- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
aki kitalálja, hogy mi van a lemezen az kap egy piros pontot.
-
tserrof77
őstag
válasz
Elemental #44387 üzenetére
Kicsit hasonló, de fordított eset:
Ügyfél hozza a Dell 5558 laptopját. Kép mozgatásra elmegy, vagy be se jön, ilyenkor sípol a gép. Azért elmondja, hogy máshol már nézték. Szerintük kijelző vagy alaplap hiba, és mindegyikre mondtak 50k+ javítást/cserét. Nem kérte, és elhozta hozzánk.
Végeredmény: LVDS csere, és fut, szalad a gép. "Mellékesként kapott pasztázást és zsanér könnyítést is, preventív jelleggel megelőzendő a kasztni széthullását. Mindezt 20k-ból.
Mivel a másik boltban csak "bemondásra" adtak ajánlatot, nem vizsgálták meg alaposan, így ott nem fizetett semmit. Mákja volt, mi meg szereztünk egy elégedett ügyfelet.
-
Elemental
addikt
Nincs kép a pc-n. Gondoltam, vagy kari, vagy monitor, elviszem a számtek bótba. Másnap hív a csávó, hogy mehetek. Mondja szar a videokártya, 2k a feltárás.
Jó, irány após. Szól, hogy nála nincs baja a gépnek, vigyem el a monitort. Hát, a monitor nem megy, szétkapja, egy kondit kicserél, azóta vígan megy minden.Gyanítom, a bótos a leírásom alapján kalkulált egy diagnózist
-
cbmfan
senior tag
válasz
DeltaPower #44384 üzenetére
én arról is
kizárólag csak a saját vackaimmal foglalkozom.
-
DeltaPower
addikt
válasz
cbmfan #44382 üzenetére
én is leszoktam ezekről, elég ami maradt saját és családban levő gép.
DJGABI: én gyűlölöm szerelni az újabb laptopokat, egy komplett fedlapot tart 4 csavar és 50 szar kis 2mm-es műanyag fül, ha szigorúan mellénézel, már letörik. ha kettő törik egymás mellett, ott már eláll vagy mozog a burkolat, a tulaj vagy elnézi nekem, vagy nem... mondjuk márkaszervizben se lenne másképp, láttam olyanokat visszaérkezni hivatalos szervizből, hogy egy gorilla egy nagykalapáccsal is finomabban bánt volna vele.
-
titetoyz
tag
vidéken milyen ársávban mozognak nálatok a javítási munkák? emeltetek mostanában az infláció miatt?
példának okáért nálam az oprendszer telepítés 6e, a notebook pasztázás/tisztítás szintén. néha elgondolkodom hogy túl olcsón dolgozom..
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #44379 üzenetére
Nem én döntök, csak csinálom... de általában így szokott lenni. Néha belefér, néha meg kifizetik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
koby11h #44376 üzenetére
Anno nekünk is volt egy rezsióradíjunk 30 perces egységre. Kért segítséget egy srác egy számomra kedves eszköz beállításához. Elkértem tőle, megmutatva neki megcsináltam, visszaadtam, szó szerint 2 percen belül. Örült, megkérdezte, mivel tartozik?
Mondtam, ha a kamera nem venne hangot is, akkor semmivel, de így 30 perc az egység...Van, ami belefér, de amikor már hibafeltárást kell végezni a hozzá nem értő beüzemelési kísérlet után, akkor az már fizetős legyen. Főleg cégnek, aki amúgy hasznot termel a tőled kapott segítséggel.
Elsőre még lehetsz jófej, én is szoktam, de hangsúlyozom, hogy ezt most méltányosságból megcsinálom. Legközelebb viszont vagy felszámolom, vagy ha Olcsó János alteregójaként jön, akkor úgy árazok, hogy a segítség is benne legyen az árban.
-
Pötyi
őstag
válasz
koby11h #44376 üzenetére
Ott van ez elbaszva, hogy _segítesz_ neki annak ellenére, hogy nem kérte a beüzemelést.
Keményen ellen kell állni ilyenkor és elhajtani. Azt mondta, hogy megoldja. Majd ha kér beüzemelést ÉS fizet érte, akkor segíteni neki. Legközelebb mit segítesz neki? Megírni a diplomamunkáját helyette?
Kieg:
Na és miben volt igaza?
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #44375 üzenetére
Addig, amíg minden rendben megy. Aztán ha homokszem kerül a gépezetbe, akkor jönnek hozzánk, mert ha nem Next, Next, Next, akkor már gond van...
Ügyfél rendelt eszközt. Beüzemelés? Nem, megoldják. Nem megy. Hát pl. nem ártana beállítani fix ip-t, és nem a dhcp kapott címet megadni a kliens gépnek. Jó lenne a médiák méreteit betöltés után a meghajtó programba is beírni, akkor talán nem lenne elcsúszva a nyomat. Nem ártana elmenteni is a konfigurációt, hogy áramszünet után ne kelljen újra mindent beállítani... de a lényeg, hogy megoldották, mi meg segítettünk... csak nem fizettek érte, de az ügyfél elégedett és még igaza is volt.
-
tserrof77
őstag
Hát... nálunk kicsit leült az utóbbi 2 hét. Apróbb javítások vannak, hidegvízre valót azért megkeressük...
-
cbmfan
senior tag
na mi az, mindenkinek olyan jól megy a bolt, hogy nincs időtök sztorikat írni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
salaud #44369 üzenetére
Én a vajákra reagáltam. Konkrétan.
Ha a másik 3 cimre reagáltam volna akkor egyből körberöhögöm az 50k-s 1050ti-t. Mert ezekre a játékokra nemigen alkamas különféle okok miatt (gyenge a kártya, optimalizálatan, bughalmaz stb-stb).
Ráadásul az ajánlatod 50k-ért akkor is fals. Mert kb ennyiért van 570 is. Az meg laza + 30%-ot hoz.
Mint mondtam ennyit a szakmaiságról.
Szép estét. -
salaud
aktív tag
válasz
Gyuri27 #44368 üzenetére
A Metró: Exodus új jött ide, hogy ezt a videót én csináltam, saját hardveren, egy nagyobb gépigényű játékkal.
Idézném a kollégát: "Szeretném, hogy minimumban elvigyen egy Cyberpunk2077-et, meg Horizon Zero Dawn-t, esetleg Elden Ring-et"
Erre speciel az általad ajánlott GTX760 nem igazán képes. Már ha a diavetítést nem hívjuk játéknak.Hozzászólás előtt pedig illett volna elolvasni a fórumszálat, nem pedig ajánlgatni a saját eladó hardvered, majd amikor finoman jelezve van, hogy speciel arra amire ajánlgatod alkalmatlan, megsértődni, mint az oviban.
Én nem ajánlgatok semmit, a kollégának elmondtam a véleményem, mi az alja annak amit ő szeretne.
A szakmaiságom bírálata pedig tőled, nos, én nem csak azt nézem, mi a vélemény rólam, hanem azt is, kié....
Szóval további szép estét.
-
salaud
aktív tag
válasz
Gyuri27 #44365 üzenetére
Metro:Exodus GTX 1050Ti-vel, 1080p-ben. És ezen minőség mellett még így rögzíteni is tudta a videót. Téma off, fórumtárs majd dönt.
-
evilroy
friss újonc
Kollegák, köszönöm a tippeket a gépbővítésre, persze folytatódjon tovább a téma, hadd legyek up-to-date
Akinek viszont akármilyen linux/osx/winserver problémája lenne, az ne tartsa magában! -
-
salaud
aktív tag
válasz
evilroy #44341 üzenetére
Nem tudom milyen alaplapod van, ha támogat gen. 3. cpu-kat akkor én vennék bele egy Intel Core i7-3770-et, mellé CRUCIAL 2x4GB PC3-12800U-11-11-A1-et és egy ASUS GTX 1050 TI 4GB-t. Cpu 25, ram 7, vga 45, ez összesen 87000. Ezzel már az általad írt 1280x1024-es felbontásban kb minden jó minőségben futtatható.
-
cbmfan
senior tag
válasz
evilroy #44341 üzenetére
mikor már befejezte pályafutását nálunk is járt anno, kissé meglepődtem, hogy a hónaljamig ért
konzol pedig jó megoldás játékra ha nincs sok pénzed, ma már a játékok jó része kijön mindegyik platformon. csak szokni kell kontrollert ha bill+egér kombóval játszottál eddig egész életedben.
-
válasz
evilroy #44341 üzenetére
Erre szerintem inkább vegyél akár használtan egy ps4-et. Ha úgyis single player játékokkal nyomod, még előfizu se kell, horizon, cyberpunk van olcsón lemezesen, és megúszod az egészet kb 50k-ból, amiben talán már a játék ára is benne van (legutóbb mikor néztem, 45k körül mentek a ps4 slim-ek).
-
azbest
félisten
válasz
evilroy #44343 üzenetére
esetleg valamelyik játék streaming platformon át játszani? [link]
Bár nem tudom ahhoz elég erős -e az a gép (se a celeron, se a gt 730 nem túl jó. Vp9 codec-et, h265 videó dekódolás tehermentesíthetné, bár talán h264 módban is megy a streaming).
Persze kalózkodás kizárva (streamen akciós a cyberpunk, 30 euro. Geforce now kezel steamet). És van ahol vastagon árazva lehet venni a játékot, máshol lehet saját kulccsal is használni, ha jól tudom.Vannak ingyenes, korlátozottabb módon meg talán pár ingyen játék is rajtuk, kipróbálni.
-
evilroy
friss újonc
válasz
Trailblazer #44345 üzenetére
dehogynem, átportolom az írt gamekat, és végre kidobom az x86-ot
-
evilroy
friss újonc
Nincs konkrét összeg, de pont az a lényeg, hogy nem akarok új gamer vasat. 1155 socket az még elég? mert a lapot meg a ramot nem dobnám ki, max cpu/vga upgrade, ha ez még elviszi valahogy a leírt gamékat.
Tényleg 90-100K egy GTX1650 vga, ami most a minimum???? hát ez nekem nagyon hűha, ennyit biztos nem adok vga-ra... -
evilroy
friss újonc
Kedves volt kollegák! (mostmár partnerek vagytok, használt brand gépeket vásárolok az usereimnek
1000éve olvasom a topicot, már illett volna pár jó sztorit megosztanom.
Azért gyorsan egy: kb. 20-25 éve volt boltunk cimborákkal, egyszercsak maga Michelle Wild művésznő jön be az utcáról érdeklődni... pattogtunk neki, mint a kisangyal, végül én voltam a legbátrabb, piruló arccal megkértem, hogy nem-e írna alá egy számítógépházat filctollal, mosolyogva dedikálta
A tetű főnököm meg elvitte a házat, pedig ott se volt, mondjuk rögtön aláírás után kellett volna eldugnom...(
Segítséget kérnék, mert egyszerűen kijöttem a mostani hardverekből, azt se tudom, hogy milyen socketek vannak, meg milyen vga-k.
Lényeg, hogy egy ilyen konfig van itthon (nemröhög) LGA1155 CeleronG530. 6 GB ram, GT 730 vga.
Minimumon éppen elvitte a Witcher3-at kocka monitoron 1024x768-ban, de nekem akkor is nagy élmény volt a game
Minimum költségből upgradelnék, mit javasoltok? Szeretném, hogy minimumban elvigyen egy Cyberpunk2077-et, meg Horizon Zero Dawn-t, esetleg Elden Ring.... nem arra izgul a répám, hogy fullhd-ban minden ultra legyen, egyszerűen fusson 20-25 fps-sel minimumban, 1280x1024-ben, megszoktam a kocka 4:3 monitort
Gondoltam valami használt brand gépre, vagy hardveraprózzak, vagy nem is tudom, szóval helpme pls -
Jancsi
aktív tag
Sanszos, hogy a HD5450-ben nincs UEFI támogatás. A Z2 G4-ben pedig nincs CSM vagy csak nincs engedélyezve.
Meg kellene nézni másik gépben a HD5450-et egy GPU-Z-el, hogy mutatja-e az UEFI támogatást. Ha nem akkor keresni vagy mókolni ( [link] ), hozzá egy UEFI kompatibilis BIOS-t. -
Szakmai kérdés
HP Z2 G4 Workstation gép.
A benne lévő GT 1030-as kártyát akartam lecserélni egy HD 5450-re, és nem indul a gép (a kártya jó, másik gépben működik, és 2 egyforma kártya esetén is ugyanez).
Valakinek tipp hogy mitől lehet?
GT 1030-at visszarakva egyből megy... -
pycur
tag
válasz
qnadam #44332 üzenetére
Már nincs másik gépem, ugyanezen a gépen volt win7 évekig működött rajta minden progim, de eljött a pillanat amikor le kellett cserélni, csak amiatt mert a home premium 16 gb ram használatra van korlátozva. 2009-be nem gondolták hogy lesz olyan hülye aki 32 gigával csapatná. Csak emiatt nem akartam magasabbat rátenni.
Lényeg, progit nem cseréltem, csak OS-t a C meghajtón. És akkor kezdtek jönni a hibák...
Jelenleg az ffmpeg egy régi verziója csinál nekem x264es mkv-t, azzal nem csúszik el a kép a hangtól...
A forrás felvétel avi-ban jó a hang, oda-vissza kattogtatom, nem csúszik el sehol, a final encode mégis elromlik, akárhányszor kódolom.
De mivel erre találtam megoldást így most békésebb vagyok, de karácsony körül erősen gondolkoztam hogy kivágom a 3,14-be, de nem lett hozzá kapacitásom... -
Trailblazer
veterán
válasz
istvankeresz #44328 üzenetére
Régebben mintha a Macrium tudta volna fixálni a bootot is az egyik menüpontból, de most nem találom. Megszűnt volna az opció?
-
pycur
tag
Nem tudom akkor mi a hiba oka, nekem pár hét után már olyan hibát produkál, hogy az usb winyót nem tudja felébreszteni. Így távolról nem érem el a tartalmát, csak ha ideülök és kézzel off-on...Aztán megint jó pár napig.
Restart után megint hibátlan 1-2 hétig.
De van hogy azt játssza hogy elfogy a végtelen memória és abba haldoklik, azaz a 32gb fizikai+lapozófájl nem elég neki...
Ahhoz már hozzászoktam hogy a kattintásokat máshova regisztrálja, azaz pl tc-be jobbklikkel jelölöm ki a fájlokat egyesével, és minden második lesz kijelölve, mert 1 klikk, fél centi le, mégegy klikk és azt az előző pozícióhoz kattintja be. A leglátványosabb az excelben, katt 1 cella, majd katt az alatta lévőre és az előzőt nyitja meg szerkesztésre....hirtelen ez a 2 ami a legzavaróbb és eszembe jutott, de biztos van még csak már elfelejtettem/megszoktam...
Ugyanezen a gépen ugyanezzel a hardverkészlettel win7-el nem volt ilyen bajom.
Ja eszembe jutott mégegy, szoktam felvenni a tvből és ugyanaz a program win10-ben nem úgy működik mint win7-ben, az x264.exe és elcsúsztatja a képtől a hangot random esetekben, de ahol hibázik ott sokadik konvertre is hibázik, és nem nagyon értem a hiba okát. Ez volt a legelső amivel találkoztam upgrade után (friss install nem valódi upgrade). Az egyetlen megoldás amit találtam hogy egy régebbi ffmpeg meg tudja jól csinálni a fájlokat....így az a hiba megszűnt pillanatnyilag. Másik hátrányom a vmware thinstallos programok üzemképtelensége, pedig néha jó lenne nem instalálni ezeket egyszeri használat miatt...na kipanaszkodtam magam megint... -
törölt tag
válasz
istvankeresz #44326 üzenetére
BRAND gépeknél van egy csodapartíció, amiről a teljes rendszert újra tudod telepíteni és a csodaszarok mellett a rendszerindító partíció is ez, továbbá általában rejtett és aktív partíció.
Szoptam ilyen faszságokkal én is még kiskoromban - amikor még csak 40 éves voltam.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
FoxiestFox #44327 üzenetére
Az lesz, csinálok egy win10 telepítő pendrive-ot, azzal bebootolok és max cmd-ből megoldom. Köszi! Bár még az nem világos, hogy a Macrium hogy kefélte el így a klónozást. Előtte kb 30 klónozás simán ment.
-
válasz
istvankeresz #44326 üzenetére
Boot Repair Disk helyrepofozná szerintem.
-
koby11h
őstag
válasz
istvankeresz #44324 üzenetére
Egyértelműnek tűnt.
A javasolt aktívra beállítást én is kipróbálnám diskpart-al. -
koby11h
őstag
válasz
istvankeresz #44319 üzenetére
Nekem volt olyan laptop, ami ha volt BIOS jelszó beállítva, akkor nem futott végig a BIOS update. Felvillant az update, de aztán 3 mp alatt szó nélkül átlépte. De az talán Acer volt.
Illetve láttam olyat, hogy csak az ME Firmware változik, de a BIOS verzió nem változott. De lehet az sem Dell volt, erre nem emlékszem. -
jimmy399
senior tag
válasz
Ilyen nekem is volt, a megoldás az lett, hogy jelöld meg aktív partícióként a boot partíciót. (MBR-es sémában.)
-
Vicoo
senior tag
válasz
Szerintem a klónozott meghajtó GPT partíció , a 6430 meg MBR-t akarna bootolni, vagy épp fordítva. Állítsd át a BIOS-t, hátha.
-
istvankeresz
aktív tag
Üdv! Dell Latitude e6430-t szeretnék bios frissíteni, mert a 2012-es bios nem boldogul az ssd-vel amire klónozva lett az előző HDD tartalma. Invalid partituon table! hibaüzenettel megáll post után. Frissítő fájl elindítása után végigfut a folyamat, gép újraindul, és bios verzió nem változik. Próbáltam win10, win8.1, freedos alól. Találkoztatok ilyennel?
-
pycur
tag
válasz
-=RelakS=- #44191 üzenetére
Tanúsítom, a win10 nem nagyon bírja tovább 1 hónapnál. A win7-be bezzeg 180 nap uptime is megvolt, amikor elindítottam egy vírust benne....
-
BlacKSouL
addikt
válasz
solti_imre #44304 üzenetére
-
Top cat
addikt
válasz
-=RelakS=- #44311 üzenetére
Biztos nem volt bekapcsolva a Joliet.
FoxiestFox
De. -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #44310 üzenetére
Haver írt nekem CD-t. Az összes hosszú fájlnév rossz lett.
Nero-val nem is tudom, hogy sikerült-e végül olyan formátumot választanom, amivel tudtam ezt reprodukálniA TEAC CD íróm meg szerintem még megvan valahol, de az határozottan nem volt ilyen ördögi.
-
solena
tag
válasz
solti_imre #44306 üzenetére
Targoncáról nem kérsz?
Egyébként pl.: a Taski swingo ráállós gépek (ott nincs is értelme a pedálnak, mert a fellépő, amin állsz, alapvetően egy biztonsági kapcsoló). Ott a kormányon adagolod a kraftot. Dolgoztam ilyen géppel (jópár évvel ezelőtt).
-
válasz
-
solena
tag
válasz
Van olyan takarítógép, ahol a sebességet a kormánnyal szabályzod
-
Josi
aktív tag
válasz
solti_imre #44299 üzenetére
Egyes targoncákon pedállal lehet irányt váltani (előre-hátra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest