- Megoldások IBS/IBD-re
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Tegnap öcsém hívott, hogy valami tönkrement, a satos beltéri (Intek HDMIS kimenetes) N518 -as hibakódot írja, és lefagyott. TV-n meg a HDMI nem működik (mert azt használja monitornak is). Beltéri és a szgép volt rákötve a 2 HDMI-re.
Volt égett szag is.
Van még 2 másik beltéri a családban, így a másodikat lehozva, az sem működött, ugyanezt a hibát írta.
Bejelentették, szerelő kijött ma, hozott 2 beltérit. Újabbakat, ami az interaktív efihez jár. Öcsémnél a HDMI-n nem működött, így kapott egy harmadikat, ami scartal megy. Kicserélték a kábelezést, és a fejegységet is, mert leégett!
Ma du hív, hogy nála incs adás . 0 a jel. Megnézték a többin is, ott sem volt, viszont a 3.ik beltérin, ami szintén ez aaz Intek HDMIS (ezt nem cserélték) megjelent az N518 kód, és lefüstölt a tv HDMI portja (mind a 3!!!).Tehát összegezve:
- leég egy beltéri, kisüti a tv hdmi csatlakozóját, és a fejegységet.
- szerelő kijön, a 3 egyforma beltériből 2-t kicserél, + fejegység+ kábelezés
- aznap du a 3.-ik intek is megadja magát, és leég a második tvnek a hdmi portja is! (LCD 82cm és plazma 106cm) A harmadik tv kis hagyományos, scarton összekötve, ez valószínű ezért nem ment ki.Mi a franc lehet ez?
Ki fizeti a tv-k javítását?havri
havri
-
polonic
félisten
válasz madagaszkar #25597 üzenetére
-
madagaszkar
tag
válasz madagaszkar #25596 üzenetére
A kép beillesztése nem megy tudna valaki segíteni?
http://kepfeltoltes.hu/121105/D-link360R_www.kepfeltoltes.hu_.png
Talán sikerült. A segítséget előre is köszönöm a vonallal kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
madagaszkar
tag
Én is a napokban váltottam "Netmánia M" csomagra, "Családiról" és a sebességem ( 15/0,7 Mb ) gyakorlatilag semmit sem változott. A telefonom analóg vonal, modemem D-link 360R B3 szürke/zöld. A modem lehet a problémás, vagy a vonalam nem tud többet?
Vonaldiagnosztika:[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/121105/D-link360R_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
[ Szerkesztve ]
-
greyslay
aktív tag
Sziasztok. Úgy gondolom elérkezett az a pillanat amikor lépni szeretnék, annak ügyében hogy mivel a több alkalommal bejelentett hibát, nem képesek orvosolni, (sem a szolgáltató, sem pedig a magyar telekom) így a nemzeti fogyasztóvédelmi hatósághoz kívánok fordulni segítségér.
A hibát már ide egyszer leírtam amire igazából érdemleges segítséget nem kaptam, most viszont abban kérnék, próbálnék segítséget kérni hogy miként lehet ezt a hatóságot hasonló problémákkal megkeresni, esetleg volt e már valakinek vele konkrét kapcsolata."embertelen ember munka"
-
zunicum
tag
válasz headhunter #25592 üzenetére
2012. okt. 18-án rendeltem a kecskeméti T pontban a Cifrapalotánál, de adatbázis hiba miatt csak okt. 20-án jelent meg a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
zunicum
tag
Megjött az új 10 megás adsl-es csomagom (kiderült, hogy a központban nem az én vonalamra tették fel az új csomagot):
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Digital
addikt
Azt hiszem ez lesz a megfelelő topik!
Aláírtam a netre 2 évet, és kértem egy Samsung Galaxy Tab 2 7"-os készüléket.
Állítólag futárral küldik a gépet, szerdán lesz két hete hogy megrendeltem. Idáig még nem jelentkeztek
Mondják hogy hiánycikk a tab. Valakinek van valami infója?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
bul07
nagyúr
válasz #78121280 #25576 üzenetére
Nem csak nekem küldték ki, szerintem mindenkinek a faluban
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Kaptam ma levelet a Magyar Telekomtól
Ha jól sejtem ekkor lesz az általam várt rendszer bővítés, és végre jöhet az L-es csomag
De lehet meghívom a 1412-őt és rákérdezek
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
djculture
félisten
válasz mlinus #25571 üzenetére
A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy előfizetőnk rendelkezzen egy T-Home alapszolgáltatással, mely a kedvezményre feljogosítja (ez lehet korábbi díjcsomagjaink egyike), és legalább egy olyan díjcsomaggal, amely után ténylegesen jár a kedvezmény. Magyarán régi adsl csomag de új telefon vagy tv csomag-ra aláírsz 2 évet marad a kedvezményes ár a régi adsl csomagnál is.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz djculture #25569 üzenetére
Egyik ismerős beköttette 384-es akkoriban még axeleros ADSL-t, többször emelték a sávszélességet ha jól emlékszem papíron 8Megabites csomagban volt, de még mindig 1Megabit volt a sebesség.
Ezzel a módszerrel 2Megabit max sebességet írt ki.
Működik még adsl@test felhasználó név test jelszóval történő bejelentkezés után a 192.168.9.1 címen a tesztoldal?[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz madagaszkar #25564 üzenetére
Elsó cikkből a vonali paraméterek kiolvasása és a külső programok nevű rész kell. Bár elolvashatdo az egészet is
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
wmati
addikt
Ajánlom figyelmedbe ezt a két írást ezekben mindent megtalálsz szerintem
-
dchard
veterán
Annyiszor leírtam már valaki segítsen neki...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz madagaszkar #25561 üzenetére
A modemed biztosan csereérett, valószínűleg ezért nem érzékelsz javulást. Kéne csinálnod SM50B nevű programmal vonaldiagnosztikát:
http://www.webtemp.org/index.php?page=sm50b&lang=en
És azt kiposztolnod hogy tudjunk segíteni.
Dchard
-
madagaszkar
tag
-
polonic
félisten
Nálatok rendben van az IPTV?
A stb-ok indításánál azt írja mindkettő, hogy inicializálási hiba a kliensben.
-
bul07
nagyúr
válasz Livius #25554 üzenetére
Nem azért de az M-es csomag olcsóbb mint a családi volt anno , nem sokkal e kevesebb
Így ha már hozza a családi sebességét akkor megéri váltani, persze ha az ember nem tervez szolgáltatót váltani(#25556) polonic
Nálam rendben van, Román határ mellet[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Igazából a szomorú hogy most megint úgy lettek ezek a magasabb nagyobb sebességű csomagok, hogy a technika fejlesztése nem lett felkészítve erre, én úgy gondolom. Szóltak fentről kb hogy kellenek, mert más szolgáltatóknál is ilyenek a csomagok és kész, megtették. Vicc hogy aki ADSL2+ techonógián van annak a 15Mbit az álom határ, és hiába kéri a felhasználó a NetMánia M csomagot (ami a legalja elött van 1-el persze) széles mosollyal be is aktiválják mert nekik csak jó lesz, hogy újabb 1 évet kötsz ugyan annyi pénzért egy papíron jobb szolgáltatásra. Habár ők tudják hogy papíron jobb, de neked valóban semmivel se lesz jobb soha csak nekik. A csomagmódosítás után a hibabejelentgetés meg abban az esetben teljesen feleleges, ha olyan helyen van a felhasználó, ahol nincs VDSL központ. Sőt meglátásom szerint akinek nincs TV előfizetése azt nem is szivesen rakják rá VDSL-re, mivel az nem jó üzlet már számukra.
Jobban örültem volna neki, ha maradt volna még egy 15Mbit-es csomag kicsit kisebb áron, és akkor jó magyar szokás szerint nem lennének hülyének nézve megint a felhasználók és átverve mint annó az Akár 8Mb/s szöveggel.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
-
zunicum
tag
válasz 206 cc #25545 üzenetére
Ez semmi az én történetemhez képest.
2012. 10.18-án megrendeltem a nagyobb csomagra való váltást. Szöszöltek vagy két hétig, aztán 2012.10.31-én megjött az sms, hogy aktiválták a nagyobb csomagot, az internetes felületen is megjelent a nagyobb csomag. Hurrá!
Nézem a modemet a sebesség nem változott (többször újraindítottam). Reggel hibajelentőt felhívtam, ahibajegyet felveszik 2012. 11.01. 5 óra 43-kor. Még délelőtt jön az sms 9 óra felé, hogy elkezdték a hiba elhárítását, mert a hálózatban találtak valami hibát.
Délután 15 óra 45 felé kapok egy hívást, amit nem tudtam felvenni (mint kiderül a homártól kerestek), mert éppen a temetőből jöttünk haza, és autót vezettem. A hívás után pár perccel jött egy sms, amit csak ismét otthon tudtam megnézni.
Most kapaszkodjatok meg, mert az sms-ben ez állt:"... Az Ön által bejelentett 2012. 11.01 05:43-kor bejelentett xxxx számú hiba elhárítást az Ön kérésére felfüggesztettük. A munkatársunkkal megbeszéltek szerint, 2012. 11.05 10,00-kor folytatjuk a hibaelhárítását."
Nagyon szép, csak egy a bibi: nem kértem senkitől, hogy függesszék fel a hibaelhárítást. Ha igen, akkor szívesen meghallgatnám annak a beszélgetésnek a felvételét!
Pár száz Ft-os kötbér fizetése miatt ennyire képes lejáratni magát a homár? Röhej!
Mit csináljak szerintetek?
-
törölt tag
Hogyan tudnam megoldani azt a problenmat, hogy neha nem jo az internetkapcsolat. Nem tolti be az oldalakat, mindaddig amig ujra nem inditom a modemet.
-
206 cc
senior tag
válasz Sofian #25546 üzenetére
Természetesen beállítottam.A státus oldalán amikor elindítom azt jelzi kapcsolódás,de egy idő után kapcsolódási hiba vagy time out hibát ír.
206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
...hmmm...most már egy kicsit tele a hócipőm a T-vel!!!
Az én kálváriám 18-án kezdődött....családiról Netmánia M-re + ehhez ugye kell a voip telefon.A mai napig nem igazán sikerült átkerülnöm ebe a csomagba illetve nem tudom ezt leellenőrizni sem.Megkaptam a ZTE csodát a múlt héten ,telefonáltam,hogy megjött hajrá váltsunk,de nem igazán történt semmi kivéve hogy már 31.-e óta telefonom sincs,mert a ZTE vagy még nincs aktiválva vagy nem tudom miért nem kapcsolódik a szolgáltatóhoz?!...de ugye azon keresztül működne a teló is de nincs vonal.A kapcsolat felépül legalább is a dsl led világít viszont az interneté meg se villan...és vonalhangot sem hallok a telefonban.Ami viszont még jobb a régi 321B modemem tökéletesen konnektál és van is net ami az itteni viszonyokhoz képest elég jó.15-18Mb közti letöltéseket mérek és felfelé is 0.91Mb-t..ez a családi csomag,ilyen volt idáig is!
Van esetleg ötlete vkinek hogy a ZTE-t hogyan lehetne működésre bírni,mert nem igazán értem mi miatt nem jelentkezik be a szolgáltatóhoz vagy miért nincs net rajta?!206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz poli27 #25536 üzenetére
Hoho, ez jól hangzik..
Mondjuk, ezek után remélem, hogy jönni fognak a Smart TV-s alkalmazások is, és akkor akár STB nélkül is lehet majd nézni az adásokat. Mondjuk ugye, gondolom ebben az esetben nem lesz lehetőség minőség állításra. Bár ki tudja.
Csak a kérdés az, hogy ezért nálunk vajon mipénzt fognak kérni.
Lehet, hogy ez lesz az újítás, amit Roli27 említett korábban. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hotibi
aktív tag
sry a dupláért nem tudom hogy sikerült
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #25521 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz pakriksz #25533 üzenetére
A MAC cím váltásos rész az nyilvánvaló, de a többi egyszerűen nem úgy működik. A cím valóban felszabadul de a DHCP szerver igyekszik minden cliensnek (amit MAC cím alapján azonosít) a saját IP címét visszaadni egészen egyszerűen azért, mert ez kevesebb erőforrást igényel. Lehet ezen mosolyogni, de amikor egy DHCP szerver percenként több száz ha nem ezer tranzakciót kezel, ennek már jelentősége van. Szóval egyáltalán nem random húz ki belőle címet. Amiről te beszélsz az a PPPoE tárcsázásnal van így, mivel ott a DHCP request-et a PPPoE szerver küldi a DHCP szervernek és ott minden kérésnek ugyan az a forrás MAC címe. Utána a PPPoE szerver IPCP üzenetben értesíti a klienst arról, hogy milyen IP-t kapott a DHCP szervertől.
Egyébként meg honna tudod, hogy mekkora az IP pool a telekomnál és az hogyan van felosztva? Sehonnan, ergó amit mondasz az csak tipp. Egyébként mivel régi inkumbens, valószínűleg jól bevásároltak IP-ből annak idején...
Dchard
-
pakriksz
őstag
válasz dchard #25530 üzenetére
De nincs elég ip cím, így szinte tuti hogy ki lesz osztva másnak, ahogy lejár. De szerintem 24 óra után így is úgy is bekerül egy "szabad cím" kalapba és onnan random húz ki egy címet a dhcp szerver az új fellépőnek.
Mac cím váltással meg 100% az új cím, évek óta így váltom.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
[Laca]
tag
-
dchard
veterán
válasz pakriksz #25529 üzenetére
Sajnos nem pont így működik.
A DHCP szerverben lévő IP pool-nál IP <--> MAC bindig jön létre, és a szerver egészen addig nem osztja ki a Te mac címedhez bindolt IP-t másnak, amíg erre feltétlenül szükség nincs, hiába jár le a lease time. Tehát simán előfordulhat hogy akár 2-3 nap kikapcslás után is a saját IP-det kapod vissza. De persze megtörténhet, hogy a szerverben lévő pool egyre szűkösebb és ezért kénytelen volt kiosztani az IP-det másnak és így kaphatsz új címet.
Arra azonban felhívnám a figyelmet, hogy ettől nem lesz fix az IP címe senkinek, tehát semmi garancia nincs rá, hogy ha két évig ugyanaz volt valakinek a címe, akkor holnap is azt fogja visszakapni.
Dchard
-
pakriksz
őstag
válasz hackeeeee #25527 üzenetére
hát hgw-nél nehezen váltasz mac címet... De 24 óra után az is vált
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
hotibi
aktív tag
üdv a fórumlakóknak. DVB-C manuális kereséshez esetleg publikus már a super TV2 freki és a jelátviteli sebesség? köszi a helpet
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz pakriksz #25526 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok.
1. nem megy.
2. nem megy.
3. nem megyA lényeg annyi, hogy próbáltam már azt, hogy állt a HGW közel egy napot, és úgy indítottam el, hogy nem volt belekötve semmi, és úgy indítottam el, vajon mi lesz, és semmi. maradt a régi.
Régebbi modemeknél ezek még bejöttek, de a Cisco-knál már nem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
pakriksz
őstag
válasz hackeeeee #25500 üzenetére
trénél kábelhálózatnál 23 órás "lease time-al" rendelődik egy ip cím a modemre közvetlenül kötött eszköz mac címéhez. amit általában az eszközök 6 vagy 12 óránként frissítenek. A frissítéstől számítva újra 23 óra hozzárendelést kap.
Cserélni így lehet:
-lehúzod a routert/gépet a modemről és vársz így 23 órát
-lecseréled a modemre kötött eszközt (minden eszköznek más mac címe van)
-lecseréled a modemre eszköz mac címét, pc-ken a hálókártya beállításainál, és sok router is tud fake mac címet mutatni, persze a mac címeknek valósnak kell lennie, így valami más eszközről kell lelesni.
Én úgy szoktam váltani hogy a routerben a saját mac címét, és a gépem hálókártyájának mac címét.[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz kabelmania27 #25523 üzenetére
pc-n tényleg jó lenne de ott az a gond úgy tudom simán fel lehet venni adást és ennek nem örülne senki az elöfizetőn kivül , de ha tv mellet maradunk akkor mindenképp kell box a iptv hez és ez a analóg adás egyik nagy előnye hogy ott nem kell
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #25519 üzenetére
Invitel is csökkentette az analóg adások számát, Super Tv2 be fog majd kerülni analógba is.
Én arra tippelek, hogy a közszolgálati csatornák, TV2,Rtl Klub, Viasat3 csatornákat sokáig megmaradnak analógba. Az lenne jó ha az iptv-t PC-n is lehetne nézni nem csak boxon keresztül.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #25515 üzenetére
A T-nél is folyamatosan csökken az analóg csatornák száma, a UPC-nél meg még durvábban.
Szóval szerintem nincs az olyan messze, mint ahogyan azt sokan gondolnák. Szerintem kb. 2-3 év és eltűnik az analóg rádió és kábeltv is mivel zabálják a rádiós erőforrásokat a kábelhálózaton miközben nem tudnak új értéknövelt szolgáltatást eladni, csak horror beruházással. Arról nem beszélve, hogy három párhuzamos platformot fenntartani ugyanarra a szolgáltatásra egyszerűen nincs értelme és megint csak drága dolog. Mindkét nagyon szolgáltatónak van digitális TV-s platformja, szerintem 2-3 éven belül marad a DVB-C a DOCSIS amin lehet adatot meg IPTV-t és IP telefont is nyomni. És ugye az is látszik, hogy a kettő közül a DVB-C lesz a következő. Gondoljatok bele, hogy a mostani analóg/DVB-C csatornákból DOCSIS-t csinálnánk mi minden elérne még ott a TV-n kívül...
Eddig az volt a binisz az analóg kábeltv-ben, hogy versenyképes volt mert box nélkül is lehetett osztogatni. De mostmár sokkal inkább lehet vonzani az előfizetőket a jobb képminőséggel, videótékával, HD csatornákkal, egyéb értéknövelt szolgáltatásokkal, mint az egyszerű eloszthatósággal.Anyuka meg a konyhában majd nézi a kistv-t földfelszínivel ingyen ami jön, ha értitek mire gondolok
Dchard
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kabelmania27 #25517 üzenetére
Ha alap csomagot kérsz, az mellé is jár a rádió, nem kell érte fizetni.
Valami 3x csatorna van még, asszem, de pontosan nem tudom.
Véleményem szubjektív...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz hackeeeee #25516 üzenetére
UPC a közszolgálati adókon kívül minden rádiót kivett és átpakolta a 105-108Mhz közé, analóg tévé adások számát csökkentettek, analóg silver csak pár városban, van előfizetni nem lehet rá.
T-nél ha jól emlékszem volt régen 300Ft-os rádiócsomag.
T csökkentette az analóg adások számát? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kabelmania27 #25515 üzenetére
Bocsi, hogy belewaú, de szerintem sok. Az analóg tv még egy jó pár évig maradni fog sztem, sőt a rádió is. Túl sok az ügyfél, aki még analóg tv-zik. Szerintem.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én is írtam, hogy azon legyen..
A felhasználónevet jelszót pedig a szerződésből írd ki/be.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Livius
őstag
A T-home oldalán a korrekt cím megadása után az elérhető csomagok hitelessége megbízhatóak? Szóval ha az én címemre nem enegedi rendelni a NetMánia M-nél nagyobb csomagokat, akkor lehet hinni a webes rendszernek, hogy itt nincs VDSL képes központ Gazdagrét alsó részén? A héten jöttek modemet cserélni, de nagyon nem VDSL-t tudót hoztak, talán direkt ezért gondolom.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
akyyy
senior tag
válasz hackeeeee #25506 üzenetére
de ugy nincs semmi. kiirja hogy connecting frissitem a routernél a "honlapot", még mindig connecting... aztán meg kikapcsolja magát.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_1_pagt7i4360.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_1_qrvsii2cya.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_1_irausnvw72.jpg
jelenleg ezek a beállitások, igy nem akar müködni :S
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
van egy t-home-s net, egy dlink routerrel. és egy vezeték nélküli tp-link TL-WR741N tipuisu wifis router. ha bedugom a routerbe a thomos netet, és a wifirouter beállitősaiban beállithatok dolgokat nem akar csatlakozni a thomos netbe.
beirtam a felhasznlonevet, jelszavat, Secondary Connection: ez mi legyen? Connection Mode:? és egyéb beállitás? probálhatom de nem akar routerre jönni a net, csak a gépre közvetlen.
-
dchard
veterán
Nagyon megkérlek, hogy ne oszt az észt olyasmiről amihez nem értesz.
A helyzet annál sokkal összetettebb hogy ilyet kijelentsen valaki.
Ugyan nincs általános megoldás, de az kijelenthető, hogy:
1. A régi szürke/zöld színű Dlink 360R modemek mind csereérettek. Az esetek többségében a Dlink 360R T1E fekete modemre való váltás akár pár megabitet is nyerhet, ezen túl pedig sokkal stabilabb lesz a kapcsolat.
2. Ha valakinek ADSL2+ modeme van és megfelelően közel van az alközponthoz, ezen túl az alközpont VDSL képes, akkor a Netmánia M és L csomagoknál mindenképpen érdemes modemet cserélni azon egyszerű oknál fogva, hogy sem a régi sem az új 360R nem tudja a VDSL szabványokat. VDSL modemet a szolgáltató ad, ezek jellemzően ZTE típusúak, de Broadcom chip van benük szóval jók.
Persze ha valakinél például eddig 15megás ADSL volt, ami ment is ennyivel, és az alköpont nem tud VDSL-t, akkor a legjobb eséllyel a 20megás ADSL nem lesz gyorsabb lefelé, felfelé jellemzően az az 1,1megabit ki tud jönni a hálózatból. De ha régi 360R-e van azt megint csak érdemes cserélni az 1 pontban foglaltak miatt ha mást nem azért mert stabilabb lesz a kapcsolat, kevesebb lesz a vesztett keret stb.
Elhiszem hogy jót akarsz de minden esetet egyenként kell megvizsgálni amikor tanácsot ad az ember. Nem véletlen kérek minden DSL-es embertől akinek problémája van diagnosztikai adatokat. Ezek nélkül inkább ördögűzés vagy jóslás lenne amit csinálunk. Hinni meg a templomban kell
Dchard
-
jbl
senior tag
Na, akkor még egyszer.
Semmi értelme a modem cserének. Én is ugyan ebbe a cipőbe járok. 27én rendeltem azelőtt DSL családi csomag volt, váltottam M-re, de ugyanannyi a sebességem, mint azelőtt. Ez csak egy parasztvakítás, hogy írjál alá hűséget megint. Nincs itt minden hálózat kiépítve hozzá. Nálam kint voltak kábelt cseréltek kívül-belül a házba portót cseréltek légkábelesek földkábelesek. De pontosan ugyanannyi a sebességem amennyi volt. Azt mondta a kábelesek közül az egyik, hogy a központba van lekorlátozva. Ők nem tudnak többet csinálni, minden oké kábel bírná.
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
jbl
senior tag
válasz madagaszkar #25491 üzenetére
Semmi értelme a modem cserének. Én is ugyan ebbe a cipőbe járok. 27én rendeletem az előtt DSL családi csomag volt, váltottam M-re, de ugyan annyi a sebességem, mint az előtt. Ez csak egy paraszt vakítás. hogy írjál alá hűséget megint. Nincs itt minden hálózat kiépítve hozzá. Nálam kint voltak kábelt cseréltek kívül belül a házba portót cseréltek lég kábelesek föld kábelesek. De pontosan ugyan annyi a sebességem amennyi volt. Azt mondta a kábelesek közöl az egyik, hogy a központba van lekorlátozva. Ők nem tudna többet csinálni, minden oké kábel bírná.
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest