Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #112098 üzenetére
Ránézésre biztosan nem, de meg lehet mérni, az alapján meg el lehet dönteni, hogy felhasználják-e vagy sem. Tekintve, hogy ezzel adott esetben mennyit időt meg lehet takarítani, a kábelek között pedig ezen a hullámhosszon nincs különbség (kompatibilitási szempontból), én biztosan nem vetném el. De mondok mást: valaki egy lakás/ház felújításánál megfelelő kábelt behúzat, akkor a szolgáltató majd azt mondja, hogy hiába jó a kábel, húzza csak szépen ki és rakja bele a sajátját, mert ő nem hajlandó rákötni? Ez egy objektív, műszaki szempontok alapján eldönthető kérdés, a szolgáltatóknak is e szerint kéne hozzáállnia.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
F_Zolee
veterán
Rendben, köszi mindenkinek.
-
-
villamos
őstag
Szolgáltató váltás esetén az új szolgáltató feltehetőleg új beállást fog építeni saját magának. A meglévőre, amelyet más szolgáltató épített, arra nem köthet rá, még akkor sem ha azonos a technológia. Egyszerűen azért mert az nem az övé.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Livius
őstag
válasz F_Zolee #112094 üzenetére
Külön kábelt behúznak, ha csak nem csináltál már előre valami csatlakozós kiépítést. Pl a bejövő kábelnek egy aljazatot valahol, padláson vagy máshol, és onnan egy szobába megint egy aljazatot. De a UPC biztos hogy optikás nálad? 99%-ban az koaxon technológián szolgáltat. Ha az optikás UPC van nálad, akkor meg amúgy a végpont teljesen más lesz. A házba vezetés után egyből átalakítják koaxra és onnan a HGW-be megy koaxon tovább a neteléréshez meg a DVB-C-vel a TV-ékhez sima koax hálózatként.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
válasz F_Zolee #112090 üzenetére
Mitől lenne ugyan az? A telekomnak van egy saját kábele meg a UPC-nek is, de a UPC nem sok helyen vezet optikát a házig.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
ricsmoka
tag
Sagemcom
F@st 5655v2 ac a típusa. Alig seedel![ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Valaki tudja azt, hogy a telekom által behúzott optikai kábel ugyanaz, mint upc esetén? -
BBéci
legenda
válasz ricsmoka #112086 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom én is, éppen 1 perce írtam a Bittorrent topikba.
Speedtest 180 fölöttit mér, tehát technikailag rendben van.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
-
Mano66
senior tag
válasz Túzok22 #112081 üzenetére
Rosszul tudod.Van egy két település ahol bejött a Telekom és az UPC letojta a fejlesztést. Maradt az ADSL.Még ígérni sem tudták mikor váltják le. Nálunk olyan régi a rendszerük,hogy még a TV szolgáltatás sem működik mert nincs kiépítve a rendszer. Vezetékes telefont + ADSL-t tudsz kötni náluk.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Tapasztaltok valami anomáliát most az internettel kapcsolatban? Elsősorban azokat kérdezem akik még réz kábelen vannak dupla érpárral. Mostanában megszokott ugrani jelentősen a pingem a játékokban egy 5-10 secre. Valamint a sebességgel is vannak érdekes dolgok.
Borsod megyéből esetleg másnak van ilyen problémája?Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
BBéci
legenda
válasz Túzok22 #112081 üzenetére
A települések egy részében van UPC optika, ami a körzet lakosságának még a felét sem érinti.
Például nincs optika Ecseren, Gyálon, Üllőn, Vecsésen, stb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mano66
senior tag
Lejárt a hűségidőm.Hívtak vigyem be a dominós számom Magenta1-be, így lenne a telefon (Hoppá Plusz)+1000-es internet+mobil ~7300Ft .Nem váltottam előfizetősre.De otthoni telefon+ 1000-es internet megmaradt 2 év hűséggel 7600Ft a 8400Ft helyett. Jó tudom nem sok,de az UPC ADSL árnál már sokkal jobb az 10300Ft volt. Vagy ők már tudják mikor jön a voda és megakarják tartani az ügyfeleket 2 év hűségidővel.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
user12
őstag
válasz vadasz70 #112073 üzenetére
Szia
Hitelesítés jelszava jól van beírva a TV-be?
Anno én is sokat problémáztam LG Smart tv és az otthoni Wifi kapcsolatával , a megoldás az lett, hogy csináltam egy titkosítás nélküli, rejtett SSID-t, amire MAC szűréssel csak a TV mehet fel, úgy jó és stabil volt. Amíg olyan hálózatra csatlakozott, amin hitelesítés van, ott nem csatlakozott/lecsatlakozott folyamatosan.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
tlala
addikt
1st world problem, bocs.
Nagyon örülnék, ha a bekapcsolt TTI STB-3112 IPTV doboz "magára rántaná" (aktiválná) a HDMI1-es bemenetet, amikor bekapcsolom a TV-t. Minden HDMI1-re csatlakoztatott eszközöm (PC, Android box, stb.) megteszi ezt, kivéve ez az STB. Próbáltam az STB-hez kapott HDMI kábellel, és 3 másikkal.
Azért lenne fontos, mert így az asszony tudná csak az STB távirányítóját használni tévézéshez, mert azzal már a TV-t is be tudja kapcsolni (a TV OLED55B8, elég bonyi neki megnyomni a bemenetválasztót, és mindig egerészni az STB kiválasztására, mert ha én utoljára pl. a PC-t használtam, akkor az lesz a default bekapcsolás után).Nem találtam erre vonatkozó beállítást az STB egyszerű menüjében.
Lehet valami megoldás erre a nevetséges problémámra?[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy nem tud a tv az internetre csatlakozni de csak wifisen, kábelen működik. Elkezdi keresni a a wifi hálózatot és be villan valami mintha találna valamit de ki is ugrik a keresésből. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Mostanában amikor bekapcsolom a TV-t, és STB-t, nem jön be a TV, csak fekete képernyő 2 szóval: Sikertelen csatlakozás. Ez most micsoda? Újraindítani is csak úgy tudom a box-ot, ha kikapcsolom hátul, a Menü nem jön be. Újraindítás után OK. Nem tudom van-e esetleg köze hozzá, de pár napja projektoron filemztünk. A Box az erősítőbe van dugva, HDMI Passthrough-val megy. Van egy HDMI elosztóm, de nem használom, mert korábban okozott valami anomáliát, már nem emlékszem, mi volt az, meg a projektort egyébként is nagyon ritkán használjuk. Szóval ideiglenesen a TV-t ből kihúztam a HDMI-t, és az elosztóba dugtam, annak kimenetére meg a projektor HDMI-jét. FIlmezés után minden visszadugtam, szóval a TV az erősítőbe, elosztó meg ki van iktatva. Kb. azóta van ez, hogy néha bekapcsolásnál kiírja ezt a siekrtelen csatlakozás problémát. Nem biztos, hogy összefügg, csak egy ötlet.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz TaylorPro #112068 üzenetére
Én ezért teszem le, hogy köszönöm nem érdekel. Tudsz magadnak kalkulálni te is, ismertek az árak.
Az utolsó mondatoddal egyet kell értenem, leírtam mit tudsz tenni, vagy még tovább a felettes szervhez.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gandalf #112065 üzenetére
xDSL-en nem tudsz másik csomagot igényelni, csakis a Net Plusz-t... Számtalanszor leírtam már, szerintem neked is egyszer minimum, hogy a Net Plusz csomag van egyedül xDSL-en a többi csomag optikai és koaxiális hálózaton kerül értékesítésre.
Kérhetsz te nagyobb csomagot, de a rendszer tudja, hogy nálad VDSL2 az elérhető legjobb technológia, erre az ügyintéző be sem fogja tudni kattintani semelyik másik csomagot, mert nem fogja felkínálni a rendszer, vagy egyből visszadobja.
Amit még mindig nem értesz meg, régi csomagod volt, vagyis előfizettél 50 Mb/s-re (15 Mb/s feltöltéssel), ezt a jelenlegi 1 db vonalad alapján 1 vonalon is tudnia kellene a technológiának, te erre kaptál 2 vonalat pazarló módra (hogy ezeket anno hogy osztották / döntötték el nem tudja szinte senki). Jelenleg már csak 1 db csomag van, ha hűséget vállalsz, vagy csomagot váltasz ami 30 / 5 Mb/s (le, fel), kisbetűs részben ott van, hogy amit a vonalad tud, na amit a vonalad tud sem feltétlen igaz, mert definiált profilok vannak, ha tud a vonalad 70 Mb/s-et (mint nálad), akkor ráraknak az 50 Mb/s-es profilra és jó idő. Neked, jelenleg ezt kellene elérni. Nem kell 2 vonal ahhoz, hogy a korábban használt 50 Mb/s-et elérjék nálad. Az más kérdés, hogy a csomagmaximum 100/25-30 mehetne 2 vonalon, mivel látszólag most nincs 2 vonalad.
Az értékekről: dchard blogjában le van írva minden, de felesleges azok az értékek, mert az ügyintéző nem fogja érteni úgysem miről beszélsz, esetleg a becsült és aktuálisan beállított sebességet magyarázhatod neki. Sima ügyintéző még ehhez sem fog hozzászagolni kell kérni egy műszakis kollégát, aki rá tudja lőni esetleg az 50-es profilt arra az egy vonalra, ha a másikon nem is akarják a problémát elhárítani (mert szerintük ez nem az.)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz TaylorPro #112064 üzenetére
Kopp-kopp nekem lassan egy éve nincs hűségem és nem nyúltak se a bondinghoz, se a vonalankénti sebességhez. És online megpróbálnék reklamációt írni és a képeket feltölteni valahova aztán belinkelni. Igaz, hogy 30 nap a válasz ideje maximum, de egy próbát megér. (Ha nem hívtad volna őket, valószínűleg senki rá sem bagózott volna. Nyilván ezt te sem tudhattad.)
-
gandalf
aktív tag
válasz dchard #112063 üzenetére
nem szeptember óta tudom, kb decemberben vettem észre, de köszöbön állt a szolgáltatás ujitása, annyira nem érdekelt, mert van még egy másik szolgáltató ide bekötve, és azon meg megemelkedett kicsit a letöltés igy gondoltam hagyom addig mig az egészet át nem köttetem, az az életben nem gondoltam h lekötnek egy vonalat..de holnap hivom öket..onnan gondolom ezt a szarakodát, hogy a szerzödésben a 201909 vagy hasonló a net azonositó, gondolom azóta találták ki a 30 megabitet az 50 helyett nyilván nem ugy gondolom, a szerelö azt csinálja amit kiadnak neki..az eredendö szerelöm mondta, hogy fasza vonal, kérhetnék nagyobbat is...akkor áruld el, ha ezt állitja egy hozzáértö aki bemérte, hogyan tudnéék igényelni egy nagyobbat? az 150 megabit, 15-ös garantált letöltéssel? mert akárkivel beszéltem, ha a gép nem dobja fel az ügyintézönek, felakadok..mindegy holnap telefonálok, bejelentem és kiderül..ha van kedved leirhatnád nekem valahová pontosan mik azok az értékek amiket látok a modemben, illetve ha van valahol jó leirás szivesen fogadnám...köszi az eddigieket is
Gandalf The Grey
-
-
dchard
veterán
válasz gandalf #112060 üzenetére
Leírtam már: vagy műszaki hiba miatt esett ki a második vonal, vagy tudatosan elvették. Be kell jelenteni műszaki hibára. Ha szeptember óta tudsz róla hogy szar, akkor miért most jutott eszedbe mindez? Szerződést meg nem vonal számra kötöttél, hanem sávszélességre, amiből annyit garantálnak, amennyit.
"hanem azért, nehogy jól érezzem magam"
Ha ezt komolyan gondolod, hogy a szerelőnek nincs is más dolga, mint hobbiból átkötögetni a vonalcsoportot, akkor ezt a beszélgetést itt be is fejezzük.
-
Beniii06
addikt
válasz gandalf #112060 üzenetére
" miaz h elvesz egyet szó nélkül, ráadásul akkor amikor én még a 2 vonalasat fizetem,"
Az nincs leírva sehol, hogy neked mennyi érpáron kell szolgáltasson a szolgáltató. Ha a garantált sebesség megvan, akkor nem tudsz "nagy" bejelentést tenni. Az, hogy mennyit fizettél nekik eddig összesen(magenta 1 mobillal) nem számít bele szintén, hogy neked bondingod legyen.
"Got any other secret weapons?"
-
-
gandalf
aktív tag
válasz dchard #112045 üzenetére
az egész történet azzal kezdödött, hogy komplett magenta 1-em volt, iptv-vel dsl-el ami a régi faluban 1 dskl-en simán ment, már nem emlékszem mekkora volt a net sebességem..elköltöztem ide, erre mondták h az itteni dsl nem elég a tv-nek..rábeszéltek volna müholdasra, azt meg a háziak nem engedték...végül kiderült hogy uj mem tudom mi van a faluban amihez közel vagyok, ekkor jött mégis iptv, HGW vagy mi cserével, hozták a bonding képes zte-t emiatt és beszerelték ezt a 2 vdsl vonalas valamit...ami röhögve vitte az 50 megabitet, és mondom kb a 9. hó ta tünhetett el az egyik, mert mostmár nincs 50 megabites legkisebb, hanem 30, de azzal az igérettel, hogy aha a vonal tudja nem szabályozzák le..és az uj szerzödésemben is már a 30-as van..de ha 2 vonalam volt, miaz h elvesz egyet szó nélkül, ráadásul akkor amikor én még a 2 vonalasat fizetem, hisz a szerzödést most módositottam..a szerelö meg aki itt kötögetett bemérte a vonalat, akkor azt mondta 150-et is simán vinné..de akkor hogy rendelhetem meg a nagyobbat legalább próbára? a falu le van korlátozva max 30-ra egy vonalon ugy gondolom, de ha nekem meghagyja a kettöt, akkor minden további nélkül ment volna az 50 legalább..mondom fullos magenta elöfizetö voltam, a mobil-al egyött 20k maradt náluk az elözö elöfizetéssel..itt a faluban majdnem mindenki taros, ugyhogy nem hinném h azért venné el mert kell valakinek, hanem azért, nehogy jól érezzem magam...kinek kell ezügyben panaszt tenni, kössék vissza a másik vonalam, hisz épp ezért cseréltették velem a régi eszközt a zte-re..amikor mindkét vonal élt szinte ugyan azok az értékek voltak, illetve a line1-en volt idönként crc error sorozat...de akkor mi az az atteniable vagy milyen rate, az nem elvileg az elérhetö max? ezt a vdsl technológiát nem vágom, régen kábel modemem volt a városban ahhoz valamivel jobban értettem..
[ Szerkesztve ]
Gandalf The Grey
-
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off talán a kérdés, de hátha tudtok segíteni és nem dobtok a mókusok elé
Tegnap a T lecserélte az őskövület Cisco 3925-öt egy Sagem F@st 3890V3 eszközre. Minden Ok, teszi a dolgát, hozza az elvárt sebességet LAN-on és WiFi-n, viszont egy nagy gondom van vele:
Megy ugye 2.4Ghz-n és 5Ghz-en. Majd' minden eszköz megy 5GHz-en, de a nyomtató csak a 2.4-et ismeri. Viszont hiába vannak ugyanazon a WiFi-n, mégsem látják egymást, ping se megy. Ha átváltok pl. a notebook-on 2.4G-re, máris haverkodnak. Próbáltam a Band Steering-et is, de hiába lett "egy" WiFi, így sem ment a nyomtatás, és már váltani se tudtam, nem segített.Bárkinek van bármi ötlete? Fapados B tervnek ott a váltogatás, de szeretném civilizáltabban megoldani
Köszönöm szépen!
-
dikdom
csendes tag
Annyi történt, hogy a flushdns után az nslookup a command promptban fura dolgot írt ki. Ezt:
>nslookup www.index.hu
Kiszolgßlˇ: UnKnown
Address: fe80::f68c:ebff:fea7:6102
NÚv: www.index.hu.home
Address: 192.0.2.1
Úgyhogy bementem a D-Link LAN menüpontjának az IPv6 -os részébe és a 'Mode of dynamic IPv6 address assignment' opciót DISABLED -be tettem a Stateless helyett. Gondolom ez zavarhatta. Innentől a telefonom tud csatlakozni a Sagemcom által sugárzott SSID -re, viszont ha visszakapcsolom a D-Link-en a wifit, akkor ott már kapcsolódni sem tudok, 'no internet access van' és rögtön bedob a D-Link configurációs lapjára kapcsolódáskor (wtf?!). Lehet, hogy szimplán nehezen viseli, hogy csak AP-ként akarom használni a wifi -jét és nem a saját uplinkjéhez... ? -
dikdom
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám... Sagemcom F@st 5655v2 , tegnap raktam be. Megvan a kért 150Mbit/s a LAN -on, kapcsolódik az uplink, sztem az rendben van. Amikor magában van, szórja a wifit, ahol kell, van LAN is rendesen.
De ami a saját hálózatomon történik, azt nagyon nem értem.
Az Sagemcom egyik LAN a STB-be megy, a másik portja pedig egy Dlink DIR853 -ba, amit switch-ként használok (ez egy low-end gigabites router). Itt DHCP kikapcsolva, uplink kapcsolat nincs konfigurálva, nincs bedugva rá semmi, static IP konfigurálva. Most már a két wifi portja is DISABLED (2.4MHz és 5MHz) - de nem jelent megoldást a lenti problémára... MAC szűrés nincs konfigurálva...
Azt veszem észre, hogy amikor Dlink aktív (működik), akkor a wifire kapcsolódik a telefonom ugyan, de 'no internet connection' állapotba kerül. Akár a Dlink SSID -jéről, akár a SagemCom SSID -jéről legyen szó! Ha kihúzom a DLinket (a LAN-ról le, vagy mondjuk újraindítom), akkor a telefonom újra tud kapcsolódni, s a wifi meg is marad. És működik is. De ha megy a DLink és újra kell kapcsolódnia a telefonnak, akkor visszakerül ebbe a 'no internet connection' állapotba. Telefont is újraindítottam párszor, a D-Link -et is..
LAN -on ilyen gondom nincs. A gépem a LAN -ra a D-Linken keresztül kapcsolódik. Egy 'iptables /flushdns' és ott sincs gond. A RaspberryPi is rendben van (wired), elérhető.
Mi a fenét nézek be? Milyen logokat keressek? A Dlink-be be tudok telnetelni ezt-azt meg lehet nézni rajta.
A SagemCom -on állítottam parental controlt a lányom telefonjára, éjszakára. De ez a gondom nap közben is simán fennáll...
Jól jönne egy kis szakmai segítség, mert ez már túlmutat rajtam... Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Nescafé
őstag
üdv
Hátha valaki tud segíteni iptv, ügyben.
asus rt-ac65p
pár napig jó volt az iptv, be van állítva lan 4 -re , ment is meg minden de most tegnap óta nem jó, ha bedugom nem is érzékeli, viszont ha visszarakom a huawei-be ami adtak akkor meg megy.
Általába nincs kikapcsolva a beltéri, tegnap reggel ki lett kapcsolva, azóta ugye nem megy az asus-roterből ,csak huawei.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
DJ. Ru$y
félisten
Spec1 van, Spec2 megszűnt, a Spec2 területek vagy Spec1 vagy piaci árba kerültek.
De sokszor le lett írva, hogy a weboldal nem mindig 100%-os, 1414 és megmondják, hogy van-e Spec. vagy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
A telekomnál megszűnt a spec1 kedvezmény? Régebben ha megadtam a címen, tudta, hogy oda jár, és javította az árat, de most semmi...
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #112047 üzenetére
Micsoda meglepetés És ha a koaxot nem éri meg turmányolni, akkor a DSL-t még annyira sem... Be fogják nyomni DS oldalon, mert az filléres tétel, de jobb lesz hozzászokni középtávon is, hogy visszirány bővítés az nem, vagy csak nagyon lassan lesz.
-
viktorhu
veterán
válasz #78121280 #112010 üzenetére
Ez így érthető is, csak fura, hogy most jöttek rá, hogy ez egy drága dolog, miközben itt a topicon is téma volt annak idején, hogy nemigen éri meg, meg az sem véletlen, hogy más országokban is az egyirányú ED3.1 lett a "megoldás".
Akkor most gondolom marad minden úgy, ahogy van - ahol megcsinálták egyirányúnak, ott úgy is marad...
-
totron
addikt
TV GO desktop kliens: van-e bármilyen, ismert minimuma? OS-szinten, annak service packjait tekintve, .net keretrendszer vagy böngésző fronton való nemszeretés? Jelenleg az van, hogy bármelyik browserrel próbálva hiába telepítem fel, nem látja és mindig újból és újból a telepítsük már fel, mert nincs itt ilyen és szükség van rá metódus veszi kezdetét végtelenül. Máskor ezt lezongorázva 3x beindult a működés, most nem.. Mi ez a faszság?
-
dchard
veterán
válasz gandalf #112044 üzenetére
Ezt tőlem kérdezed? A DSM mindig is szarul működött, a bonding pedig csak IPTV-nél prioritás, vagy ott sem. Ha kell másnak a vonal, simán elveszik. Még azt se lehet mondani, hogy egy vonalas vectoringos cuccra csere miatt ilyen a dolog, mert nem kaptál új HGW-t, a ZTE meg azt hiszem nem vectoring képes. A tákolás ide vezet, de nem nagyon tudsz ezzel kezdeni semmit.
MOD: visszanéztem a képedet, és ezt mindenképpen jelenteni kell. Spéci bonding profilon ragatál fél vonallal. Ha kiraknak bondingból, akkor is menni fog 50mega körül, ez most a régi profil miatt van. Mindenképpen jelenteni kell, és közölni hogy profil hiba van meg eltűnt a bonding. Ha nem is kapod vissza a második vonalat, a profilt rendbe kell rakniuk.
[ Szerkesztve ]
-
gandalf
aktív tag
válasz dchard #112001 üzenetére
szerintem direkt kötötték ki, annak ellenére, hogy simán müködött a 2 vdsl vonal azon beállitásokkal amiket képben beraktam a müködőről..most módositották a magenta 1-em, és a szerzödésben 30megabit/s érhetö el csak 2019.9 hó óta...ezt most kurvára nem értem..ha nem köti ki simán megy 50-el kicsit felette is, akkor mi a faszér nem enged nagyobbat kötni, ráadásul sunyi módon 50-et fizettem és elvették a vonalaim felét szó nélkül..ráadásul ugy van hirdetve, hogy nincs lekorlátozva a vonal, amit birt azt viszi..nincs a lofaszt, tegye fel nekem az atteinable rate max köré, és ha szar lenne vegyen vissza..ráadásul plussz 1 vdsl-ellet ami volt még többet vinne..mi ez a nagy átverés?
Gandalf The Grey
-
titán
-
horseface
csendes újonc
Jó estét Mindenkinek! Hátha valaki járt már így....Magenta 1-es vagyok és a három set top box-ból 1 felesleges lett ezért lemondtam és bevittem üzletbe leadni.Átvételit kaptam róla. Ez 2hete volt.Most szerettem volan mobiltelefont kihozni,mert a meglévő feladta. A tv előfizuhoz csatoltuk volna ,mert azon még nincs hűség.Sajnos nem tudtam semmit venni,mert szerintük a fenti ügylet még nem zárult le....Mit tudok tenni,telefonra volna szükségem.Köszönöm szépen!
-
HollyBoni
veterán
válasz asynur #112034 üzenetére
Igen, HDCP-re gondoltam, csak elírtam.
Kipróbáltam minden HDMI portot a TV-n, meg átállítottam a felbontást, de sajna semmi.
Viszont kipróbáltam egy monitoron ugyanazzal a HDMI kábellel, és simán ment. A kép aránylag jó volt, menü tök éles, és nem is "laggolt".
A TV amúgy egy Samsung le32b530p7wxxh. Nem mai csirke és fénykorában sem volt egy csúcsdarab.
A manual-ban egyetlen egyszer szerepel a HDCP szó:
HDMI / DVI terminal supports DVI connection to an extended device with the appropriate cable (not supplied).The difference between HDMI and DVI is that the HDMI device is smaller in size, has the HDCP (High Bandwidth DigitalCopy Protection) coding feature installed, and supports multi - channel digital audio. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Elgondolkodtam rajta, hogy visszajövök a Telekomhoz, mert állandó, és jelek szerint megoldhatatlan (vagy csak az ismert okok miatt megoldani nem akart) műszaki problémákba ütközöm a Diginél. Még azt is bevállalnám, hogy a Telekom drágább, és nincs DVB-C, illetve mínusz három sportcsatorna.
Régen az volt a sztenderd a Set Top Boxokkal kapcsolatban, hogy mindig ugyanannyit fogyasztanak, akár működnek éppen, akár csak készenlétben vannak. Az a kérdésem, hogy most mi a helyzet ezen a téren? Történt ez ügyben javulás, változás?
Köszönöm a válaszokat!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
válasz Lauda #112037 üzenetére
Üdv!
Tippem szerint ennek főként jogi okai vannak, így tudott elhárítani a Telekom egy támadási felületet, hogy valamiféle diszkrimináció miatt elővegyék. Mert ugye a Flip házszámra pontosan csak ott érhető el, ahol van DIGI is. Na most ha a Telekom adná az egyik házban 5800Ft-ért ugyanazt amit a szomszédban 4000Ft-ért ad, abból lehet probléma lenne. De ez csak tipp...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a flip előfizetésnél mi a trükk? Tudom, hogy van külön topikja, viszont telekomos rendszert használnak. A 150mbit+tv+telefon a flipnél 4000 ft hűség nélkül, ugyanez a címemre telkommal 5800 ft körül van 1 év hűséggel. Picit fura, hogy 1 év hűséggel másfélszer annyiba kerül ugyanaz a szolgáltatás ugyanarról az optikáról.
-
asynur
tag
válasz HollyBoni #112033 üzenetére
Szia!
Nagyszüleimnél is ilyen cucc van, náluk felbontást/képarányt állítani kellett a set top box ban és a tv-n is, a tv-n persze megfelelő forrás kiválasztása után (előtte ott is SCART ról ment csak, most meg erről is arról is, mert valahogy mindig elnyomkodják véletlenül).
A HDCP (nem PC, ha egyről beszélünk) lehet HDMI kábel probléma, illetve előfordulhat, hogy a tv nem tudja vagy nem minden HDMI csatija tudja a HDCP-t meg kell nézni manuálban, főleg régebbi olcsóbb tv-ken fordul elő ilyesmi, bár lehet mostanság is nem nagyon követem.
Írd le szerintem a tv típusát is hátha utána tud valaki okosabbat mondani.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Szüleimhez most kötötték be az optikai kábelt, illetve lett IPTV is. Eddig nem volt semmi TV előfizetés, csak "sima antenna" pár csatornával.
Az előfizetés neve: IPTV Szuper Családi HD Mozi csomag 201909 42 HD + 107 TV csatorna
A set top box amit kaptunk: Cisco ISB2201
Az a probléma hogy nagyon rossz minőségű a TV adás. 720p-hez köze sincs. Még a menük is homályosak, szellemképesek. Sajnos ki sem próbálták a TV-t mielőtt elment a szerelő...
Azt mondta apukám, hogy először a szerelő megpróbált egy "kis kábelt" ami gondolom HDMI lett volna, aztán hozott egy nagyobbat. SCART-tal lett rákötve a TV a boxra.
Megpróbáltam egy HDMI kábelt. Ezt a hibaüzenetet kapom: A HDMI videoszolgáltatás nem elérhető a HDPC csatlakozási egység ellenőrzése sikertelen
Néha néha bejön egy menü, vagy egy csatorna kb fél másodpercre, de minden menü iszonyatosan akadozik, ha megnyomok egy gombot a távirányítón, több másodperc amíg a box reagál. Viszont már a menükön is látszik hogy sokkal tisztább és sokkal jobb minőségű minden.
Mi lehet a gond? Én már vagy 10 éve nem is néztem TV-t, fogalmam sincs hogy mi merre hogy... -
DJ. Ru$y
félisten
válasz zsero #112029 üzenetére
Üzletihez szoktak lenni spécibb eszközök, Cisco és társaik, régebben volt egy weboldal, ahol ezek listázva voltak, de most nem találom.
Viszont, lehet, hogy ugyanazt az eszközt adják amit lakosságin alapáron (Sagemcom F@ST 5655v2), ott viszont NAT nélkül csak 1/1 amit ki tudsz használni. A gigabites portok miatt.
A Telekomos eszközzel, meg NAT mögül ki lehet használni a 2 Gb/s-et több eszközön.
[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, üzleti 2000/1000 meg 1000/1000-hez milyen eszközt adnak? Be lehet tenni hogy ne NAT-oljon, hanem saját routert használhassak?
Egyébként van bármi különbség a két csomag között, ha 1 db gigabites kábellal lesz bekötve az eszköz? Úgy értem feltöltés, garantált sebességek, stb. úgy tűnik megegyeznek, és a hálózat egész biztos nem fog tudni 1 gbps fölé menni, akkor mi értelme a 2000-es csomagnak? -
mlinus
őstag
nem tudom hogy maga a sagemcom hardvere, a firmware ami rajta van, vagy szolgáltatói oldalon lévő beállítás lehet a ludas, de azért ez így elég bosszantó. 2 gbites FTTH net, 0 adatforgalom a háttérben, maga a sebesség tökéletes és stabil. Wifiről, másik kábelről, másik gépről is volt tesztelve, router is be volt téve már, mindig, mindenhol ugyanaz a jelenség.
már szóba lett hozva pár oldallal korábban, de most megnéztem pingplotterrel is, amin nagyon szépen látszik hogy a már az ONT-nál ugrál a ping.
persze az átlagértékek jók. De sajnos nem az számít elsősorban, hanem a kiugrások amik extrém esetben akár 300-ra is felmehetnek.
-
Wendelke
senior tag
Üdv!
Telekom SAT tv-re váltanék magenta 1-ben, nálam nem elérhető a gyenge net miatt az IPTV. A váltás oka, hogy MindigTV-s vagyok, és a technológia váltás miatt sajnos kell a box a tévémhez. Konkrétan a box nélküliség miatt használtam eddig ezt a szolgáltatót, ami most megszűnik.
Így viszont már jobb volna a a több HD adás, ami a Telekomnál elérhető.
A következő kérdésem volna, milyen beltérit adnak most a SAT tv-hez, illetve azt lehet-e tudni, hogy CEC képes?
Köszönöm!
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Beniii06
addikt
válasz DJ. Ru$y #112022 üzenetére
Igazad van, rákeresve a speedport entry 2i csak egy vonalat tud kezelni. Nekem aztán mindegy hogy hívják őket(zte, speedport, sagem), tőlem lehetne a nevük: Bughalmaz 1, Bughalmaz 2 és Bughalmaz 3 is, bár igaz, én csak a sagem ontról tudok nyilatkozni, de a fórumot elnézve, mindegyikben akad valami apró SW hiba, minimum.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lajosnagy17 #112021 üzenetére
Nincs, miért is lenne, ez nem vállalás a részükről csak fontossági sorrendet állítottak fel.
-
Beniii06
addikt
válasz dchard #112019 üzenetére
Meg látszik a felügyeleti rendszerben, ha nem szakad, vagy a tápot rángatod.
De mi van, ha csak az rj11-es csatlakozót kihúzza a HGW-ből? Az már szakadás nem?
(Most azon ne akadjunk fent, hogy rj11 vagy rj12-t használnak, nekem nincs dsl előfizetésem(szerencsére) és nem is ismerem ezeket a speedport csodákat. )
-
dchard
veterán
válasz mentic18 #112018 üzenetére
Sebességre nem érdemes hivatkozni. Esetleg ha van IPTV, hivatkozhatsz arra, hogy soszor szétesik a kép, amit a nagy számú CRC hiba alá is támaszt. És ha már kint van a szerelő annak elmondhatod, hogy mi a helyzet a két vonallal. Szakadást ne kamuzz be, mert csak meglassítják. Meg látszik a felügyeleti rendszerben, ha nem szakad, vagy a tápot rángatod.
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
válasz raider21 #112009 üzenetére
A két vonal között túl nagy a különbség, Ott valami nagyon nem stimmel. Nézni kéne, hogy szakad-e. A 2.6-os margin is elképesztően alacsony, és mivel a target margin 6dB körüli, ez azt jelenti, hogy a vonal a legutolsó sync óta ennyit romlott (3-4dB-t). Ha most újraindítaná, akkor lassabb sebességre állna be. De az, hogy az egyik vonal 60dB a másik meg 102 elvileg ugyanazon a nyomvonalon, az azért árulkodik. Vectoring nélkül meg a bonding olyan, mint halottnak a csók. Műszakilag annyit lehet csinálni a közelvégi áthallás ellen, hogy az ember legalább a modem előtti néhány méteren SFTP-re cseréli a kábelt, így legalább az uplink egy része nem mászik át, de ez maximum az uplinken javíthat valamennyit.
Láttam olyan idiótát, aki egy sima UTP-ben hozta a telefont, két másik érpáron meg visszavitte a 100mega ethernetet. Aztán csodálkozott, hogy széthullott a VDSL2 UGye mindkettő ugyanazt a frekit használja. Ilyet csak érpáranként átnyékolt kábellel lehet csinálni.
-
raider21
aktív tag
válasz mentic18 #112008 üzenetére
Ez nem lesz több, sőt...!
A Line 0 vonalnál nem véletlen az a sok CRC hiba sem, főleg a letöltési irányban; nagyon alacsony a noise margin (zajhatár?) érték. Amúgy nem láttam még eddig ilyen magas vonalcsillapítási (line attenuation) értékeket VDSL2 -nél.
Itt valami más is van a háttérben, a hozzáértő kollégák majd megmondják pontosabban, de valószínűleg sok az előfizető, így magas az áthallási zaj; vagy igen messze vagy a központtól, azaz nagy a hurokhosszod, és azért ilyen "gatya" mindkettő vonalad. Vagy a kettő tényező együtt ad ki ilyen vonali értékeket.
Szóval elméletileg kb. 36/4,3 Mbit/s -et tud a két vonalad összesítve, az a gyakorlatban kb. 30/3,5 Mbit/s környéke lesz. Ez sajnos a vonali adataid alapján javulni nem fog![ Szerkesztve ]
raider21
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Ugye magentára váltottam január környékén és visszaesett az internet sebességem. Újraindítottam a hgw-t, telekom központból is újraindították, reseteltek rajta ők is. Eddig kb megvolt a 41 megabites letöltési sebesség, most már csak hijján van a 30 megának. Csatoltam képet a zte hgw részéről, hátha ti tudtok segíteni.
vdsl2 technológia, 2x2 érpár.
Lan kábelen keresztül mértem a 30 mb sebességet, wifin még kevesebb.
Láttok valamit a képen amit én nem veszek észre?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A53 5G
-
gandalf
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #111999 üzenetére
mivel egyszerre 2 szolgáltatót használok, nem vettem észre, mert a másiknál meg kicsit megugrott a sebesség igy 10 megabyte/sec körül hozza a torrenteket ha töltöm, a telekomos zte a tv mögött van, igy csak nemrég vettem észre, hogy az egyik led pirosasan világit..akkor néztem utána mi lehet csomag felujitásnál bejelentem, a beltéri egységben már a 2. hh fingott ki, azt is karba kell tartsák, én mégegyet nem pakolok bele..beletettem volna egy ssd-t, de azt meg nem fogadja el, pirosan kezd villogni egy led az elején, gondolom nem látja rendesen, és igy nem tudja felparticionálni..
Gandalf The Grey
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dchard #112001 üzenetére
Nyilván ez is lehetséges, bár akkor miért nem volt annyi esze valamelyiknek, hogy a Line1-re rápöccintse az 50/15-ös profilt és az EFI észre sem vette volna, hogy volt vonal nincs vonal, ha szándékos lett volna, legalább ezt megcsinálja, aztán lehet neked van igazad.
Mondjuk én nem hetek, hónapok múlva kapcsolnék, hibára kellett volna leadni. Központból elvileg látják, hogy 2 vonalnak kellene lennie, ezt indokolja a kihelyezett HGW is, ergo felvette volna rá akár még a diák is a hibajegyet, mert nincs meg egy vonal, aztán kerestek volna neki talán egy másikat, de legalább a profilt átlövik.
-
grobi007
tag
válasz #78121280 #111977 üzenetére
Üdv Roli27!
A további bővítésről van információd? Bevallom, azt gondoltam, hogy ilyenkor már rég 1000/200-as netem lesz. A szerelő, aki ezek szerint nem volt eléggé tájékozott, azt mondta, hogy már 2019. december 1-től elérhető lesz ezen a településen is. Ehhez képest február közepe van és nyoma sincs az D3.1 feltöltésnek.
Előre is köszönöm, amennyiben tudsz valamilyen infoval szolgálni.
Üdv, grobi007
-
dchard
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest