- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Arena Breakout: Infinite összefoglaló szerkesztése
- Digitális Állampolgárság Program
- Vajaskinyír újragondolva
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Az Árulók
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Netmánia L-em van IPTV-vel kábelneten XXIII kerületben és az utóbbi 1 hétben durván lecsökkent az internet sebessége, illetve ilyen fura szakadozó jelleget mutat. Az IPTV viszont eddig látszólag hibátlanul teszi a dolgát. Csúcsidőben sose volt meg a 30 mega, de máskor simán, és a 20-25 csúcsidőben is megvolt nagyjából, néha 15-16, de akkor se foglalkoztam vele, mert jól tette a dolgát. Viszont most nehézkesen kezdi meg a weboldalak töltését, néha nincsenek fogadott adatokkal hibát dob, néha félig tölti be a honlapokat. Wifiről használom a CISCO hgw-t, nincs másik router.
Ezeket a képeket csináltam:
Amikor észre vettem először, ránéztem a modem felületére és az 1-4 channelre +28dBmV jelszinteket írt, ami finoman szólva hihetetlennek tűnt, újraindítottam a modemet, helyre álltak az értékek, azt hittem csak valami szoftveres gebasz volt és helyre áll minden, de nem akaródzik neki. Bármi ötlet?
Nem szeretek hibára bejelenteni, mert nagyon nehezen akarnak erre fele kijönni a szerelők
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #27795 üzenetére
Nem csak a fejállomásról, az egész transzport hálózatról is szó van ami eljuttatja a műsort a nézőhöz.
Ha máról holnapra kinyomnák az analóg részt és csak a DVB-C a DOCSIS meg az IPTV maradna, rengeteg pénzt meg lehetne takarítani. Például az egész szatos marhaságra nem lenne szükség: a teljes műsorkínálatot lehetne továbbítani 100megán, csak annyi a különbség, hogy a végén IPTV esetén DOCSIS fölött jutnak el ugyanazok a csomagok a végfelhazsnálóhoz, vagy ugyanolyan mpeg kontnéerben csak DVB-C formátumba ágyazva. Nem kell újratömöríteni, csak átcsomagolni kell ami sokkal olcsóbb és kevesebb hibalehetőséget is rejt, továbbá az end-to-end minőség is olcsóbban és egyszerűbben ellenőrizhető egy analóg monitorzó állomáshoz képest.
Meg kéne néznetek egy analóg fejállomást, illetve egy olyat, ahol már csak DOCSIS és DVB-C van. A látvány is önmagáért beszél, a műszaki tartalom meg pláne.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #27780 üzenetére
Ha jól gondolom az analóg rendszer régi komponense pl a modulátor és a helyi fejállomáson a műholdvevők,tv és FM vevőantennák és a csomagszűrők. A szolgáltatóknak kevesebb műsorkártyát kell kérni ha nem lesz analóg, vagyis elég a központi fejállomás dvb-c vevőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
Akinek érkezik a távszámlára a T-hometól energia számla neki van olyan a letöltéseknél
Hitelesített számla letöltése PDF formátumban?Nálam nincs ilyen így nem tudom letölteni a számlát.
-
tukko1
aktív tag
Eddig DSL Alap (5Mbit/s) előfizetésem volt, amiért 4080 forintot fizettem havonta. Tegnap rendeltem meg online NetMánia L (30 Mbit/s) internet csomagot akcióban! Ha távszámlára váltok, akkor 3350 forint havonta 1 év hűséggel! Ezt írták az akcióban: " ... A szolgáltatás online megrendelése után a Távszámla regisztráció automatikusan elindul. Ebben az esetben a regisztráció menetéről tájékoztató levelet küldünk. ..." Nem kaptam semmilyen levelet ezzel kapcsolatban. Kezdjek el saját magam regisztrálni a távszámlára? A My T-Home -ba a rendelésem már a "Lezárt webes rendelések" résznél szerepel.
Azt olvastam, hogy ez már valamiféle v-dsl. Gondolom eddig nem ez volt nekem! Ez jár valami szereléssel (pl. kábelezés, stb.) lakáson belül? Vagy csak új modemet kapok.
Modemroutert fogok kapni? Van saját routerem, elég lenne csak a sima modem is! -
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #27785 üzenetére
Az, hogy jött ki? A 6Mb az 768kbyte/s. (6*1024/8) - ha nem 1000-rel számolom, de ha igen, ez akkor is 750.
lemusz: A fenti számolásból adódóan, 1Mb az 128kbyte/s. A 8Mb pedig 1MB/s (1024kbyte/s).A legtöbb esetben igen, ez meg is van, bár van ahol nem. és akkor jönnek azzal (ha nincs meg, hogy, hogy 1000-rel számolnak.....
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
lemusz
addikt
1 Mbit = 1.000.000 bit = 125.000 byte = 122 Kbyte
-
titán
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
30 megás optinetem van, mérés alapján ezt tudja:
Viszont bárhonnan is töltök, csak maximum olyan 6-700-al jön, mi lehet a probléma? Router jól van beállítva.
Más: IPTV-m van mellé, ezzel semmilyen HD csatorna nem jön? Az ingyenesek se?
KösziWe are analog players in a digital world
-
Csaszykj
aktív tag
válasz Csaszykj #27622 üzenetére
Sziasztok!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy a T-Home által a felhasználók részére küldött "Pirelli-s" routert lehet-e esetleg más célra használni, ill elérhető-e esetleg hozzá Admin felhasználói felület ?
Konkrétan:
A ZTE T-home-os példányánál találkoztam ezzel az Admin felhasználó-jelszó kombóval, és Dinamikus IP módban szeretném használni, persze nem T-s netszolgáltató netjét kellene megosztani.
Itt helyben már kb 20db ilyet is tudok, ami alól már kilőtték a netet, és hánykolódik csak mindenkinél a polcon. -
dchard
veterán
válasz hackeeeee #27777 üzenetére
Ahol van analóg kábeltv ott szinte mindenhol van DOCSIS hálózat. Ha van DOCSIS, akkor megy a digitális kábeltv is. Tehát még választhat is az IPTV vagy a digitális kábel között. A DVB-C ugye ugyanolyan BC technológia mint az analóg, csak sokkal gazdaságosabb. Tehát ez nem jó ürügy.
És még akkor nem beszéltünk arról, hogy az analóg rendszer jellemzően régi komponenseinek karbantartása cseréje egyre többe kerül és egyre sűrűbben lesz erre szükség. Hosszasan lehetne sorolni az érveket a lekapcsolás mellett, míg ellene sokkal kevesebb érv szól. Az, hogy valaki 5 tévét akar egyszerre "ingyen" nézni, az nem érv, de legalább is nem olyan érv, ami a piaci szereplőket érdekelné.
Dchard
-
Allien
veterán
válasz dchard #27766 üzenetére
Ok, biztos BENNEM van a hiba, SORRY! Szerintem a KOAX és a TELEFON HÁLÓZAT NEM ugyan az, de mindegy. Ráadásul, lehet, rosszul olvasom, de mintha nem írtam volna egy szóval se, hogy nyalogassa a vezetéket közben. No, de mindegy. Akkor marad az, hogy kussba maradok, és mászassátok az embereket magas létrára, mert azzal semmi baj nincsen.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz headhunter #27774 üzenetére
Kéne, de még mindig nem fogják.. Máig nagyon sok ügyfél van, akik csak analógon tv-znek, kábelen, mert lényegében a hálózat nem lenne képes kiszolgálni az IPTV-t, hálózatot meg nem fognak fejleszteni.
Véleményem szubjektív...
-
Allien
veterán
válasz dchard #27773 üzenetére
ADSL modemmel is megy a dolog, persze nem simán, bedugod, és kész megoldással. Illetve, az is KELL hozzá, hogy maga a szolgáltatás be legyen rendezve, azaz eleve előfizetőnek kell lennie.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
headhunter
addikt
válasz dchard #27758 üzenetére
És igazuk is van: az egész analóg rendszert le kéne kapcsolni a földfelszínivel együtt. Fogja a spektrumot, nem gazdaságos, nem hatékony, más jól működő és fontosabb platformok elől eszi az erőforrásokat, növeli az árat.
A földfelszíni analóg sugárzás lekapcsolásának eltolása a legnagyobb baklövés volt.
kb.: 300.000db DVB-T vevőt kedvezményesen (vagy ingyen) adhattak volna azoknak, akik még mindig "csak" az analóg földfelszíni sugárzást nézik. (M1, TV2, RTLKlub)
Nagy tételben ennyi DVBT MPEG-4 vevő, 7.000-10.000Ft/db lenne.
300.000 x 7.000 = 2.100.000.000 Ft
300.000 x 10.000 = 3.000.000.000 FtHozzáadunk még közel azonos árban DVB-T antennákat, akkor is 4-6 Milliárd forintból kijönne az egész átállás. 2 kereskedelmi adó, milliárdos tételt fizet pluszban az analóg sugárzásért a digitális mellett. (Reklámpiac féltés "rulez")
Stadion építésre mennyivel többet elvernek.
-
dchard
veterán
Újra felmerült kérdésként:
Van itt bárki, aki T-home IPTV-t használ DSL platformon de NEM a szolgáltató által biztosított eszközökkel?
Volna itt valaki aki cserélne 321B-re meg saját normális routerre, a kérdés hogy megy-e az IPTV STB a nem szolgáltató által adott HGW-ken kívül.
Mintha lett volna ilyen, de inkább várok a megerősítésre. Én nem látom műszaki akadályát. Olyan jelentkezzen, akinél tényleg működik és rendesen megy a dolog.
Dchard
-
McCartman
őstag
válasz dchard #27771 üzenetére
Egyikünk meg fog lepődni az biztos, 1-2 év múlva majd visszatérünk rá.
Azt láttam én is a legfrissebb csatornakiosztásban, hogy egyes vidéki régiókban már nincs.
Nekem kényelmetlen és drága lenne a külön STB rendszer, hogy meddig marad a jelenlegi helyzet majd elválik.Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
dchard
veterán
Nem értem a problémát.
Ha a TV-t tudja kezelni akkor az STB-t is. Csatornát váltani meg hangerőt állítani pont ugyanúgy kell, a többi funkciót meg legfeljebb nem fogja használni.
McCartman:
Meg fogsz lepődni. Nem holnap lesz az biztos, én 1-2 évre prognosztizálom. Persze ha az állam még 5-ször kitolja az amúgy eredetileg pont ma lejáró határidőt, az nem javítja a helyzetet. Követlen összefüggés nincs, de közvetett annál inkább van. A T-Home lassan rájön, hogy amire szüksége van az egy normális internetes infrastruktúra, mert azon mindhárom szolgáltatását tudja nyújtani. Efelé mozudlnak az látszik. Egyébként rengeteg helyen vidéken nincs normális kábelszolgáltató és az emberek élnek vígan sattv-vel, és nem probléma hogy STB kell hozzá. AZ analóg kábelt kivéve szinte mindenhez kell, hozzá fognak szokni az emberek. Főleg, hogy ezért kapnak többlet szolgáltatásokat, jobb minőséget, több csatornát, nagyobb sávszélességet stb.
Dchard
-
McCartman
őstag
válasz dchard #27768 üzenetére
Ahogy mondod, nincs alternatívája.
Ezért is kényelmetlen, ha időnként megbolygatják.Régóta költik már az analóg kábeltévé halálhírét de még mindig húzza.
Előbb utóbb teljesen lekapcsolhatják hisz valóban elavult technológia a többi lehetőséghez képest de, hogy ez sem most lesz azt nekem hiheted el.[ Szerkesztve ]
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
dchard
veterán
válasz McCartman #27767 üzenetére
"A mindegyik TVhez külön STBt igénylő szolgáltatás nálam nem alternatíva"
Nem lesz más választás, nekem elhiheted. AZ egyetlen megoldás, ha a conax modulos megoldás terjed, és akkor nem kell majd STB, de kelleni fog majd Conax modul és olyan TV ami meg is eszi. MOst majd eljön az az idő, amikor elgondolkodik az ember, hogy akar-e minden gyereknek külön TV-t meg a konyhába meg a budiba stb. Ha akar akkor meg fizesse is meg ennek az árát STB bérlés vagy vásárlás formájában. A másik megoldás hogy az IPTV nézhető legyen PC-n vagy akár okosTV-n is futtatható ilyen szoftver.
Szóval az analóg kábeltv-nek csak addig nincs alternatívája amíg létezik.
Dchard
-
McCartman
őstag
Nagy város lévén itt biztos van konkurencia, úgyhogy attól nem félek, hogy 1-2 éven belül eltűnne a szolgáltatások listájából.
A kínálattal nem volt gond az elmúlt 2-3 évben, sőt, inkább bővítették mintsem csökkentették volna, ez az első alkalom, hogy itt keresztbe tesznek és ha megy is a helyére rögtön 3 másik nyilván nem a rendszer a szűk keresztmetszet, hanem más (anyagi) megfontolásból lépték meg. Rontani az eddigi szolgáltatásuk színvonalán, ez az ami nem túl szimpatikus húzás.
A mindegyik TVhez külön STBt igénylő szolgáltatás nálam nem alternatíva, ezért az árért, ez a kínálat verhetetlen volt, eddig legalábbis mindenképp, meglátjuk hogyan alakul a jövőben.
[ Szerkesztve ]
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
dchard
veterán
válasz lemusz #27759 üzenetére
A legviccesebb az, hogy egy hozzászóláson belül leírja, hogy 230Volt került a koax hálózatra, és közben tanácsolja hogy vedd a szádba és nyald meg... Arról nem beszélve, hogy az egyenáram is lehet veszélyes: egy sor erősítőt kell meghajtani. Ha az egyik tap véletlenül csak véletlenül nem szűr, akkor egy ilyen mutatványtól is simán keletkezhet embólia, aztán majd akkor esik össze, mikor már befejezte a szerelést és kocsikázik hazafele...
És akkor megint előhúzhatom a régi "milyenek a szerelők" témát, és én leszek a szemét elfogult és prekoncepciókat gyártó rohadék, miközben kiderül, hogy semmit nem kell leírnom: kiállítja magukról a bizonyítványt egy ilyen hozzászólással. Még csak szakembernek sem kell lenni ahhoz, hogy ez kitűnjön.
Én azt mondom, hogy senki semmit ne vegyen a szájába, hanem vegyen legalább egy 300 Forintos fázisceruzát, vagy egy 1000 Forintos multimétert, és mérjen, mielőtt nekiáll szerelni és odakozmál.
Dchard
-
Allien
veterán
válasz lemusz #27759 üzenetére
? Ugyan, a kettő koránt sem egy kategória! Lehet, bennem van a hiba, ez rendben, sose voltam normális, de ez mellékes. Ha egy kicsit megcsíp az áram, főleg ez, semmi bajod sem lesz tőle. De, a létra, az teljesen más. Az igenis KOMOLY baleseti forrás. Nem véletlen, hogy baleseti oktatáson azt nem hangoztatják, hogy ne fogdosd a telefon vezetéket egyszerre (főleg ne a nyelveddel teszteld), mert koránt sem halálos, de még életveszély sem merül fel. Ellenben minden évben rengeteg baleset származik a létrázásból (az, hogy a TV híradóban nem szerepel, az még nem jelenti, hogy nincsen). Ergo, menj el balesetvédelmi szakemberhez, így Újév alkalmából, és kérd meg, magyarázza el Neked, mi a kettő között a különbség. Persze a legrosszabb, ha létrán ráz meg az áram, még ha telefon vezetéken jön is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kabelmania27 #27763 üzenetére
Ez már így van egy ideje, csak ehhez képest még ebből nem lett semmi.
Véleményem szubjektív...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz poli27 #27762 üzenetére
De jó, hogy linkelted ezt, írják hogy lehetséges lesz pl pc-n is nézni az adásokat, helyesbítem az elősző hsz egyik mondatát, remélem előbb utóbb lehetőség lesz pc-n és egyéb eszközökön is iptvzni.
Analóg tévénél pl itt csak pár adás jön sztereóba, tv2 rtl klub nicam, viasat3,fem3,axn sztereó, többi sajnos mono, iptv-nél nincs ilyen probléma.
1-2 évre tippelek én is, Diginél 50körüli analóg adás van, mellette van több dtv, szerintem fogják még hagyni egy ideig, mert anno UPC-től sokan azért váltottak Digire mert több analóg adás volt, UPC-nél sok helyen analóg bronze a max, Invitelnél ahol van d3, nem listázza ki az analóg tv csomagokat, több helyen van dtv, mint Fibernetes időben, UPC-nél már van médiacard, kevesebb az analóg adás mint pár éve, még mindig több az analóg mint a dtv előfizető, de folyamatosan növekszik a dtv előfizetők száma, PR Telekomnál ha jól nézem van olyan település ahol csak analóg tv van, van ahol analóg tv net és telefon nincs, Tarrnál több analóg adás van mint pár éve.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #27761 üzenetére
Sztem nemsokára kijönnek majd azok a tv-k,vagy lehet amik már most smart tv tudni fogják az ip-tv-t.Pláne ha a T bevezeti ezt ugye :Kiszabadul a tévé béklyójából a Telekom IPTV-je lesz rá mondjuk alkalmazás azt ennyi
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Érthető, hogy haladni kell a korral nincs is ezzel baj, de így box nélkül nem lehet tévézni (dtv-nél ha jól tudom lehet saját eszközzel is nézni az adásokat), iptv-nél elvileg meg lehetne oldani, hogy pc-n is lehessen nézni az adásokat.
poli27: Igazad van, ha txt nélküli adóra kapcsolok és szeretném megtudni mi megy éppen gépen kell megnézni.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz McCartman #27744 üzenetére
Maximum ott rendelhető, ahol van konkurencia, szerződést nem hosszabbítanak különben.
És igazuk is van: az egész analóg rendszert le kéne kapcsolni a földfelszínivel együtt. Fogja a spektrumot, nem gazdaságos, nem hatékony, más jól működő és fontosabb platformok elől eszi az erőforrásokat, növeli az árat.
Ehez képest azon vitatkozni, hogy most épp az Euro-t vették ki, és nem mondjuk egy főzőcsatornát vagy ilyesmi, kb. olyan mint nem látni a fától az erdőt. Nem ez volt az utolsó és nem is az első amit kivesznek analógból, 2-3 éve folyamatosan csökken a kínálat. Ennek jó oka van: kell a sáv az internetnek, IPTV-nek.
A T jelenleg 4 televíziós platformot tart fenn: analóg kábel, digitális kábel, műhold és IPTV. Na ebből elég gyorsan kettő fog maradni az IPTV meg a SAT. AZ analóg lesz az első amit kikapnak tokkal vonóval.
Válts digitálisra, SAT-ra, vagy IPTV-re.
Mondjuk digitális kábel se sokáig lesz, ha ennyire nyomul a T az egységesítésre. Nyilván nem véletlenül vezette be az IPTV-t DOCSIS hálózaton. Amúgy mindössze két DS csatornán a tejes IPTV-s platformot át tudja tolni (105-110Mbit/s), sőt még bővíthet is egy picit, vagy adhat nagyobb sávot. Bár szerintem itt olyan szintű egységesítés lesz, hogy lehet ugyanazzal a folyammal lesz megetetve a SAT és az IPTV meg a digitális catv is... Elég drágák a BC enkóderek
A lényeg hogy komoly műszaki oka van ennek, régen meg kellett volna tenni, és nem előfizetés szopatás a cél (kivételesen).
Dchard
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #27753 üzenetére
T nem fog mediacard szolgáltatást bevezetni, mivel ed3 IPTV-t favorizálja,és ahol elérhető ott sima digitre nem tudsz előfizetni!
[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27755 üzenetére
Ez jól hangzik.
B.Ú.É.K.!Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz McCartman #27754 üzenetére
Akkor kiegészítem a jókívánságaimat azzal hogy Színvonalas Csatornakiosztásban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27753 üzenetére
Én rendben vagyok ezzel, legalábbis eddig nem volt gond.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz McCartman #27752 üzenetére
Szerintem teljesen nem kellene megszüntetni az analógot, UPC-nél pár városba van analóg silver, ex Rubicomos területen analóg gold is van még, előfizetni már nem lehet csak analóg startra és bronze-ra.
Kíváncsi leszek T mikor vezeti be a médiacard szolgáltatást.[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27751 üzenetére
Ja, mondjuk azt sem értettem, hogy T-kábel analógon belül miért voltak már benne szinte mindegyik régió kínálatában az új kereskedelmi csatornák, Szeged környékén pedig miért nem.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27749 üzenetére
Én meg max reménykedek hátha megjön az eszük és visszarakják mire kezdődnek a nagy tenisztornák.
[ Szerkesztve ]
-
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27747 üzenetére
Ez van, ezt kell szeretni. :/
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27745 üzenetére
A gond az, hogy ezzel nem vagyok előrébb.
Őszintén szólva meglettem volna RTL2, új tv2 meg Doq nélkül legyen ez utóbbi bármi is, ha ez az ára.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz McCartman #27744 üzenetére
Amikor pár éve szóba került, hogy Fibertnetet eladják, többen reménykedtek, hogy a Digi lesz az új tulaj, mivel lehetett tudni mennyibe kerül a 2 vagy 4 megabit kábelent, tv, telefon szolgáltatás, ki is számoltam kb 5-6ezer lenne a havidíj, majd kiderült hogy Invitel. Invitel csökkentette az analóg adások számát tavaly mindenhol, éjféltől érvényes kiosztásba visszakerül több tavaly kivett adás.
[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27738 üzenetére
Ja. Bárhol az országban.
Allien:Úgy érted lopják a tévét? A sok bűnözőnek nem jár Eurosport?
Ez csak egyszerű kicseszés.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz kabelmania27 #27729 üzenetére
"Ettől független 29-es topicban (és általában minden topicban) mindenki a Digi árazását szeretné."
Szerintem meg nem az árakkal van baj első sorban, hanem a bérekkel. Akkor lenne jó, ha a drágább árat IS meg tudnák fizetni az emberek jelentős többsége, és hajlandó is lenne rá. Tudom, ez hülyén hangzik, de végig lehet gondolni, hogy a mai marketing szerint, hogyan lehet árat csökkenteni? (egyfelől ki kell venni a drágább adókat) Az igazgatók fizetését NEM szabad csökkenteni, SŐT, piacképesen KELL tartani. Akkor, ki kell rúgni a dolgozókat, és kiadni alvállalkozóknak, akiket persze szintén arra kényszerítenek, hogy normális ár alatt próbálják ezt megtenni, és úgy, hogy ezt évről évre olcsóbban, annak ellenére, hogy az ÖSSZES járulékos költség (és itt első sorban NEM az üzemanyagra gondoltam, hanem a KORRUPCIÓRA), növekszik. Mindenki gondolja csak végig a SAJÁT munkáját más is meg tudná oldani? A válasz, IGEN! Ráadásul, olcsóbban! Ha meg már nem találni Magyar Országon olcsóbb munkaerőt, lesz román, és/vagy kínai!
De erről felesleges mémet nyitni.[ Szerkesztve ]
-
kiry
csendes tag
válasz dchard #27713 üzenetére
A T-home Mpeg2-t ad ki a kábelre.
Néhány adat, ha segít:Általános
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 1,49 GiB
Teljes adatsebesség változó : 2 288 KbpsKép
Sáv száma : 68 (0x44)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : MPEG Video
Formátum változat : Version 2
Formátum profil : Main@Main
Formátum beállítások, BVOP : igen
Formátum beállítások, mátrix : egyedi
Format_Settings_GOP : M=3, N=12
Kódek azonosító : 2
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 2 046 Kbps
Legnagyobb adatsebesség : 15,0 Mbps
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 576 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
Szabvány : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : váltottsoros
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.197
Adatfolyam mérete : 1,33 GiB (89%)Hang
Sáv száma : 69 (0x45)
Menü azonosító : 1 (0x1)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Kódek azonosító : 3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 128 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Adatfolyam mérete : 85,4 MiB (6%) -
Allien
veterán
válasz kabelmania27 #27724 üzenetére
Nem olyan régen, ebben az évben volt egy baleset. Valami állat kecseg a koaxra rá nyomta a 230V-t. T-comos szerelő meg majdnem ott deglett meg az oszlopon. Szerencséjére, használta a biztonsági felszereléseit. Asszem valami heveder szerűségen lógott.
Régebben, nagyon régen, még anno, amikor a "Köruton" (ahol a 4-s 6-s jár) újították fel az épületeket. Haver elvágott egy fej magasságában lógó, régi, szürke 1x2-s vezetéknek, azaz telefon vezetéknek látszó izét. Na, lett egy nagy szikra, és az oldalvágóján meg egy szééép nagy lik.
De aki tesztelni akarja, milyen is, amikor ráz valami, erre jó a hagyományos (azaz nem VOIP) telefon (valszeg az is jó, de azért az igazi telefonnak nincsen párja). Tehát, fogd a két kezedbe a vezeték egy-egy ágát, majd hívd meg a telefon számot ( akár a harmadik kezeddel ), vagy, előbb hívod, majd megfogod.
Természetesen csak SAJÁT felelősségre, mert 110V jön ki belőle. Nem életveszélyes közvetlenül. De azért érzed az ízét. Mivel ugye szakaszosan adja, nem áll fent az a veszély, hogy nem tudod elengedni. Akinek pacemakerje van, vagy egyéb (pl szív) betegsége, és érzékeny az izom össze rándulásra, semmi esetre se tesztelje!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27736 üzenetére
Félreértettük egymást, az első mondatodra reagáltam.Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
McCartman
őstag
-
McCartman
őstag
válasz kabelmania27 #27732 üzenetére
Elég szomorú.
-
McCartman
őstag
Kiveszik analóg kábeltévén minden csomagból az Eurosportot, csodás.
Helyette betesznek valami Doq nevezetű érdektelenséget.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #27727 üzenetére
Fibernetnél ( és más szolgáltatóknál még van használatban) régebben használták a Tratec tris-210-et, használtak még két tévés bekötésnél comtec osztót ( egyik oldalt in és a modem van egyik oldalon két tévékimenet másikon, újabban pedig ugyanazt használják amit a T.
Sejtettem, hogy a T és Invitenél ismert problémák miatt van gond a 29-es körzetben.
29-es körzetben azokon a településeken kellene fejleszteni, ahol nincs T és Digi, nagy előrelépés lenne ezeken a helyeken akár a DSLAM akár a VDSL2.
Ettől független 29-es topicban (és általában minden topicban) mindenki a Digi árazását szeretné.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #27724 üzenetére
Galván leválasztó sosem árt.
Gedeon: szíved joga.
Poli: igen ez az elmélet, én viszont láttam már fázist fűtéscsőben Egyszerűbb
félnimérni mint megijedni.Dchard
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #27723 üzenetére
Ismerősnél társasházi lakásban cseréltünk koaxot, mert sokszor megszakadt a dtv és az alacsonyfrekis analóg adások is zavarosak voltak amikor elment egy kismotor vagy autó a ház előtt.
Amikor a bejövőt kábel F csatlakozóját összekötöttem az egyik osztóval kicsit megcsípett.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #27721 üzenetére
Mondjuk a koax-szal érdemes vigyázni, mert az erősítők miatt van táplálás, ráadásul ki tudja hogy két utcával arrébb valami mekmester nem azt használja-e földnek vagy hasonlók.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz Gedeon31 #27717 üzenetére
Nem én kezdtem, de ha már itt tartunk: ez olyan mint a szőkenős vicc. Akinek nem inge...
Egyébként komlyra fordítva: azon a véleményen vagyok, hogy akit hülyének kezelnek az úgy is fog viselkedni. És ez nagyon igaz itt a fórumon meg társdalmi méretekben is, ennek próbáltam hangot adni. Engem nem érddkel, hogy ki hány éves, mindenkit józanul gondolkodó felnőtt emberként kezelek, amíg be nem bizonytja az ellenkezőjét. Egyébként érdemes elolvasni azt is, amire reagáltam.
Dchard
-
poli27
veterán
válasz Allien #27714 üzenetére
Az Invitel pl sok helyen régebben elkezdte azt csinálni,hogy csak elásta a kanócot cső meg minden nélkül,azt mikor hiba van csak vakargatták a fejüket,most meg pl az optikát se tudják elvinni arra max vdsl Most megint csöveznek, mert rájöttek hogy nem éri meg a spórolás......
-
Allien
veterán
válasz dchard #27696 üzenetére
Bocsi, NE magadból indulj ki, ez fórum. Itt nem látod a valós életkorokat, max megtippeled. Lazán előfordulhatNA, hogy egy 11 éves GYEREK adja ki magát "felnőtesen". Keres egy létrát, és mászik.
Az adsl probléma több keletű. Anno, amikor ugye az első hálózat fejlesztések voltak, a Postától leválva, ugye spúrolni akartak. Kézenfekvő volt, hogy a kábelekkel nagyon sokat lehet spórolni (akkor amúgyis még csak telefon volt, bár már akkor is voltak olyan eszközök, melyek hasonló elven működtek {vivőfreki}, és ugyan olyan problémák voltak, mint manapság, azóta sem tanultak belőle, egy érpáron belül több ilyen eszköz NEM működik jól). Például azzal, hogy a keresztmetszetet csökkentik, azaz 0,6-osról 0,4-sre. A másik spúrolási technika, hogy a végpontok irányába csak annyi érpárat húztak, amennyi ÉPPEN elégséges volt. Azaz NUKU bővítési lehetőség. Szarnak adtak egy pofont. Ezzel ugyanis az a baj, hogy ha valahova bővítés kellett volna (vagy javítani kellett volna az érpárat, nincsen csere lehetőség), fel kellett volna bontani pl a járdát, amit az Önkormányzat NEM engedett meg, 5 éven keresztül tök jogosan (sok helyen). Rengeteg hasonló bakit csináltak/csinálnak, mert nem gondolkodnak rendesen. Sose azt nézik, mire lenne szűkség. Honnan lehetne nagyobb bevételt szedni, hanem, régi demagógiákat hangoztatnak. Lásd, munkaerő csökkentése, de nem felül, alul. Pedig, ott tudnak a legkevesebbet spórolni.
(számomra érdekes momentum, hogy egyre több nyugatról bedobott embert alkalmaznak felül, mekkora lehet a fizujuk, hogy megéri azoknak ide jönni???) Vagy, arra terjeszkednek, amerre telített a piac. Igaz, relative olcsóbb a terjeszkedés (lásd lakótelepek), csak soha a büdös életbe nem fog megtérülni, ha lesz 1 előfizető egy optikai hálózaton, még ha az 120 megát fizet, csak azt is kedvezményesen (másik három meg nem fizet mellette). Amerre meg drágább a terjeszkedés, de TUTI a megtérülés, ismét rá sz.. izé, legyintenek.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #27703 üzenetére
A 29-esben is azért vacak a DSL mert olyan telefonos infrastruktúrán olyan hurokhosszakkal és évtizedes hibás gyakorlattal csinálják, aminek ez lett a következménye. Ott sem az ADSL szar, hanem az ahogy csinálják.
Ott eredményesebb lenne a koax hálózatot EDC3-ra fejleszteni, mert falun a központ konszolidálása nem biztos hogy megéri, bár egy VDSL2-es DSLAM sokkal olcsóbb, mint egy CMTS, szóval nem egyszerű. Lehet ha falunként 1-2 plusz kihelyezett DSLAM-mel meg lehetne oldani, akkor inkább ezt választanám.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz poli27 #27702 üzenetére
Ráadásul magával is kitol, mert az M1 és M2 HD közszolgálatikat párhuzamosan kénytelen sugározni, ahelyett hogy felár nélkül elérhetővé tenné és így nyerne két SD programhelyet "ingyen", ahol akár bővíthetné a családi csomagját vagy a minicsomagok kínálatát vagy bármit.
Egyébként az is megérne egy misét, hogy amíg kevés a TP, svászélesség, multiplex stb., addig miért nem inkább jó minőségű 720p-ben szolgáltatnak az 1080i meg a kevés bitrátás 1080p helyett. A legtöbb elérhető forrás minősége miatt amúgy is felesleges bitráta-kidobás ezeket 1080p-ben továbbítani, miközben látványos javulást és azonos költséggel több HD csomagot lehetne betenni ha egy normális 720p-s szolgáltatás lenne. Ezzel a módszerrel hamradával több HD csomag lehetne szintén "ingyen".
Érdemes egyébként nézegetni képelemző szoftverekkel azonos képkivágásokat. Sokszor derül ki, hogy még az eredeti BD és a 720p között is csak annyi a különbség, hogy a BD-n van 5-10%-kal több mérhető (nem feltétlen látható) képi infó többlet, cserében 8-10-szer akkora a mérete.
Érdekes, hogy ezzel a lehetőséggel egyik szolgáltató sem foglalkozik, miközben nyögnek a platformok korlátozott kapacitása miatt. Megnéznék egy felmérést az előfizetők körében, hogy beáldoznák-e a vakítás 1080p-t egy bővebb és hasonlóan jó 720p-s kínálatért.
Dchard
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz poli27 #27702 üzenetére
29-es topicba is belinkelték
dchard: Az év legrosszabb internetes terméke című rész kapcsolódik az általad leírtakhoz. -
poli27
veterán
Az év legrosszabb televíziós terméke T-Home HD-s minicsomag
(#27701) kaller1 nincs dvb-c tuner a tvd-ben?Mert ha van akkor veszel egy conax kártyaolvasót beleteszed a kártyát és nézed box nélkül....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi haladó szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest