Kábelnettel rendelkezek) kezdett el újabban SIP-et blokkolni. Kérdésem így az lenne, hogy hallott-e vki ilyen jellegű változtatásokról a fent említett szolgáltatónál?Köszönettel:
SR
-
pakriksz
őstag
válasz #15241216 #25877 üzenetére
összességben 1 hálózaton 5 gbit/sec körül. Egyénenként jelenleg úgy 320/120 mbit/sec. Azért sokkal kevesebb a feltöltés, mert a szolgáltatók pénzt beszedni szeretnek, fejleszteni nem, és zajos a hálózat, na meg mert még mindig van analóg adás, és hagyományos digitális tv. Ez összefügg a zajjal is, mert ha csak adathálózatként működne a koax, nem kellenének házon belüli osztások, hanem közvetlenül menne a kábel a modembe, onnan meg már UTP kábelen menne az eszközökhöz.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Allien
veterán
válasz N2O999 #25876 üzenetére
Akkor az NEM T-COM-os szerelő volt, hanem KÜLSŐS. Legalábbis, szerintem.
Amúgy a kábelezés külön téma. Ma már lehet, hogy kiszámlázzák azt az időt, amit ott tölt. Ergo, lehet, hogy saját erőből olcsóbb kihozni (asszem kb egy óra mókadíj kb 7E forint, plusz akár kiszállási költség). Kell hozzá gondolom, egy nagy létra, és valamivel rögzíteni kell. Vagy valami szög géppel, vagy ragasztó pisztollyal. A lényeg, hogy minél kevesebb kötés legyen benne, azaz a fali doboztól a konnektorig semennyi. De, a konnektorból is a lehető legrövidebb készülék zsinór legyen, és ha lehet, abból is a két eres, NE a négy eres. Bár, ez már nem annyira lényeges egy darabig.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
törölt tag
Hello
A koax kábeles internetnek milyen az elméleti maximális sebességes ami stabilan átvihető koaxon? (jelenlegi díjcsomagoktól függetlenül)
Koax kábeles internetnél miért (sokkal) kevesebb a feltöltési sebesség mint optikán? -
N2O999
tag
válasz gdevil #25866 üzenetére
Szia!
Nem haragszom abszolút, ez nem az én művem, hanem egy t-com-os szerelő alkotása (nem volt nála elegendő hosszúságú kábel)... Oké, hogy a kábel annyi idős már kb. mint én vagyok, de a szigszalagos sodrás, stb., na mindegy, csoda hogy eddig bírta.
Vajon ha most hívok szerelőt, (mivel a modemig jövő kábel elvileg nem is az én tulajdonom, ill. magasan is van, nem igazán tudom magam megcsinálni) utp kábellel oldják meg?
Mivel a qln alapján dchard rádióamatőrt gyanít, rájöttem hogy 2 házzal arrébb tényleg van egy, ez okozza a 2 tüskét, és feltételezem, hogy árnyékolt kábel valamennyit csökkentene a zajból, és ha megveszem az árnyékoltat, azt használnák fel (ha ez lehetséges).Üdv!
-
Allien
veterán
válasz djculture #25872 üzenetére
Teljesen igazad van (lenne). Csak mégse (más a suliban tanultak, és a valóság). Ugyanis, vezeték kérdése. Ha az nem telefon készülék zsinór, megfelelően van össze tekerve (ennek van szabványa is), akkor ott NEM lesz gond. Legalábbis, megfelelő körülmények között. Azaz, leszalagozva, akár kicsit rá zsugorítva. De, ha a kötést el lehet dugni, akkor 5-10 évig nem fog problémát okozni. Ha meg direkte rosszul van megcsinálva, akár évente lehet újra kötni.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz gdevil #25869 üzenetére
Majdnem tökmindegy. Csati doboz se zárt, de legalábbis, nem vízhatlan. Elvi síkon van erre megoldás, kérdés milyen típusú légkábel, mert van zselés kötős cucc, ami azért jobb védelmet tudna adni.
-
-
djculture
félisten
Összesodorni csak úgy magába két vezeték végét eleve barbár munka. Van erre rugós típusú vezeték-gyorsösszekötő, vagy sima hupolfix. De ha más nincs akkor sorkapocs
[ Szerkesztve ]
-
gabo91
aktív tag
válasz gdevil #25866 üzenetére
Csatlakozó doboznak (tartalmának) milyen szerepe van?
Nálunk konkrétan nincs is ilyen doboz. Magasabb járművek rendszeresen szaggatták a légvezetéket, egyszer kábelestül dobozostul elvitték. Akkor cserélték ki a vezetéket is (régi vastag szigetelésűt, vékony vezetékre), illetve úgy oldották meg hogy a dobozból a telefonaljzatig menő vezetéket a bejövő légvezetékkel összetekerték. -
redingitell
senior tag
válasz villamos #25863 üzenetére
Köszi a választ, úgy nagyjából tisztában vagyok vele. Csak ugye a szolgáltatónál több féle van forgalomban. Én csak arra gondoltam, hogyha van köztük egy tuti, akkor egy olyanra történő cserét kérnék. Elnézést, ha nem jól fejeztem ki magam.
Megelőzendő természetesen tudom, hogy az nem úgy működik hogy ilyet kérek, és már hozzák is. De azért van egy-két módszer ami szokott segíteni. -
gabo91
aktív tag
Hali.
Pár napja szakadozik az internetem. Akkor csinálja ha adatforgalom is, tehát töltök valamit, fut az µTorrent. 5-10 percig van kapcsolat, majd szakad utána pár percenként megint szakad, végül megadja magát. Ilyenkor úgy látni, mintha csatlakozva lenne, de közben még sincs kapcsolat, majd percenként szépen csatlakozgat így. Ha újraindítom gépet, széthúzkodom kábeleket, újraindítom a modemet akkor ismét lesz net.
Hálókábelt, ill telefonkábelt (modembe bejövőt a dobozkából) cseréltem.
Mi okozhatja a problémát, kábel hiba, vagy?Bejelentettem a hibát annyit mondtak hogy látják hogy szakadozik a vonal, illetve hogy bentről nem tudták megoldani majd jön egy szerelő.
Továbbá olyan kérdésem lenne még hogy alapból is rettenő magas szokott lenni a ping-em (80 környéke) de most amióta a leírt helyzet áll fent 500+ -os. (nem megy semmi letöltés semmi frissítés). Sebesség megvan csak a ping óriási. Okozhatja kábelhiba ezt?
-
villamos
őstag
válasz redingitell #25853 üzenetére
Értsétek már meg, hogy a szolgáltató által biztosított eszközöket nem lehet kiváltani. Nem olyan mint egy közönséges dsl modem, hogy veszel egy másikat a sarki boltban. Ezek speciális távközlési berendezések, külön a szolgáltató számára, kérésére, igényei szerint lettek gyártva. Normál kereskedelmi forgalomban nem beszerezhetőek.
Ha a berendezés nem működik megfelelően, akkor cserét, javítást stb. kell kérni.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
-
djculture
félisten
válasz norbi0604 #25852 üzenetére
Klónozást megtudod csinálni ha a scart kábel jelét megosztod, sok tv-n is van ilyen lehetőség vagy egy régi video vagy ilyenek. Analóg kimentet tudsz osztani úgy ahogy akarsz. Csak ugye ennél nagyobb távolságra nemárt egy tuti zavarmentes kábel ami nem két fillér. Kábel nélküli technika meg aranyárú eszközöket igényel.
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz dchard #25830 üzenetére
Na most adtam fel a dolgot. Kábelcsere megvolt, ahogy mondtad a nem használt erek közösítve és földre kötve.A másik oldal közvetlen a szűrőbe, és semmi változás. Pedig kábelcsere után még a vonalamat is ujjra indították. ( bár az lehet hogy nem is számít )
Csak azt nem értem fél napig miért száguldott és most miért nem
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
batka86
csendes tag
Nálam nagyon rendben van a dolog, dehát ez nem is kérdés. Most egy VDSL képes DSLAM-re várunk.
-
madagaszkar
tag
Úgy döntöttem nem reklamálok a "Netmánia M" díjcsomagom sebessége miatt, az új modemmel teljesen jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Sajna nekem is pirelli modemem van, és valahogy nem ájultam be a teljesítményétől.
Tudnátok ajánlani valami jobb cuccot? (IP TV, Netmánia M) A telefon még nem net alapú, sima 2 eres réz.
Szerintetek ha a doboztól a házig utp-re cserélem a 2 eres-t lehetséges sebesség növekedés? (nálam is csak max 16.5 GB a letöltés) -
norbi0604
aktív tag
Üdv!
Afelől érdeklődnék, hogy meg lehet e osztani (koax elosztó?) a parabolás (sat tv) thome tv-t? alap set top box van amit ők adtak, most rá van kötve a "fő" TV-re de lenne egy másik is amire szintán rá szeretnénk kötni, ez lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Azharel #25845 üzenetére
Az úgy nem megy: vagy pirelli vagy új modem, kettő együtt nem megy. Nyilván ha új modem van akkor nincs IPTV.
Ez amúgy még családi csomaghoz tartozó profil, nem a 20megás.
Késleltetéssel amúgy sem tudunk mit kezdeni, valószínűleg a nagyobb csomag miatt kisebb a tartalék, ezért nőtt az ID és vele együtt a késleltetés is.
Dchard
-
Azharel
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lett bekötvbe iptv/15 mb dsl, egy csodálatos routerrel, pirelli 225g. Na most ahogy van ez egy hatalmas hulladék, és legszívesebben kivágnám a házból. Első nap miután be lett kötve, 17ms átlag pingem volt, azóta ez megnőtt 25-30ms -re. Mindig a bix.hu-ra pingelek, általában reggel. Torrent nem fut, nem is töltök, figyelek arra hogy hajtom végre a pingelést. Ha vennék tré hómtól egy dlink dsl360R t1 fekete modemet, és a telefon kábelt elosztanám, tehát az iptv menne a pirelliről, a net meg az új modemről, reménykedhetek valamiféle javulásra ping terén ? Arról nem is beszélve, hogy 1,4mb/s feletti letöltés esetén már egy weblap sem jön be. Vonali paramétereim a következők, már amit a router ki olvas, egyéb programmal nem sikerült hozzáférnem.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz N2O999 #25842 üzenetére
Azt látom, hogy szakad.
Mivel a spektrum tiszta, én is a kábelezésre gyanakszom.
SFTP-n lehozni a kábelt a kötődobozból és amilyen rövid vezetékkel csak lehet rá a szűrőt mellé a modemet.
Ha nem ez a megoldás, akkor a QLN térképen látok két kis csúcsot, gyanúsan AM sávú rádiók, esetleg rádió amatőrük. Ez nem gáz, de arra figyelni kéne, hogy ezek változnak-e akár intenzitásban (magasabb csúcsok) akár helyben (máshol jelennek meg a térképen). Lehet ez is probléma, és akkor vivőkizárás kell.
Dchard
-
lemusz
addikt
Dchard:
100->70->150->200% ugye így lépkedtünk. Én nem állítottam semmit azóta, de ma arra ébredtem, hogy megint magasabb a ping. Nézem a BitSwitchert és látom megint 64-es érték van a letöltésnél...
Most mégis mi akar ez már lenni? Mi tévő legyek?
Szerk.: Ilyen volt, mikor 200-ra tettük tegnapelőtt vagy mikor...
[ Szerkesztve ]
-
N2O999
tag
Kedves dchard!
Az utóbbi napokban családi csomagról netmánia m-re váltottam.
A vonali értékek egész jók, de mégis valahogy nem az igazi a váltás óta... Csúcsidőtől függetlenül is előfordul szakadozás, belassulás.
Csináltam SNR monitorozást is, de sikeresen felülírtam egy másik képpel, úgyhogy azt csak később tudom csatolni, ha esetlegesen szükséges.
Gyanítom, hogy a házon belüli kábelezést kellene korszerűsíteni, mivel van baj vele bőven. (Modem már be lett újítva 360R T1-re)
A DSLAM-tól földkábelen jön, majd az utca túloldaláról légkábelen.Érdemes lenne-e ez esetben sftp kábelt használni, vagy elég az utp?
Köszönöm előre is a segítséged!
-
bul07
nagyúr
Na most ébresztett a szerelő , mondta hogy valami korlátozás volt és mérjek már egyet
Itt a eredmény:Egyenlőre megfelel, megyek is vissza aludni
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dr.bubo
őstag
Jó a pingem.
szerk Sajnos elveszett a mérés képe, de 0 volt a ping.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
dchard
veterán
válasz Gubek-Einste #25837 üzenetére
Ez akkor igaz, ha a Tiéd a szerver és pontosan tisztában vagy a szerver és a mérendő végpont között hálózati útvonalak terheltségével is. Ez nyilván lehetetlen. Ezért mondjuk, hogy minden mérés csak megközelítőleg pontos. Viszont a Magyar Telekomos speedtest szerver és a Telekomos végpontok között nincs szűk keresztmetszet, maximum az fordulhat elő, hogy egyszerre soka használják. EZért kell egymás után legalább 3 mérést csinálni.
Dchard
-
titán
-
dchard
veterán
Az egész telekomos sebességmérő oldal egy kalap szar.
Sokkal megbízhatóbb ha a Speedtest.net-en a budapesti Magyar Telekomos mérőszervert kiválasztva mérsz. Úgy milyen eredmény jön ki?
Termésetesen a mérés közben nem futhat semmilyen más forgalmat generáló alkalmazás.
Dchard
-
bul07
nagyúr
Most értem haza meg is van hogy miért hitte a szerelő hogy részéről meg van oldva a dolog , mert nem jól tesztelte , ő a 192.168.9.1 elérhető T-home-s tesztelővel csinálta
Már az első lépésnél elrontotta
1. lépés: Kérjük, válassza ki a legördülő menüből, hogy letöltési sebességét mekkora adatcsomagon szeretné tesztelni.
Erre ő kiválasztotta a 256kbyte-ot , amire ez az eredmény jön kiViszont ha 2048kbyte-ot akkor már nem olyan fényes a helyzet
Na hátha ma majd sikerül megoldani
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
sss
őstag
válasz kabelmania27 #25826 üzenetére
Remélem villanyszerelő is megoldja azért, az van csak a családban.
szerk.: és még egyszer köszi mindenkinek a segítséget/infókat[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz rostiron #25813 üzenetére
Ez megint gyanúsan SNR lockos a korábbi jó eredményekhez képest, pedig nem változott a vonal egy cseppet sem...
kezdem azt hinni, hogy területileg vagy esetleg alközpontilag típusonként van ahol megy a DSM van ahol nem...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz 206 cc #25790 üzenetére
Szerintem nincs SNR lock.
A modemben a target SNR margint rakd 70%-ra majd Save és Administration menüben reboot. Ezzel nyerhetsz kb. 1-2megát, és ennyi. Egyébként szép a vonal. Ha szakadna akkor rakd vissza a margint 100%-ra.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz madagaszkar #25789 üzenetére
Nem érdemes reklamálni.
Amit érdemes: felrakni rá az általam írt szoftvert, elkészíteni a diagnosztikát mint másik is, belinkelni ide, és akkor megmondom, hogy érdemes-e target margint csökkenteni. Jllemzően igen és akkor nyerhetsz még 1-2 megát. Reklamálásra elbaszás lesz a T-home reakciója.
Egyébként törődjetek bele: ahol csak ADSL2+ van, ott a 20megás csomagok jó szerével sosem fognak 20megával menni az emberek 99%-ánál. Eddig itt a fórumban 1 azaz egyetlen ember volt akinek 20megás volt a vonali szinkronja... A legtöbb embernek meg azért nem gyorsul csak a feltöltés 15-ről 20-ra váltásnál, mert nem bír többet a vonala. Persze modem cserével kábelezés optimalizálásával kis SNR margin csökentéssel lehet ezen javítani, de változó a hatásfoka.
Dchard
-
Allien
veterán
Ezt a szopást, beszrok. Eddig IPTV-m volt, 8 megás nettel, amiből 7 mega valós volt. Nem is volt gond a nettel, bár néha a HGW-t ki-be kellett kapcsolni, mert eltűnt a net. Jött a "fejlesztés" a területen, optika, mondom, remek, lehet váltani. Ma bekötik, 20 megásra váltunk. Ok, teszt (speedtest), le, megvan a 20 mega. Fel??? WTF??? 0,6 FAKK (5 mega helyett ugyebár). Bejelentem, mert sejtettem, hogy ezen a szerelők se tudnak segíteni. Természetesen, a szokásos wudu warázslatok sem segítettek, azaz újra indítás, meg ilyenek. Benti emberke jónak látja, de azért újra rakja, mondja. Leszedi, és ENNNYI! Leállt a "kártya". Kb másfél óra múlva vissza tudták rendezni, mondom, remek. Seb. teszt, UGYAN AZ! Banyek, szólhatok be újra (de már csak reggel, legalább addig legyen).
-
sss
őstag
válasz kabelmania27 #25824 üzenetére
Már meglévő előfizetésről van szó. Csak szeretnénk a kettes épületbe is vmi komolyabbat a mostani szobaantennánál.
-
sss
őstag
válasz dchard #25821 üzenetére
Thx. Csak azért kérdezem mert vannak szomszédaink, akik ha minimális esélyt is látnak arra hogy vmi nem okés a tv/telefon/internet előfizetésünkkel, akkor rohannak egyből a szolgáltatóhoz...
szerk.: mondjuk annyira nem egyszerű a helyzet mint ahogy az előző hsz-emben leírtam, de kb. ez a lényeg.
szerk2.: légvonalban olyan 40m lehet[ Szerkesztve ]
-
titán
-
sss
őstag
T-sek oldalán olvastam, hogy a kábeltévé előfizetés esetén több tv készüléket is lehet használni. Ez eddig ok. Az problémát jelent, ha ezek a készülékek két külön épületben vannak? Egy telken van a két épület (a tulaj is ugyanaz), megosztható (mármint legálisan) egy előfizetés két épületre? Ászf-et átfutottam, de erről nem találtam semmit.
-
Huroq
senior tag
válasz Gubek-Einste #25817 üzenetére
Köszi neked és kabelmania27 -nek is a választ
Akkor bizony még mindig két dolog lehet, maga a hálózat nem bírja, vagy a környéken mindenki torrentezik 0-24 órában. -
titán
-
Huroq
senior tag
válasz kabelmania27 #25815 üzenetére
Azt nemrégiben kicseréltem, még a csomag váltás előtt egy ilyenre. KÉP
-
Huroq
senior tag
Üdv.
Tudom már mondtátok nem olyan rég, hogy valószínűleg ennyit bír a kábelnet itt ez a 60-70Mbit/s vagy terhelt a hálózat, de nem nagyon tudom azt elképzelni, hogy egy nap mérek 10-12x (hajnal, reggel, délkörül, délután, este, éjszaka) és egyik időpontban sem lépi át a 100Mbit/s-t bár még a 80-90Mbit/s -et sem.
Esetleg van értelme betelefonálni, vagy esetleg az értékekkel lehet valami probléma? Vagy valóban csak ennyit bír.
Amúgy 17. kerület Rákoskeresztúr, ha esetleg van közelben élő akinél nem akadály a 120Mbit, az jelezhetné
-
joecontra
addikt
válasz madagaszkar #25810 üzenetére
Végül is nem olyan rossz ez.
De még mennyire nem.Üdv,
J -
mlinus
őstag
válasz madagaszkar #25808 üzenetére
mert ennyit bir a vonal.. már a netmániás csomagba vagy, különben nem menne a feltöltés 0.92mbit fölé.
-
madagaszkar
tag
Legújabb mérés eredménye, eddig ez a max.
Úgy látszik többre nem képes a vonal.
Végül is nem olyan rossz ez.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Valószínűleg ennyit bír a hálózat, a minimum értéken felül vagy így hiába reklamálsz. De ha nem lóg mindenki a neten a környékeden lehet hogy 20 mega is meglesz.
[ Szerkesztve ]
-
joecontra
addikt
válasz madagaszkar #25802 üzenetére
Szerintem a sebesség bőven jó.
Üdv,
J -
madagaszkar
tag
válasz kabelmania27 #25805 üzenetére
Letöltés 16 Mb/s, feltöltés 1,02 Mb/s.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz madagaszkar #25804 üzenetére
Nézd meg mennyit bír a vonalad.
-
mlinus
őstag
válasz madagaszkar #25802 üzenetére
és? pont ugyanezt leirtad már a reggel is
-
madagaszkar
tag
Ma vettem T-Pontban egy D-link DSL 360 R T1 modemet ( 5990 Ft ) a régi szürke/zöld helyett. A sebességértékeim a régi 15,5/0,7 Mb helyett 16,5/1,1 Mb. lettek.
A díjcsomagom "Netmánia M" ( a régi "Családi" volt ) szerintetek érdemes reklamálni a sebesség miatt - ami gyakorlatilag nem változott, szerintem csak az új modemnek tudható be - vagy fogadjam el ilyennek.
Letöltési sebességem egyébként 1,9 Mb, feltöltés 130 Kb/s. Ezek is nőttek egy hajszálnyit, gondolom szintén az új modem miatt.
Egyébként "Dchard" írta, hogy a feltöltésem biztosan nőni fog, ez így is lett, a letöltésem viszont maradt, pedig reménykedtem az új modemben. Ezeket az értékeket egyébként router kiiktatásával mértem, de routerrel is ugyan ezeket az értékeket produkálja. Mit tegyek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest